前天带朋友一齊去食日本烤肉🍗呢間八木橋有好多款牛肉、前菜、蒸海鮮、冰淇淋任食🤤連飲品🥤都係無限量供應🤗真心抵食✌🏼朋友點左Mozzarella 芝士雞腿肉😬雞腿肉望落滑嫩🙂配埋濃郁芝士真係香氣十足😊芝士味香濃‼️呢度既天婦羅亦係必點架😊酥脆嘅天婦羅炸到金黃色🍤天婦羅外皮薄酥脆😊唔會有過多粉醬😬每款都保持新鮮度🤗嚟到燒烤店點少得嗌和牛🥩分別點咗和牛三角腩、和牛嫩肩肉和牛外腿肉😍三種唔同部位嘅牛肉🙂每一款牛肉嘅脂肪分布均勻👍簡單兩邊燒下入口即化😬我哋起碼食咗5盤😂真係好食到停唔到口‼️呢度每一款牛肉各有特色味道絕佳😋我班朋友都贊唔絕口仲話下次要再嚟🤭

呢度既天婦羅亦係必點架😊酥脆嘅天婦羅炸

2024-10-10 247 瀏覽
今次朋友話好耐冇食烤肉,所以提議黎食。 平時行街多,都冇試過食呢間,今次都同朋友一齊食。 冇諗過呢度環境都唔錯。 好彩早少少到,如果唔係都滿晒冇位。 佢呢度放題都好多野食,任食有好多野簡原特止,本身跟餐既野都好有睇頭。 生蠔2隻,出奇地新鮮,開頭仲擔心要唔要燒埋食,但竟然生食都幾新鮮,唔腥。仲有大大件A5和牛西冷。 嘩,真係好靚。 另外仲有一盤和牛既肉,有成5款唔同既部位,肉質都好靚,基本上燒好快再灑啲啲海鹽已經好好味。 而且佢地油脂比例好,所以一啲都唔硬。 仲有另一盤有鱈魚,超厚白鱔,秘製醬牛肋條,好入味,又大條。 仲有鮑魚,魚干,同蔬菜。 第一次燒鮮鮑魚,好得意,同埋都真係幾好食。 真係超豐富既放題餐。 最後食埋蜜瓜雪條,真係超滿足。

2024-10-08
2024-10-07 362 瀏覽
今日同同事farewell,老闆話請大家食燒肉喎,同事就搵到呢間餐廳可以任食!話日本A4和牛任食,四款部位可以無限追加喎!食燒肉放題可以慢慢食,食到盡興!好啱我哋呢班食肉獸!🙀🙀A5和牛西冷呢種咁高級嘅牛肉我哋平時係食唔到嘅!老闆請客梗係要食好嘢啦!A5和牛西冷嘅味道真係令人難以忘懷。呢個部位係運動唔到嘅區域,所以有豐富嘅油脂。脂肪分佈得好均勻,燒烤後嘅油脂好甜美,令我哋食到停唔到口!🤤🤤🤩🤩四品和牛拼盤有A4黑毛和牛薄切、A4黑毛和牛牛肩、A4黑毛和牛和尚頭等任你揀!牛肉嘅肉質非常嫩滑,食落去有種奶油般柔滑嘅感覺,仲有牛肉味十足!稍微燒烤幾秒鐘,等脂肪融化,可以令牛肉變得非常多汁!每一啖都係幸福嘅味道!🥰🥰🥰🥰海鮮拼盘仲有海鮮拼盤都幾豐富,有蝦、扇貝、蜆、青口、蠔等等。生蠔嘅味道仲帶有一絲絲鹹味,仲有一種微微嘅甜味,非常新鮮!仲有蝦仁,肉質非常彈牙,仲有微微嘅甜味!真係正!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🙀🙀
A5和牛西冷
四品和牛拼盤
海鮮拼盘
今日帶咗外地嚟嘅朋友食呢間出名嘅燒肉店。裝潢好有日式風格,好敞亮。幸好我一早就book咗位,依家人潮滿滿仲要排隊等。回本之選-「雨餐」就係我哋今日揀嘅!😎🙌🏼 好多食材可以任食任攞!我哋就係為咗呢口A5和牛西冷嚟嘅!個頭好大塊,店家真係毫不吝嗇!高級嘅肉質肥嫩多汁,千祈唔好烤太耐,口感會老!睇吓嗰個大理石紋理,喺燒烤之後嘅脂肪全部融晒,微微冷卻之後放入口中,入口即化,肉汁飽滿。簡直就係肉食愛好者嘅天堂!🤤A4黑毛和牛薄切、A4黑毛和牛後腰肉、A4黑毛和牛牛肩、A4黑毛和牛三角腩4個部位可以任食!唔論咩部位都係咁高質,喺烤盤上烤個5秒就可以攞起嚟,外表焦香、嫩度適中嘅牛肉擺入口中,喺嘴裏融化嘅感覺真係好幸福☺️原味牛舌、豚肉、午餐肉等等都可以任攞!牛舌我本身係唔係咁鍾意食,但係呢間鋪嘅真係要讚一下!根本冇腥味,仲有好濃嘅肉味!令我愛上咗牛舌嘅味道!👍🏻

