2023-08-30 99 瀏覽
台灣番嚟朋友同我補祝生日~揀呢間係因為比佢個限定海老愛好者拉麵吸引期間限定仲送汽水喔海老有大有細~3隻大蝦頭、溏心蛋半隻、海量櫻花蝦、叉燒三塊(個人走荀&蔥)湯好重蝦味唔會太杰太咸,剛剛好麵係曲麵,蝦頭入面都有膏呢款溏心蛋係我至愛,唔會太生好似jelly既口感朋友叫左人氣拉麵~都有送汽水叉燒兩塊、溏心蛋一隻、海量粟米(走荀&蔥)揀左濃湯湯底係豬骨湯,初頭都唔覺咸,但食到尾就會愈來愈咸拉麵係直麵另外有小食叫,不過我地仲打算食甜品就無叫到出嚟時都有唔少人排隊店員好主動講有咩優惠,叫咩餐同限定會有汽水送
台灣番嚟朋友同我補祝生日~
揀呢間係因為比佢個限定海老愛好者拉麵吸引

期間限定仲送汽水喔

湯好重蝦味唔會太杰太咸,剛剛好
麵係曲麵,蝦頭入面都有膏
呢款溏心蛋係我至愛,唔會太生好似jelly既口感

朋友叫左人氣拉麵~都有送汽水
叉燒兩塊、溏心蛋一隻、海量粟米(走荀&蔥)揀左濃湯
湯底係豬骨湯,初頭都唔覺咸,但食到尾就會愈來愈咸
拉麵係直麵

另外有小食叫,不過我地仲打算食甜品就無叫到

出嚟時都有唔少人排隊
店員好主動講有咩優惠,叫咩餐同限定會有汽水送
2023-08-30
  • 海老愛食者拉麵
2023-08-29 88 瀏覽
【旺角・僕之拉麵】————————————————————————位於旺角新寶戲院旁,這家店可以讓顧客選擇自己喜愛的配料來搭配拉麵。|肉愛食者拉麵|HKD 120配料:叉燒3倍+角切叉燒+蔥+味筍+味付鷄蛋這碗拉麵真的是肉肉豐富,從來沒有吃過這樣有那麼多肉的拉麵。他們的叉燒都經過精心烹製,肉質嫩滑且脂肪分佈均勻,絕對是拿拉麵非常認真的品牌。|人氣拉麵|HKD 98配料:叉燒+紫菜4枚+玉米+蔥+味筍+味付鷄蛋這碗拉麵非常受歡迎。上面擺放了大片的紫菜,一改傳統,非常吸引人注意。是一款大愛之選。|日式煎餃4隻|HKD 30標準配搭,拉麵配上煎餃,絕對是一對默契的搭配。|柚子梳打|HKD 24這款柚子梳打由日本直送,口感甜美,非常值得一試。餐廳環境:📸📸📸📸📸服務質素:😊😊😊😊😊食物味道:👅👅👅👅👅性價比:💰💰💰💰💰消費 HKD272/2位✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#旺角美食 #僕之拉麵僕之拉麵旺角豉油街74號地舖
【旺角・僕之拉麵】
————————————————————————

|肉愛食者拉麵|HKD 120
配料:叉燒3倍+角切叉燒+蔥+味筍+味付鷄蛋

|人氣拉麵|HKD 98

配料:叉燒+紫菜4枚+玉米+蔥+味筍+味付鷄蛋

|日式煎餃4隻|HKD 30
標準配搭,拉麵配上煎餃,絕對是一對默契的搭配。

|柚子梳打|HKD 24
這款柚子梳打由日本直送,口感甜美,非常值得一試。

餐廳環境:📸📸📸📸📸
#旺角美食 #僕之拉麵
僕之拉麵
旺角豉油街74號地舖
2023-08-24 82 瀏覽
“肉愛食者拉麵”($120)“基本拉麵”($78)“炸雞4個”($38)“炸餃子4個”($30)旺角有好幾間拉麵店今次去開波鞋街嗰邊行街所以試試呢間僕之拉麵🍜呢道嘅拉麵可以先選湯底再選款式我地點咗2款拉麵首先係肉愛食者拉麵配上豚骨濃湯呢碗拉麵用叉燒圍住碗邊賣相超吸引😍叉燒有成6,7片🤤每片都好腍滑😚另外仲有角切叉燒,蔥,味筍,味付雞蛋豚骨濃湯夠哂濃厚,正😝第2碗點咗基本拉麵配塩味豚骨清湯入面有叉燒,蔥,味筍,海帶,半隻味付雞蛋雖然係基本款但都唔馬虎小食就點咗炸雞同炸餃子炸雞每件都好大,食落仲好juicy☺️餃子金黃香脆,好過口癮😝
“肉愛食者拉麵”($120)
“基本拉麵”($78)
炸雞4個”($38)
“炸餃子4個”($30)

