2019-03-23
今晚好友生日, 佢想食好D, 所以帶佢黎倫哥尊尚火鍋私房菜, 可以食刺身、雞煲仲打埋邊爐~一開始,先黎盤刺身,入面有三文魚、蝦、帶子、北寄貝、八爪魚等。。。全部都好迎鮮~之後個雞煲就黎喇,每兩分鐘要攪拌一次以防黐底 ,一共要攪四次,雞就會全熟,食落好嫩滑,唔錯!另外,可以將牛栢葉、魷魚、豬皮一齊煮落個雞煲度,食落好美味、可口~花膠鮑魚都好正,鮑魚彈牙入味,花膠超多又爽口~~之後就揀鴛鴦鍋,我地揀左蕃茄薯仔湯底同芫茜皮蛋湯底,清清地可以突出海鮮既鮮味~~海鮮超級豐富,有龍蝦、甜蝦、 蟶子大蜆、龍躉片、魷魚、新鮮蝦滑、墨魚滑等等,真心鮮甜!仲有其他配菜,eg. 蔬菜籃、豆腐、粟米 etc.另外, 打邊爐當然要食牛肉啦,我地叫左牛脊背,油脂分佈均勻, 牛味重又唔肥膩,正!食到呢度已經好飽,諗住埋單時,仲送個甜品涼粉,滑溜都爆,like !!overall 價錢合理,仲食到咁多好野,下次可以帶埋屋企人試下!
花膠鮑魚都好正,鮑魚彈牙入味,花膠超多又爽口~~
仲有其他配菜,eg. 蔬菜籃、豆腐、粟米 etc.