2023-07-12 132 瀏覽
嗌左C4 啲肉超硬,出面個蔬菜區仲要有小強 衛生情況擔憂。之後加錢叫左M5和牛 一碟,佢上既時候竟然俾埋其他cheap 牛我。black list 真係冇下次 難食到爆 超伏真係冇食過啲咁難食嘅放題 超伏
真係冇食過啲咁難食嘅放題 超伏
成班人食飯最緊要係熱鬧❗️咩都有得食就唔洗驚無嘢啱食,加上一食就可以食2個半鐘,慢慢食唔洗急,今晚一於食爆佢☄️☄️今晚食嘅套餐有得仼食⭐️澳洲M5和牛⭐️澳洲和牛喺大草原上牧養,啲牛牛經常做運動肉質結實有趙口,掂❗️豬方面有⭐️黑豚肉⭐️重豬味又唔腥,掂掂❗️❗️仼食⭐️海鮮⭐️新鮮生猛,大大隻帆立貝爽口鮮甜,絕對喺皇牌❗️海蜆脹卜卜,無沙夠乾淨❗️海蝦肉彈牙,食多幾隻先夠喉❗️仲有無限仼食⭐️刺身⭐️三文魚、帶子、甜蝦、榮螺⋯⋯10多款刺身仼點仼食,質素上乘,單單食刺身就已經夠回本了🔥🔥依2個半鐘無停過,每分每秒都享受到靚肉靚海鮮,真係人生一大樂事❗️❗️
2023-07-12 49 瀏覽
【 旺角豐盛和牛火鍋放題 】旺角日式放題成街都係,但要搵間抵食又好食既就好睇彩數,今日小編行過瓊華中心見到呢間都算有啲人氣,就決定食呢間啦—#🍻🍖 質素:🍱150分鐘刺身海鮮火鍋の盛宴|C3 set澳洲M5和牛150分鐘既火鍋放題包左|刺身·壽司·海鮮·自選肉類·燒物·揚物·自助吧任食·清酒任飲|就咁睇都知呢個set好豐富,而C3 set仲有|澳洲M5和牛· 牛肩胛· 美國進口牛肉· 豚腩片·黑豚肉|成件事再升級左~~M5澳洲和牛拼盤~一盤都算大盤,M5和牛油花分布平均,可以任食都幾爽~海鮮~套餐已包含既任食海鮮有|海蝦· 帆立貝·海蜆·廣島蠔·黃金螺·等等等等|淨係食和牛&海鮮都夠回本~刺身~刺身種類都好多選擇,三文魚·帶子·吞拿魚·赤蝦·赤貝呢啲當然少不了,必食既~燒物 & 揚物~大大隻燒海蝦+天婦羅蝦,啖啖肉幾正,燒雞翼多春魚都燒得幾香口~自助吧~自助吧丸類選擇多,每款夾啲番去都有排食,食完火鍋仲有甜品,滿足曬—🍻 #八幡屋涮涮鍋 🍖📍旺角彌敦道628號瓊華中心12樓—
【 旺角豐盛和牛火鍋放題

#🍻🍖 質素:

🍱150分鐘刺身海鮮火鍋の盛宴|C3 set澳洲M5和牛

~M5澳洲和牛拼盤~
一盤都算大盤,M5和牛油花分布平均,可以任食都幾爽

~海鮮~

刺身

~燒物 & 揚物~

~自助吧~

🍻 #八幡屋涮涮鍋 🍖
📍旺角彌敦道628號瓊華中心12樓

10 分鐘 (堂食)
💐辛辣泡菜湯💐呢個湯係無得彈🫶🏻好有辛辣口感,味道好濃,啖啖都係泡菜味,欣賞呢個鍋,就算食到完,都仲係好香濃,呢間火鍋湯係好特別,食完都仲咁有味道🫶🏻🌷日本黑毛和牛🌷和牛來講係數一數二優質🫶🏻除左講好食之外,諗唔到仲有乜可以形容,呢個日本既和牛,唔洗親身去日本都食到,好味指數爆分🫶🏻🌹安格斯牛肩胛🌹好有口感既牛肩胛,肉質好靚🫶🏻好食到停唔到,吃牛肉方面我地可以好大食,就係因為好食,先會係咁追加🫶🏻🫶🏻🌸生蠔🌸估唔到任食既蠔都咁新鮮🫶🏻肉質好滑帶有海水味,裡面好肥美,好岩食🫶🏻🫶🏻🪷刺身🪷🫶🏻三文魚刺身,赤蝦刺身,珍寶帶子、希靈魚,新鮮到每一份都有佢獨特既味道,三文魚比得好大方,好厚身、赤蝦好新鮮,細心地已挑晒蝦腸、珍寶帶子好鮮甜,肉感鬆軟、希靈魚又有口感🫶🏻🫶🏻🪻丸、菇…..🪻🫶🏻有好多芝士丸、菇、貢丸等等,都好入味,帶埋湯底既味道融合埋一齊,睇個湯底色澤一啲都無淡到,質素非常掂🫶🏻🌼海鮮🌼👍唔少得食海鮮既,試過呢度既鮑魚好滑,仲有蟶子、青口、扇貝,認真豐富🫶🏻👍
💐辛辣泡菜湯💐
🌷日本黑毛和牛🌷
🌹安格斯牛肩胛🌹
🌸生蠔🌸
🪷刺身🪷

🪻丸、菇…..🪻
🌼海鮮🌼
2023-07-10 50 瀏覽
😉呢排天氣好熱,但仍然都無損打邊爐既心情,就係因為好食🤩之前已經係度食過一次,估唔到食完仲會心思思想再食返🥳諗左咁耐🥳今次終於齊人🥳一齊黎到旺角的八幡屋涮涮鍋🥰今次有機會可以試下其他款😛今日就要食D4 Set 🤩呢個餐好豐富😇又享受多次任飲又任食!👅主打生蠔隻隻都好大件,裡面隻隻都咁肉厚,好新鮮,加埋茄汁醬一齊食好滋味🫦👅美國進口牛肉顏色塊塊都咁鮮艷,每一塊都份量一樣,肉質真係好靚,好嫩滑又好有牛味🫦👅安格斯牛肩胛都唔錯,好食到可以食幾轉,牛肉部份都係好靚,亦同時帶有香濃牛味🫦👅今次就要試下骨膠原豬骨湯,全部都係骨膠原阿,好濃郁既豬骨湯,就咁飲都覺得好正,用黎做火鍋係一流,件件都好入味🫦👅當然唔少得仲有海鮮,鮑魚係海鮮中最吸引既食物,好厚又多肉,另外青口、扇貝、黃金螺仔、蜆亦好有鮮味,品質好🫦👅拎左少少芝士丸、獅子狗、芝士腸、同其他炸物,同次前食開既質素一樣,都係咁好食,一路食已經被湯汁包圍着,再加啲鼓油已經好好食,炸物都好香口,食到個肚都好溫暖🫦
前幾日同阿妹慶祝生日+成功入大學,成家人來臨旺角打邊爐,聽阿妹啲同學話呢間好出名,夠好食價錢又抵,入到黎真係好多人,好彩我地一早約好,經店員帶位後,再慢慢睇食乜好!呢度既環境好寛敝,環境上好企理,帶有日系感,整體望落好舒適,坐得又舒服!♥️《日本黑毛和牛》(^з^)-☆可以食到靚牛,日本既黑毛和牛好有肉感,咬落去好有牛香又有豐富既肉汁,就算無調味都好有味道《澳洲M5和牛》(^з^)-☆ M5和牛仲要再靚啲,淡淡牛味,浸一陣又食得,每塊既紋路睇落好靚又帶點雪花感,脂肪位又唔會太多《美國進口牛肉》(^з^)-☆我地都係好鍾意食牛肉,食起上來好軟嫩,食得到係靚料,勁鍾意食牛既我地,可以不停地追加,放落火鍋中好快就熟,而且完全可以保留到牛既濃郁味道《冬瓜薏米湯鍋》(^з^)-☆呢個鍋係好養生,同時又帶有獨特,因為係出面真係未見過有,裡面有好多冬瓜同薏米,湯鍋味道十足,愈滾愈有味道《生蠔》(^з^)-☆平時生蠔一定夠新鮮,我地先敢食,而呢度既生蠔就可以放心食,食過真係好鮮味,新鮮到仲有海水味,鹹鹹酸酸,好有風味《炸野》(^з^)-☆呢度既炸野款式都算多,我地都係大約每款有少少,全部都炸得到位,拎到