旺角有好幾間拉麵店
今次去開波鞋街嗰邊行街
所以試試呢間僕之拉麵🍜
呢道嘅拉麵可以先選湯底再選款式
我地點咗2款拉麵
首先係肉愛食者拉麵配上豚骨濃湯
呢碗拉麵用叉燒圍住碗邊賣相超吸引😍
叉燒有成6,7片🤤每片都好腍滑😚
另外仲有角切叉燒,蔥,味筍,味付雞蛋
豚骨濃湯夠哂濃厚,正😝
第2碗點咗基本拉麵配塩味豚骨清湯
入面有叉燒,蔥,味筍,海帶,半隻味付雞蛋
雖然係基本款但都唔馬虎
小食就點咗炸雞同炸餃子
炸雞每件都好大,食落仲好juicy☺️
餃子金黃香脆,好過口癮😝
2023-08-12 119 瀏覽
【旺角•僕之拉麵】✨@boku_no_ramen————————————————————————位於旺角新寶戲院旁 可以點選自己喜愛配料嘅拉麵🍯|肉愛食者拉麵|HKD 120配料:叉烧3倍+角切叉烧+葱+味筍+味付鸡蛋,滿到瀉既霸氣肉愛食者拉麵 慢慢肉山一樣既超大塊叉燒 視覺非常驚人 唔怕你食 身為肉食系既你一定超滿足!!撲之拉麵包保令你大滿足!!!🍯|人氣拉麵|HKD 98配料:叉烧+ 紫菜4枚+粟米+葱+味筍+味付鸡蛋大滿足~人氣拉麵唔係仲食杯麵咕頹啊?要食紧係食最好味架啦~撲之拉麵包保令你大滿足!!!🍯|日式煎餃4隻|HKD 30第一次試餃子點沙律醬 脆口 🍹|柚子梳打|HKD 24日本空運到港 柚子口味香港飲唔到架
【旺角•僕之拉麵】✨@boku_no_ramen
————————————————————————
位於旺角新寶戲院旁 可以點選自己喜愛配料嘅拉麵

🍯|肉愛食者拉麵|HKD 120

🍯|人氣拉麵|HKD 98
配料:叉烧+ 紫菜4枚+粟米+葱+味筍+味付鸡蛋
大滿足~人氣拉麵
唔係仲食杯麵咕頹啊?要食紧係食最好味架啦~
撲之拉麵包保令你大滿足!!!

🍯|日式煎餃4隻|HKD 30
第一次試餃子點沙律醬 脆口

🍹|柚子梳打|HKD 24
日本空運到港 柚子口味香港飲唔到架
海老愛食者拉麵 $148每日限定15碗嘅拉麵!我哋13:30去到仲有!拉麵一上枱都覺得好澎湃呀!有赤蝦、蝦頭、櫻花蝦,蝦頭食落唔腥唔臭,咬落個殼仲脆口,唔會唔新鮮;赤蝦係炙燒過,有燒過嘅香氣之餘,仲食到赤蝦嘅甜味!湯底有濃濃嘅蝦味,同櫻花蝦嘅香味,絕對唔係死鹹又臭嘅蝦湯,好飲👍🏻叉燒拉麵 $98叉燒比基本拉麵多2倍叉燒,叉燒肉嫩唔柴,不過冇咩味;溏心蛋熟度剛好,有蛋汁;湯底揀咗濃湯原味,飲落濃厚,好香豬骨味,但唔會鹹。拉麵雖然有質感,但咬落會糊口痴牙,煮得過熟,扣咗分。〰️〰️〰️〰️〰拉麵湯底好飲,濃郁之餘,食完都唔覺得口渴;海老愛食者嘅赤蝦亦都好好食;但失色嘅係個麵,食拉麵,主角當然係個麵啦,糊口嘅麵真係唔得!所以其他嘢質素幾高都好,都未必會回訪!餐廳免加一,計落其實唔算貴,而且平日lunch time仲送汽水,路過唔洗等咪試下囉,話唔定今次個麵咁啱失手啫🤭〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️食物: 4/5性價比: 4/5 環境: 4/5服務: 4/5Revisit: No
海老愛食者拉麵 $148

