最近同公司同事食飯,去咗試旺角呢間日式打邊爐🍲好豪爽咁試咗佢哋嘅D4黑毛和牛放題,真係好正🥹🫶🏻佢哋好特別嘅係有四個Menu,不同之處係放題嘅時間唔同😆咁大家就可以根據住自己想食嘅時間,去選擇適合嘅Menu☺️而每個Mune都有分四個套餐,當然就係牛嘅種類有唔同啦😌D Munu每個套餐都會包生蠔、刺身、壽司、海鮮、肉類、燒物、揚物和自助吧任食🤤最正嘅係佢哋仲有清酒任飲🍻種類十分之豐富😻佢哋嘅黑毛和牛果然係一分錢一分貨🥩牛肉上嘅大理石花紋分布均勻,質感柔嫩多汁,入口即化🤩每一啖都可以感受到肉嘅鮮美🥳其他食物質素同樣都高,海鮮好新鮮,肉質彈牙唔會霉😘總括嚟講都好推介呢間店俾大家,食物質素好就唔多講啦😛餐廳環境都唔錯,而服務員嘅態度都好友善,十分適合一大班人嘅聚會👭🏼👬

佢哋好特別嘅係有四個Menu,不同之處係放題嘅時間唔同😆咁大家就可以根據住自己想食嘅時間,去選擇適合嘅Menu☺️而每個Mune都有分四個套餐,當然就係牛嘅種類有唔同啦😌D Munu每個套餐都會包生蠔、刺身壽司、海鮮、肉類、燒物、揚物和自助吧任食🤤最正嘅係佢哋仲有清酒任飲🍻種類十分之豐富😻

2023-06-27 89 瀏覽
終於試到呢間長時間既放題,我地今日都只係食150分鐘既刺物海鮮火鍋放題,但都已經好多野食,仲有炸物呢啲都係任食,大胃王真係岩晒!呢個餐已經有M5和牛任食,係澳洲既和牛但係真係好正,牛脂分佈明顯,口感細嫩,肉質柔嫩,牛味好重,打邊爐真係岩晒V(^_^)V另外仲有其他肉都係任食,好似安格斯牛肩胛,牛筋同牛筋膜較多,口感比其他部位都更為明顯,好有咬口,肉質特別結實細嫩,又有彈性,牛味好濃郁(^o^)/啲刺身都係好新鮮,三文魚好肥充滿魚油,希靈魚口感都好爽好得意,甜蝦果啲都好好食(*¯︶¯*)仲有其他炸物好似天婦羅果啲都好正,金菇天婦羅都有真係估佢唔到,仲要好脆口好爽,又唔會油淋淋,口感味道都得(#^.^#)壽喜燒湯底係香甜既,其他既火鍋配料都好食呀,選擇又多,上菜速度又快,150分鐘都已經食到好飽好飽啦!

