2018-10-21
今晚肥妹仔同屋企人喺元朗探完親戚時都去到食晚餐時候,所以決定留返喺元朗食晚餐。見到呢一間叫凡直友里嘅西餐廳,門面同入面嘅裝修都唔錯,所以就決定入去食一個chill dinner!!!!Seafood Paella $298由於今次連肥哥都一齊嚟,所以我哋決定叫一個大嘅海鮮燉飯食!呢一個西班牙海鮮燉飯超級多料,有大蝦,蜆,帶子,青口,八爪魚, 真係淨係個飯上面已經鋪滿曬海鮮,未食都已經知道會鮮味十足!海鮮非常新鮮爽口,虎蝦爽口彈牙,帶子亦都好厚肉,好鮮甜,青口同蜆亦都唔會好細隻,八爪魚亦都好彈牙,下面嘅燉飯煮得剛剛好,唔會太淋,亦都唔會太乾,吸咗海鮮嘅鮮味,好好食。Seafood Chowder $128亦都係因為今次多人,所以決定要一個大嘅酥皮海鮮湯一齊試下!呢一個酥皮海鮮湯上枱嘅時候酥皮熱辣辣嗰,點埋個海鮮週打湯食,好好食。湯入面嘅料亦都非常多,好鮮甜,正。Set Lobster Bisque $30呢一個龍蝦湯係肥妹仔自己另外叫嘅,因為肥妹仔實在太鐘意飲龍蝦湯呀!同呢一間集團嘅其他餐廳一樣,佢嘅水準亦都非常高,龍蝦味超重。Set Baked Sea Salt Crusted Fi
Seafood Paella $298
Seafood Chowder $128
Set Lobster Bisque $30
Set Baked Sea Salt Crusted Fish $178
鑑於肥媽唔係好鍾意食藥肉,所以每一次出街食飯佢都如果可以選擇都會叫海鮮,今次都唔例外叫咗一條焗海鱸魚。肥妹仔都覺得呢一間餐廳做嘅海鮮真係唔錯,佢嘅鱸魚係用咗一層厚鹽包住,入面再放咗一啲香料例如檸檬,香草等等然後攞去焗。最後出嚟既鱸魚嘅肉質非常嫩滑,有淡淡鹽香味同魚嘅鮮味,delicious!!
Linguine Scallops $168
食個飯我哋都覺得唔夠喉,所以叫埋呢一個帶子意粉!都係嗰句,未食都已經覺得好吸引,因為佢嘅帶子真係超級大粒同厚肉,食落去啲肉係一梳梳嘅,非常鮮甜,而佢嘅意大利粉亦都煮得剛剛好,醬汁好惹味,食落去真係perfect match。
Double Cheese Beef Burger $138
呢一個係肥哥另外自己叫嘅,因為佢好鍾意食牛肉漢堡。肥妹仔都試咗一啖,覺得呢一個牛肉漢堡唔錯,因為佢嘅牛肉唔會太乾,而且肉汁好多,牛味濃,好好食。
1885 Black Augus Rib-eye 10orz $298
最後就呢個大佬喇!呢一個係肥爸叫嘅安格斯肉眼扒 ,肥妹仔食咗一啖就已經覺得超級好食,因為佢嘅肉眼我哋叫咗五成熟,食落去剛剛好。肉質重係呈粉紅色,非常嫩滑,而且一啲都冇渣,咬落去非常軟淋,但係牛味超級出,對於食肉獸嚟講真係一個享受。
White SANGRIA Gls $ 70
Red Sangaria Gls $70