2024-07-09 97 瀏覽
好掛住日本壽喜燒,四月嘅時候,朋友介紹太子有一間用料食材,用具氣氛都好有日本風味嘅「八不.壽喜燒」,當然就要去試吓,我哋當日去已經過咗午餐時間,所以餐廳非常清閑,真係好有日本feel🇯🇵好安靜舒服。佢哋唔單止用料食材好日本風,服務都好似去咗日本咁,開始嘅時候好清楚介紹醬汁,之後幫我哋用牛脂開鑊,再煎香洋蔥及京蔥,再加入佢地秘製既壽喜燒汁,再教我哋之後點樣煮法,非常細心周到👍🏻我哋叫咗和牛封門柳美國安格斯牛板腱美國極黑豚稻庭烏冬野菜拼盤- 佢嘅牛肉真係冇得輸,好厚身,油脂分佈好平均,好腍好有牛味,特別封門柳,點上醬油同日本生蛋汁,真係超滑超好味- 野菜拼盤好新鮮,份量亦好足- 日本稻庭烏冬,點煮都彈口總括嚟講,食物服務都好,會再嚟㗎!
佢哋唔單止用料食材好日本風,服務都好似去咗日本咁,

我哋叫咗
美國安格斯牛板腱
美國極黑豚
野菜拼盤

- 野菜拼盤好新鮮,份量亦好足
- 日本稻庭烏冬,點煮都彈口
總括嚟講,食物服務都好,會再嚟㗎!

2024-07-07 74 瀏覽
「八不」位於太子站五分鐘路程,主打日式壽喜燒,餐廳採木系裝潢,很有日式居酒屋氛圍。🥩日本A5黑毛和牛套餐包含一份蔬菜拼盤與日本A5黑毛和牛。侍應會先用牛油開鍋,放入大蔥香氣撲鼻味道誘人。一片片油花美麗的和牛下鍋,倒入少許醬油,兩面各烤數秒,肉質非常棒,嫩中帶點彈性,品質一流。等品嚐完和牛可以加入適量湯底,與野菜一起烹煮,品嚐壽喜燒火鍋的滋味。蔬菜份量不少,品質也不錯。🥩美國極黑豚另外加點一份豚肉。外表有著粉嫩的誘人色澤,油脂適中,肉質很彈牙美味。整體而言,餐廳食材高質,懷念日本壽喜燒可以來試試。小店位置不多,建議先訂檯再前往。

🥩日本A5黑毛和牛

🥩美國極黑豚

喺香港都食到彷如喺日本嘅正宗壽喜燒🥰同朋友見面相聚 食到嘅店 店舖由裝潢至用具都充滿日式風情 ,簡直就和風感拉滿 店內仲有好多🐈‍⬛黑貓做點綴裝飾😍😍 好啱愛日系嘅朋友仔~ 我哋2個女仔嗌咗1個A5黑毛和牛壽喜燒套餐上菜時有一壺清湯同一壺壽喜燒汁 ,黑毛和牛係佐賀嘅西冷肉,我哋仲另加左份日本和牛封門柳。套餐仲包咗野菜拼盤、日本生蛋肉同粉絲比例都配搭啱啱好🤭 店員會介紹後再幫手用牛脂肪粒起爐煮,會講埋落嘅次序所以唔洗擔心自己整錯影響咗食物同肉質。 黑毛和牛西冷油脂豐富,加熱之後油脂更鮮甜 🤤牛味極重,沾埋蛋汁口味軟嫩滑溜😋而封門柳嘅油花比起西冷不多脂肪比例相對冇咁多但肉味香濃 ,肉質軟腍,入口軟滑口感十足。野菜拼盤有豆腐、南瓜、金菇,菇、京蔥、洋蔥同日本大白菜食完牛肉之後加入菜同南瓜加添咗唔少甜味最後落埋粉絲索哂湯嘅精華😋😋👍簡直一流!

