入得樂園,唔好預d野好食,所以我點左最安全的pizza和薯格。唔好預薯格即炸,一定一早炸好哂,有d凍有d淋但夠飽肚。pizza一定無死,因為係買番黎叮熱既,所以味道正常。
pizza一定無死,因為係買番黎叮熱既,所以味道正常。
2021-08-22 487 瀏覽
去咗迪士尼不如去埋海洋公園囉🤣?7月生日正日免費入場,即興衝入去搭吓纜車都開心🥳~成個公園少人過南丫島,而且都冇乜特別嘢玩,探完熊貓就上山行下啦🐼,咁啱肚餓就用生日8折優惠卷買嘢食!話說我大頭蝦,影完相唔小心成隻熱狗反轉跌咗喺張枱度😱,小食亭職員好好人,肯比多份茄醬,清潔姨姨都幫手清理,感受到人情味,萬分感謝🙏🏻————————————————👅特色熱狗配免治肉醬套餐($82)🔸大腸仔似放大版廚師腸,不過肉感好好多嘅,熱狗包頗鬆軟🌭,肉醬酸酸甜甜,茄肉多過肉粒🥫,醫下肚都唔錯嘅,套餐就多一杯大汽水————————————————🚩總結:唔知海洋公園會唔會成為歷史🤭—————————————— 🌟注意:小食亭會比7點關園時間提早收檔————————————————📍 動感美食坊地址:黃竹坑海洋公園動感天地內.🗺地區:#bem離島📥分類:#bem小食💰人均消費:#bem_51至100蚊

————————————————
👅特色熱狗配免治肉醬套餐($82)

🚩總結:唔知海洋公園會唔會成為歷史🤭
🗺地區:#bem離島
📥分類:#bem小食
💰人均消費:#bem_51至100蚊
2019-04-06 981 瀏覽
黎到海洋公園搵食,都唔期望會好好食(可能我要求高),但沒想過可以這樣失望及可怕😅餐牌種類繁多,睇個名都餓馳名美國紐約式 nathan's 牛肉腸熱狗 $80(連汽水)醬料要自己落🙄,未落醬料時個賣相真係麻麻,條腸灰灰黑黑,又細件同埋唔熱既。格格薯塊 $35一放入口,硬到咬唔開,而且是凍冰冰!!是不是翻炸才會這樣!? 天呀~未食過這樣的薯格哦!!!但份量是很多的...意式芝士焗豬柳飯 $98 (單點)首先咬一口豬扒先,肉質麻麻覺得有點梅,醬汁都叫正常既,但我試下唔連醬汁淨係食d 飯啦,飯粒很硬而且味道有點怪。最後,我地2個人都無法繼續食落去,我地真係好憎浪費食物,但無辦法,只有熱狗可以食曬...價錢同質數不成正比,其實都有d 影響之後去玩既心情哦就算肚餓,都怕怕唔敢再買野食了。室內環境有冷氣,會坐得舒服d , 但見到有冷氣機滴水的桌面... 希望園方會改善一下啦。

餐牌種類繁多,睇個名都餓

格格薯塊 $35

意式芝士焗豬柳飯 $98 (單點)
首先咬一口豬扒先,肉質麻麻覺得有點梅

就算肚餓,都怕怕唔敢再買野食了。

2019-03-29
4K
2016-10-18 1184 瀏覽
大前日(15-10-2016 Sat) 晏晝,同老公去o左海洋公園玩, 萬聖節梗係玩到夜晚,由於自備食物失敗o左,於是要幫趁呢o度o既晚飯,是但搵間就腳o既食,所以o黎呢o度.由老公發板買o野食,佢買o左:2. $120.00o既印度燒雞沙律餐,有汽水同素咖哩角  四個素咖哩角好細件,佢仍脆但唔辣,呢個唔差. 味道: 5分印度燒雞沙律,有兩件被染紅o既雞肉,雞肉’o鞋’,味道係有啲啲辣而且只流於表面,唔入味,麻麻.味道: 0.2分幸好所謂沙律o既燈籠椒新鮮.1. $95.00o既肉醬熱狗餐,有汽水同Haggen-Dazs迷係雪糕杯熱狗係好長,食落,唔熱, 熱狗包完全冇烘過,肉醬唔惹味,老公攞o左佢o地o既酸瓜同芥末,加o左至好啲.味道: 1分食完呢兩個,我o地雖然唔肚餓,但重好似’爭’啲o野咁,睇見人o地食湯麵,薯格,芝士等就想再食啲,老公就買多樣o野返o黎,佢竟然買o左:3. $98.00o既芝士焗豬扒飯呢個稍為要等,賣相一般,叉起啲豬扒,冇拉絲都算,但都食唔到芝士味,只食到番茄o既酸味,而番茄醬好稀,稀到似汁;飯就重差,上面o個啲好爛,底o個啲好硬,想點?我o地食唔晒啲飯,只將豬扒

由老公發板買o野食,佢買o左:

2. $120.00o既印度燒雞沙律餐,有汽水同素咖哩角
印度燒雞沙律餐
外賣盒
 四個素咖哩角好細件,佢仍脆但唔辣,
食o緊o既素咖哩角
呢個唔差.

