2018-08-04 25 瀏覽
—幾次經過都以為係食串燒 飲下酒咁 lol原來係有西餐提供店員主動推介菜式又同我哋講返上菜個flow到最後原來唔使加一服務費前菜魷魚筒釀蟹肉,辣肉腸配墨汁脆脆($98)份量比想像中少 好期待嘅脆脆得兩小塊主菜鵝肝煙肉砵酒焗春雞($188)醬汁濃郁 雞肉嫩口切開 見到滿滿嘅stuffing 好入味食落都有鵝肝味 應該焗到溶咗白酒蜆菠菜意粉($118)蜆肉大大隻 亦都冇沙半乾車厘茄蟹肉天使麵($198)好多汁 同埋上菜突然勁快雖然有提我哋要快d食 但係都腍咗甜品抹茶心太軟配開心果雪糕($58)流心都抹茶味 仲有好多一粒粒碎嘅開心果香蕉酥皮卷配開心果雪糕($58)酥香軟糯 擺碟都好靚整體嚟講 環境食物都唔錯 但份量比想像中少——————————————————————————冇加一服務費凡直友里元朗又新街53-59號滿利大廈地下

幾次經過都以為係食串燒 飲下酒咁 lol
原來係有西餐提供

店員主動推介菜式又同我哋講返上菜個flow
到最後原來唔使加一服務費

前菜
魷魚筒釀蟹肉,辣肉腸配墨汁脆脆

魷魚筒釀蟹肉,辣肉腸配墨汁脆脆($98)
份量比想像中少 好期待嘅脆脆得兩小塊

主菜
鵝肝煙肉砵酒焗春雞

鵝肝煙肉砵酒焗春雞($188)
醬汁濃郁 雞肉嫩口

切開 見到滿滿嘅stuffing 好入味
食落都有鵝肝味 應該焗到溶咗
白酒蜆菠菜意粉

白酒蜆菠菜意粉($118)
蜆肉大大隻 亦都冇沙
半乾車厘茄蟹肉天使麵

半乾車厘茄蟹肉天使麵($198)
好多汁 同埋上菜突然勁快
雖然有提我哋要快d食 但係都腍咗

甜品
抹茶心太軟配開心果雪糕($58)

抹茶心太軟配開心果雪糕($58)
流心都抹茶味 仲有好多一粒粒碎嘅開心果
香蕉酥皮卷配開心果雪糕

香蕉酥皮卷配開心果雪糕($58)
酥香軟糯 擺碟都好靚

元朗又新街53-59號滿利大廈地下
白酒蜆菠菜意粉
  • 開心果雪糕
2018-08-03 26 瀏覽
食西餐對我黎講係一件幾浪漫既事,因為最少都有頭盤,主菜,飲品,甜品,逐樣慢慢食。今日呢餐真係食得我好開心,因為每道都食都幸福感。芝士燴嫩菠菜,香濃既芝士包住每條菠菜,好好味呀。呢個小食真係冇得輸,原隻魷魚筒釀入蟹肉,辣肉腸,無論創意,味覺享受都係滿分。仲有紅色果醬,原來係有辣味既蕃茄醬,真係估佢唔到,用黎點魷魚筒,一流。墨汁西米脆餅,唔好睇佢黑炆炆甘,咬落質地似薄餅,一d都唔乾架。慢煮牛扒就食很多,慢煮乳豬,都真係夠晒特別,呢個乳豬件,咬落去個皮脆架,裡面d肉好嫩好滑,仲好食過擺酒果d乳豬,個汁都好特別,係無花果汁,裡面仲有無花果粒粒。北海道帶子意粉,粒帶子好像湯匙甘大粒,煎好香。個意粉係用煲左幾個鐘既雞湯去烚,意粉入晒味,最重要係唔漏,我清晒碟意粉。壓軸係呢個香蕉酥皮卷配開心果雪糕,個酥皮脆到好似食梗張紙甘,但入口即溶,係口裡面仲有酥皮果陣香味,形容唔到,要食先知。自家製開心雪糕,裡面大大粒開心果,啖啖都食到,有人同我爭食。例牌我地叫左mocktail,兩杯都係梳打底飲品,爽呀
今日呢餐真係食得我好開心,因為每道都食都幸福感。