我哋2個女仔嗌咗1個A5黑毛和牛壽喜燒套餐

A5黑毛和牛壽喜燒套餐
佐賀黑毛和牛西冷
日本和牛封門柳
A5黑毛和牛壽喜燒套餐
佐賀黑毛和牛西冷
日本和牛封門柳
  • 日本A5黑毛和牛(佐賀西冷)
2024-07-02 70 瀏覽
今天我和好友決定在太子區的「八不·壽喜燒」聚餐。這家店我之前就聽說過,據說他們的日式料理非常地道,今天終於有機會親自嘗試了。一進店,環境給人一種溫馨而舒適的感覺,非常適合放鬆心情享受美食。我們點了店裡的招牌菜—日本A5級黑毛和牛西冷,價格是$368。端上來時,那肉質亮澤、色澤誘人,讓人一看就食指大動。和牛入口即化,搭配店家精選的新鮮蔬菜,每一口都是滿足。此外,我們還點了日式豚軟骨赤面和唐楊魷魚鬚。豚軟骨赤面價格$98,煮得非常柔軟,幾乎能在口中化開,那種柔軟的口感真是難以忘懷。唐楊魷魚鬚每份$68,外酥內軟,是搭酒的好選擇。整頓餐下來,我們幾乎每一樣菜都讓人驚喜連連。尤其是那和牛,確實名不虛傳。

2024-06-26 81 瀏覽
最近同朋友去咗太子大南街嘅八不‧壽喜燒,呢間餐廳主打日本菜、火鍋同烏冬,環境舒適,彷彿去左日本嘅感覺。我哋點咗$630嘅壽喜燒套餐 (人氣滿滿二人餐),包括咗幾款美味嘅食材。首先係365日全穀飼嘅黑安格斯小排150g,牛肉鮮嫩多汁,入口即化,油花分佈均勻,非常美味。然後係澳洲M9+全血和牛100g,呢款牛肉質感細膩,脂肪豐富,煮完壽喜燒湯底更加香滑,真係一絕。野菜拼盤種類多,有菇類、豆腐、蔬菜等,配搭壽喜燒湯底,食得好健康。日本雞蛋2隻,用嚟打蛋液,浸濕咗嘅肉同菜更添滑溜同香濃。吉列千層豬非常驚喜,豬肉層層疊疊,炸得香脆,外脆內嫩,唔油膩,配埋特製醬汁,好味到停唔到口。飲品方面,我哋叫咗日本木村富士柚子汁,柚子味清新,酸甜適中;仲有日本木村完熟水蜜桃汽水,水蜜桃味濃郁,氣泡細緻,非常解渴,兩款都好適合配壽喜燒食。八不‧壽喜燒嘅食物質素高,每道菜都好有特色,推薦大家嚟試試,特別係鐘意日本火鍋嘅朋友,一定唔會失望!

2024-06-24
2024-06-25 66 瀏覽
八不位於太子大南街52號地下鄰近太子站裝修風格非常日系和風門口貼左壽喜燒係招牌菜朋友喜歡壽喜燒岩晒壽喜燒套餐有新鮮蔬菜盤嫰滑豆腐,新鮮南瓜,蛙蛙菜仲有令壽喜燒變得更美味的洋蔥和大蔥價錢會跟據肉鄰選擇而定和牛封門柳M9澳洲和牛較受歡迎和非常珍貴的部位我選擇左A4和牛佐賀牛黎既$368職員上菜時係乾鍋牛旁邊有牛脂肪可在預熱時間把牛脂肪燒熱令鍋中散發香氣再落和牛片煎幾秒反面再加少許壽喜燒醬汁食既時候點生蛋食肉質嫰滑,入口即溶最高享受再把洋蔥,大蔥落鍋炒熱微焦後加入蔬菜同湯汁微滾後再落和牛真係多種食法餐廳肉質非常高職員有善好感指數高
八不位於太子大南街52號地下

