2024-04-08 141 瀏覽
同媽媽去銅鑼灣食燒肉,揀咗希慎廣場佐賀燒肉谷。呢度嘅環境地方寬敞,仲有好多卡位非常整潔乾淨。今日揀咗放題餐:Lv 3澳洲和牛海鮮餐$488 /120分鐘,啤酒,清酒任飲,套餐包羅萬有,128款食物任點任食。這個餐重點係食澳洲和牛。店員先為我送上和牛架,上邊有唔同部位的牛肉。下面仲有一盤海鮮拼盤,包括有原隻鮑魚,法國黃金螺,青口,大蝦。澳洲和牛,油脂分布均勻,肉質軟滑,肉味香濃,仲要任點任食,性價比高。餐牌仲有各款海鮮,前菜,蔬菜,熱食等….自助式有飲品,熱食,前菜,沙律,最特別係有個自製牛角包沙律,做好的牛角包夾上的燒牛肉,口感一流。

餐牌仲有各款海鮮,前菜,蔬菜,熱食等….
2024-04-07 141 瀏覽
今日去咗食呢排大熱既<佐賀燒肉谷>,我就揀咗去希慎分店,環境舒服企理👍👍 餐廳環境真係唔錯,地方夠大,感覺好舒服😎 六點零鐘已經好多人,七點鐘仲差唔多爆滿,證明佢啲放題套餐係好有吸引力嘅😎🌟level 3.澳洲和牛海鮮放題一坐低,職員同我哋講會先上個拼盤,個拼盤都好正,乜嘢肉都有少少,可以試哂唔同嘅部位😍有幾款肉我都好推介👍🌟壺漬封門柳鎮店之寶,成條封門柳攞去燒真係好豪氣,燒呢個有少少技巧,就係千祈唔好燒得咁熟,外脆內軟最正,我哋兩個食咗三條呀🤣🌟澳洲和牛-上級牛胸腹肉澳洲和牛一定係主打㗎喇,呢一個部位油脂都唔少,有油香,非常唔錯👍🌟特選牛小排我最鍾意食牛小排,因為個質感我覺得係最好,唔知大家有冇同我相同嘅諗法呢😋🌟燒日本原隻生蠔職員攞咗一盒生蠔上嚟,隻隻都好肥美😍😍仲配咗四個醬汁,分別係明太子,清酒,醬油同韓式辣醬。每一隻都好惹味,要記住當隻蠔開始燒到起泡嘅時候要將舊肉反一反,避免太熟呀😎🌟三文魚鰭魚油香十足,慢慢燒個皮就會好脆👍🌟厚燒牛舌牛舌點樣燒都係好食,厚切直頭係最發揮到牛舌既優點,必試😎🌟蒲燒鰻魚估唔到來貨都唔錯,輕輕燒一燒香味出曬嚟🫶🏻🌟紫菜飯出面可以自己整紫菜飯,仲可以自

🌟level 3.澳洲和牛海鮮放題

🌟壺漬封門柳

🌟澳洲和牛-上級牛胸腹肉

🌟特選牛小排

🌟燒日本原隻生蠔

🌟三文魚鰭
魚油香十足,慢慢燒個皮就會好脆👍

🌟厚燒牛舌
牛舌點樣燒都係好食,厚切直頭係最發揮到牛舌既優點,必試😎

🌟蒲燒鰻魚
估唔到來貨都唔錯,輕輕燒一燒香味出曬嚟🫶🏻

🌟紫菜飯
出面可以自己整紫菜飯,仲可以自己選醬汁添,我就加埋原條封門柳落去做個丼飯😆真係好味到而家都回味緊😋

<佐賀燒肉谷>啲蔬菜都唔錯,記得攞啲嚟燒🫶🏻另外餐廳啲熱食都好得,可以嘗試下🫶🏻 其中有一個叫做燒肉可頌,配特別嘅醬汁,幾過癮😆

🍻🍶我哋揀咗清酒,啤酒任飲😎 除咗酒精類,出面飲品嘅選擇都唔少😋仲有爆谷同埋雪糕做甜品,真係非常之完美🥰 之前食過一次,對<佐賀燒肉谷>個印象非常之好,雖然而家興北上,但係如果為食嘢,香港其實仲有好多好好嘅選擇👍👍大家一定要支持支持,真心推介🫶🏻

