2023-12-14 125 瀏覽
點左2碗係黑蒜油拉麵另一碗男朋友點唔知咩黎🤣🤣總結黎講都算係不過不失既份量唔算少胃口唔大既我食唔哂食剩半碗留埋比男朋友食🤣🤣每碗都有一塊叉燒同一隻蛋麵既硬度可以自己揀我簡左正常都算係彈牙😙😙而湯底就無乜特別唔可以話難食但唔係出色價錢唔算貴2個人食左150蚊度都ok
點左2碗係黑蒜油拉麵
都算係彈牙😙😙
而湯底就無乜特別唔可以話難食但唔係出色

價錢唔算貴2個人食左150蚊度都ok
2023-06-06 520 瀏覽
伏了伏了🚁🚁🚁 上星期走入屯門工作,真係好日唔入嚟,第一次行V City呢個場,最主要都係想搵個位安安落落泊低架車。突然拉麵癮起,中午飲完杯咖啡,便順勢走過對面打算食返碗拉麵,就是這樣跌入左伏圈😖先講下個湯,係完全唔Ok ,淡而冇味,我已經係點黑蒜湯,叉燒好肥,肥到要skip🥲咬下隻蛋丫,蛋黃係好熟,真係搞唔掂。試埋佢哋個撈麵,睇埋相已經似一兜人地食剩嘅冷飯菜汁😰唉,汁底同樣是冇乜味,食到我懷疑自己味覺😳睇下pat菜同埋堆竹筍,我已經懷疑人生。唯一比較可取係,麵條屬於比較彈牙嗰隻,除此之外,要賣相冇賣相,要味道冇味道,唉,唯有當好又一餐,唔好又一餐啦。價錢,我也不作評論了🫣大家自己睇吧。

價錢,我也不作評論了🫣大家自己睇吧。
2023-03-13 431 瀏覽
因工作關係經過這裡,第一次嘗試這間食店。因還未到13:00一般打工仔用餐時間,時間尚算早,所以不用排隊等候就有位坐,並且很快就能下單。到餐時,拉麵仍是熱乎乎的,湯底是濃郁黑蒜味,很不錯啊!
2023-02-14
  • 黑蒜油熟成濃湯拉麵
2023-02-10 324 瀏覽
試了碗價錢對不住味道的拉麵🍜😪🍜墨魚汁魷魚豚角拉麵($93)價錢偏貴,但湯底一般,不建議食🍜俺流男盛拉麵($99)賣接近$100嘅拉麵,大大碗👍🏻 但質素唔應該如此普通,略嫌湯底唔夠濃郁;炸雞浸泡在湯底裏,浸林左,建議可以碟另上!而且,食物與相片不符!!!俺流男盛拉麵,相片有兩個半隻雞蛋,但拉麵沒有雞蛋,有被欺騙的感覺😪可以一讚嘅係,桌上有醋提供,亦有三款唔同醬料,供客人享用。店員服務態度ok, 會自動幫忙加水👍🏻
試了碗價錢對不住味道的拉麵🍜😪
🍜墨魚汁魷魚豚角拉麵($93)
價錢偏貴,但湯底一般,不建議食
🍜俺流男盛拉麵($99)
可以一讚嘅係,桌上有醋提供,亦有三款唔同醬料,供客人享用。
店員服務態度ok, 會自動幫忙加水👍🏻
2023-01-30 315 瀏覽
去開V City,發現開咗間拉麵店,俺流塩らーめん。主打多款鹽拉麵。俺流鹽湯拉麵 帶淡淡鹽味,非常清新,拉麵彈牙,叉燒軟腍。 玉子大板燒玉子流心,充滿彈性,口感滑潤。
去開V City,發現開咗間拉麵店,俺流塩らーめん。

主打多款鹽拉麵。
俺流鹽湯拉麵
帶淡淡鹽味,非常清新,拉麵彈牙,叉燒軟腍。

玉子大板燒
玉子流心,充滿彈性,口感滑潤。
2022-12-12 280 瀏覽
依間拉麵店係香港其中一間分店佢個俺流味噌係幾好咪,但飲得多好快口乾,辛辣味唔會好辣,小辣咁上下但係得一塊叉燒真係太少,依個價錢真係唔抵追加的配料/小食都好貴,所以無試啦
依間拉麵店係香港其中一間分店
但係得一塊叉燒真係太少,依個價錢真係唔抵
追加的配料/小食都好貴,所以無試啦