鄰近太子站

裝修風格非常日系和風

門口貼左壽喜燒係招牌菜

朋友喜歡壽喜燒岩晒

壽喜燒套餐

有新鮮蔬菜盤

嫰滑豆腐,新鮮南瓜,蛙蛙菜

仲有令壽喜燒變得更美味的洋蔥和大蔥

再加少許壽喜燒醬汁

食既時候點生蛋食

肉質嫰滑,入口即溶

最高享受

再把洋蔥,大蔥落鍋炒熱

微焦後加入蔬菜同湯汁

微滾後再落和牛

真係多種食法

餐廳肉質非常高

職員有善

好感指數高

2024-06-22
  • 日本A5黑毛和牛(佐賀西冷)
2024-06-25 48 瀏覽
太子一間壽喜燒,喜愛壽喜燒嘅我今日就嚟到位於太子嘅八不潮聖,由踏入八不開始,已被濃郁嘅壽喜燒香味深深吸引🙆🏻‍♀️小店格局迷🈺️木枱櫈🪑價錢親民💲由三十多年日菜經驗專業主廚主理🧑🏻‍🍳日式美食🥘關西風壽喜燒,油脂開鍋🥘加醬料🍶把肉半煎熟🥢吃完肉類,再加鰹魚湯滾熟蔬菜🥘壽喜燒套餐和牛封門柳油脂分布平均,燒到五至七成熟,牛肉薄,腍,軟綿美國極黑豚豬身上最好食部位🐖味道濃郁,嫩滑帶有大理石花紋野菜拼盤有娃娃菜、皇帝菜、京蔥、冬菇、豆腐、金菇、南瓜,日本葛絲日本葛絲煙靭又爽口,滑溜柔軟,好似啫喱口感, 配鰹魚湯,好味名古屋風味粟米蒜香同蔥香配粟米,夠惹味八不·壽喜燒📍太子大南街52號地舖#八不 #壽喜燒 #烏冬 #Udon #太子

🥘壽喜燒套餐
和牛封門柳
油脂分布平均,燒到五至七成熟,牛肉薄,腍,軟綿

美國極黑豚
豬身上最好食部位🐖味道濃郁,嫩滑帶有大理石花紋

野菜拼盤
有娃娃菜、皇帝菜、京蔥、冬菇、豆腐、金菇、南瓜,日本葛絲

日本葛絲
煙靭又爽口,滑溜柔軟,好似啫喱口感, 配鰹魚湯,好味

名古屋風味粟米
蒜香同蔥香配粟米,夠惹味

八不·壽喜燒
📍太子大南街52號地舖

#八不 #壽喜燒 #烏冬 #Udon #太子
2024-06-24 28 瀏覽
環境好舒服優雅,餐廳裝飾有日本風格🎏食物一樣keep到有水準,和牛及其他食材新鮮🐂推介你哋值得一試✅壽喜燒套餐$288「肉香の追求」和牛封門柳 + 野菜拼盤店員非常好,首先會幫我地用牛脂肪、大蔥和洋蔥煎香個爐,之後再放和牛封門柳去煎就會好香😋和牛味好濃,油花比較少,非常適合喜歡肉味濃者呀‼️ 肉質又軟腍,入口軟熟,配搭壽喜燒汁一齊燒,好正野菜拼盤材料豐富,有豆腐菇、紅蘿蔔、南瓜、白菜、娃娃菜、金菇和粉絲,每款只有兩件,用剩返嘅壽喜燒汁溝清湯一齊煮已經好好食🤤頂級黑安格斯牛小排 $188牛小排口感冇和牛封門柳咁好嫩滑,牛味冇咁濃,不過油脂平均,圓形大大塊大概有十片左右,沾上醬汁食好滿足😌稻庭烏冬 $28感覺上唔夠飽所以追加了稻庭烏冬😳口感彈牙💕好入味索哂汁😛📍八不(太子)太子大南街52號地舖