環境: 4/5
服務: 4/5
Revisit: No
2023-08-08 64 瀏覽
旺角真係好多拉麵店,好多我都試過,今次呢間我覺得係必食之選———僕之拉麵🍜位於豉油街的僕之拉麵🍜,絕對係數一數二的出名,特別喜歡這裡的裝飾裝潢,門口的公仔擺設真係超有日本🇯🇵氣派,仲有裡面的擺設,對於喜歡打卡的我 ,實在吸引極了。這裡吸引的不只是裝潢,還有呢度抵食又好味既日式拉麵同小食。1. 特選拉麵🍜(醬油味豚骨清湯)$135有叉燒,炎叉燒,紫菜,味荀,味付雞蛋🥚2. 人氣拉麵🍜$98 有叉燒,紫菜,粟米,味荀,味付雞蛋🥚兩碗拉麵都大大碗而且份量十足,特別係特選拉麵果舊炎叉燒,大大塊看到都流口水,味道👅超級入味,簡直係拉麵中的王者🫅叉燒肉的份量也是好多,賣相又夠正宗豐富有層次,打卡都覺得靚。重點一提平時的拉麵店拉麵雞蛋都係半顆,呢度係全隻雞蛋仲要糖心蛋真係好正好有心❤️小食: 炸章魚丸🐙$30 ,有6粒,新鮮出爐香噴噴,一口咬落去好足料的章魚粒,夠曬正宗好味😋必食之選。總括而言,旺角拉麵店,一定要來僕之拉麵,小柔一定好介紹🥰
這裡吸引的不只是裝潢,還有呢度抵食又好味既日式拉麵同小食。
1. 特選拉麵🍜(醬油味豚骨清湯)$135
有叉燒,炎叉燒,紫菜,味荀,味付雞蛋🥚
2. 人氣拉麵🍜$98
有叉燒,紫菜,粟米,味荀,味付雞蛋🥚
小食:
總括而言,旺角拉麵店,一定要來僕之拉麵,小柔一定好介紹🥰
2023-07-04
2023-07-24 145 瀏覽
有時食拉麵得兩塊薄薄嘅肉會覺得唔係好夠喉,不過今次嚟呢間拉麵店就主打多肉,可以話啱晒食肉獸😈▪️特選拉麵🍜配料好豐富,有叉燒1.5倍同炙叉燒,叉燒軟腍,而炙叉燒就肥瘦相間,燒得好焦香。湯底揀咗豬骨濃湯,味道好濃厚但唔會過咸,拉麵亦都彈牙有咬口,味付雞蛋中間都算流心▪️肉愛食者拉麵🍜呢碗嘅肉份量就更多,有叉燒3倍同角切叉燒,鋪滿晒成個碗,好吸引🤩 角切叉燒就係將叉燒切成粒,幾有口感,其他配料同上▪️炸章魚🐙▪️炸雞🍗兩樣炸物都炸得香脆,正常發揮僕之拉麵 📍旺角豉油街74號地舖

▪️特選拉麵🍜

▪️肉愛食者拉麵🍜

▪️炸章魚🐙
▪️炸雞🍗
兩樣炸物都炸得香脆,正常發揮

僕之拉麵
📍旺角豉油街74號地舖
特選拉麵
肉愛食者拉麵
炸章魚、炸雞
特選拉麵
2023-07-23 35 瀏覽
尋日lunch time走左去食拉麵🍜呢間拉麵店超岩我🤤🤤因為我係一個不折不扣嘅肉控,一餐唔食肉都會覺得爭啲咁🫣肉愛食者拉麵應該聽個名都知勁🤤見埋個真身真係會震憾到🤭有成六大塊叉燒圍曬個碗邊😳😳中間仲有角切豚肉粒,好滿足👍👍拉麵麵身軟硬適中,份量十足!男士胃都絕對夠飽,仲有好正嘅糖心蛋🤤🤤基本拉麵朋友就點左佢地嘅基本拉麵🍜雖然係最餐廳最普通嘅一款,但係一啲都唔hea,好講究😉都係可以揀濃湯、清湯、醬油等湯底…而且有糖心糖、日式叉燒及其他配料😚朋友點左濃湯,湯底飲落豐富而有層次👍食拉麵,記得落拉麵胡椒炸雞炸雞新鮮熱辣,出曬煙,仲鎖住肉汁,咬落去啖啖肉好正😋炸章魚丸章魚丸上面好多木魚絲,每粒丸子🧆上面都好多配料,食落好滿足☺️佢哋下午茶時段仲有飲品及小食贈送📍 僕之拉麵 (旺角)
尋日lunch time走左去食拉麵🍜呢間拉麵店超岩我🤤🤤
因為我係一個不折不扣嘅肉控,一餐唔食肉都會覺得爭啲咁🫣

