2024-10-06
今日帶咗外地嚟嘅朋友食呢間出名嘅燒肉店。裝潢好有日式風格,好敞亮。幸好我一早就book咗位,依家人潮滿滿仲要排隊等。回本之選-「雨餐」就係我哋今日揀嘅!😎🙌🏼 好多食材可以任食任攞!我哋就係為咗呢口A5和牛西冷嚟嘅!個頭好大塊,店家真係毫不吝嗇!高級嘅肉質肥嫩多汁,千祈唔好烤太耐,口感會老!睇吓嗰個大理石紋理,喺燒烤之後嘅脂肪全部融晒,微微冷卻之後放入口中,入口即化,肉汁飽滿。簡直就係肉食愛好者嘅天堂!🤤A4黑毛和牛薄切、A4黑毛和牛後腰肉、A4黑毛和牛牛肩、A4黑毛和牛三角腩4個部位可以任食!唔論咩部位都係咁高質,喺烤盤上烤個5秒就可以攞起嚟,外表焦香、嫩度適中嘅牛肉擺入口中,喺嘴裏融化嘅感覺真係好幸福☺️原味牛舌、豚肉、午餐肉等等都可以任攞!牛舌我本身係唔係咁鍾意食,但係呢間鋪嘅真係要讚一下!根本冇腥味,仲有好濃嘅肉味!令我愛上咗牛舌嘅味道!👍🏻