今日女朋友生日,想去食一餐勁嘅,然後就諗到之前聽朋友講喺旺角有一間日式燒烤,食材非常高檔豪華,有A5和牛同其他高檔和牛,而且仲係放題任食。聽落非常過癮,於是乎就喺網上做咗啲功課。呢間【八木橋日式燒肉】位於旺角彌敦道700號,裝潢係非常優雅嘅和風,從外觀嚟睇就非常豪華。同女朋友點咗個套餐,一位$1108,然後主角有A5和牛西冷,其他任食嘅選項極多。重點推介一下【A5和牛西冷】,油脂分布非常密集,稱得上極品中嘅極品,從色澤上睇就非常誘人,而且切面好厚,燒起嚟色澤均勻,到了適中嘅熟度,確實鮮嫩多汁,牛味好香濃。仲有【A4黑毛和牛薄】同【A4黑毛和牛和尚頭】,呢啲牛肉嘅級數其實一啲都唔輸A5和牛,食起嚟亦都別有一番風味,各有特色,尤其個人最鍾意【A4黑毛和牛薄】,就係非常非常薄,肉質極嫩,好似嘴唇咁。呢度仲要特別提一下佢哋嘅【有殼生蠔】,好新鮮,一啲都唔腥,富有生蠔獨有嘅鮮味,配埋醬汁食真係非常過癮。我同女朋友喺呢度度過一個愉快嘅午餐時光,女朋友食得真係好開心,畀咗佢一個難忘嘅回憶!

2024-10-02
今日我同男朋友一齊嚟呢家日式燒肉放題食午餐👩🏻‍❤️‍👨🏾佢真係好細心,早早就訂左位,就算假日大排長龍我地都無需等位~阿姨先俾我地一碟油然有味嘅「A4黑毛和牛三角腩」。每次都覺得係全牛最大塊嘅三角腩就係味道最鮮美,一份牛味喺口腔入面擴散,加上佢香口之餘唔會膩!大隻既「有殼生蠔」係好多汁又好飽滿!每一啖都滿足到味蕾,口感creamy 又fresh,完全冇貝味😍食落口爽又豐富!呢份「A4黑毛和牛牛肩」更係人間美味😬落鐵板煎金黃,口感嘅豐富度更加突出,每一咬都充滿鮮味🤘🏻「A4黑毛和牛後腰肉」燒烤後肉香四溢👍🏻👍🏻肉厚卻又嫩滑,耀眼嘅和牛紋理橫跨整塊肉身,口感紮實豐滿,十分唇齒留香!燒烤之餘,配上一杯清涼嘅「蜜瓜沙冰」,更加提升清爽口感!整體嚟講,每一道菜都經過細心製作,而廚師就係就住每個食材嘅特性,帶出最出色嘅風味,完全物超所值! 😋

燒烤之餘,配上一杯清涼嘅「蜜瓜沙冰」,更加提升清爽口感!