2023-06-27 62 瀏覽
雖然呢幾日天氣好熱,但好想食火鍋,我哋食咗幾道火鍋料📍,味道非常正!🥺1️⃣美國黑豚片!😍肉質腍軟,纖維細緻,🤩脂肪分佈均勻,🤫沒有肉筋,爽口得嚟又幾煙韌,食起上嚟滑潤不澀。💓2️⃣安格斯牛肩胛!🥳油花分布均勻,好似雪花❄️一樣。肉質鮮嫩而不油膩,😛肉質亦很豐富,簡單來說就是美味!多汁!🥰3️⃣廣島蠔!廣島蠔肥美、☀️飽滿,肉質可以話係鮮甜、嫩滑,四個字!💫甘香可口!非常受食客歡迎!✨4️⃣三文魚刺身!🌟滑嫩多脂如果凍般嘅口感相信冇人可以抵抗!⚡️很厚切!很肥美!每一口都能品嚐到海鮮的鮮味!💧整體而言,食材高水準,樣樣食得又影得,值得嚟試試!🦋
整體而言,食材高水準,樣樣食得又影得,值得嚟試試!🦋
2023-06-26 50 瀏覽
呢間係瓊華既餐廳真係好大間,坐得好舒服,我地今日就黎試下呢度既150分鐘刺身海鮮火鍋放題,好少可以食咁耐囉!湯底最重要,呢度整得好好,骨膠原豬骨湯好濃,奶白色既湯底好香豬骨味,濃郁既湯底同所有配料都好夾呀!呢個餐連M5澳洲和牛都係任食,啲牛肉好靚,雪花分布好清楚,肥瘦好均勻,牛味濃郁,肉質好嫩,勁好食🤩另外既美國黑豚肉都好唔錯,真係黑豚肉,肉質柔軟好多,淥完黎食都仲係好腍,豬味好濃又唔會騷,食多幾碟都唔會怕呀😙海鮮都係任食,款式亦好多,佢地既扇貝又有膏又大隻,青口都好爽甜,蜆肉又無沙,蟶子都大隻鮮味既,海蝦都好唔錯,全部海鮮都好正😚刺身同樣任食,三文魚夠肥美,榮螺都好爽,赤蝦又滑又甜,帶子都大大粒,希靈魚都特別新鮮,全部都放心食呀🥰
2023-06-26 32 瀏覽
星期六同媽媽去食火鍋,食材非常好食😋,正到一個點,食到停唔到口。🔹🔶我同媽咪好鐘意牛肉,✴️十足十係牛肉迷,呢間嘅美國進口牛肉好新鮮,好有肉味,煮熟後肉汁香濃,肉汁鎖得好好👍🏻。響鈴都好正♨️🤲🏻✨,一浸就軟,🈶非常好食,表面掛滿湯汁,入口爽脆,好似食緊薯片咁🉐🉐🉐最後係炸饅頭,冇人會唔鐘意食炸饅頭,表面和底面炸至金黃,沾煉乳吃簡直就是天堂,有夠邪惡!🔛🟡🟡🔔🔔香噴噴熱辣辣嘅火鍋真係令人難以抵抗,過幾日再嚟食過!!!♾♾

2023-06-26 70 瀏覽
今日同朋友食飯,去交通方便的旺角揾野食,先係openrice訂左八幡屋,唔驚無位坐。餐廳好乾淨,環境舒服,我地坐低後,睇下食乜野。呢間餐廳是日式涮涮鍋放题店,牛肉有唔同的產地同種類,任我地揀,仲有自助食品區,可以自揀涮涮鍋配料同飲品甜品,好多選擇。套餐的種類多,分ABCD餐,燒的時間唔同。我地揀左C3套餐,食澳洲M5和牛,可以燒150分鐘,慢慢食。首先食刺身拼盤,有甜蝦、三文魚、帶子、赤貝、希靈魚等,都好鲜味,帶子勁大隻,咬落有口感,夠厚身多肉。甜蝦好鲜好甜,晶瑩剔透,好味。三文魚和希靈魚更不用說,肉質鲜嫩爽滑,是我的至愛,入口好鲜味。澳洲M5和牛纹理好靓,肉質軟嫩,味好鲜,入口即溶,滿口油脂,但肥而不膩,口感順滑多汁,好正!海鮮拼盤有不同的海鲜配搭,海鲜種類多,選擇又多,有海蝦、青口、扇貝、蜆等,都好鲜美,好食好味。美國進口牛肉好新鲜,牛肉脂肪均匀,輕涮幾下,放入口就有入口即溶的感覺,口感好!黑豚肉薄易煮,質素好,好滋味。雪糕飲品款式多,任飲任食,梗有一款會鍾意。餐廳侍應服務周到,整體感覺真不錯。