芝士燴嫩菠菜,香濃既芝士包住每條菠菜,好好味呀。

例牌我地叫左mocktail,兩杯都係梳打底飲品,爽呀
3K
2018-08-03 34 瀏覽
食過不少附近的西餐廳,還是覺得凡直友里味道較好,份量大價錢又合理。哈哈,是晚預早book了枱,就不用walk in坐店外了。坐店內第三張枱,位是有點迫,冷氣亦不太夠,但至少沒有等位客人望住你食,壓力少一點,哈哈Peach sour ($54)&Pine Art Ple ($54)不想喝酒精類便點了mocktail,Happy hour時段平啲,顏色靚靚,夠多冰透心涼焗美國太平洋生蠔 ($108/2pc)本想點生蠔但無貨,改要焗蠔也好,每樣口味要了兩隻試下。煙肉芝士款,煙肉帶點鹹香又有點油份,食落甘香,蠔本身已很肥美,加了豬油更美味菠菜芝士款,沒有了油脂,但菠菜水嫩,焗起上黎無咁乾身,兩款都好味暴龍pizza ($148)主菜要了pizza,方便share食,好香口呢~食肉獸之選來的,上面有辣牛肉粒,辣肉腸片,莎樂美腸片,全部都係肉呀~仲有大量茄醬同芝士,餅底烘得香脆,啖啖滋味美國露筍茄子荷蘭豆車厘茄羅勒蕃茄汁捲意粉($118)個pizza咁多肉,意粉就叫返個素平衡下啦,要左呢款大量蔬菜的捲意粉。意粉好彈牙好好味呀,蕃茄醬香甜充滿著蔬菜香味,嘩,搶住食。焦糖燉蛋&雲呢拿雪糕(+$20)

焗美國太平洋生蠔 ($108/2pc)
本想點生蠔但無貨,改要焗蠔也好,每樣口味要了兩隻試下。

暴龍pizza ($148)
主菜要了pizza,方便share食,好香口呢~

美國露筍茄子荷蘭豆車厘茄羅勒蕃茄汁捲意粉($118)
意粉好彈牙好好味呀,蕃茄醬香甜充滿著蔬菜香味,嘩,搶住食。
焦糖燉蛋&雲呢拿雪糕(+$20)
發覺無左甜品menu,問下店員佢話無做甜品了,但可以加錢要跟餐的甜品,都好吖,要了燉蛋同雪糕。燉蛋香滑,上面的焦糖香香的。雲呢拿雪糕好滑又夠甜,而且好大杯,正

好味好味好味,會再來的
2018-07-29
凡直友里...個名咁搞笑🤣但d野食一d都唔野小🤤今日一試真係要上黎寫一寫讚一讚!呢間鋪面唔係巨型,但drink menu 極齊!Wine, hard liquor, sake, cocktail, draft beer 樣樣齊,真係黎飲野傾計一流🥂🍻🥂🍻一黎個野食都不得了,薯條大大條,勁薯🍟!芝士同松露油極香!傾下計飲下野好快食哂🤤🤤墨魚筒+墨魚汁米餅🦑成道菜就係好精緻,墨魚筒夾住好多蟹肉🦀鮮味爆棚米餅味道好多層次,真係要試🐉焗田螺,唔多講,💯除左田螺配🍄超夾外,墊底的薯蓉都有得分!!🤤鵝肝焦糖烤蘋果多士😻成件事好夾,鵝肝油香爆發配上蘋果的清新,真係佩服廚師🤤🤤🤤🙇🏿‍♂️🙇🏿‍♂️低溫慢煮乳🐷與別不同🐷,一切就知非常香嫩,入口即溶🤤真係未食過咁好味既乳豬!!店員話隔離個無花果醬係大廚自製🤤配埋一齊真係天衣無縫💕烤羊架🍖睇樣就知非常非常對辦,大大份之餘,每一口都係羊既油香瘋狂食左幾道勁好味既courses , 意猶未盡,叫埋甜品,店員話完全自家製,實在好期待❤️Apple turnover + icecream心太軟甜品更加係喜出望外!!💯💯💯🔥無諗過可以咁完美,一間餐廳由頭到尾每一道菜都咁

呢間鋪面唔係巨型,但drink menu 極齊!