肉愛食者拉麵

基本拉麵
食拉麵,記得落拉麵胡椒

炸雞
炸雞新鮮熱辣,出曬煙,仲鎖住肉汁,咬落去啖啖肉好正😋

炸章魚丸
佢哋下午茶時段仲有飲品及小食贈送

📍 僕之拉麵 (旺角)
2023-07-20
  • 肉愛食者拉麵
  • 炸章魚丸
  • 炸雞
2023-07-21 158 瀏覽
已經比open rice伏左好多次,今次想食拉麵,見到OpenRice有300幾個讚好又比佢氹下..諗住試下,一去到仲好開心唔洗排隊就入得。/一入到去,衛生環境已經唔好,個地下濕漉漉,個枱又係濕既。/ 叫左碗叉燒拉麵,即刻試下個湯底,味道真係唔好食,只係好似出前一叮湯底配拉麵,完全正常拉麵有既濃厚豬骨湯味,雖然叉燒份量係多,但完全無味,唔知道有咩特別。/好少食拉麵會食唔曬。其實咁既水準何解有咁多好評自己去試下伏啦
又比佢氹下..諗住試下,一去到仲好開心唔洗排隊就入得。/

一入到去,衛生環境已經唔好,個地下濕漉漉,個枱又係濕既。/

好少食拉麵會食唔曬。其實咁既水準何解有咁多好評
自己去試下伏啦
2023-07-21 116 瀏覽
中午放Lunch,上網睇下有咩推介,又見到甘多人好食,最後簡左呢間,點知伏到一個點,仲要坐taxi去食,完全不理解好食既地方,唉真系好失望。點知食完之後,真心覺得冇咩特別,甚至乎比普通拉麵更差的拉麵。食材普通,賣上100元,完全中伏。隨便一間拉麵店也比它更好食,這次真的比錢買難受。湯底又油又過濃,叉燒普通,份量適中,整體就是平平冇奇,價錢就太過expensive,永遠不會再食。下次真系唔好信甘多網站推介。

下次真系唔好信甘多網站推介。

2023-07-21
2023-07-19 42 瀏覽
入到餐廳嘅時候,我哋被溫馨嘅木裝潢同埋悠揚嘅日本音樂所包圍,彷彿係日本嘅小巷弄堂入面咁。菜單上有好多款唔同嘅拉麵,不過我哋最後揀咗海老愛食者拉麵、肉愛食者拉麵同炸章魚。海老愛食者拉麵係一碗清澈嘅高湯,湯底鮮甜帶啲微辣,食落令人好舒服。入面嘅海老肉質鮮嫩,彷彿係口中融化,留低一陣陣嘅回味。而肉愛食者拉麵就以豚骨湯底為基礎,湯頭濃郁香濃,加埋軟嫩多汁嘅豬肉片,係肉食者嘅天堂。至於炸章魚,外脆內嫩,每一口都帶嚟驚喜。同好友一齊食美食真係特別開心,我哋傾吓笑吓,一齊品嚐呢間店獨特嘅拉麵風味。大家各自揀唔同嘅拉麵,然後不時用湯匙舀湯底比大家試下,分享住彼此嘅感受。

2023-07-18
2023-07-15 60 瀏覽
僕之拉麵位於旺角豉油街的74號地舖,是一家以日本拉麵聞名的餐廳。我獨自一人在午餐時段造訪這裡,品嚐他們的特選拉麵。首先是特選拉麵,這碗拉麵的賣相令人垂涎欲滴。差燒的1.5倍份量讓我感到驚喜,炙燒叉燒上的焦香帶來了獨特的風味,紫菜的脆度和海味提升了整體的口感。麵條彈牙有嚼勁,湯頭濃郁而風味豐富,帶有濃烈的豉油香氣。配料的選擇與搭配相當出色,讓整碗拉麵更加美味。我搭配這碗拉麵的送餐飲是一罐可樂,這杯清涼的飲品為整餐增添了一絲甜味。僕之拉麵給人的印象是正宗的日本拉麵風味,每道菜品都精心呈現。麵條有彈性,湯頭醇厚,配料新鮮豐盛。雖然我是一人用餐,但餐廳的服務迅速周到,讓我感到舒適和滿足。總的來說,僕之拉麵以其美味的拉麵聞名,我對他們的特選拉麵印象深刻。食物的賣相吸引人,味道鮮美,份量足夠。如果你對於正宗的日本拉麵有興趣,不妨來品嚐僕之拉麵的美食。我期待再次光臨,品嚐更多美味的拉麵料理。