雪糕飲品款式多,任飲任食,梗有一款會鍾意。

餐廳侍應服務周到,整體感覺真不錯。
2023-06-23 93 瀏覽
男朋友今日帶我去打邊爐🍲,超級幸福🙊🥰🥰。我地嚟到嗰陣已經可以直接入座,最後我地食得好full🆒。我覺得炸饅頭係重點推薦,🏆🎖大人細路都啱食,入口脆卜卜,香味突出,🏅食到唔停口,一人吃一個就啱啱好。🤩🤪美國進口牛肉都好唔錯,👑牛肉可口,入口即化,肉質有彈性,不柴不老,沒有異味,係好新解嘅肥牛,相信冇人會唔鐘意食。🧘🏻🙊日本北海道豚肉都係極品中嘅極品,✔️味道豐富有層次,一燙就熟,好味又易煮。✨✨一咬就斷,唔使驚太硬唔好食。♥️今餐食得好開心❗️以後會多啲嚟食!🔆🔆
今餐食得好開心❗️以後會多啲嚟食!🔆🔆
2023-06-22 74 瀏覽
父親節我哋去食好啲,同爸爸二人世界去咗食四個鐘頭嘅放題🤩真係可以慢慢食,慢慢嘆☺️我哋揀咗最貴嘅D4套餐,豪一豪佢😆我要推介佢地既啲刺身珍寶帶子、生蠔同赤蝦!帶子肉質鮮甜,生蠔鮮味十足,赤蝦肉質爽脆!🍤而家講下火鍋配料啦!有日本黑毛和牛A4,食落滑滑嫩嫩,真係好好味!仲有鮑魚同海蜆,口感爽脆,鮮味十足!🥩自助任食區都有好多唔同選擇!有各款蔬菜🥬可以配火鍋食,食得健康有營養!而且每一款配料,都有蓋冚住,非常衛生👍🏻最後Häagen-Dazs雪糕,甜品控絕對唔可以錯過!🍨