味道: 5分

印度燒雞沙律,有兩件被染紅o既雞肉,雞肉’o鞋’,
食o緊o既印度燒雞
味道係有啲啲辣而且只流於表面,唔入味,麻麻.

味道: 0.2分

幸好所謂沙律o既燈籠椒新鮮.

肉醬熱狗餐
熱狗係好長,食落,唔熱, 熱狗包完全冇烘過,肉醬唔惹味,
食o緊o既肉醬熱狗
老公攞o左佢o地o既酸瓜同芥末,加o左至好啲.

味道: 1分

3. $98.00o既芝士焗豬扒飯
芝士焗豬扒飯
芝士焗豬扒飯o既飯
我o地食唔晒啲飯,只將豬扒食晒.

味道: 1分

明知海洋公園裡面o既o野食唔平,但唔係差到咁o既呀? 簡正係貼晒題萬聖節恐怖快餐.

環境:

我o地坐室內,好寬敞舒適.

衛生:

冇人執o野,唔通食完要自己執?原來唔係,係有人執o既,但實在真係太耐至執.
2016-10-15
$156.5 (晚餐)
食o緊o既素咖哩角
  • 素咖哩角
2016-09-16 758 瀏覽
食物味道非常難吃。四個人點了四份不同食物,基本只吃了幾口。薯格油炸過度味道太鹹。炒飯好似隔夜的。漢堡的麵包非常硬,好似剛剛從冰箱取出的。唉,破壞心情!總之,千萬別來吃這家。
2012-09-23 641 瀏覽
生日入場海洋公園, 除左入場免費之外, 仲有包埋食市8折COUPON入面都係困獸鬥焗住食, 所以揀左最平既小食亭食我地既午餐~~2個人share左一個熱狗餐 (原價$60, 折後$48)...一條好長既熱狗包+腸, 上面有d肉醬咁.....只是微暖...d肉醬好難食....又唔係酸, 又唔係咸, 唔知咩味......個包同腸都ok......呢度好就好在, 有冷氣地方可以坐....勁玩完之後, 可以回下氣休息一下
OK
一條好長既熱狗包+腸, 上面有d肉醬咁.....
個包同腸都ok......

題外話/補充資料: 海洋公園入面唯一平少少既選擇
自四年前開始,我幾乎每年都有獨自前往海洋公園逛一次的習慣,今年也不例外。其實眾所周知,海洋公園內所售賣的食品的價格,比起外面的同類食品的價格,是昂貴得多了。這點我也有很深感受。三年前我第一次獨自前往海洋公園,在公園內的"海洋冰室"用膳,發現一碟燒味飯的價錢,比起外面同類食品的價錢,還要貴一倍!雖然如此,但是該公園規定不能自攜外面的食物進入公園,只可以光顧公園內的食肆/小食亭,也即是說,當你的腳伸進海洋公園內,你的肚子注定要被公園所操縱,無奈!(其實迪士尼樂園也有同樣的情形)這次再前往海洋公園之前,我已經先上O記,查看一下公園內有甚麼餐廳/小食店值得光顧,發現三年前曾光顧的"海洋冰室",普遍評價都是彈多於讚;公園內其他小食亭,所售賣的食物多屬煎炸熱氣,對於容易上火的我並不大合適。至於甚麼"茶座"、"餐廳",其食品價格之高昂,更非我這個"窮鬼"所能負擔。找呀找,最後才找到"動感美食坊"這間菜式以至價格均適合我的餐廳。在海洋公園遊玩了三個小時後,是時候吃午飯了,我依著公園內的指示牌,前往"動感美食坊"所在的"動感天地"。來到了"動感美食坊",我選擇了一客野菌吞拿魚螺絲粉及一杯細可樂。從選擇、

在海洋公園遊玩了三個小時後,是時候吃午飯了,我依著公園內的指示牌,前往"動感美食坊"所在的"動感天地"。來到了"動感美食坊",我選擇了一客野菌吞拿魚螺絲粉及一杯細可樂。從選擇、取餐到拿到枱面時,我還以為野菌吞拿魚螺絲粉,所蘸的醬是白汁、芝士汁一類的白色醬汁。

誰料我打開盒子,它所蘸的醬汁,竟是蕃茄汁!
不過這只是其次,當我吃下吞拿魚時,感覺又硬又靭又乾,口感可真差透!至於螺絲粉,多半是無味的,就算是蘸上了蕃茄汁,也相當之酸,而且飯盒底部,竟會有一灘水!

