2023-08-31
早幾日去完台灣,返到嚟仲係好懷念嗰陣台灣牛肉味,所以上網search就搵到呢度啦晏晝三點幾嚟,都要等位等一陣,入面好似長期都係滿座,見咁多人嚟食,應該都冇去錯嘅!等咗大概5-10分鐘左右,就輪到我啦。呢度係掃qr code 落單嘅!百頁豆腐我叫嘅時候以為佢會係好似蜂巢豆腐咁,攞嚟吸湯。點知一咬嘅時候,佢嘅口感有少少似食緊魚蛋,爽口彈牙,好特別!雖然同我諗嘅唔一樣,但係我都幾鍾意呢個百頁豆腐川味紅燒牛肋條麵 湯底我揀左濃味,果然冇讓我失望,湯底真係好濃,除左濃郁嘅牛味之外,仲有微微嘅藥材味而且帶有少少辣。麵條嘅質地有少少似烏冬,但係又比較煙靭。最特別嘅係通常食台灣牛肉麵佢哋都係比牛腱我,但其實我鍾意啖啖肉嘅感覺,所以我揀咗牛肋條。牛肋條煮到好霖,而且一啲都唔油膩!100分!最後仲嗌咗杯薑茶,我係寒底嘅人,所以平時一飲薑茶都會辣到飛起,呢度嘅薑茶就啱啱好少少辣又唔會辣到飲唔到。感覺真係好養生
呢度係掃qr code 落單嘅!
百頁豆腐
川味紅燒牛肋條麵
麵條嘅質地有少少似烏冬,但係又比較煙靭。