2022-03-17 53 瀏覽
疫情太勁,已經無晚市堂食relax 既機會,唯有買下外賣俾個happy dinner 自己今日黎到卓爾居呢間新開既手撕雞 唔知係咪抗疫關係,$128已經有一個好完整既二人餐,好開心可能因為新開又無咩堂食,成間店都非常乾淨企理店員介紹既二人餐好抵食又好多野食雙拼小食既選擇好多order 完等左15分鐘就可以拎餐,返到屋企正式開餐!手撕雞有好多味簡,我呢次就選擇左薑茸同和味口水醬另上,個口水醬唔辣但好香,我好鍾意同埋半隻雞兩個人食都好足夠小食簡左麻辣豬耳同埋鳳爪,麻辣好惹味!份量亦好足,食極都仲有今日時蔬係雞湯津白,調味唔錯送既兩個例湯飲落係鮮雞殻煲成,唔似有味精,我同屋企人飲到一滴不剩外賣有個好處,就係完全無加一,真係$128食飽兩個人。係抗疫既日子,有時要俾自己食下外賣減減壓💪🏻💪🏻💪🏻
今日黎到卓爾居呢間新開既手撕雞
唔知係咪抗疫關係,$128已經有一個好完整既二人餐,好開心

可能因為新開又無咩堂食,成間店都非常乾淨企理

店員介紹既二人餐好抵食又好多野食

雙拼小食既選擇好多

order 完等左15分鐘就可以拎餐,返到屋企正式開餐!

同埋半隻雞兩個人食都好足夠

今日時蔬係雞湯津白,調味唔錯

外賣自取
  • 手撕雞
  • 麻辣豬耳
2022-03-17 38 瀏覽
<好味手撕雞堂食旗艦店>😋厚興瑜記手撕雞一向出名好味, 平時我都有幫襯開上環分店, 買外賣加餸. 今次位於屯門新開這間店可以堂食🤩 絕對又正又方便. Lunch 堂食有多款口味可以選擇. 今日我揀左個二人餐可以選擇😎 當然一定要食呢度最出名既手撕雞. 包括有半隻手撕雞 (我揀了胡麻醬, 醬料可以自己選配), 自選兩款小食拼盤, (我揀了雞腎 & 豬耳), 時蔬, 湯, 飯及飲品. 手撕雞一如以往咁好味😋我揀左胡麻醬. 半隻雞但份量超多. 雞腎豬耳超爽口好味. 再配埋菜, 湯, 飯, 真係有10個飽.特別要推介大家飲佢既自家製<阿華田晶晶>😍😋, 係真係好飲到你唔信. 絕對可以一試再試. 🥘餐廳 : 厚興瑜記手撕雞 (堂食旗艦店)🥦地址 : 屯門卓爾廣場2樓202 C 號舖
<好味手撕雞堂食旗艦店>😋

🥘餐廳 : 厚興瑜記手撕雞 (堂食旗艦店)
🥦地址 : 屯門卓爾廣場2樓202 C 號舖
2022-03-17
2022-03-16 38 瀏覽
「厚興瑜記手撕雞」全港有多間分店,聽朋友講話好好味,一直都想試下,今日係屯門卓爾居剛好經過一間,得知佢係全港首間堂食旗艦店,可惜疫情期間要減少堂食,所以都係叫外賣返屋企食算啦。我地叫左個二人餐,有招牌手撕雞半隻,雙拼小食,菜,湯同飯。我地亦另外加左兩個特飲。招牌手撕雞:手撕雞份量都算幾多,回家途中仲聞到外賣盒裏面傳出陣陣麻油香氣,返到屋企就忍唔住即刻開嚟食啦。雞肉肉汁豐盈,唔同部位都有唔同嘅口感,雞髀位置肉質軟滑溜,雞胸結實唔鞋口,每口都充滿着秘製醬汁、麻油同白芝麻嘅味道,店員仲分開附上薑蓉,我哋鍾意點幾多就幾多,非常貼心。雙拼小食:小食分別有海蜇,鳳爪,豬肚,豬耳,雞腎,麻辣豬肚,麻辣豬耳,小冬菇同醬油冬筍,而我地揀左海蜇同豬耳,兩樣都好入味,令人一口一口咁食過不停。上湯娃娃菜:吸收左上湯精華嘅娃娃菜真係非常入味,值得推介。蕃茄薯仔豬骨湯:兩口子住真係好少煲湯,呢排又無得家庭聚會,呢個老火湯真係好有媽媽的味道。3.6牛乳水晶華田 :3.6牛乳就聽得多,但係用佢黎整飲品就真係好少見到,呢個特飲係3.6牛乳加入華田同仙草整成,入口香滑,仲好重華田味添。金桔奇亞籽水晶蜜:柚子茶加入奇亞籽,

招牌手撕雞:

雙拼小食:

上湯娃娃菜:
吸收左上湯精華嘅娃娃菜真係非常入味,值得推介。

蕃茄薯仔豬骨湯:

3.6牛乳水晶華田 :

金桔奇亞籽水晶蜜:
柚子茶加入奇亞籽,用透明膠杯裝起,賣相唔錯,即使係外賣都令人相機食先。味道方面亦都唔會太甜,食完濃味嘅手撕雞同小食後仲能夠消除油膩感添。
外賣自取