2024-10-04 412 瀏覽
見網上介紹呢間日式燒肉做緊優惠,趁仲有優惠食返轉燒和牛😋霞餐做緊買一送一,而高一級嘅雨餐做緊半價。最後揀左包埋任食A4和牛嘅雨餐,120分鐘,主要係半價吸引。去到先知原來早三日whatsapp訂枱可以延長至4個鐘!晚市可以坐四個鐘仲要係放題嘅日式燒肉店應該唔多。一坐低已經會送上呢個餐頭盤,有和西冷、鮑魚、比目魚西京燒、韓風醬油牛肋肉、味淋魚干仲有一盆和牛拼盤。而和牛是可以無限追加的。其他食物就用qr code網上落單。頭盤中最喜歡嘅係A4黑毛和牛後腰肉同三角腩,呢兩個部位油脂特別多,入口即溶化,好美味!另外試左澳洲M5和牛,崩沙腩及外腿肉兩個部位都好食。另外點左一啲海鮮如虎蝦、青口、蜆、扇貝、廣島蠔,肉類有一口牛、豚拖羅及mozzarella 芝士雞腿肉,燒熟嘅雞腿肉再沾上錫紙兜內溶化嘅芝士拉絲,配搭超正!蔬菜及天婦羅都有多款。值得一讚係呢度嘅店員都會主動過嚟提你某啲肉類要用咩火燒,一見塊燒烤板少少燶就好主動幫你換,差唔多半個鐘就換一次,服務不錯。飲品甜品都係無限追加。30分鐘前last order,兩個鐘時間就食得急少少,但呢個餐包任食和牛,食兩轉都抵。下次再嚟一定早幾日book枱!
見網上介紹呢間日式燒肉做緊優惠,趁仲有優惠食返轉燒和牛😋

2024-09-30 532 瀏覽
同事推介話呢度嘅日式燒肉性價比好高,多款口味牛板腱、肩脊肉、牛胸腹任食,炸物、海鮮都係任攞任食!所以我即刻Book咗位同屋企人一齊去食!😇😇😇肉類非常多選擇,超愛肉食嘅我同細佬非常滿意!款式多、味道鮮嫩、仲會爆汁!和牛三角腩、和牛嫩肩肉、和牛崩沙腩都係任食嘅!脂肪嘅花紋好靚,烤個幾秒等表皮變色就ok啦,呢個時候嘅肉質細膩,可以感受到肉嘅彈牙同豐富嘅肉汁喺嘴好香!😭😭仲有值得一提嘅係呢盤牛脷👅👅👅,改變咗我對牛脷嘅睇法!牛肉味十分濃郁同埋肉質好細嫩,完全唔會覺得有腥味或者膩!炸物、小食等都係任攞任食~ 黑糖番薯燒、炸薯角、章魚小丸子都好酥脆,可以配埋番茄醬一齊食,甜甜酸酸嘅味道非常解膩~👍🏻👍👍

• 韓風瓷壺醬油牛肋肉
2024-09-30 431 瀏覽
提到日本,燒肉肯定係大家最鍾意嘅美食之一。今日突然想食燒肉,就決定去旺角嘅「八木橋日式燒肉」試下佢哋嘅燒肉自助餐🥩😈。呢度嘅套餐真係好豐富,包咗好多唔同嘅選擇!見到都流口水🥰😋晚餐有A4黑毛和牛嘅三角腩、和尚頭、後腰肉、牛肩,仲有A5和牛西冷同埋海鮮拼盤。每一塊肉顏色都好靚,口感超豐富,真係好鮮美。😍😍真係好正肉質喺烤架上受熱,油脂瞬間融化,味道一嚐就俾人驚喜。牛肉全部同一般地方完全唔同,每一塊肉都質素超高💓🥰仲有好多配料同醬汁可以揀,絕對係和牛嘅完美搭配!😊另外,佢哋嘅海鮮拼盤都好正🦐🦑🐚,海鮮款式多到你驚,就算淨係食海鮮,都可以媲美高級餐廳,性價比真係超高,絕對值得一試!😆總括嚟講😗如果你想一大班人任食食物 又想選擇多 絕對推介呢一度🩷下次如果有朋友生日或者家庭聚會,我都會再揀呢一度啊😁🤘🏻

