2018-08-15 641 瀏覽
早排見到新開店,每次行過店內都坐滿客人,今日午餐專登走來試試。職員態度很讚👍 效率快,食物質數有態度,100分。特別推介這店的魚扎 ,好好味😊❤❤ 。炸魚皮同出面普遍的唔同,口感好正。👍😃😃😃😃
2018-08-15
2018-08-03 900 瀏覽
之前夜晚行過好想試,今日終於 的起心肝約埋鐵脚同事一齊去食晏。食晏時間好多人,但好快已經有台。我叫咗豬粉腸,魚皮餃,鮮牛脷豬油撈飯,仲有脆門鱔魚皮同金銀花茶。同事叫黑豚肉餃,鮮牛柏葉銀針粉同醉雞翼。 我些牙咗d餸。鮮牛柏葉係黑色個隻,爽口!黑豚肉餃係堅有豚肉味醉雞翼夠味,但好實,筷子好難篤入。豬油撈飯夠晒豬油香,可惜d飯有點硬,不過因為餸係連湯上,可以撈d湯食豬粉腸,好怕出面個d細鋪駛唔干爭,但佢真係洗得好干爭,爽口彈牙鮮牛脷,夠膽寫明新鮮牛脷,當然要試,果然夠新鮮,同個d急凍真係兩種食法。魚皮餃係堅魚皮餃,唔似其他粉麵鋪個d層皮得個煙靭感冇魚味。附帶一提係佢地自家製辣菜餔,唔食得辣既要三思。

食晏時間好多人,但好快已經有台。

同事叫黑豚肉餃,鮮牛柏葉銀針粉同醉雞翼。 我些牙咗d餸。

鮮牛柏葉係黑色個隻,爽口!

黑豚肉餃係堅有豚肉味

醉雞翼夠味,但好實,筷子好難篤入。

魚皮餃係堅魚皮餃,唔似其他粉麵鋪個d層皮得個煙靭感冇魚味。

附帶一提係佢地自家製辣菜餔,唔食得辣既要三思。
豬油撈飯
2018-08-03
3 分鐘 (堂食)
豬油撈飯
  • 鮮牛脷
  • 鮮牛柏葉
  • 豬什
2018-07-23 1161 瀏覽
灣仔新開張潮州粉,主打每日新鮮豬雜🐷仲可以揀銀針粉👍🏼每款豬雜都處理得女子乾淨,冇異味,小弟最欣賞嘅係佢嘅粉腸,真係非常之「粉腸」😂 店員話佢地嘅湯底以豬筒骨、雞腳、螺頭熬製十多小時,由朝煲到晚,顏色清徹但味道濃郁👍🏼👍🏼又好似真係冇味精😏因為我食完之後幾個鐘都唔係話好口渴!本來我係想試佢嘅銀針粉,但係七點鐘去到已經話賣晒😢😢不過佢個米粉都唔錯鍾意食豬雜嘅朋友仔可以去試吓🐷🐷🐷🐷
鍾意食豬雜嘅朋友仔可以去試吓🐷🐷🐷🐷
  • 豬雜
2018-06-13 1411 瀏覽
灣仔區巳經食到悶悶地,難得見到有新粉麵舖開張。即刻去了解下。舖位之前係一間車房,樓底好高,堂食應該坐得舒服嘅。呢度主打豬雜,心肝脾肺腎都有齊,日日食就梗係無益啦,間中犯罪當平衡下心理。除左配粉麵飯,重有少見嘅銀針粉。炒就話姐,放湯我覺得唔係好啱channel。買左碗細豬雜油麵$29,加一份菜芯$13外賣。返到公司一打開,嘩!大大細細足足有七個膠盒:湯、麵、菜各一大盒,然後蠔油魚露辣油辣菜莆又四小盒………………其實係細心嘅,只係搞到我有D內疚講返碗麵,個湯幾香幾甜,只係調味重手左少少,唔及得西營盤永記同埋潮洲人做嘅清甜。麵底加左䓤粒芹粒同芽菜,食麵之餘重有多D唔同嘅口感。材料係非常咁豐富,正如個餐紙所寫,又大腸粉腸潤,豬心豬肺豬肚豬脷一大堆,每一件你都可以睇得出又食得出果種新鮮,果種乾淨嘅內臟香。塊豬耳,咬落去啪啪聲,豬肺同豬心點DD魚露同潮式辣椒油食,又有另一番茲味,一件接一件唔停得口。另外佢個辣菜莆,一咬落去朕指天椒辣味會即時爆出黎,笫二三口之後越食越辣,係幾刺激架,不過咸香味不足,變左一味死辣咁。$29可以食到咁嘅質素,份量,實在抵比個讚嘅D同事見我話好食,黃雨都要走去買兩碗返黎食
$29可以食到咁嘅質素,份量,實在抵比個讚嘅

D同事見我話好食,黃雨都要走去買兩碗返黎食

2018-06-13
4 分鐘 (外賣自取)
  • 豬雜
2018-06-12 2468 瀏覽
經過灣仔見到新開的麵店,門面很廣闊,原來是使用側門出入,一進去發現樓底特別高,感覺很舒適。店員告知現在是試業期間,所以聽到其他食客也有比意見,其中一個叔叔講得特別誇張,灣仔終於有似樣的麵店🤔,跟住我自己在一星期內去了光顧兩次 🤩🤩第一次點了油菜(分量十足六條粗粗的菜心),黑豚肉餃子及豬肉青(有別於其他豬肉,肉質彈牙)米粉,豬骨湯是甜甜的及有芹菜和芽菜。想點的反轉豆卜已經沒有了,店員建議我吃門鱔魚皮店,一個人吃不到一份,店員給了我兩片,厚厚的炸魚皮有別於其他。店員告知可以自己拿菜甫,喜歡吃辣的我當然不會錯過,想知味道自己去食 😁😁第二次吃了魚片頭油麵加一碟炸魚皮,爽晒,意外地這個油麵不太肥膩我還影了別人的豬油撈飯, 很吸引,所以下次再去一定要試一試😂

2018-06-06