2024-06-20 81 瀏覽
今日係尖沙咀開工。開了幾個會議實在很累。很大壓力。須要食一些可以滿足到自己的快食。同幾個同事食過快飯。再拼搏。鐵板牛柳拼大蝦。鐵板即叫即燒。火烘烘的高溫。拼湊出來既鮮嫩牛柳。五成熟啲肉質更是無懈可擊。肉質鬆軟。彈牙多汁。牛柳獨实味道一流。再配上傳統配菜意粉更是天衣無縫地合襯。乾炒雞扒意粉。雞扒肉汁鮮嫩。入口彈牙。火喉十足。最基本最重要的是炒出來意粉。沒有多餘剩油。可見師傅功力深厚。乾爽順喉。野味十足焗豬扒飯。自從大家樂做起左焗豬扒飯之後。每間餐廳都出自家製的。而本人比較欣賞它的全心全意焗豬扒飯。原因它的本質係理所當然「傳統」。飯量其實都是好重要。它的份量恰到好處。再加上新蕃茄製成醬汁。豬扒肉汁豐富。肉質鮮嫩。無一處可挑剔。

2024-06-17
5 分鐘 (堂食)
  • 鐵板牛柳拼大蝦
  • 焗蕃茄豬扒飯
2024-06-19 81 瀏覽
尖沙咀呢個遊客區,發現依間充滿懷舊風情嘅餐廳,唔算好大,但非常受歡迎,假期可以話係座無虛席!2:00嚟到,午餐時間雖然係星期六,但係都有午餐,唔錯。2:30仲有下午茶添。乾炒公司意粉就好似公司三文治咁,乜嘢材料都有啲呢個意粉有驚喜,好有鑊氣,而且好惹味!黑椒味道突出,配埋啲香腸、雞蛋、堡扒同埋超清爽嘅洋蔥,成件事出奇地正😁😁雞髀雙蛋飯,有好幾款醬汁可以選擇我哋就揀咗咖喱汁,偏向辛辣感覺,幾好餸飯。炸雞髀出色,個皮好脆!兩隻煎蛋賣相亦令人食指大動😁😁飲品方面,我哋揀咗凍奶茶同埋熱奶茶見到呢個雪糕菠蘿包,幾特別,所以一於當甜品,食埋先啦😁😁菠蘿包夾住雪糕,我都係第一次,雪糕好滑,成件事感覺涼浸浸,又有少少脆,有趣有趣😁😁

2:00嚟到,午餐時間
雖然係星期六,但係都有午餐,唔錯。2:30仲有下午茶添。

乾炒公司意粉
就好似公司三文治咁,乜嘢材料都有啲

雞髀雙蛋飯,有好幾款醬汁可以選擇
凍奶茶

飲品方面,我哋揀咗凍奶茶同埋熱奶茶

凍奶茶
2024-06-18 83 瀏覽
🥩鐵板西冷牛扒配薯菜🫕餐湯羅宋湯湯底真材實料,有牛肉、蔬菜、蕃茄,味道濃郁配埋牛油餐包沾上羅宋湯,好夾淋上黑椒汁,吱吱聲音,香噴噴既牛扒,肉質淋滑👍🏻🍗生炸雞脾煎雙蛋飯雞脾炸到金黃酥脆,肉質保持嫩滑,配埋兩雙太陽蛋&茄汁撈飯,不得了🫘🥤紅豆冰綿密既紅豆,椰香濃郁,紅豆跟椰汁比例岩岩好,唔會太甜🥤什果賓治滿滿既水果,有菠蘿、椰果、車厘子等,配搭7 up,透心涼,爽呀📍保頓冰室 尖沙咀亞士厘道20A號地舖