呢度嘅套餐真係好豐富,包咗好多唔同嘅選擇!見到都流口水🥰😋

2024-09-28 329 瀏覽
款式都叫做可以 肉質一般般以價錢嚟講 A餐 $200中 系不錯既~.而家通常都網燒 冇咁多油 呢一個唔係網唔好話燒需要用好多油 夾落隻碟度 成隻底都係油食食吓都望到唔想食 生菜好新鮮 鍾意嘅可以中和一下
款式都叫做可以 肉質一般般
以價錢嚟講 A餐 $200中 系不錯既~
而家通常都網燒 冇咁多油 呢一個唔係網
唔好話燒需要用好多油 夾落隻碟度 成隻底都係油
食食吓都望到唔想食 生菜好新鮮 鍾意嘅可以中和一下
平時同朋友聚會都會去啲西式嘅餐廳,今次輪到我話事,就梗係揀我自己鍾意食嘅嘢啦,之前去完日本,對於日式燒肉有念念不忘嘅感覺,於是就約埋班朋友一齊去咗呢一間八木橋日式燒肉,呢一間餐廳主打日式燒肉放題,仲有多款口味選擇,確實可以滿足到我嘅慾望!最推介先要數雨餐$1108,有A4黑毛和牛三角腩, A4黑毛和牛和尚頭, A4黑毛和牛牛肩, A4黑毛和牛薄切,但一定要提嘅就係A5和牛西冷,就咁見到有咁多款唔同部位嘅牛肉就已經覺得非常之吸引,本身我自己其實唔係好識分,但係基本上每塊牛肉都真係好有獨特嘅味道(雖然你而家要我講返其實我都分唔到) 但係整體嘅過程都係非常之開心同埋滿足! 自己燒嘅感覺都好爽,燒到剛剛好嘅熱度,肉質柔軟,入口即溶,好滋味!另外都想介紹一下呢一度可以食唔同嘅海鮮!!! 估唔到連海鮮都可以任食,而且海鮮嘅款式都好多!!! 我自己好鍾意其中一款海鮮更是香草墨魚仔,選用新鮮嘅墨魚仔,剛剛好,唔會太硬又咬得落,用香草調味,真係食得好滿足🤪重點介紹一下,呢一度嘅汽水,啤酒,雪糕全部都係任食,仲有好多唔同嘅天婦羅,炸物,全部都係任食當然仲有好多唔同款式嘅肉類同埋其他部位全部都係任!!! 一

重點介紹一下,呢一度嘅汽水,啤酒,雪糕全部都係任食,仲有好多唔同嘅天婦羅,炸物,全部都係任食當然仲有好多唔同款式嘅肉類同埋其他部位全部都係任!!! 一個餐可以包晒咁多嘢食真係好爽!呢度嘅食物質素極高,價錢合理💟,服務態度親切有禮!下次一定會再嚟!

2024-09-26 339 瀏覽
呢間燒肉放題任食日本A4和牛燒肉竟然有半價優惠!頭盤一開始有一大片嘅A5和牛西冷,超誇張,同埋四款和牛燒肉拼盤,包括三角腩、肩胛肉、和尚頭、後腰肉、每款都充滿油脂,牛肉味勁濃,雖然太邪惡,但係又好好食!頭盤仲有鮑魚、味醂魚乾、醬油牛肋肉同比目魚西京燒,每樣都超好食!總體肉類品質都好好,而且食到一啲比較特別嘅部位!海鮮質素都幾好!雖然肉類以外嘅食物選擇較少,係食肉獸嘅福音。店員很殷勤幫忙換盤,服務不錯!
呢間燒肉放題任食日本A4和牛燒肉竟然有半價優惠!
店員很殷勤幫忙換盤,服務不錯!
2024-09-25 309 瀏覽
今日同朋友出黎慶祝佢生日,見到呢間和牛放題店,諗起前幾日咁岩系IG見到餐廳既宣傳片,所以就book定枱同佢去慶祝!佢地既餐牌名都幾特別,系根據天氣黎改名,本來仲煩惱緊食邊個餐,咁岩呢排日日都落大雨,我地就好搞笑地決定揀「雨餐」黎食。前菜先上左味醂魚乾,好快就上埋A5和牛,之後就有海鮮拼盤,未食完又嚟埋A4黑毛和牛。呢個餐仲有110+既食物可以任點任食,由A4和牛到生蠔都可以任點!和牛既紋理都出靚,入口幾嫩,幾有咬口。海鮮方面都幾多種類,望落都新鮮。佢地仲提供無限食既Häagen-Dazs雪糕,我地當然吾執輸,瘋狂地食和牛呢啲貴價野。基本上只要多嗌幾碟和牛同Haagen dazs 雪糕已經回咗本,不過有得食當然食多啲,話哂都比左錢。雖然呢個餐有120分鐘食但系我哋食左100分鐘左右都已經投降。