《日本黑毛和牛》
《澳洲M5和牛》

《美國進口牛肉》

《冬瓜薏米湯鍋》
《生蠔》
《炸野》
(^з^)-☆呢度既炸野款式都算多,我地都係大約每款有少少,全部都炸得到位,拎到上枱仲香噴噴
2023-07-10 30 瀏覽
⭐️平常都好喜歡來吃火鍋⭐️這家八幡屋涮涮鍋⭐️原來是一家出色的火鍋店,我們選了麻辣湯作為今餐的主題火鍋!這湯辣度剛好,味道濃郁,有香也有麻辣的味道,加上豐富的配料,呈現出麻辣的口感✨⚡️澳洲M5和牛和美國進口牛肉⚡️都非常優質,肉質鮮嫩,口感極佳。⚡️海鮮火鍋配料⚡️也非常豐富,包括新鮮的蜆、黃金螺、貝類,每一種都很新鮮、美味。⚡️揚物⚡️也非常好吃,油炸得很酥脆,不會太油膩,非常適合搭配火鍋享用,包括有炸蝦天婦羅、蕃薯天婦羅、粟米芯天婦羅、炸暑角、吉列炸魚等等都是我最愛,種類太多不能盡錄。總知整體來說⭐️這家店的食材品質很高,味道也非常好,絕對是一家值得推薦的火鍋料理☀️除此之外,服務也很好,店員非常熱情,提供了很多建議和幫助,讓整個用餐體驗更加愉快。五星評分💥💥💥💥💥💥

五星評分💥💥💥💥💥💥
八幡屋長期墟冚,無論咩時間咩日子去都總會見到為數不少嘅人等緊位,絕對係旺角no.1🥇嘅放題餐廳🤟🏼🫱🏻環境🫲🏼餐廳乾淨企理,走廊闊落容易出入,仲有大量卡位,舒適度滿分👍🏻自取區喺我暫時見過最井井有條,排列得最完美嘅一間,每樣食物、配料、醬汁都用食物保鮮會裝好,上面標明哂食材嘅名稱,十分貼心🤎🫱🏻火鍋🫲🏼都6個免費湯底可揀,愛重口味所以揀咗沙嗲湯👏🏼牛肉有3種:澳洲M5和牛/牛肩胛/美國進口牛肉,豬肉有2種:黑豚肉/豚腩片,質素有保證🤝🏼🫱🏻刺身🫲🏼三文魚肥美魚油豐富/帶子鮮甜厚肉/甜蝦軟腍甘香/榮螺彈牙,另外仲有好多刺身,全部都由師傅現場切片,新鮮度都係滿分🌟🌟🌟🌟🌟
🫱🏻環境🫲🏼
🫱🏻火鍋🫲🏼
🫱🏻刺身🫲🏼
2023-07-10 35 瀏覽
日式涮涮鍋放題店八幡屋,一個價錢就可以食到火鍋加放題,入面好多卡位,咁就坐得舒舒服服一邊食一邊傾✨D4套餐日本黑毛和牛刺身盛宴✨💥任食日本刺身生蠔同A4日本和牛QR CODE落單,食物好快上枱放題肉類仲有美國進口牛肉、牛肩胛、M5澳洲和牛、豬腩肉等等,❤️和牛牛肉油花分布均衡,放落壽喜燒食落肉質軟嫩JUICY ,肉味濃厚,唔會過韌,沾上生雞蛋真係無得彈,❤️海鮮有9款,帆立貝大大隻,大蝦爽口彈牙、廣島蠔肥美自助吧有多款蔬菜,菇類同丸類選擇,仲有壽司,甜品同飲品❤️12款刺身選擇,刺身件件厚切,而且肥美又新鮮,個人大推赤蝦同珍寶帶子,食落真係勁滿足✅炸物上枱係勁熱辣辣,金黃香脆可口✅燒物上枱一樣係好熱,即燒大蝦、金菇牛肉卷燒到香口✅仲有Asahi 啤酒任飲,可以盡情啤一啤✅最後仲有Haagen Dazs 雪糕任食,我一個人食左2杯
日式涮涮鍋放題店八幡屋,一個價錢就可以食到火鍋放題