一黎個野食都不得了,

墨魚筒+墨魚汁米餅🦑

成道菜就係好精緻,墨魚筒夾住好多蟹肉🦀
鮮味爆棚

米餅味道好多層次,真係要試🐉

鵝肝焦糖烤蘋果多士😻

低溫慢煮乳🐷
店員話隔離個無花果醬係大廚自製🤤配埋一齊真係天衣無縫💕

烤羊架🍖
睇樣就知非常非常對辦,
Apple turnover + icecream

甜品更加係喜出望外!!💯💯💯🔥

無諗過可以咁完美,一間餐廳由頭到尾每一道菜都咁用心製作,味道出色🥣食到大家都好盡興,好耐無試過咁滿意🍻🉐🉐🉐🉐🉐

店員既服務都係超卓,介紹餐牌、上菜、換碟等等都好高水準,好知食客想要d咩

價錢仲要超值,呢個水準係第2區真係2 3千都食唔到

元朗又多一顆新⭐️畀大家好好相聚食餐好野✨✨呢間真係一定要食
2018-08-02
1K
2018-08-02 471 瀏覽
元朗的餐廳小店多如繁星, 西餐是其中一項大路菜式, 競爭激烈, 最近聽到一些元朗朋友都說起這間餐廳, 看看菜式也蠻合意的, 今晚便約爸爸來吃晚餐。可是爸爸臨時通知, 因身體不適而缺席, 既然訂了位, 心情也很想吃, 便一個人到來。Plum Lady $62有美食當然要有美酒, 選了的plum lady不錯, 用梅酒、sake、梳打水調製, 味道清清的, 不會太濃太甜, 梅酒香味清新, 酒味有層次。今晚第一次記得走飲管, 成功了, 太開心!店員細心的送來攪拌棒, 令在杯邊喝得均勻, 不會面層味道太淡, 還好此棒不是即棄, 沒有問題。芝士蕃茄PIZZA$128餅底是自己做的, 薄薄的, 邊邊有點脆身, 芝士蕃茄配合得天衣無逢, 好新鮮JUICY的感覺, 味道一流, 特別的是加了一些薄荷葉碎, 芝士吃多了也不膩。PIZZA我只吃薄底的, 也不愛吃肉, 這款就很合我的心水了。手拆蟹肉、蟹粉半乾車厘茄鮮蟹汁天使麵$188這個是限量菜式, 今晚很幸運可以吃到, 滿滿的蟹肉絲和蟹膏放在最頂, 攪拌後一起吃, 蕃茄味濃郁, 滲出淡淡蟹鮮味, 這樣懶的吃蟹肉真是一個享受, 都不用煩惱拆殼, 也特別喜歡半

Plum Lady $62

今晚第一次記得走飲管, 成功了, 太開心!

Plum Lady

芝士蕃茄PIZZA$128

芝士蕃茄PIZZA

手拆蟹肉、蟹粉半乾車厘茄鮮蟹汁天使麵$188
這個是限量菜式, 今晚很幸運可以吃到, 滿滿的蟹肉絲和蟹膏放在最頂, 攪拌後一起吃, 蕃茄味濃郁, 滲出淡淡蟹鮮味, 這樣懶的吃蟹肉真是一個享受, 都不用煩惱拆殼, 也特別喜歡半乾車厘茄, 酸酸的好醒神, 醬汁也很豐富, 天使麵少少偏軟, 好索汁, 我喜歡!