2022-12-06 171 瀏覽
個別員工服務態度差。每次光顧都沒有好好安排,態度尤如“鍾意就食,唔鍾意就罷!鍾意就等,唔鍾意就過主!”傾計就最緊要。你有你等,我有我談笑風生。知你打工!公司生意?!話之佢啦!
今晚和男友看見戲到此吃飯,叫了豚肉拉麵和辣味大盛拉麵,在門口只見店員顧着聊天,簡單的歡迎/帶位都沒有,豚肉拉麵的厚五花裡面一咬下去是冰的,連暖都算不上,和店員說了,換了另一塊,一樣是冰的,沒有再叫他們會換,因為知道不會有什麼特別改善;男朋友那碗是味精湯味道的,不明白為何可以賣到快$100一碗,除了拉麵是拉麵,其他真的沒有可取之處,作為一間拉麵店,提供這種食物給客人,裡面的員工究竟抱着什麼心態去上班。
2022-07-18 381 瀏覽
黑蒜油豬骨湯底拉麵: 淨係食到豬骨湯底, 但完全5覺有黑蒜油味, 於是在調味料架上自己加佢所謂的「黑蒜油」,但我見佢只是一般日式蒜茸面豉醬咁GE野....都係無黑蒜油味... 算,我當豬骨湯拉麵食。佢地用的是幼麵, 對於我呢D中意有咬口的人, 幼麵應該配硬麵, 可惜我揀左普通, 所以就覺得麵淋了一點。得一塊叉燒,偏瘦同過熟,硬了點。蛋有一整隻, 但又係太熟,不算糖心。5知點解又加左D 波菜, 有D 9 5 搭8 。芝士辛辣拉麵:完全食5出咩湯麵, 只係得一D 咸味, 同少少辣, 感覺少少似韓式辛辣麵, 加芝士又食5到芝士味, 總之又係9  5 搭8。其他野同上面一樣,無其他補充。
黑蒜油豬骨湯底拉麵:

芝士辛辣拉麵:
2022-07-17
2022-05-08 385 瀏覽
第一次食呢間,外賣APP嗌,雖然好快送到,大約半個鐘。都ok算快但食物質素真係低,唔好食。應該係屯門區最差既拉麵店,好似茶餐廳既質素,好失望。冇諗過呢個價錢會食到呢個質素,唔會再叫下一次。拉麵有分湯,呢點都幾好。不過,個麵質一食就係超市/茶餐廳個種「拉麵」,湯底都係,好味精個種。啲叉燒都好硬,唔係湯底熬出黎個種。啲荀好細條😂😂個叉燒飯啲蔥好生好辣,我個人唔岩食,如果唔鍾意應該唔好嗌好啲。

叉燒飯
熟成濃湯拉麵
2022-05-08
外賣送餐
2021-12-13 617 瀏覽
每次經過V city時,這間拉麵店經常在午飯時間要排隊,感覺很受歡迎,應該是好吃,但其實只是普通拉麵,完全沒有回頭的吸引力。位置:在一田超級市場的電梯上,在牛角燒肉餐廳的附近。環境:室內空間較狹窄,幸好我們可以坐在窗邊的吧台,算是較舒服😌!座位分開兩邊,各有卡座,但只有右手邊才有吧台,門面只是用隔板劃出餐廳範圍,所以是很簡單的裝潢,一眼看清。服務:上菜很快,我特別詢問不要雪藏的飲品,職員都可以給我,很貼心。午市:供應一個看似超值的午市套餐,但其實只是偷工減料的拉麵套餐,分別是拉麵$69和飯定食$63,那麼來到拉麵店,怎可能不吃拉麵呢!套餐包是日小食、薯仔沙律和罐裝飲品:提子梳打和烏龍茶,最好吃是餃子,桌上提供三款醬料,每種醬料的味道很濃和有特色,我很喜歡其中梅子醬,配餃子吃一流。辛辣熟成湯拉麵定食$69整碗拉麵最不滿意是只有一塊薄切的日式叉燒🥲,而且可以透光,所以那麼便宜是有原因,只是在配料上減成本。湯底是豬骨湯,麵軟韌度剛好,份量適中,但整體來說普通!俺流熟成湯拉麵定食$69這是朋友點叫,但我們亦互相分享湯底,發現其味道相差不多,應該是有主湯底,再另外淋上其他醬料。

位置:在一田超級市場的電梯上,在牛角燒肉餐廳的附近。

午市:供應一個看似超值的午市套餐,

套餐包是日小食、薯仔沙律和罐裝飲品:提子梳打和烏龍茶,

辛辣熟成湯拉麵定食$69

湯底是豬骨湯,麵軟韌度剛好,份量適中,但整體來說普通!

