2019-03-28
餐廳座位夠多,但又唔會坐得迫,而且每張枱既一邊坐位都有梳化,人多的話仲有卡位和獨立房間,仲有電視睇忝,服務質素方面都唔錯,有足夠員工,只要舉手搵店員都好快有人過黎幫忙。講返食物,先上雞煲比我地享用,雞肉唔會因為攪拌時整到好多碎骨,即係冇用到冰鮮雞,唔錯。另外有豬皮/牛柏葉/魷魚,可以放埋落去撈勻,吸左雞煲既醬汁,更加好食。豆腐/雲耳都係前菜小色,幾開胃。跟住一人一隻鮑魚/蟶子,雖然size未必好大隻,但平民價錢都有海鮮食確認超值,而且兩者都煮得好惹味。刺身,蝦係最不能錯過,大隻又膠質,口感有漿住漿住果種感覺,真係好新鮮。揀好鴛鴦湯底鍋之後,馬上送到枱上,見到鍋既扶手位係大大個龍頭,好有氣派。環游海鮮盤,眾多海鮮色澤都好鮮艷,而蟹係最正,因為有好多蟹膏,龍躉魚都好食,無骨啖啖肉。打邊爐食牛肉先至爽,今次揀左牛頸脊,肥瘦均勻,口感軟淋。仲有食埋其他配料,韭菜餃重韭菜味,夠足料,仲有點左d蔬菜食,健康d。甜品係黑糖冰涼粉,都係每位一碗,口感同涼粉一樣,但賣相好靚,晶瑩通透,打完邊爐食返d涼浸浸既野,真係成個人爽晒。汽水都係任飲。
豆腐/雲耳都係前菜小色,幾開胃。
打邊爐食牛肉先至爽,今次揀左牛頸脊,肥瘦均勻,口感軟淋。
汽水都係任飲。