手拆蟹肉、蟹粉半乾車厘茄鮮蟹汁天使麵

這裡請的年輕女店員對工作好有熱誠, 細心為顧客介紹食物, 像朋友一樣, 老闆請到她是福氣, 服務食物都一流, 怪不得這裡常常爆滿了!
Plum Lady
芝士蕃茄PIZZA
手拆蟹肉、蟹粉半乾車厘茄鮮蟹汁天使麵
2018-07-31 16 瀏覽
對於愛吃的人,住在元朗實在相當幸福,單單在元朗市已經有不少西餐廳. 這次就試試位於又新街的凡直友里,看過食友的食評都讚不絕口,都令我相當之期待~ 餐廳坐位不算多,窄長的通道旁是高身餐桌,可透過玻璃見到廚師在廚房內煮食的情形,都幾有趣的~ Peach Sour/ Red Melon Fizz ($54) (HH) 最近一個月開始戒酒,因為不想再肥下去了,不知道可以堅持多久呢? 故此要來了沒酒精成份的mocktail,Peach Sour味道淡淡的,不會過甜,幾合我口味; 至於友人則表示Red Melon Fizz味道略淡,如果甜一點則更好~ 我們要了一客晚餐,奉送餐湯/ 多士,再單點了一客沙律、意粉以及2客甜品,這晚餐可真豐富! 煙三文魚凱撒沙律 ($88) 油脂豐富且不會過鹹的煙三文魚,配以大量芝士碎、麵包粒以及爽脆的生菜,作為前菜剛剛好~ 烤美國特級西冷牛扒配野菌忌廉燒汁 ($178) 牛扒烤得金黃,切開可見肉質粉嫩 (5成熟),入口相當juicy且肉味濃郁,很美味; 伴碟的薯條也是即炸的,薯味十足且外脆內軟,也相當有水準~ 北海道鮮帶子、煙

煙三文魚凱撒沙律 ($88)

烤美國特級西冷牛扒配野菌忌廉燒汁 ($178)

北海道鮮帶子、煙肉、半乾車厘茄及菠菜香辣蒜片汁扁意粉 ($158)
3大隻北海道帶子,外層金黃內裡嫩滑,煮得剛剛好; 伴以鹹香的煙肉、車厘茄等配上香辣蒜片汁,更添惹味; 扁意粉相當有嚼勁,整道意粉都相當出色,喜歡吃辣的朋友,不妨點這客意粉,相信都會很滿意的~

焗香蕉酥皮卷伴自家製開心果雪糕 ($58)
即叫即製的甜品,需時約15mins,但吃過後就覺得等待的時間相當值得! 酥脆的酥皮捲着甜甜的香蕉&蛋糕,層次豐富; 自家製的開心果雪糕有超多的開心果仁,啖啖都能吃到開心果粒粒,對於超愛吃果仁雪糕的我,相當之滿意,很久沒過吃如此出色的開心果雪糕了

朱古力心太軟伴自家製雲呢嗱雪糕 ($58)
心太軟味道甘濃,不會過甜,伴以自家製且製作有誠意的雲呢嗱雪糕,一冷一熱更覺美味~

從沙律、主食到甜品都很出色的凡直友里,有機會也要與朋友再來回味一下!!

元朗又新街53-59號滿利大廈地下

過了世界盃後終於敢過來吃一頓(因為實在太多人了!)自覺凡直友里是元朗區中氣氛數一數二的好!居內難尋的美食美酒集中地。今天帶回港渡假的老爸過來見識見識,開心吃喝一餐!光顧了幾次,每次都座無虚席。餐前必點雞胸凱撒沙律,菜爽脆多汁,上面灑滿芝士絲,啖啖「芝味。雞胸以慢煮烹調,所以即使是雞胸,依然肉嫩多汁,非常好味。晚餐送餐湯,酒吧餐室也可以有由頭吃到尾的套餐。炸軟殼蟹芒果沙沙漢堡配薯條,份量超大!漢堡包擦上牛油烤焗過,份外香脆。軟殼蟹啖啖肉,大大隻,我們一分為三都夠吃,出色!安格斯牛排五成熟,配意份。真心,建議一定要試這裡的意粉,雖然是跟餐,但製作十分認真,先以雞湯煮熟,再以蒜頭羅勒炒香,彈牙好味,份量也是意料之外的超級大碟!牛扒主角更是無需多講,牛味濃郁,五分熟功力控制的剛好,少許鹽巴已經好好味。配兩款醬汁,老爸特愛日式芥末配美乃滋,而我覺得用來沾薯條也很棒!酒吧特色mocktail和cocktail,更有promotion的kirin果味啤酒。飲飽食醉,長期滿座的凡直友里,讓我們過了快樂的一晚!建議訂座,不然真的是沒機會等到位了(笑)

晚餐送餐湯,酒吧餐室也可以有由頭吃到尾的套餐。

軟殼蟹啖啖肉,大大隻,我們一分為三都夠吃,出色!