入面好多卡位,咁就坐得舒舒服服一邊食一邊傾

✨D4套餐日本黑毛和牛刺身盛宴✨

💥任食日本刺身生蠔同A4日本和牛

QR CODE落單,食物好快上枱

❤️海鮮有9款,帆立貝大大隻,大蝦爽口彈牙、廣島蠔肥美

自助吧有多款蔬菜,菇類同丸類選擇,仲有壽司甜品同飲品

✅炸物上枱係勁熱辣辣,金黃香脆可口

✅燒物上枱一樣係好熱,即燒大蝦、金菇牛肉卷燒到香口

✅仲有Asahi 啤酒任飲,可以盡情啤一啤

2023-07-06 52 瀏覽
今日約左朋友黎到呢間八幡屋,慶祝朋友升職, 佢又想打邊爐又想食刺身, 八幡屋就岩哂佢! 呢度既刺身估佢唔到咁高水準, 三文魚勁肥美, 入口就食到陣油香, 同埋蝦都勁彈牙! 陣鮮味真係令人忍唔住一啖接一啖, 同埋呢度完全冇漏單既情況, 真係叫幾多黎幾多! 座位方面又夠闊落, 坐得勁舒服! 除左刺身之外, 呢度都可以打邊爐, 佢既牛肉都幾高質! 油花分佈夠哂平均, 超好味! 而湯底方面都有唔少既選擇, 仲可以加$20 叫鴛鴦湯添! 一定有個湯底岩你口味! 我地都食左勁多牛肉同埋刺身! 大滿足!

2023-07-05 50 瀏覽
今日同朋友去旺角打邊爐,餐廳位於瓊華中心12樓,入面掛咗好多好可愛嘅達摩公仔,有好多日本元素。我哋叫咗個C3 set,有150分鐘俾我哋任食,呢一個set有,3款牛肉,2款豚肉任食,其中一款任食牛肉仲係M5 和牛,另外仲有美國進口牛肉和牛肩胛,超着數。除咗肉之外,餐廳仲有十幾款刺身任食,每款都超新鮮,壽司,海鮮,燒物,炸物,甜品,飲品都係任食任飲,性價比極高,超多嘢食。餐廳仲有一個好有特色嘅賣點,就係清酒可以任飲。如果鍾意飲清酒嘅朋友,更加唔可以錯過,一邊打邊爐一邊飲清酒,超級享受點咗一個骨膠原豬骨湯,豬骨湯味非常濃郁,我哋仲攞咗好多唔同火鍋材料,響鈴,水魷魚,豬紅,丸類,青口,帶子,蝦🦐,烏冬。仲有一啲日式涼拌小食'中華沙律,日式螺肉,毛豆等等,食得好滋味。

