2023-06-26
今日同朋友食飯,去交通方便的旺角揾野食,先係openrice訂左八幡屋,唔驚無位坐。餐廳好乾淨,環境舒服,我地坐低後,睇下食乜野。呢間餐廳是日式涮涮鍋放题店,牛肉有唔同的產地同種類,任我地揀,仲有自助食品區,可以自揀涮涮鍋配料同飲品甜品,好多選擇。套餐的種類多,分ABCD餐,燒的時間唔同。我地揀左C3套餐,食澳洲M5和牛,可以燒150分鐘,慢慢食。首先食刺身拼盤,有甜蝦、三文魚、帶子、赤貝、希靈魚等,都好鲜味,帶子勁大隻,咬落有口感,夠厚身多肉。甜蝦好鲜好甜,晶瑩剔透,好味。三文魚和希靈魚更不用說,肉質鲜嫩爽滑,是我的至愛,入口好鲜味。澳洲M5和牛纹理好靓,肉質軟嫩,味好鲜,入口即溶,滿口油脂,但肥而不膩,口感順滑多汁,好正!海鮮拼盤有不同的海鲜配搭,海鲜種類多,選擇又多,有海蝦、青口、扇貝、蜆等,都好鲜美,好食好味。美國進口牛肉好新鲜,牛肉脂肪均匀,輕涮幾下,放入口就有入口即溶的感覺,口感好!黑豚肉薄易煮,質素好,好滋味。雪糕飲品款式多,任飲任食,梗有一款會鍾意。餐廳侍應服務周到,整體感覺真不錯。
雪糕飲品款式多,任飲任食,梗有一款會鍾意。
餐廳侍應服務周到,整體感覺真不錯。