2024-09-23
川菜越來越受港人喜愛,鮮有涉獵既我都想試試川菜有咩吸引人既地方,於是try try呢間以湯底作招徠既川味粉麵。選擇左兩個3餸銅錢套餐($58/1),湯底之多令人眼花撩亂,最終㨂左重慶麻辣(微辣)同埋新推出既生椰蕃茄湯(額外+$5)。麻辣湯色澤非常紅潤,但微辣既關係都係可以接受既辣度;生椰蕃茄湯就非常鮮味,椰子蕃茄意外地相襯,而且口感濃稠,非常推薦!餸菜有幾款都係重心推介!潮汕手搥牛肉丸牛味濃郁,潮汕蒜香墨魚丸蒜味突出而不搶鏡,魚腐吸收左唔同湯汁都超好味,毛肚(額外+$5)口感爽脆!主食就揀左蕃薯粉同米線(額外+$5/1);蕃薯粉煙韌彈牙,米線軟硬適中,伴隨兩種湯汁入口簡直係多層次享受!另外都試左涼拌酸辣土豆絲($28)酸辣程度岩岩好,唔怕新手試辣。最後推薦埋兩杯新飲品洛神花山楂蘋果同埋酸梅青檸烏龍茶(跟餐+$14/1),兩杯飲品都非常解辣同埋解膩,必試之選。