2023-07-07 67 瀏覽
嚟到油麻地覓食,去左新寶戲院旁邊叫嘅「僕之拉麵」試試,我叫咗佢哋嘅叉燒拉麵濃湯原味,加咗蝦油、木耳同櫻花蝦。叉燒拉麵嘅湯底好濃郁,豚骨湯底係嚟自日本嘅,味道好正宗,香濃滑順,亦唔會太鹹,飲完都唔口渴。湯底裡面加咗蝦油,增添咗鮮甜嘅味道,唔會太濃烈亦唔會太淡,好平衡。叉燒方面,肉質好滑,但係唔會太腍口,肥瘦適中,同湯底好夾,令人食得幾舒服。我仲加咗木耳同埋櫻花蝦,木耳嘅口感好爽,令整碗拉麵加多咗層次,櫻花蝦嘅味道唔會太濃烈,反而增添咗微微嘅鮮味。呢度裝修好有日式小店風,有不少擺設陳列係走廊,座位對比好多拉麵店都算寬敞,環境舒服,令人感覺自在☺️

2023-07-04
2023-07-07 137 瀏覽
7 Jul 2023話說今日想去奇蹟拉麵打大佬,點知佢今日裝修開6:00pm,到咗旺角先知道🫣即刻上拉麵關注組睇,介紹咗呢間,不得了!一入到去緊係坐吧枱,方便同師傅傾計丫麻。勁喜歡食蝦👅一碗日賣15碗嘅拉麵,果然利害,湯底好香豬骨mix蝦油香,師傅話豬骨濃湯用咗10個小時,以西班牙上等豬去煲,成本不低,而我呢個係清湯,只係用咗7小時去煲,蝦湯就用蝦頭同蝦殼去煲。兩個湯底mix埋就完美哂,因為用濃湯會搶哂啲蝦湯味。又鮮又甜。而個麵係用生麵,粗幼度適中,帶有口感,咬兩啖啲湯底味出哂嚟,做到湯麵合一👅再加上有櫻花蝦,成碗麵嘅蝦味升華到另一個層次叉燒唔鞋,但真係好普通,無所謂啦,都唔係主角🤣塘心蛋,夠流心!煮用時間控制得幾好。主角:蝦頭,注意⚠️內有蝦膏👅蝦控必食,勁香蝦味👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼主角:赤蝦🤤師傅將個蝦身燒到好香,焦焦地,成碗麵嘅主角,果然好強勁!OVERALL,呢間拉麵店好強勁,個湯底太好味,我忍唔住叫咗個替玉!加麵底,飲埋啲湯佢先夠喉!
7 Jul 2023

即刻上拉麵關注組睇,介紹咗呢間,不得了!

一入到去緊係坐吧枱,方便同師傅傾計丫麻。

勁喜歡食蝦👅

海老愛食者拉麵

再加上有櫻花蝦,成碗麵嘅蝦味升華到另一個層次
叉燒

叉燒唔鞋,但真係好普通,無所謂啦,都唔係主角🤣
塘心蛋

塘心蛋,夠流心!煮用時間控制得幾好。
蝦頭

燒蝦

2023-07-07
塘心蛋
蝦頭
燒蝦
2023-07-05 90 瀏覽
🍜 海老愛食者拉麵 $148呢款係限定拉麵 都幾好彩俾我撞正😆湯底好香蝦膏味 超足料海老 有兩款蝦 蝦味濃 有一款會比較彈牙 佢嘅蝦喺半生熟 如果想食全熟蝦要落單時講聲~入面仲有兩片叉燒 大量櫻花蝦 半隻溏心蛋 如果細食啲真係食唔晒🙈🍜 叉燒拉麵 $98湯底都幾濃郁 麵質爽口叉燒都幾嫩口 肉味重 吸收左湯味就更正 唔會好油膩👍初初見到兩碗麵覺得細細地 食落原來好足料好夠飽🤭🍗 炸雞4件 $38好新鮮炸雞 調味料好香 外脆內軟 juicy👍
🍜 海老愛食者拉麵 $148

呢款係限定拉麵 都幾好彩俾我撞正😆