俺流熟成湯拉麵定食$69
2021-12-02
職員服務都幾差,擺低點餐紙同餐牌就算, 我同屋企人第一次嚟食, 唔知道落單係用點餐紙,因為職員冇講,佢帶位時就咁放低餐牌就算,張紙只係反轉放喺枱, 跟住我哋係唔知情既情況下叫職員嚟點餐,佢一野反返轉張紙我地先知跟住佢幫我地填同點餐時態度一樣係串,我地有叫兩個set 有啲野點漏左,佢好冇耐性咁樣問我,成個感覺非常唔良好, 大佬我都係第一次嚟, 對於餐牌可能有啲唔熟悉,但係都唔使咁嘅態度嘢食就正正常常,職員既服務質素令我覺得可以blacklist呢間野

2021-10-18 339 瀏覽
晚市惠顧兩款不同味道拉麵,發現不論任何拉麵都只有一個字「咸」,甚至係「超咸」兩個字的特色,完全無法突顯各款拉麵食材的原來味道。未食完已經味蕾及口腔塞滿「塩」的感覺,如果用此一角度看餐廳命名,就真係無比貼切。一份拉麵如果食材及味道都達標,定價近百元無可厚非,然而就剛才所指,該店拉麵只獨沽「咸」字一味,卻將日本拉麵的其他元素,如蔥花、流心蛋、紫菜通通移除,變成追加的另類收費項目。由此,一碗差燒拉麵頓時變成一碗只有一塊日式差燒,其他甚麼都沒有,連加一收你接近百元的「咸麵」,店家故然無用槍枝恐嚇客人光顧,但將各項原應存在拉麵之中的食材變成追加,而食材又處理不當,這樣就是拉麵專門店的模樣?店內連熱水也欠奉,員工與其他新派食店無異,帶位口火速躲回角落忙於彼此攀談,玩手機。試問有何客服可言呢?既無客服,又將食材分層收費,整個10%服務附加費就更顯得是謀取不當利潤的技倆。建議大家別推介親朋戚友再次光顧!
加,而食材又處理不當,這樣就是拉麵專門店的模樣?

10%服務附加費就更顯得是謀取不當利潤的技倆。

建議大家別推介親朋戚友再次光顧!
2021-10-17
2021-10-12 226 瀏覽
-俺流塩らーめん🍜今日做完dayoff 做完facial 就去左vcity 食lunch一個人都等左大約15分鐘左右🍜午市定食 - 辛辣熟成湯拉麵 ($69)湯底比較單調 麵質普通 唔算好彈牙有啲似係非油炸即食麵叉燒得一片 脂肪較多 好油膩🥗薯仔沙律 比想象中好食 其實係薯蓉 生茶 配上胡麻醬較為開胃🥟指定小食 - 煎餃子一碟有3小粒 豬肉餡 味道普通🥤汽水 - 雪碧整體黎講 如果只係諗住快食飽肚都ok 既
俺流塩らーめん🍜

一個人都等左大約15分鐘左右

🍜午市定食 - 辛辣熟成湯拉麵 ($69)
湯底比較單調 麵質普通 唔算好彈牙

整體黎講 如果只係諗住快食飽肚都ok 既

2021-10-12
  • 辛辣熟成濃湯拉麵
2021-09-14 251 瀏覽
第一次食呢間餐廳,亦不會再有下一次鰻魚飯食到一半,先發現鰻魚有部分位置有壞了既味道,由於食其他食物都差不多飽了就無換到,最後埋單員工當無事發生過,價錢又唔係平,其他食物質素都普通,真係唔會再有下次。日式胡麻雞肉沙律$49 叫做全餐最好食,上面既炸雞粒幾好食,沙律既汁都唔錯唐揚炸雞$45 差!食到唔想食蒲燒鰻魚丼定飯 跟餐$80超細碗,而且鰻魚變壞了總結,餐廳食物只有賣相,質素就好一般,不會再有下次吧……
第一次食呢間餐廳,亦不會再有下一次

日式胡麻雞肉沙律$49
叫做全餐最好食,上面既炸雞粒幾好食,沙律既汁都唔錯

唐揚炸雞$45
差!食到唔想食

蒲燒鰻魚丼定飯 跟餐$80
超細碗,而且鰻魚變壞了

總結,餐廳食物只有賣相,質素就好一般,不會再有下次吧……