壽喜燒套餐$288
「肉香の追求」和牛封門柳 + 野菜拼盤

頂級黑安格斯牛小排 $188

稻庭烏冬 $28
感覺上唔夠飽所以追加了稻庭烏冬😳口感彈牙💕好入味索哂汁😛

📍八不(太子)
太子大南街52號地舖
2024-06-23 31 瀏覽
🐃Sukiyaki 壽喜燒系列🐃—▫️餐廳:八不·壽喜燒Babu▫️地點:全香港有3️⃣間分店📍太子大南街52號地舖港鐵太子站 C2 出口, 步行約3分鐘▫️營業時間⏰:星期一至日 12:00 - 23:00(星期二休息)▫️價錢:~$200+—美味:🐃🐃🐃+0.9🐃環境:🐃🐃🐃+0.9🐃價錢:💰💰💰+0.95💰服務:👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳+0.8👩🏻‍🍳—👧🏻好鍾意食壽喜燒😁依間環境幾靚,同埋幾多牛嘅種類選擇🤩就試試—📍極品 八不壽喜燒二人牛盛價錢:$788分數:🐃🐃🐃+0.9🐃有日本A5佐賀130g +SRF封門柳100g +頂級黑安格斯小排100g 野菜盤x1日本雞蛋x2 300ml清酒白鹿/果酒自選一支👧🏻最鐘意食A5和牛,見到啲雪花紋已經覺得好靚🐃🐃食落好重牛味,仲要有入口即溶既feel😆加埋日本蛋100分🥚壽喜燒汁都好正💕❤️‍🔥—#好西 #打卡 #日本串燒 #串燒 #正餐 #HongKong #太子美食 #japanese #美食 #壽喜燒#iphoneonly#instagood #羊架 #amy_in_mk #和牛 #sukiyaki #串燒 #太子 #雞 #燒烤 #小店 #s
🐃Sukiyaki 壽喜燒系列🐃