2024-03-29
2024-04-05 127 瀏覽
態度勁差的一家店。d侍應非常rude,安排座位只係用手指下張檯。Semi buffet有包咩,邊度攞野完全唔講,問一句答一句機械人咁。前菜和嘢飲擺係走廊似乎不衛生。烤肉的份量係充足的,但服務太差,體驗感很差。
平時除咗中意打邊爐嘅我其實都好中意食燒肉😋今次去咗呢間網上評價好高分嘅燒肉餐廳🍴主打日本九州佐賀縣農場空運直送嘅佐賀和牛提供無限量肉類及海鮮放題叫咗最貴果個餐,120分鐘一於吃到飽啦!🔥醬汁包括:秘製燒肉醬、蜜糖芥茉醬、麻油黑椒醬三款都各有特色,經調配後同肉類嘅味道好夾如果鍾意食原味嘅都有即磨鹽粒啱晒唔同口味嘅朋友👍🏻▫️Lv4日本佐賀A4和牛海鮮放題$658/人▫️—肉類—多款牛肉包括澳洲和牛、美國和牛、澳洲穀飼牛等等當然唔少得必食佐賀A4和牛‼️🐮餐廳會先跟據不同Lv嘅餐,先供應主打肉類6款包括究極佐賀A4和牛三角嫩肌、薄炙牛肋肉、和牛角切、和牛肩胛、和牛小排、牛肋條超!高!質!😍每款部位油脂分布平均滿滿油花同香濃肉汁喺口腔內爆發💦我最中意和牛肩胛、和牛小排厚薄均勻,肉質細緻軟腍👍🏻仲有薄切牛舌、厚切牛舌兩款唔同口感,兩款各有特色🥰其他肉類包括豚肉同雞肉必食!醬燒赤雞雞爽肉肉質係比較爽口嘅雞肉,加上秘製醬汁惹味無比😋—海鮮—各位海鮮控唔好客氣啦🥰大海老、原條魷魚筒、原隻鮑魚燒、燒原隻日本生蠔🦪等等海老肉質爽口彈牙,超新鮮👍🏻鮑魚口感軟腍,一啲都唔韌燒生蠔滿滿海水鹹香,夠juicy💦估唔到
平時除咗中意打邊爐嘅我
其實都好中意食燒肉😋
今次去咗呢間網上評價好高分嘅燒肉餐廳🍴
主打日本九州佐賀縣農場空運直送嘅佐賀和牛
提供無限量肉類及海鮮放題
叫咗最貴果個餐,120分鐘一於吃到飽啦!🔥

醬汁包括:秘製燒肉醬、蜜糖芥茉醬、麻油黑椒醬
三款都各有特色,經調配後同肉類嘅味道好夾
如果鍾意食原味嘅都有即磨鹽粒
啱晒唔同口味嘅朋友👍🏻

▫️Lv4日本佐賀A4和牛海鮮放題$658/人▫️
—肉類—
多款牛肉包括澳洲和牛、美國和牛、澳洲穀飼牛等等
當然唔少得必食佐賀A4和牛‼️🐮
餐廳會先跟據不同Lv嘅餐,先供應主打肉類
超!高!質!😍
每款部位油脂分布平均
滿滿油花同香濃肉汁喺口腔內爆發💦
我最中意和牛肩胛、和牛小排

厚薄均勻,肉質細緻軟腍👍🏻
仲有薄切牛舌、厚切牛舌
兩款唔同口感,兩款各有特色🥰
其他肉類包括豚肉同雞肉
必食!醬燒赤雞雞爽肉
肉質係比較爽口嘅雞肉,加上秘製醬汁惹味無比😋

—海鮮—
各位海鮮控唔好客氣啦🥰
大海老、原條魷魚筒、原隻鮑魚燒、燒原隻日本生蠔🦪等等
海老肉質爽口彈牙,超新鮮👍🏻
鮑魚口感軟腍,一啲都唔韌
燒生蠔滿滿海水鹹香,夠juicy💦
估唔到食燒肉放題都食到高質海鮮🦞
仲有咁多款啱晒各位海鮮控😋