🥩鐵板西冷牛扒配薯菜
🫕餐湯羅宋湯
淋上黑椒汁,吱吱聲音,香噴噴既牛扒,肉質淋滑👍🏻

🍗生炸雞脾煎雙蛋飯

🫘🥤紅豆冰
綿密既紅豆,椰香濃郁,紅豆跟椰汁比例岩岩好,唔會太甜

🥤什果賓治

📍保頓冰室
尖沙咀亞士厘道20A號地舖

2024-06-18 83 瀏覽
最近尖沙咀新開咗間懷舊風冰室,無論係環境同食物都仿照七八十年代,牆上掛滿舊海報、採用灰綠色石地、更播住懷舊金曲,簡直係時空穿越呀~ 後生仔老細話想「傳承舊香港情懷」俾客人所以決定開設呢間餐廳,值得大家到訪回味。鐵板餐款式眾多,肉類可自由選擇,另包餐包、湯同主食(白飯、意粉或薯菜),醬汁有黑椒、洋蔥或蒜蓉。必點之選有牛柳大蝦,前者嫩滑可口,後者爽口彈牙、羊架有兩大條,淡淡香氣撲鼻而來、西冷牛扒薄出面厚身,牛味突出,軟嫩美味。相比之下美式雜扒性價比最高,有齊雞扒、豬扒、炸雞翼、煙肉同腸仔。雞扒夠嫩,雞翼炸至金黃酥脆,豬扒就略嫌失色咗少少啦。另一大招牌菜係豬油撈飯,豬油同豉油可以因應喜好自己落多少,碗飯份量都唔少,好油好正🙌小食方面會推炸魚柳薯條,魚柳滑嘟嘟,配埋薯條真係又邪惡又好味呀,食完又係時候減肥。雪糕菠蘿包賣相一流,好打卡able,菠蘿包外層脆身內裏軟綿,而且仲係暖笠笠嘅,雪糕凍冰冰,簡直係完美嘅組合。另外唔好錯過懷舊香蕉船,出邊真係好少有,滿滿cream夾雜香蕉雪糕脆脆等配料,讚呀~

2024-06-18 74 瀏覽
📍 保頓冰室 Bolton Cafe🌍尖沙咀亞士厘道20A號地舖 G/F, 20A Ashley Road, Tsim Sha Tsui📝整體評分:8/10⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝懷舊冰室,細格瓷磚同簡單裝飾,提供香港傳統冰室經典 — 香蕉船、崩沙、滾水蛋,呢啲真係買少見少~▸沙嗲牛肉西多士 ◂$38✿ 沙嗲香濃牛肉嫩滑,多士炸到乾爽,搽左粗粒花生醬提升口感同味道,除左沙嗲汁比太多外,無得輸~▸ 馳名菠蘿包◂$9✿ 甜度恰到好處,唔會過於甜膩,而且帶點鬆軟韌性,唔會空氣感重~▸ 西冷牛扒◂$138✿ 西冷勁厚身之餘,仲要重牛肉味,黑椒汁濃厚得黎唔會過辣,薯條分開上好加分,唔會整到薯條淋哂。▸ 馬啼蒸肉餅煎蛋豬油撈飯◂$88✿ 豬油撈飯,加埋佢自家調製豉油,醬香十足,不稀不粘,簡單卻郁香純樸✿ 燶邊煎蛋好正,肉餅瘦肉突多,少左啲肉汁。▸ 滾水蛋◂ 跟餐✿ 顧名思義就滾水加蛋,攪拌加糖,雞蛋半熟狀態,順滑質樸~
📍 保頓冰室 Bolton Cafe