海鮮方面都幾多種類,望落都新鮮。

記得我第一次食燒肉係在日本~喺香港嘅今日~自然要揀一間好品質嘅日式燒肉店懷念呢種味道😎而家就帶大家一齊來「八木橋日式燒肉」喺旺角嘆一頓燒肉放題午餐!首先上枱嘅係和牛外腿肉😋😋每一塊牛肉都係切得恰到好處~用來做燒肉嘅話真係啱啱好~基本上只不過喺個爐上面燒 一燒🔥好快就已經即刻食得!肉香四溢~夠嫩滑~每一口都滿滿的牛肉香味~好滿足👍至於呢一個套餐有好多唔同嘅款式可以任食~我自己出乎意料地鍾意呢一度嘅忌廉蟹肉薯餅⬅️由內到外全部都係濃醇嘅蟹肉鮮味~搵埋上面嘅忌廉再添上啲薯餅~滋味更增添咗好多🤤跟住就係和牛崩沙腩🐂讚不絕口~和牛沙腩叫呢個部位真係冇得輸嘅~讓滋味再提升一個層次!! 不論係油脂~定係本身牛肉嘅香味都係好吸引!!再黎就係炸香芋丸🤝🏻🤝🏻入口即溶嘅香芋釀~充滿滿滿的芋頭香~配合香煎嘅外皮~味道實在係太誘人🤤最後~呢一度嘅飲品同埋雪糕全部都係任飲任食🙌🏻食吓食吓覺得有啲飽嘅話~食個甜品~又可以重新再嚟過Hahah😆😆真係好爽!總括而言~呢間日式燒肉放題嘅餐廳~賣相加味道都一流👍🏻👍🏻下次有機會一定要再嚟試試其他套餐嘅燒肉~推介畀所有鐘意日式燒肉嘅你❤️❤️

2024-09-24 252 瀏覽
今日同家人喺旺角行街時發現咗呢間日式燒肉,睇咗個餐牌發現系任食任飲嘅,而且仲系頂級牛肉,所以決定去試下😆我哋睇咗個餐牌,決定點咗最吸引嘅$1108 雨餐🤩【A4黑毛和牛薄切】師傅嘅切工好好,每一片都好均勻,烤過之後嘅牛肉,更加濃郁鮮甜,每一啖都可以食到牛肉汁,口感特別豐富😍【A4 黑毛和牛和尚頭】呢份牛肉嘅肉質特別滑嫩多汁,入口即化,入口之後仲帶有天然嘅肉甜味,每一啖食得特別滿足😋【A4黑毛和牛牛肩】和牛牛肩肉特別有嚼勁,烤咗之後,更加酥脆爽口,咔滋咔滋,仲唔失牛肉嘅濃郁香氣,真系太爽啦!【A5 和牛西冷】A5和牛特別特別細膩滑嫩,食落去唔會有粗糙嘅感覺,配埋檸檬酸酸甜甜,特別開胃🤤【南瓜片同香菇】我哋仲烤咗南瓜🎃片同香菇🍄,特別清甜可口,食材亦都好新鮮,特別好食,我哋仲多點咗幾次👍家人都食得好開心,食品亦都好新鮮,非常推薦大家✌🏼

我哋睇咗個餐牌,決定點咗最吸引嘅$1108 雨餐🤩

【A4黑毛和牛薄切】

【A4 黑毛和牛和尚頭】

【A4黑毛和牛牛肩】

【A5 和牛西冷】

【南瓜片同香菇】

家人都食得好開心,食品亦都好新鮮,非常推薦大家✌🏼