2023-07-05 48 瀏覽
🍴 八幡屋涮涮鍋 🍴✨高質半價A5日式燒肉✨-·D4套餐 - - - $898@1 (like 社交平台有半價)我地今次揀左壽喜燒😍配和牛好正🤤甜甜地🤤A4黑毛和牛:來自岩手縣嘅和牛🐂超正超高質!油脂豐富🤤🤤入口即溶咁濟😍真係好正!生蠔、刺身:D4最吸引就係A4和牛同生蠔任食!生蠔都夠新鮮,有海水味👍🏻刺身都係任食!有帶子、赤蝦、希靈魚、三文魚、甜蝦等等🤤🤤重有好多海鮮🫶🏻廣島蠔、鮑魚、海蝦、帆立貝😍好鮮甜👍🏻岀面重有好多食物可以夾👍🏻估唔到竟然有花菜🤣配壽喜燒湯底又出奇地夾😍小食都有好多款,牛柳串燒😍薯角、多春魚等等🥰推介指數:8/10———————————————🔺 八幡屋涮涮鍋 (旺角)🔺 旺角彌敦道628號瓊華中心12樓-----------------------
🍴 八幡屋涮涮鍋 🍴

✨高質半價A5日式燒肉✨

我地今次揀左壽喜燒😍配和牛好正🤤甜甜地🤤

A4黑毛和牛:

生蠔、刺身
刺身都係任食!有帶子、赤蝦、希靈魚、三文魚、甜蝦等等🤤🤤

重有好多海鮮🫶🏻廣島蠔、鮑魚、海蝦、帆立貝😍好鮮甜👍🏻

小食都有好多款,牛柳串燒😍薯角、多春魚等等🥰

推介指數:8/10
———————————————
🔺 八幡屋涮涮鍋 (旺角)
🔺 旺角彌敦道628號瓊華中心12樓
-----------------------
2023-07-05 458 瀏覽
上openrice睇吓有邊間火鍋放題好食,睇睇吓見到呢間有咁多好評,而且仲有85折,咁就決定去試吓我哋喺openrice用85折優惠預約,佢85折優惠寫一係20:00前離座/一係20:30後入座就有85折,咁我哋就選擇了20:30後入座,預約完之後收到餐廳職員的whatsapp,一開始問我是否確認預約,我答了確認,然後他就開始威逼利誘我取消openrice的訂座,改為餐廳店內訂座,他說這樣就有啤酒或馬卡龍或玻璃樽汽水送,而且85折優惠也可保留,佢話我冇反對就當應承,咁我就諗住是但啦都冇咩所謂,我唔知點解佢咁想我地取消openrice訂座,係咪因為餐廳要分返錢比openrice呢?我們入座時選擇了150分鐘的放題,再向職員確認是否有85折優惠,點知佢竟然話22:00前離座先至有,優惠劵及whatsapp對話內容入面都冇提過22:00前要離座的字眼只有話20:30後入座就有折而且我哋個餐揀咗150分鐘放題,而家變相只有90分鐘感覺被騙勁唔抵不過算啦唯有食快啲,本身說好的送啤酒或馬卡龍或玻璃樽汽水,完全好似冇咗回事咁,要問佢先好似唔係好願意咁拎來,呢間野送餐啲姐姐態度仲好過企門口類似經理嘅男

只有話20:30後入座就有折
而且我哋個餐揀咗150分鐘放題,而家變相只有90分鐘
感覺被騙

勁唔抵不過算啦唯有食快啲,本身說好的送啤酒或馬卡龍或玻璃樽汽水,完全好似冇咗回事咁,要問佢先好似唔係好願意咁拎來,呢間野送餐啲姐姐態度仲好過企門口類似經理嘅男人。跟住過左21:30後少少,就已經收起晒啲丸類菜類之類自取的食物,趕住收工