難吃也只是其次,最要命的是,一盒野菌吞拿魚螺絲粉,竟然賣六十大元!可是份量卻竟與價錢不成正比!

總而言之,這一餐根本可以用四個字形容--物非所值!

不過,這也早已在我的預料之內,因為海洋公園與另一個主題公園迪士尼樂園一樣,都是不許遊客自攜食物飲品進園內,遊客一進入園內遊玩,就要光顧園內的指定食肆/小食亭,它們所賣的食品,還要賣得較外間同類食肆/小食亭、同類食品為昂貴......無奈!
題外話/補充資料: 主題公園內的食物高昂過外面,難道他們與那些宰客的無良遊客商店一樣,"蛇鼠一窩",覺得遊客特別好欺負?!不要說遊客,就是我們付了二百多元入場費進內遊玩的小市民,也相當難受啦!:huffy: 現在立法會選舉已經選出了新一批議員,希望他們可以關注一下啦!:(
2012-09-15
2012-07-10 338 瀏覽
在海洋公園走來走去幾小時,其實體力消耗不多,但已經肚餓了。以免影響行程,所以求其在身處最近的小食店買東西吃。這間動感美食坊位於機動遊戲超速旋風旁邊,佔地也不少,所以很易看到的。室內爽爆的冷氣位置爆場都不得了,插針不下﹗唯有在戶外享受陽光下的快餐吧。在捧餐處拿著盤子,跟著大隊由外到內前進,因為食物區分了三個部份來取,三文治﹑熱狗;麵食﹑焗飯;沙律﹑水果﹑汽水。最後在收銀處一次過付銀兩便成。收銀小姐只有一位,全程戴著晚娘的臉孔來收錢。到我付款時,我奉上錯誤的生日(餐廳用)優惠劵給她,她立即兇兇說"呢張唔岩架喎﹗"然後拋返給我。哇~我都突左一突,最後我反而是不好意思她話我拿錯了,立即奉上對的小食店八折劵出來啦。為了儲蓄體力,我們兩人叫了較飽肚的包類來吃。妹妹吃肉醬熱狗包,份量大得驚人呢﹗在這些主題樂園來說,幾十元算是抵食了我小試肉醬熱狗包,肉醬酸酸甜甜,而且有不少鮮茄肉在內呢,這款不難食。我食魚柳包(正式名字好長和好有型的),用上很可愛的盒子裝上,很想拿回家用(可惜已沾了醬汁)。份量比熱狗少一半啊....差不多價錢,這個變得不抵食了。麵包是白色中東包之類,我愛吃這種包,可是只得微溫,所以有點
在海洋公園走來走去幾小時,其實體力消耗不多,但已經肚餓了。
室內爽爆的冷氣位置爆場都不得了,插針不下﹗

收銀小姐只有一位,全程戴著晚娘的臉孔來收錢。

勝在大份
我食魚柳包(正式名字好長和好有型的
),用上很可愛的盒子裝上,很想拿回家用(可惜已沾了醬汁)。
海洋食物盒
份量比熱狗少一半啊....差不多價錢,這個變得不抵食了。麵包是白色中東包之類,我愛吃這種包,可是只得微溫,所以有點硬度。
熱的話應該會好吃得多
餡料真是我看完都忍不住笑,真是求其到呢...
一細塊雪藏魚柳,加沙律醬又加蕃茄汁,最有誠意可能是用上青椒了吧。
味道和魚柳包無異,不過這魚柳很乾呀...為了體力,食硬上﹗(而且咁貴呢= =")
hea餡
PIZZA有兩款,選了熱帶風味的菠蘿火腿。又是另一突眼之作,批底用料是烤餅和餅乾的混合體,邊邊有少少脆,中間就好韌,又是沒溫度的
。菠蘿火腿裝到滿滿,塗了不少蕃茄醬,加回少少食慾,但面層那厚厚已溶但現在已變返硬的芝士,不知怎說好。...為了體力,食硬上﹗
最正常就是汽水,大大杯夠好氣,走冰都有走到。近期在推廣,點兩個套餐就送可樂車一隻。
解渴救星
八折後每人六﹑七十元左右,如果這質素用正價買的話就未免痛心了。
2012-06-27
1 分鐘 (外賣自取)
用餐優惠
其他