最後Häagen-Dazs雪糕,甜品控絕對唔可以錯過!🍨
壽喜燒🤎壽喜燒湯底甜甜地,充滿醬油香味,亦有適量既咸,日式湯底,配合番日本既肉就最好啦!日本A4黑毛和牛❤️A4和牛真係唔同啲,食落牛味非常濃郁,牛肉肉質好嫩,好柔韌,牛味激濃,食完成個口郁仲有牛味!北海道豚肉🧡豚肉都絕對唔差,日本既豚肉多佐一份清香,肉質都好腍好嫩,豚肉薄薄一塊同湯底就最夾,一啲都唔會滯,食多多都得呀!海鮮🩵海鮮係諗唔到咁多款,鮑魚都有,仲要唔細隻,又爽口又鮮,扇貝都係好大隻,好甜好彈牙,其他螺,蜆,青口都好好食,全部都夠晒新鮮!生蠔💛呢個餐最正係有任食既生蠔,仲要啲生蠔係大隻既,肥嘟嘟既,飽滿既,勁鮮甜,海水味又唔會太重,creamy到爆!炸物🩷呢度仲要有即即即炸既炸物,好似茄子天婦羅,金菇天婦羅呢啲都有,又有炸小丸子,炸薯角,炸魚手指呢啲,每一款都新鮮熱辣,又唔會太咸太油,味道岩岩好!
壽喜燒🤎
日本A4黑毛和牛❤️
北海道豚肉🧡
海鮮🩵
生蠔💛
炸物🩷
估唔到呢度會有240分鐘既放題,仲要係生蠔刺身海鮮火鍋咁任食,真係夠晒時間慢慢食呀!👍🏻辛辣泡菜湯泡菜湯唔會太辣,但真係睇得出有用泡菜整出黎,會見到湯底真係有粒粒泡菜,亦都飲得出酸酸辣辣,一個幾刺激又幾開胃既湯底!🫶🏻日本A4黑毛和牛呢個絕對值回票價呀,啲和牛勁靚,膏紋分佈好平均,肥瘦比例岩岩好,淥一淥就已經食得,食得出和牛既油香同埋濃烈既牛味,好軟腍,口感超正!🫰🏻生蠔好少可會有任食既生蠔,啲蠔勁大隻,直情有手板咁大隻,勁肥美,一咬啲蠔既鮮味出晒黎,一啲都唔腥,好食到爆!👏🏻刺身刺身都係任食既,普通既三文魚都好肥美,其他既魚刺身都係好食既,蝦又好味,榮螺都好爽彈,每樣都掂!
👍🏻辛辣泡菜湯
🫶🏻日本A4黑毛和牛
🫰🏻生蠔
👏🏻刺身
2023-06-11 193 瀏覽
旺角瓊華中心集中唔少火鍋放題餐廳🔍今次去嘅係「八幡屋涮涮鍋」食『D4』套餐(2位)🇯🇵.生蠔🦪鮮甜Size正常😗.刺身🐠有赤蝦🦐帶子、吞拿魚、榮螺、鯛魚、赤貝同三文魚🐟.骨膠原豬骨湯🍲湯底呈奶白色🤍味道鹹鮮🐷.肉類🥩有M5澳洲和牛🐄美國黑豚片等🐖和牛油花細膩😍肉質柔軟🤤入口即溶,黑豚片有少少肉汁😋.海鮮🌊有鮑魚🐚海蝦、青口、魷魚🦑帆立貝、蜆、蟶子😍唔算好新鮮,但仲有少少鮮味😉.小食🥢有炸餃子棒🥟鹽燒多春魚、汁燒菇牛卷🐂.自助區🍽️丸類🍢菇菌類🍄及蔬菜類🥬仲有涼拌前菜🥗.飲品🥤有汽水、黑加崙子汁🍇橙汁🍊菊花茶等🌼.甜品🍮有雀巢雪糕🍨雪條🍦自家製甜品🧁
生蠔🦪鮮甜Size正常😗
刺身🐠有赤蝦🦐帶子、吞拿魚、榮螺、鯛魚、赤貝同三文魚🐟
骨膠原豬骨湯🍲湯底呈奶白色🤍味道鹹鮮🐷
小食🥢有炸餃子棒🥟鹽燒多春魚、汁燒菇牛卷🐂
自助區🍽️丸類🍢菇菌類🍄及蔬菜類🥬仲有涼拌前菜🥗
飲品🥤有汽水、黑加崙子汁🍇橙汁🍊菊花茶等🌼
甜品🍮有雀巢雪糕🍨雪條🍦自家製甜品🧁
  • 燒物
  • 和牛
  • 黑豚肉
2023-06-06 162 瀏覽
前排完咗畢業展同朋友嚟咗呢間餐廳食飯………………..我哋叫咗一個D4套餐(生蠔刺身海鮮火鍋之盛宴)好豐富!有生蠔刺身海鮮仲有得打邊爐生蠔都幾新鮮~又大隻刺身都唔錯!火鍋方面佢就會有澳洲M5和牛好好味入口即溶!另外仲有海鮮🤣🤣有鮑魚、蜆、青口、帶子等等全部都幾新鮮!口感好彈牙!出面仲有好多配料可以拎有唔同嘅丸類、菜等等另外個人特別鍾意佢嘅炸物因為竟然好少見嘅炸饅頭!仲要好好食!………………..總括而言整體來講質素都唔錯餐廳環境舒適食物種類頗多………………..八幡屋涮涮鍋旺角彌敦道628號瓊華中心12樓

前排完咗畢業展
同朋友嚟咗呢間餐廳食飯

我哋叫咗一個D4套餐
(生蠔刺身海鮮火鍋之盛宴)
好豐富!有生蠔刺身海鮮仲有得打邊爐
生蠔都幾新鮮~又大隻

刺身都唔錯!

火鍋方面佢就會有澳洲M5和牛

好好味入口即溶!
另外仲有海鮮🤣🤣
有鮑魚、蜆、青口、帶子等等

全部都幾新鮮!口感好彈牙!
出面仲有好多配料可以拎
有唔同嘅丸類、菜等等
另外個人特別鍾意佢嘅炸物
因為竟然好少見嘅炸饅頭!仲要好好食!