服務:👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳+0.8👩🏻‍🍳

📍極品 八不壽喜燒二人牛盛
價錢:$788
分數:🐃🐃🐃+0.9🐃

#好西 #打卡 #日本串燒 #串燒 #正餐 #HongKong #太子美食 #japanese #美食 #壽喜燒#iphoneonly#instagood #羊架 #amy_in_mk #和牛 #sukiyaki #串燒 #太子 #雞 #燒烤 #小店 #sukiyaki #和牛 #wagyu
2024-06-23 34 瀏覽
向來都喜歡日本料理🍣~而熟食中我最鍾意壽喜燒,因為湯底甜甜香香又有牛味🐮~今日嚟到大南街呢間木系嘅壽喜燒,因為呢度有靚牛肉😍😍!我哋點咗個經典日本A5黑毛和牛壽喜燒套餐~包埋野菜拼盤同埋雞蛋🥚~店員會先幫我哋用牛嘅油脂加壽喜燒汁煎香啲洋葱同京葱🧅~等啲壽喜燒汁收乾啲,就可以煎牛肉啦!啲牛肉油份滿滿,入口即化,令人好回味😋~我哋仲追加咗份美國安格斯/Prime頂級(板腱)~但因為當日無貨,所以升級咗做封門柳🤩~呢個牛肉比較有肉香,油脂無咁多,口感比較扎實~另外點多個稻庭烏冬嚟吸湯🍜~配埋啲京葱洋葱,真係好甜香好味~另外仲叫咗啲炸物~呢個雜錦吉列野菜有兩件南瓜,三件冬菇🍄‍同兩件茄子🍆~外層炸得好脆又唔會厚,最好食冬菇,入口好juicy💦~另外叫咗個吉列海鮮拼盤二人盛,有蝦,帶子同埋蠔🍤~個蠔最好食,夠晒肥大,反而帶子煮得有啲老~整體嚟講,呢間餐廳嘅壽喜燒真係好有正宗風味🎍~而且佢啲牛肉真係好靚,好有去日本食嘅感覺🤤~炸物都唔錯,新鮮熱辣而且大件~
向來都喜歡日本料理🍣~
而熟食中我最鍾意壽喜燒,因為湯底甜甜香香又有牛味🐮~
今日嚟到大南街呢間木系嘅壽喜燒,因為呢度有靚牛肉😍😍!
經典日本A5黑毛和牛壽喜燒套餐
我哋點咗個經典日本A5黑毛和牛壽喜燒套餐~
包埋野菜拼盤同埋雞蛋🥚~
蔬菜拼盤
店員會先幫我哋用牛嘅油脂加壽喜燒汁煎香啲洋葱同京葱🧅~
經典日本A5黑毛和牛壽喜燒套餐
等啲壽喜燒汁收乾啲,就可以煎牛肉啦!
經典日本A5黑毛和牛壽喜燒套餐
啲牛肉油份滿滿,入口即化,令人好回味😋~
經典日本A5黑毛和牛壽喜燒套餐
我哋仲追加咗份美國安格斯/Prime頂級(板腱)~
但因為當日無貨,所以升級咗做封門柳🤩~
呢個牛肉比較有肉香,油脂無咁多,口感比較扎實~
美國安格斯/Prime頂級(板腱)
另外點多個稻庭烏冬嚟吸湯🍜~
配埋啲京葱洋葱,真係好甜香好味~
稻庭烏冬
另外仲叫咗啲炸物~
呢個雜錦吉列野菜有兩件南瓜,三件冬菇🍄‍同兩件茄子🍆~
雜錦吉列野菜
外層炸得好脆又唔會厚,最好食冬菇,入口好juicy💦~
雜錦吉列野菜
另外叫咗個吉列海鮮拼盤二人盛,有蝦,帶子同埋蠔🍤~
吉列海鮮拼盤二人盛
個蠔最好食,夠晒肥大,反而帶子煮得有啲老~
吉列海鮮拼盤二人盛
整體嚟講,呢間餐廳嘅壽喜燒真係好有正宗風味🎍~
而且佢啲牛肉真係好靚,好有去日本食嘅感覺🤤~
炸物都唔錯,新鮮熱辣而且大件~
2024-06-15
蔬菜拼盤
經典日本A5黑毛和牛壽喜燒套餐
美國安格斯/Prime頂級(板腱)
2024-06-20 39 瀏覽
昨天我和朋友見面,朋友想吃這間餐廳很久了。餐廳裝修得很日式,牆上更印着《神奈川沖浪裏》。食物的質素很高,價錢亦很合理,下次經過太子都會再來。🥩 壽喜燒套餐🍲【經典】日本A5黑毛和牛(佐賀西冷)🥗 侍應先用油把鍋熱好,然後倒進點壽喜燒汁炒一炒。接着再下洋蔥,香味立刻就飄了出來。 可以根據自己的口味加入壽喜燒汁和清湯汁, 等牛肉煎好了就可以吃,最後才加入野菜。🥚日本蛋🍳 可以用來生蘸牛肉,亦可以放進鍋裏跟麵一起煮熟,兩種食法都很好吃!🍜 稻庭烏冬我們追加了稻庭烏冬,麵條十分嫩滑,很爽口!🍖 吉列千層豚千層豚外酥內嫩,層次分明,每一口都很滿足。🍵 日本 Sangaria 抹茶清新的茶香與微苦的口感,為這頓豐盛的壽喜燒套餐畫上完美的句號。💰 總計: $501, 2位用餐(含10%服務費)

🥩 壽喜燒套餐🍲【經典】日本A5黑毛和牛(佐賀西冷)

🥚日本蛋

🍜 稻庭烏冬
我們追加了稻庭烏冬,麵條十分嫩滑,很爽口!

