2019-12-26
呢間其實都食過三次以上,三次都冇令我失望,所以好值得推介俾大家。首先第一樣係佢地嘅侍應都好似係台灣人,講普通話,即刻對佢哋嘅服務同埋食物大有信心。今次都係叫咗幾樣野。首先俾大家睇吓個環境,座位數量唔多,但係燈光鮮明,令人感覺好精神,不過冷氣比較凍,好大風,仲要每個位都係風口位。兩個人叫咗一個前菜小食,一個飯,一碗麵,一杯飲品。牛頸脊肉勁好味,有啲似肥牛片,但佢又唔係肥牛,肉質好鮮嫩,又有牛味,好高質。關廟麵係幼麵,食落都幾有咬口,不過個麵底有啲少,唔係太夠喉。湯底揀咗小辣,辣到適中嘅,不過面頭好多油,少啲會好啲囉,因為我好想飲湯。仲有叫咗個花枝丸甜不辣滷肉飯,個甜不辣好有咬口好彈牙,花枝丸係普通貨,冇乜特別。鹽水雞係大推,好好食,出面有好多鹽水雞其實都係雞柳,呢個真係好似手撕雞咁樣。最後仲有叫咗杯桂花茶,可以加糖的,不過我想健康啲,揀走糖,清清地,食完飯飲就好舒服。
三次都冇令我失望,所以好值得推介俾大家。
今次都係叫咗幾樣野。
兩個人叫咗一個前菜小食,一個飯,一碗麵,一杯飲品。