2018-07-30 33 瀏覽
元朗嘅又新街出名係美食天堂, 最近經過突然發現一間全新裝修嘅新食店 , 所以今日終於決定去試下 餐廳係半酒吧方式, 而且幾有風格! 環境亦舒適!餐廳嘅食物以西式為主, menu選擇好多, 店員推薦下試咗佢哋幾款特色嘅食物 前菜先來係牡丹蝦刺身跟配芒果木瓜藜麥沙律! 呢個沙律前菜好有泰式 fusion風味!用日式嘅新鮮牡丹蝦為食材 ,泰式既沙律菜酸酸甜甜混合咗芒果香味, 加入咗新派嘅健康食物藜麥, 脆口嘅藜麥咬後口中爆開 ,整體感覺有啲似食魚子醬,口感非常特別!層有層次!低溫慢煮烤乳豬件伴椰菜仔及手指薯跟無花果乳豬汁乳豬經過12小時嘅低溫慢煮 ,然後再去焗令外皮非常香脆, 慢煮令到乳豬嘅肉汁鎖住,肉質非常嫩滑, 外皮酥脆 ,加上秘製無花果醬汁 , 味道出奇咁夾 ,食落另有一番風味!西班牙辣肉腸 粟米跟 法邊豆意大利飯 ,伴烤黑水欖醬海鱸魚佢把辣肉腸碎放在海鱸魚上烤焗 ,令到魚味中帶有辣肉腸的香味, 口感而且非常嫩滑 , 意大利飯保持水準 ,有質感及咬口 , 米吸收咗魚及肉的精華 ,有鮮甜嘅味道!黑水欖醬味道刺激特別!最後再加一杯奧之松蜜桃果酒, 果味濃郁, 比較適合女士!餐廳內尚有其他好

餐廳係半酒吧方式, 而且幾有風格! 環境亦舒適!

低溫慢煮烤乳豬件伴椰菜仔及手指薯跟無花果乳豬汁

西班牙辣肉腸 粟米跟 法邊豆意大利飯 ,伴烤黑水欖醬海鱸魚
黑水欖醬味道刺激特別!

最後再加一杯奧之松蜜桃果酒, 果味濃郁, 比較適合女士!

餐廳內尚有其他好味嘅食物未能品嘗,下次有機會再試。
2018-07-30
2018-07-29 37 瀏覽
今日又在元朗搵下食,今次主要想食西餐~剛好行到附近見餐廳名幾特別行去睇下~未試過就入去啦~同一般西餐廳不同,用高枱的~先睇餐牌~有套餐的,但朋友想先試其他,所以點左佢想要的~炭烤串燒拼盤有北海道鮮帶子,海虎大蝦,鮮三文魚,雞翼,西班牙黑毛豬腩肉,煙肉鵪鶉蛋,粟米,美式辣肉腸帶子新鮮大粒,燒至半熟,大蝦大隻口肉質爽口彈牙,豬腩肉燒至剛剛好,辣肉腸帶點微辣好惹味~再配上兩款醬汁北海道帶子煙肉菠菜香辣蒜片汁扁意粉帶子好大粒,又新鮮~~配料足~配上辣汁有驚喜最後食埋甜品好滿足~係我地食既時候發現好多人點套餐~原來套餐分量都好足~下次帶多幾位姊妹來~又可以試埋其他啤酒~