🌍尖沙咀亞士厘道20A號地舖

📝整體評分:8/10

▸沙嗲牛肉西多士 ◂$38

▸ 馳名菠蘿包◂$9

▸ 西冷牛扒◂$138

▸ 馬啼蒸肉餅煎蛋豬油撈飯◂$88
✿ 燶邊煎蛋好正,肉餅瘦肉突多,少左啲肉汁。

▸ 滾水蛋◂ 跟餐
✿ 顧名思義就滾水加蛋,攪拌加糖,雞蛋半熟狀態,順滑質樸~

2024-06-17 83 瀏覽
今日嚟到尖沙咀沙 會議中發現到一間裝修設計好似以前嘅舊式冰室 於是吸引咗入去一試 究竟 入到去給了一種親切有熟悉嘅感覺 餐牌裏面有好多冰室及自己鍾意食嘅食物鮮茄炸豬扒意粉 這個不得不提 豬扒炸得外脆內軟 外層卜卜脆 好有豬扒味道 另外要講講個汁個鮮茄汁做到以前嘅螢光顏色 個汁酸酸甜甜 有以前嘅味道也不失現代感炸雞髀沙律 博博嘅脆漿鋪滿雞髀全身咬落口卜卜脆芷俞仲有雞油流出嚟 雞肉入邊炸得剛剛好唔會太老配上沙律,簡直絕配沙嗲牛肉麵 呢個不得不講 如果你好想食返以前嘅味道呢個係不二之選 佢嘅沙嗲牛肉做法跟以前茶記做法一樣 沙嗲香牛肉林身 紅豆冰 呢個飲品已經好耐冇飲 呢個係童年嘅回憶 紅豆煮得好腍身好甜好有紅豆味 椰奶加淡奶調制得剛剛好而是感覺返返嚟好滿足好滿意嘅餐呢種裝修呢種情懷呢種味道喺香港已經好難搵
於是吸引咗入去一試 究竟

入到去給了一種親切有熟悉嘅感覺
餐牌裏面有好多冰室及自己鍾意食嘅食物

有以前嘅味道也不失現代感
脆炸豬扒茄汁意粉

炸雞髀沙律 博博嘅脆漿鋪滿雞髀全身
咬落口卜卜脆芷俞仲有雞油流出嚟
雞肉入邊炸得剛剛好唔會太老配上沙律,簡直絕配
炸雞髀沙律

脆炸豬扒茄汁意粉
炸雞髀沙律
沙嗲牛肉麵
紅豆冰
真的應了那句酒香不怕巷子深在尖沙咀繁華的地方~藏了一家‘’味道‘’讓人流連忘返的冰室🌟生炸雞腿雙蛋飯聽說這個是這家店的招牌,鎮店之寶~雞腿🍗很嫩加酥脆 剛炸好新鮮熱辣流心蛋跟飯拌在一起,味道很贊🌟香煎馬蹄豬油拌飯份量很足,生在00後的我一直都不知道豬油是什麼味道的,今天一探究竟,果然是讓人一吃就愛上的,超級香💕 🌟鐵板西冷牛🥩比手掌🖐️還大的西冷~七成熟啫啫聲,超香~雪糕什果冰➕香蕉🍌船這幾天天氣真的超級熱🥵吃番個甜品🍮又何常不是一個享受😎吃得不僅僅是懷舊更是00後的我們感受到不曾有的情懷❤️
真的應了那句酒香不怕巷子深
在尖沙咀繁華的地方~
藏了一家‘’味道‘’讓人流連忘返的冰室

🌟生炸雞腿雙蛋飯
聽說這個是這家店的招牌,鎮店之寶~
雞腿🍗很嫩加酥脆 剛炸好新鮮熱辣
流心蛋跟飯拌在一起,味道很贊

🌟香煎馬蹄豬油拌飯

吃番個甜品🍮又何常不是一個享受😎
吃得不僅僅是懷舊
更是00後的我們感受到不曾有的情懷❤️

2024-06-15
15 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
父親節
用餐優惠
試食活動
  • XO醬牛柳粒豬油撈飯
2024-06-16 49 瀏覽
去到尖沙咀買完野去到晚飯時間又有點肚餓見到有間主打懷舊裝修既茶餐廳好似好有趣咁就入去試下入到去就隨便坐可以坐到卡位餐廳裝修好有八九十年代茶餐廳既風格連播既歌都係九十後一定會認識既歌睇睇餐牌見到有個 signature 既生炸雞脾煎雙蛋飯價錢又唔係貴, 就試下啦另一半突然間又想食牛於是就點個鐵板西冷牛扒餐等咗大約十分鐘就上菜先上個鐵板既餐包跟餐湯餐包暖暖的, 中間搽咗牛油, 好軟熟餐湯係羅宋湯, 酸酸甜甜, 好飲隔咗一陣就上個生炸雞脾雙蛋飯蛋邊煎到燶邊, 而蛋黃仲係流心, 撈飯一流而雞脾亦炸得好香, 而雞肉仲好淋好 juicy, 唔會炸到好乾白飯既份量亦剛剛好, 一個男人一定夠飽隔咗一陣就上埋鐵板侍應好貼心俾咗埋大餐紙我地去擋 d 油侍應淋上蒜蓉汁時塊鐵板夠熱, 做到渣渣聲既效果, 好觸目而塊西冷有洋蔥墊底d 洋蔥被鐵板煎熟, 加埋牛扒既牛油食, 真係絕配塊西冷食落亦好有牛香, 冇咩肥膏又冇咩筋鐘意食牛既另一半表示好食整體而言用餐經驗愉快侍應好有禮貌餐廳環境企理價錢亦好合理係尖沙咀想搵地方食飯又想坐得舒服呢間絕對係首選會再幫襯
去到尖沙咀買完野
餐廳裝修好有八九十年代茶餐廳既風格
連播既歌都係九十後一定會認識既歌