🍖 吉列千層豚
千層豚外酥內嫩,層次分明,每一口都很滿足。

🍵 日本 Sangaria 抹茶

💰 總計: $501, 2位用餐(含10%服務費)
2024-06-19
周末跟朋友到太子大南街的文青街到處走走看看,參觀一下Gallery的畫展、看看手工皮店和中古文化雜貨後🎨 沿著大南街往太子地鐵站方向,便見到這間充滿日式風情的八不·壽喜燒。店內的裝潢以木質為主🪵搭配著日本浮世繪的牆畫,每一處都透露著濃厚的日本氛圍,讓人彷彿置身於遠東的小餐館中店。內大量寬敞卡位,坐得非常舒適。八不·壽喜燒主打關西風壽喜燒特色肉類食材,及各款美味日式小食/吉列菜式。雖然朋友剛從感冒中恢復,未能品嚐招牌的和牛壽喜燒,但我們選擇了其他幾款特色美食,同樣讓人滿足😋 希望下次有機會再到訪一嚐人氣推薦的招牌壽喜燒💕🐮日本A5黑毛和牛刺身烏冬 ($188)✦這道菜的和牛刺身新鮮而富有口感,油脂分布平均,把新鮮和牛刺身浸入烏冬的熱湯當中,稍微加熱,即時品嚐到軟腍的口感。搭配上烏冬面的齒感,兩者的組合既創新又美味,肉質的細膩與烏冬的滑順相得益彰。🍜蒲燒海鰻烏冬 ($108)✦海鰻的蒲燒做得恰到好處,外層微焦而內裡鮮嫩,與烏冬的搭配令人回味無窮,醬汁的味道也恰到好處,不會過於搶味。🦪吉列廣島蠔✦廣島蠔本身肥美,外層的吉列裹粉炸得金黃酥脆,入口即化的感覺配上蠔的鮮美,實在是美妙的配搭。🌹日本

🐮日本A5黑毛和牛刺身烏冬 ($188)

🍜蒲燒海鰻烏冬 ($108)

🦪吉列廣島蠔

🌹日本玫瑰汽水 Rose Cider&🍋韓國薄荷檸檬茶
✦玫瑰汽水清新帶有淡淡的花香,而薄荷檸檬茶則清涼提神,兩者都是餐後飲品的好選擇🍹
日本A5黑毛和牛刺身烏冬
蒲燒海鰻烏冬
吉列廣島蠔
日本玫瑰汽水及韓國薄荷檸檬茶
2024-06-16 32 瀏覽
太子都可以實正宗嘅壽喜燒🇯🇵💴呢度嘅壽喜燒以唔同嘅肉類區分首先侍應會幫你用牛油起鑊,加啲壽喜燒汁,爆起啲洋蔥好香~ 跟住就可以開始落牛肉啦🙈壽喜燒汁同埋清湯汁都已經擺晒喺度☺️仲有其他調味料 可以因應自己嘅口味添配🥩我地要左一個壽喜燒套餐,係美國和牛封門柳 和牛封門柳係圓形款式,好有口感,而且有牛味🔴再追加美國安格斯/Prime頂級(板腱)安格斯就比較鬆軟,價錢追購呢碟幾抵!本身套餐已經包括咗野菜盛盒🥦入邊都好豐富,有椰菜、白菜、南瓜、蘿蔔、豆腐,仲有蒟蒻粉🥰因為啲壽喜燒汁好好味 所以基本上落乜嘢都係呢隻味道👅好正😊當然,最緊要梗係要加埋隻新鮮嘅雞蛋!!另外我地再追加稻庭烏冬,牛肉烏冬,太開心了吧亦散嗌左吉列廣島蠔,生蠔好有海水味道炸得好香脆 外脆內軟每人食兩隻好滋味😗😋
太子都可以實正宗嘅壽喜燒🇯🇵💴
呢度嘅壽喜燒以唔同嘅肉類區分

壽喜燒汁同埋清湯汁都已經擺晒喺度☺️
仲有其他調味料 可以因應自己嘅口味添配

🥩我地要左一個壽喜燒套餐,係美國和牛封門柳
和牛封門柳係圓形款式,好有口感,而且有牛味🔴

再追加美國安格斯/Prime頂級(板腱)
安格斯就比較鬆軟,價錢追購呢碟幾抵!