同一般西餐廳不同,用高枱的~

先睇餐牌~有套餐的,但朋友想先試其他,所以點左佢想要的~

炭烤串燒拼盤

帶子新鮮大粒,燒至半熟
,大蝦大隻
口肉質爽口彈牙
,豬腩肉燒至剛剛好,辣肉腸帶點微辣好惹味~再配上兩款醬汁

北海道帶子煙肉菠菜香辣蒜片汁扁意粉
帶子好大粒,又新鮮~
~配料足~配上辣汁有驚喜

最後食埋甜品好滿足~

2018-07-22
2018-07-28 345 瀏覽
呢日元朗一放工就"直"入元朗, 去試我朋友推介既餐廳凡直友里 其實我地來之前都諗左好耐,凡直友里呢個名有咩意思我地落單果時終於忍吾住問左,之後一路食隔離檯keep住都又有人問,究竟點解呢?賣個關子先! 我地點左一個set dinner,有餐湯和主菜,餐湯係粟米濃湯配蒜蓉多士粟米濃湯相當正,真係好似個名甘有濃濃粟米味前菜有伊比利亞火腿配哈蜜瓜,哈密瓜新鮮又爽脆,令我地更期待之後的主菜! 手拆蟹肉天使麵, 賣相雖然一般一路食真係一路嘩出來真係啖啖都係蟹肉呢個係我地重點推介!烤紐西蘭黑安格斯肉眼扒配黑椒汁伴意粉~~~~~肉眼扒我地揀左5成熟,岩岩好,好Juicy,而且份量十足,值得encore!香煎法國鵝肝多士(+$48)一場黎到,我朋友想試下鵝肝鵝肝口感好正,而多士入口鬆脆,無因為吸收左鵝肝的油份而變軟,都好耐無食過甘正的鵝肝了 甜品有焗香蕉酥皮卷伴自家製雪糕酥皮表面金黃色,好鬆化,香蕉味好濃郁我覺得如果吾用雪糕,用其他水果伴食會更加好! 更加Fresh!講左甘耐,甘究竟凡直友里個名有咩意思?都係等大家去食果時自己問啦

其實我地來之前都諗左好耐,凡直友里呢個名有咩意思

賣個關子先!

粟米濃湯相當正,真係好似個名甘有濃濃粟米味

手拆蟹肉天使麵, 賣相雖然一般
一路食真係一路嘩出來
真係啖啖都係蟹肉

呢個係我地重點推介!
烤紐西蘭黑安格斯肉眼扒配黑椒汁伴意粉~~~~~

香煎法國鵝肝多士(+$48)
一場黎到,我朋友想試下鵝肝
都好耐無食過甘正的鵝肝了

甜品有焗香蕉酥皮卷伴自家製雪糕
酥皮表面金黃色,好鬆化,香蕉味好濃郁

講左甘耐,甘究竟凡直友里個名有咩意思?
都係等大家去食果時自己問啦
2018-07-19
  • 烤紐西蘭黑安格斯肉眼扒
2018-07-21 72 瀏覽
今日朋友帶我去食凡直友里,餐廳位於又新街,都非常易搵到,餐廳個名好特別,係一間好有feel 既酒吧西餐廳。侍應好有心機介紹餐廳食物。墨魚餅煙肉漢堡配菠蘿莎莎伴薯條($118)+18 有精選餐湯&伊比利亞火腿伴蜜瓜今日既餐湯係蕃茄湯充滿蕃茄香,香滑綿密既口感個漢堡飽好大份,麵包微微烘過,好鬆軟,墨魚餅好厚身,口感好彈牙,食到有少少墨魚粒,菠蘿是切粒的,食落帶點辣,又帶點清甜。香草蒜茸牛油白菌焗田螺($88) 好香好香,田螺配薯蓉真係好夾好好味,而且白菌焗得唔乾身。西班牙黑毛豬火腿pizza ($128)Pizza 餡料有西型牙火腿,莫薩里拉芝士,巴馬臣之士,火箭菜,俄勒岡,薄餅是師傅手拉的,又薄又脆。北海道帶子,煙肉,半乾車厘茄及菠菜香辣蒜片汁扁意粉($158)3粒好厚身既帶子,大大粒,味道好鮮甜,扁意粉煮到剛剛好,以為會好辣,點知唔食辣既人都食到。

墨魚餅煙肉漢堡配菠蘿莎莎伴薯條($118)
+18 有精選餐湯&伊比利亞火腿伴蜜瓜

今日既餐湯係蕃茄湯
充滿蕃茄香,香滑綿密既口感

香草蒜茸牛油白菌焗田螺($88)
好香好香,田螺配薯蓉真係好夾好好味,而且白菌焗得唔乾身。

西班牙黑毛豬火腿pizza ($128)