至於食物質素,啲貝殼類大部分都有沙
蝦就還好啦,牛肉麻麻地,其他都唔係好記得了因為整體都好一般,食得又趕,一到咗22:00即刻衝過來話夠鐘要走

呢間野唔會再有下次

而且食完好口渴
2023-07-03 91 瀏覽
款式冇話特別多,正常火鍋店會有嘅佢都會有,但係牛肉就有三款豬肉有兩款咁樣囉,仲有啲海鮮同刺身囉,都叫有啲特別嘅。不過雪糕就唔多款,啲牌子都好普通,如果要Häagen-Dazs嘅話就要加錢。整體嚟講算係正正常常冇話特別抵或者唔抵。👀👀
旺角瓊華中心都有好幾間火鍋放題,今次同朋友book位再嚟食「八幡屋涮涮鍋 」,皆因我哋想任飲任食打邊爐嘅同時,又可以勁食刺身放題,呢度就可以一個價錢滿足晒兩個願望。餐廳環境整潔寬敞,大部份都係獨立卡座,而且仲可以坐到六至八人,啱晒大班朋友一齊食。我哋用QR code落單,自助區款式種類多。店員效率高,refill、上菜同執枱都好快。今次我哋揀咗D4餐日本和牛生蠔盛宴,食足四個鐘,最緊要係like 社交平台專頁就可以半價食到,即係$449/1位,再加一,勁抵食!❁ 湯底入座前有九款湯底可以選擇:骨膠原豬骨湯、昆布清湯、壽喜燒、沙嗲湯、冬瓜薏米湯⋯⋯我哋就揀咗辛辣泡菜湯,有泡菜嘅辛辣香氣,但並唔算辣,好惹味開胃。► QR code落單❁ 刺身一坐低率先點轉刺身先,有成十四款刺身選擇,三文魚、赤蝦、劍魚腩、吞拿魚、赤貝⋯⋯樣樣鮮甜,尤其甜蝦同帶子,叫咗幾轉。最正係可以任食生蠔,啱晒我呢個生蠔怪,係日本蠔,size都唔細,鮮甜飽滿,係無限追加,食咗勁多轉。❁ 肉類重點嚟喇!日本黑毛和牛A4都係無限追加,一碟就有兩款部位,一款油脂似雪花分佈,入口柔軟有即化嘅口感。另一款脂肪比例多,入口油脂感覺濃

❁ 湯底

► QR code落單
生蠔

日本黑毛和牛A4

❁ 肉類
重點嚟喇!日本黑毛和牛A4都係無限追加,一碟就有兩款部位,一款油脂似雪花分佈,入口柔軟有即化嘅口感。另一款脂肪比例多,入口油脂感覺濃厚,肉質有彈性,牛味濃。食和牛shabu shabu真係涮一涮就夠,唔好淥咁耐,其實唔使點樣蘸醬汁,蘸生蛋食就最正。

澳洲M5和牛,口感較結實,肉味更濃。仲有美國牛肉、豚腩片、黑豚肉、牛肩胛。基本上我係食和牛食到飽。
海鮮
❁ 海鮮
鮑魚新鮮彈牙、海蝦、帆立貝、廣島蠔、蜆、蟶子、黃金螺、日本魷魚、墨魚滑,全部任食。

❁ 揚物、燒物
多款天婦羅、炸物同燒物:鹽燒虎蝦、蒜香雞中翼、多春魚⋯⋯個人喜歡主攻生蠔、刺身同和牛,所以熟食都係輕輕淺嚐。

► 自助區
火鍋配料
擺放得乾淨企理,各款丸類、蔬菜、麵、炸魚皮、響鈴⋯⋯

❁ 熟食
有咖喱魚蛋、青口⋯⋯仲有燒三文魚頭,係成個攞返去。

壽司
三文魚、八爪魚、蟹棒、蝦⋯⋯食放題最緊要舊飯係細細舊。

❁ 冷盤
麻辣青瓜、辣味螺肉、中華沙律。

❁ 醬料
有多種醬料選擇,客人可以隨心混醬。
❁ 飲品
大雪櫃放滿汽水同茶類,有啲較少見過可以一試:椰子奶茶,cherry coke⋯⋯

甜品
好鍾意D4餐Häagen-Dazs雪糕係任食,仲有多款韓國雪條、雪糕、牛奶奶凍、泡芙、芒果布甸、雜果啫喱⋯⋯無限供應。
#八幡屋涮涮鍋
地址:旺角彌敦道628號瓊華中心12樓