2020-06-18
日本餐廳每星期都要去一次!今日lunch就同同事一齊,享受一下高質嘅日本料理🤞🏻呢間舖頭環境已經俾我印象好好❤️環境明亮而且樓底好高,坐得舒服,見到師傅喺度努力地整每個客人嘅壽司同埋刺身💕💕真係全部都係新鮮製造!呢度有抹茶可以自己調配~咪等嘢食嘅時候就可以飲番半杯,野食好快就到啦!我哋兩個套餐都跟一款日式蒸蛋同埋麵豉湯鰻魚飯配刺身無令人失望!三文魚油脂分佈得好,三塊都好厚身而且好正的口感~吞拿魚都好新鮮,再加上甜蝦完全都冇霉味,午餐黎講呢個價錢真係好抵食!鰻魚汁同飯一齊食真係好襯,甜甜地加上鰻魚嘅香味真係非常吸引💕雜錦魚生丼超級豐富的配搭三文魚、吞拿魚、帶子 、油甘魚 同三文魚籽,仲有蛋~份量比我想像中多好多!一次過有齊晒咁多唔同種類嘅魚生,可以滿足到我胃口,又可以解決難以選擇嘅困難症~因為真係乜都有齊晒!全部厚切大大粒 !魚生好厚,又新鮮,真係口感十足✨丼飯飯量好夠,真係唔會驚唔飽肚~
我哋兩個套餐都跟一款日式蒸蛋同埋麵豉湯
鰻魚飯配刺身