本身套餐已經包括咗野菜盛盒🥦
入邊都好豐富,有椰菜、白菜、南瓜、蘿蔔、豆腐,仲有蒟蒻粉🥰

因為啲壽喜燒汁好好味 所以基本上落乜嘢都係呢隻味道👅好正😊
當然,最緊要梗係要加埋隻新鮮嘅雞蛋!!

另外我地再追加稻庭烏冬,
牛肉烏冬,太開心了吧

亦散嗌左吉列廣島蠔,生蠔好有海水味道
炸得好香脆 外脆內軟
每人食兩隻好滋味😗😋

2024-06-13 26 瀏覽
周末與家人到太子逛街,順道來吃一直想嚐的八不壽喜燒,店內裝潢走日本和風,店內空間不大但亦坐得舒適,有不少年輕客人到訪。壽喜燒套餐 - 日本A5黑毛和牛(佐賀西冷)店員會先為我們用牛脂開爐燒香,然後加入笑許壽喜燒醬汁和蔥類,之後讓我們自行燒牛肉,黑毛和牛輕燒過後,沾點蛋液已十分惹味,充滿牛香且有入口即溶的感覺,我們很快便把肉吃光。之後倒入清湯煮蔬菜盤。我們以$28追加了一份稻庭烏冬放進鍋內一起煮,口感帶少許煙韌,烏冬充滿壽喜燒的甜香,十分開胃。清酒煮大蜆大蜆味道鮮甜且份量多,每隻都有淡淡酒香,配上少許青蔥一起食用增添口感。

壽喜燒套餐 - 日本A5黑毛和牛(佐賀西冷)

清酒煮大蜆
回頭指數: ⭐️⭐️⭐️食物質素: 🌮🌮🌮服務質素: ☺️☺️☺️消費指數: 💰💰(TTL $446,人均消費$223)環境質素: ☘️☘️☘️日本料理中最廣為人知既經典之一,非壽喜燒莫屬。呢間壽喜燒餐廳既門面已經感受到日本風,室內都用咗日本既簡約設計👍🏻。「肉香の追求」和牛封門柳 套餐 ($288)(日本/SRF)和牛封門柳135g+野菜拼盤+日本雞蛋和牛封門封肉質鮮美,而且好厚身,未至於入口即溶,但油脂分佈好平均,食完都即刻滿口油光。配埋壽喜燒汁,令人回味無窮( 過程中好怕自己技術不足,會令到牛肉唔好食,職員都會樂意協助 )之後可以落埋清湯,煮埋野菜拼盤,份量都足夠。吉列廣島蠔(4本)($78)金黃酥脆既外殼,裏面包住新鮮既廣島蠔,飽滿既肉質&陣陣海鮮既鹹香,回甘而不油膩。吉列千層豚 ($80)金黃酥脆的麵衣,裹面包住層層交錯的豬肉片。食起嚟,外酥內軟,肉質口感柔軟綿密,而且有豬油香,有唔少肉汁,真係柔嫩多汁

回頭指數: ⭐️⭐️⭐️
食物質素: 🌮🌮🌮
服務質素: ☺️☺️☺️
消費指數: 💰💰(TTL $446,人均消費$223)
環境質素: ☘️☘️☘️

。「肉香の追求」和牛封門柳 套餐 ($288)
(日本/SRF)和牛封門柳135g+野菜拼盤+日本雞蛋
之後可以落埋清湯,煮埋野菜拼盤,份量都足夠

。吉列廣島蠔(4本)($78)

。吉列千層豚 ($80)