總括而言整體來講質素都唔錯
餐廳環境舒適食物種類頗多

八幡屋涮涮鍋
旺角彌敦道628號瓊華中心12樓

"D4"餐日本和牛生蠔盛宴半價後每位收費:$449+$89.8=$539 (只限星期一到四)‼️D4餐日本A4和牛生蠔刺身海鮮盛宴半價計算方法,必須2位以上成人才可使用,午市(5:00pm前離座)及晚市(必須10:30pm前離座)‼️‼️詳情以餐廳為準‼️今次選了沙嗲湯底,不會太濃蓋過肉的鮮味。✨️A4黑毛和牛和澳洲M5A4黑毛和牛是日本產的高級和牛。它的脂肪不但細緻而精美 ,而且分布均勻。它的肉質鮮美柔嫩,口感豐富。澳洲M5是澳洲高級和牛的一種,也是一種很受歡迎的和牛品種。相比A4,脂肪分布就較少,牛肉味較重。當然還有日本豚肉,美國牛肉等。✨️生蠔,刺身生蠔都幾大隻又鮮甜。刺身常見的有馬刀貝、鮑片、甜蝦、三文魚,還有比較少見的鯛魚。✨️海鮮有任加鮑魚,廣島蠔,蟶子等。✨️特色甜品和飲品Häagen-Dazs雪糕,朝日啤酒,海鹽雪糕等。

"D4"餐日本和牛生蠔盛宴

‼️詳情以餐廳為準‼️

今次選了沙嗲湯底,不會太濃蓋過肉的鮮味。

✨️A4黑毛和牛和澳洲M5

當然還有日本豚肉,美國牛肉等。

✨️生蠔,刺身

✨️海鮮
有任加鮑魚,廣島蠔,蟶子等。

✨️特色甜品和飲品
Häagen-Dazs雪糕,朝日啤酒,海鹽雪糕等。
放工梗係要朋友暢食一番,任食火鍋放題最適合不過🤭今次就去試下位於旺角既八幡屋涮涮鍋,聽講D4餐日本和牛生蠔盛宴半價🤩有齊曬我至愛既和牛海鮮同刺身,而且湯底仲有9款選擇,今次揀咗壽喜燒,好惹味😋😋一黎梗係要食刺身先,質素真心唔錯,每款都好新鮮,而且有我最鍾意既甜蝦同帶子,大隻得黎超鮮甜🤤真係拍得住出面貴價壽司店佢地既生蠔都好正,估唔到咁大隻又肥美😍再黎就係海鮮,有海蝦、帶子、鮑魚等,同樣每款都好新鮮😝完全無雪味,蝦肉爽口彈牙,魷魚煙煙韌韌咁,打邊爐道岩哂🥰點少得日本黑毛和牛,和牛脂肪比例好平均,而且牛味濃郁,好出色👍🏻佢地食物種類都幾多,仲有多款火鍋配料,另外有唔同種類既熟食😎例如:炸物、串燒、燒物同甜品等,真係多到試唔哂🤤

佢地既生蠔都好正,估唔到咁大隻又肥美😍

2023-05-23
2023-05-31 96 瀏覽
攞位果陣就會俾你揀咗湯底先🍲總共有8款湯底 除咗番茄龍蝦海鮮湯同埋麻辣湯要加錢之外 其他都唔洗 我哋揀咗鴛鴦湯底 (額外加$20)骨膠原豬骨湯同壽喜燒湯底 兩款湯底正常發揮 🍲🍲我地係食240分鐘既D4 set 佢就係主打日本黑毛和牛A4,澳洲M5和牛,美國進口牛肉,牛肩胛,都有豚腩片同埋黑豚肉。海鮮嚟講就有鮑魚,蠔,蜆,螺,魷魚等等… 都有多款刺身選擇同燒烤,仲有Haggen-Dazs雪糕~😋😋啲牛肉食落好新鮮,色澤好靚,一開始上嘅海鮮頭盤都相當唔錯😚😚 刺身同埋燒烤都不過不失😙 不過就有好多選擇😌😌出面仲有自助bar,有丸類,蔬菜,沙律,甜品,飲品,炸物 居然有炸饅頭~🤩仲要炸得唔錯 而每個bar只要一空左 就即刻有職員refill 👏🏻👏🏻總括嚟講食材選擇真係好多,環境闊落,坐得都幾舒服😌

攞位果陣就會俾你揀咗湯底先🍲

我哋揀咗鴛鴦湯底 (額外加$20)
骨膠原豬骨湯同壽喜燒湯底 兩款湯底正常發揮 🍲🍲

總括嚟講食材選擇真係好多,環境闊落,坐得都幾舒服😌