2018-07-19 541 瀏覽
元朗真係有好多好野食,一放工就番入元朗...見到有間西餐未試過...所以走左入去試...時間尚早...所以得我一枱客....坐低就睇MENU , 個WAITRESS 同都好有心...行過黎介紹有D咩野係必食既...到最後我同朋友嗌左.1.) 低溫慢煮烤乳豬件伴椰菜仔及手指薯耐蕪花果乳豬汁 - $198.002.)手拆蟹肉天使麵 - $188.003.)一隻Scottish Rock - $58.00講隻Scottish Rock , 好CREAMY , 重海水味...出自蘇格蘭....手拆蟹肉天使麵 - 好耐冇食過一個蕃茄天使麵係會心心眼...基本上係啖啖都係蟹肉....聽WAITRESS講係廚師自己親手拆...食到咁上下仲會見到有埋蟹糕係到...仲有唔酸既切粒蕃茄....真係好想再ENCORE低溫慢煮烤乳豬件伴椰菜仔及手指薯耐蕪花果乳豬汁 - 呢個係好味...佢皮下脂肪好小...係出世左30日既乳豬仔...廚師每日慢煮12個鐘之後再拎去焗...加埋係每日限定...真係好鐘意....個人覺得唔點個汁仲好味呀....隔離果個椰菜仔燒到好好味...係好似有埋乳豬陣味係入面咁呀....

到最後我同朋友嗌左.

2.)手拆蟹肉天使麵 - $188.00
3.)一隻Scottish Rock - $58.00

出自蘇格蘭....

手拆蟹肉天使麵 -
好耐冇食過一個蕃茄天使麵係會心心眼...

低溫慢煮烤乳豬件伴椰菜仔及手指薯耐蕪花果乳豬汁 -
呢個係好味...佢皮下脂肪好小...
係出世左30日既乳豬仔...
廚師每日慢煮12個鐘之後再拎去焗...
加埋係每日限定...
真係好鐘意....
個人覺得唔點個汁仲好味呀....
2018-07-18
  • 低溫慢煮烤乳豬件伴椰菜仔及手指薯耐蕪花果乳豬汁
  • 甜品
2018-07-12 77 瀏覽
食物水準一流😋😋😋樣樣都好味道,西班牙乳豬👍冇諗過咁好味,牛扒都好好味,焗蠔飲品樣樣都高水準😋😋週末重有live band 好正歌好聽有氣氛😀😀😀
週末重有live band 好正歌好聽有氣氛😀😀😀

2018-07-08
2018-06-26 145 瀏覽
這家餐廳每逢星期5至星期日也會有駐埸樂手BUSKING. 每次路過的時候, 也破樂手的歌聲打動, 所以每次也會有想光顧的念頭. 這天便終於下定決心, 約了朋友飯後到這兒飲杯野, 談談天, 聽聽音樂. 我點了一杯MOCKTAIL, 飲品的面頭添加了玫瑰花瓣, 賣相十分討好, 能夠相機食先. 不過味道是沒有什麼特色, 沒有留下深刻印象. 快要11點, 駐埸樂手快要離開, 樂手為了炒熱氣氛, 問在埸食客想點什麼歌. 我的友人高呼了一首冷門的廣東歌, 神奇的是雖然樂手真的會彈一小段喔^^令人非常驚喜!
2018-06-07 242 瀏覽
2條女食咩好?遲來的生日飯😂成個元朗都比我們試過哂咁滯🤦🏻‍♀️真係好想有啲新鮮感,試吓新野!有一次無意中經過又新街😎見到呢間野個名咁特別👍🏻望入去好似好友情調咁😍於是上OpenRice睇吓😆原來新開的!算係酒吧西餐廳⋯全部評語都係好的😍所以一於試吓👍🏻估唔到真係有驚喜😍因爲訂座時餐廳知道是生日飯🎂所以上甜品時竟然有真人唱生日歌😂😂仲有煙花蠟燭嫁🎉還有環境清靜,歌曲優美😆侍應有禮貌👍🏻熱情好笑容❤️會推介我們食什麼🤔食物質素非常好👍🏻價錢公道!非常好的一次聚餐
2條女食咩好?
食物質素非常好👍🏻價錢公道!
非常好的一次聚餐
黑松露羊㗎