睇睇餐牌
見到有個 signature 既生炸雞脾煎雙蛋飯
價錢又唔係貴, 就試下啦
另一半突然間又想食牛
於是就點個鐵板西冷牛扒餐

等咗大約十分鐘就上菜
先上個鐵板既餐包跟餐湯
餐包暖暖的, 中間搽咗牛油, 好軟熟
餐湯係羅宋湯, 酸酸甜甜, 好飲

隔咗一陣就上個生炸雞脾雙蛋飯
蛋邊煎到燶邊, 而蛋黃仲係流心, 撈飯一流
白飯既份量亦剛剛好, 一個男人一定夠飽

隔咗一陣就上埋鐵板
侍應好貼心俾咗埋大餐紙我地去擋 d 油
侍應淋上蒜蓉汁時
塊鐵板夠熱, 做到渣渣聲既效果, 好觸目
而塊西冷有洋蔥墊底
d 洋蔥被鐵板煎熟, 加埋牛扒既牛油食, 真係絕配
塊西冷食落亦好有牛香, 冇咩肥膏又冇咩筋
鐘意食牛既另一半表示好食

係尖沙咀想搵地方食飯又想坐得舒服
呢間絕對係首選
會再幫襯
2024-06-14
5 分鐘 (堂食)
2024-06-14 56 瀏覽
每個人童年裡關於鐵板美式雜扒的記憶中,餐湯一定存在,從前不是時常吃到,若大時大節是吃美式雜扒,已經是幸福到極點了,恰好餐湯有達到媽媽的要求,餐湯羅宋湯用料實在,蔬菜和牛肉燉煮得軟腍,微酸濃郁感都有出來,也復刻媽媽的記憶。牛油餐包都是美式雜扒會附上,雖然不是甚麼精緻包點,但也不是矇混過關,牛油餐包趁熱吃比較好吃,牛油香氣不錯,餐包鬆軟,沾點餐湯羅宋湯吃亦挺對味。美式雜扒份量不是開玩笑,真的多得驚人,鐵板都是炙熱的,可以嚐到熱呼呼燙口的美式雜扒,粟米因為鐵板的高溫,保留內在的水份,更加清新鮮甜。醬汁方面媽媽選了洋蔥汁,洋蔥汁挺夠味,尾韻有著洋蔥的甜味。炸雞翼不是大便是美,主廚的油炸的火侯極準,雞皮泛著脆炸後的香氣,內層雞肉更是軟嫩得很可以,一口炸雞翼,一口洋蔥汁意粉,正是媽媽孩童時的回憶,最棒的美味享受。煙肉味道真的有夠棒,咬下去真是非常罪惡,鹹香十足的煙肉配美式雜扒簡直是天生絕配,底下的雞扒和豬扒也巴上不少煙肉的煙燻鹹味。表面油亮的司華力腸帶點微微酥焦,嚼下去極之脆口,整條司華力腸都在噴汁,吃完一口想再吃一口。豬扒比手掌還要大,而且是厚切的,吃起來相當過癮,豬扒軟嫩好咀嚼,些許又不過多的
豬扒比手掌還要大,而且是厚切的,吃起來相當過癮,豬扒軟嫩好咀嚼,些許又不過多的洋蔥汁適時給予肉香之餘的肉甜,大飽口福。雞扒亦佔據了鐵板不少面積,厚度十足,雞扒特有風味,以及肉汁在嘴裡爆發,大口咬下非常飽足。
叉燒煎蛋豬油撈飯是保頓冰室人氣必吃,煎太陽蛋、叉燒加上香脆的豬油渣超銷魂,叉燒飄出蜜香,油脂部位彈嫩不油膩,外邊焦脆,瘦肉細嫩多汁,完全滿足叉燒控的味蕾。
煎太陽蛋更是迷人,那黃澄澄的蛋黃輕輕搓一下,就不斷地傾流而下,米飯淋上豉油和豬油,再拌入蛋黃,使勞飯層次更有變化。香噴噴的豬油撈飯樸實無華,最驚喜的在於豬油撈飯不會有膩感,沒有吃幾口就膩的詬病,在保頓冰室絕對沒這個困擾。
什果賓治是保頓冰室招牌飲品之一,什果與七喜究竟會擦出甚麼火花? 什果賓治內有滿滿的水果,車厘子、菠蘿、椰果等,火紅的配色十分好看,七喜的小氣泡冰涼爽快,又不死甜。
紅豆冰奶味醇香,紅豆飽滿,擁有獨特的綿密口感,嘴唇一抿紅豆軟化,只需要輕輕一吸,紅豆呼嚕呼嚕就吸進肚內,甜而不膩是紅豆冰受人喜愛的主因,好喝到讚不絕口。
2024-06-13 68 瀏覽
今日懷舊晚餐豬油撈飯👍👍好好味😋豬油撈飯應該是老一輩人好味飯的集體回憶了,一樽似蜜糖的東西和頭抽,兩樣都倒了一點在飯中,然後撈撈撈,撈完有陣陣香味撲鼻而來,真是令人食欲大開如果來到尖沙咀遊玩,既想要復古懷舊尋找香港味道又想餐廳乾淨和菜式賣相精緻還有$適中,這間保頓冰室是一個好選擇,交通便利,
今日懷舊晚餐豬油撈飯👍👍
2024-06-13 53 瀏覽
晚餐時間尋食,發現這間懷舊茶餐廳便試一試,這樣的懷舊餐廳已經很少了,茶餐廳很適合打卡懷舊一番。XO醬牛柳粒豬油撈飯:牛柳粒經過腌制後,咬下去肉質夠嫩。豬油渣更是點睛之筆,酥脆可口。另外自助添上豬油和醬油,可以自行調節醬汁的濃淡,豬油及豬油渣與飯粒完美融合,每一口都充滿了層次感,令人回味無窮。生炸雞髀雙煎蛋:雞髀外皮酥脆,內裡肉質嫰滑多汁,咬一口便能感受到肉汁在口中四溢的美妙感覺,再點上咖喱醬料,口感更上一層樓,除了咖喱醬,也可以選擇番茄醬、或黑椒汁等。懷舊香蕉船:香蕉的香甜與雪糕的冰凉在口中交融,帶來了清涼與甜蜜的享受。再加上威化餅和彩色糖粒,更是視覺與味觉的雙重享受。而且充滿了懷舊情懷,讓人仿佛回到了那個天真無憂的小時候。

