2019-05-06
因為同男友係元朗IMAX睇完近期話題之作,全場爆滿。電影總有完結既一日,而美食同樣如此,所以要係適當時侯享受先係生活態度。正正係元朗YOHOMALL 出黎,當然要去返最多野食GE雞地啦。一直聽聞倫哥打邊爐cp值很高,部分食物任食款式又多又高質!咁岩今日一場黎到睇戲就當然要食返餐好GE去充實咁美滿一日啦。先來兩碟前菜醃蘿蔔和麻醬豆腐有刺身拼盤三文魚、北寄貝、帆立貝和特大蝦刺身原隻蠔皇扣鮑魚及花膠有大大塊花膠,炆得非常淋又入味,仲滋陰養顏!鮑魚不會過韌,容易入口亦非常夠味!粉絲蒸蟶子蟶子蒸到唔會太乾,而且爽口得黎又入味,唯一可惜係份量略少。食完咁豐富前菜後,黎到主菜雞煲啦雞煲上枱時,店員教我地我2分鐘攪拌雞件1次,而每次都要降1度火,總共4次。雞煲可選不同辣度,我選了BB辣有點後悔,雖然辣椒看似好多又夠香,但辣味真係只有bb級,相信小辣以上會更香更惹味!臨尾可加豬皮和魷魚吸收雞煲汁精華。雞件份量真係超多。 原來食完雞煲後唔係直接加入湯轉成火鍋,職員係會同你成碟換走架!!火鍋湯底可選鮮茄薯仔湯、牛乳豬骨湯式皮蛋莞茜。牛頸脊牛肉用冰墊底,保持新鮮度,而眼見油花平均,肉味好濃面且入口幾淋!海鮮拼
一直聽聞倫哥打邊爐cp值很高,部分食物任食款式又多又高質!
有刺身拼盤
三文魚、北寄貝、帆立貝和特大蝦刺身
蟶子蒸到唔會太乾,而且爽口得黎又入味,唯一可惜係份量略少。
雞件份量真係超多。
火鍋湯底可選鮮茄薯仔湯、牛乳豬骨湯式皮蛋莞茜。
有海蝦、鑽石蜆、刀貝蜆、白鱔、龍躉、魷魚、鯇魚!超多靚料,某部份仲可以任叫架!
海鮮拼盤當然係重點之一,相信亦都係大部份食客嚟嘅原因。
2款之中墨魚滑,個人比較喜歡!墨魚味夠哂濃,口感彈牙!
例如雲吞、水餃、響鈴、魚皮同蔬菜等等不能盡錄…..
飲品都係自助型式
一如概往有汽水、涼茶等等
小總結: 平時食開雞煲加火鍋都要2百多元,但呢度只係貴少少就已經多左刺身,海鮮,同鮑魚花膠,絕對抵食!!