2024-06-12 127 瀏覽
🕰️ Recently, a new retro-style cha chaan teng (Hong Kong-style diner) has opened up. The decor really captures the feel of the 1950s and 60s, and the food has an authentic old-school taste to it. The prices are very reasonable as well . Whether you're just there to take photos 📸 or to have a meal 🍽️, it's a great option!🥖 雪糕菠蘿包 Pineapple Bun with Ice Cream $38A classic Hong Kong-style bakery treat, featuring a soft, pillowy bun with a crispy, golden-brown "pineapple" crust, filled with a scoop of

A classic Hong Kong-style bakery treat, featuring a soft, pillowy bun with a crispy, golden-brown "pineapple" crust, filled with a scoop of refreshing ice cream. The contrast of textures and temperatures makes this an irresistible dessert.

🍛 馳名金牌咖喱汁生炸雞髀煎雙蛋飯 Famous Gold Medal Curry Chicken Thigh with Fried Eggs and Rice $63
Juicy, crispy-fried chicken thigh is smothered in a rich, aromatic curry sauce, served atop a bed of fluffy white rice and accompanied by two perfectly cooked fried eggs. This dish offers a satisfying blend of flavors and textures.

🍝 銀牌茄汁豬扒燴意粉加煎蛋 Silver Medal Pork Chop in Tomato Sauce with Pasta and Fried Egg $59
A comforting and hearty dish featuring a tender pork chop simmered in a savory tomato-based sauce, served over a bed of al dente pasta and topped with a crispy fried egg.

☕️ 忌廉鮮奶 Creamy Fresh Milk $26
A refreshing and creamy glass of fresh, chilled milk - a simple, yet satisfying classic.

🍧 紅豆冰 Red Bean Ice $26
This is a classic Cantonese dessert featuring a smooth, creamy red bean confection. A simple yet flavorful red bean treat.

💰 Total: $212 for 2 (no service charge).
2024-06-08
2024-06-11 52 瀏覽
Fafafoodblog為食花太郎 🍴椒鹽豬扒煎蛋豬油撈飯 88 蚊椒鹽係帶d醬汁濕濕地嗰隻 有洋葱 蒜香 紅椒等等 豬扒厚身軟林入味 正🐖 d豬油勁香濃 撈落熱辣辣白飯上面 配埋半熟煎蛋 一啖塞落口 正🍴牛柳大蝦鐵板168 蚊🦐🐂有酸辣入味既羅宋湯 大蝦新鮮彈牙 鐵板牛柳好軟林 黑椒汁入味#茶餐廳 #冰室 #煎蛋 #豬油 #鐵板 #牛柳 #意粉 #椒鹽 #豬扒Score 平均分< 7.3/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#保頓冰室 尖沙咀亞士厘道20a號地鋪~~~~~~~~~#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog尖沙咀====================
Fafafoodblog為食花太郎
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#保頓冰室
尖沙咀亞士厘道20a號地鋪
~~~~~~~~~
====================

2024-06-11
2024-06-11 29 瀏覽
冰室近年又興返,好多懷舊既野食都好令人懷念!!生炸脾雙蛋飯呢個生炸脾不得了,手掌咁大,香香脆脆的味道超香口,加2粒完美既太陽蛋,加埋咖哩汁夾埋一齊食超好味瑞士雞翼超入味的瑞士汁雞翼,仲要係雞全翼,味道少咸但係餸飯一流雞扒撈丁呢個邪惡既撈丁,仲可以揀多芝士,不過怕太「流」,所以冇特別加,想講個雞扒同撈丁都同樣出色,炸雞扒個皮脆口又香口,撈丁D芝士除左芝士之外仲有白汁,撈埋一齊,係屋企整唔到的個口感咁豐富!!最後嗌左個阿華田西多士,入面仲有香濃既花生醬,味道真係超超超超級好味加邪惡,西多勁香口勁脆口,呢D野真係冰室食先最正宗同好味!!
冰室近年又興返,好多懷舊既野食都好令人懷念!!

生炸脾雙蛋飯

瑞士雞翼

超入味的瑞士汁雞翼,仲要係雞全翼,味道少咸但係餸飯一流

雞扒撈丁

西多勁香口勁脆口,呢D野真係冰室食先最正宗同好味!!
2024-06-03
2024-06-11 51 瀏覽
屋企兩老👵🏻🧔🏻‍♂️周不時都會同我講返當年拍拖嘅趣事,原來 #冰室 竟然係佢哋嘅 #拍拖勝地😉 呢日就等我帶兩老嚟到 #尖沙咀 新開嘅 「保頓冰室」挽回一吓惜日情懷啦😉餐廳嘅設計以 #七八十年代 嘅背景作為佈置,播嘅都係當年嘅 #懷舊金曲,仿如坐咗 #時光機 一樣🕰️ 好有特色。店員同我哋介紹佢哋嘅 #生炸雞髀雙蛋飯 相當之受客人歡迎,建議我哋一定要試吓🤤 等咗一陣,大大碟嘅 #生炸雞髀 飯🍚送到我哋面前👀 仲大過我塊面嘅雞髀炸到金黃色,外脆內軟,雞皮咬落去直頭脆到薯片一樣,隻雞髀勁多肉汁,配埋 #太陽蛋 同 #特製蕃茄汁 拌飯,零舍滋味🤤 嚟到冰室,又少得幫襯佢哋新鮮出爐嘅 #蛋撻,師傅用牛油皮做外層,入口有濃濃嘅牛油香,老竇🧔🏻‍♂️話襯埋杯 #凍鴛鴦 就一流喇🤤估唔到簡簡單單嘅一餐就氹得兩老咁開心,就等 #小秘書 發掘多啲小店,帶佢哋去開眼界啦😉 📍 保頓冰室Bolton Cafe (尖沙咀)亞士厘道20A號地舖

2024-06-10