—前菜/沙律—
冷豆腐、泡菜、枝豆等等
仲可以到自助吧拎中華沙律、螺肉、八爪魚等
為整餐飯打開味蕾夠晒fresh🌱

—日式料理—
超多炸物,每款都新鮮出爐熱辣辣
煙韌嘅有我最愛炸芝士年糕、日式燒紫薯年糕等
前者可以就咁食,後者記得燒熟先食😋
兩款都咁煙韌,絕對會食唔停口!
佐酒小食有黑椒炸雞軟骨、吉列炸蝦等等
新鮮出爐熱辣辣🔥

—蔬菜—
有唔同菇類、粟米、菠蘿等
仲有我最愛嘅秋葵,無限量供應真係太開心啦😍
食咗超多條🤣
有牛油金菇,牛油蘆筍等
㊙️仲可以自製金菇和牛卷、蘆筍和牛卷添😝

—麵/湯/飯—
麵豉湯有豆腐、蜆肉等等
佐賀紫菜飯,喺自助吧自己整
仲有芝麻、櫻花蝦,成碗飯即刻充滿儀式感☺️
加埋秘製醬汁,大滿足👍🏻

甜品
自助吧仲有得整雪糕(柚子味及朱古力味)
仲有大量軟糖、生果、和菓子等😋
㊙️Lv4可任食Movenpick雪糕
為整餐飯畫上完美句號❤️

—飲品—
自助吧大量罐裝飲品,包括有糖無糖、有汽無氣等
仲有熱飲機、包括茶、奶茶、咖啡
㊙️Lv3及Lv4可任飲日本清酒及啤酒
總有一款啱你心水🥰

仲有其他好多嘢食,等你去到現場再發掘😋
估唔到燒肉放題都可以食到咁高質咁仔細
一定要試,一定會有驚喜‼️
㊙️記得記得卜位,因為平日晚市真係好多人🫢
🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🦪🦪🦪🦪🦪🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍽️ LV.3 澳洲和牛海鮮放題套餐 $518🥢 澳洲和牛肉眼芯🆗賣相靚,牛味重,有口感,食落唔算太軔-🥢 澳洲和牛特上牛肋肉🆗和牛雪花靚,比起肉眼芯牛脂味更出-🥢 厚燒牛舌🆗牛舌好軟淋,可以現搭生蒜醬汁,絕配-🥢 醬燒赤雞雞爽肉🆙有驚喜,雞肉口感好爽口,唔會好柴-🥢 香草羊架羊臊味好重,鍾意食羊既朋友仔唔好錯過-🥢 燒日本原隻生蠔生蠔有手掌咁大隻,食落好有海水味,重點係可以無限叫👍🏻-🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀 🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 9/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 9/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 8/10🍴🍽🍴🍽🍴🍽🦪🦪🦪🦪🦪🍴🍽🍴🍽️🍴🍽️🗺️ 佐賀燒肉谷 (希慎廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場14樓1403-1405號舖#bakdiu日式 #bakdiu銅鑼灣 #bakdiu灣仔區

🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🦪🦪🦪🦪🦪🍴🍽🍴🍽🍴🍽

🍽️ LV.3 澳洲和牛海鮮放題套餐 $518
🥢 澳洲和牛肉眼芯🆗
賣相靚,牛味重,有口感,食落唔算太軔

🥢 澳洲和牛特上牛肋肉🆗
和牛雪花靚,比起肉眼芯牛脂味更出
🥢 厚燒牛舌🆗
牛舌好軟淋,可以現搭生蒜醬汁,絕配

🥢 醬燒赤雞雞爽肉🆙
有驚喜,雞肉口感好爽口,唔會好柴

🥢 香草羊架
羊臊味好重,鍾意食羊既朋友仔唔好錯過
🥢 燒日本原隻生蠔
生蠔有手掌咁大隻,食落好有海水味,重點係可以無限叫👍🏻

🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀 🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 9/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 9/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 8/10

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🦪🦪🦪🦪🦪🍴🍽🍴🍽️🍴🍽️

🗺️ 佐賀燒肉谷 (希慎廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場14樓1403-1405號舖

🌸《佐賀燒肉谷 · 日式燒肉 ·銅鑼灣》-銅鑼灣希慎廣場樓上最近開左好多新餐廳,係14樓就有間日式燒肉店,見到推廣話2月1號至3月31號期間會有韓國同廣島生蠔,即刻黎睇睇質素係點🙈 今次食左lv.3 澳州和牛海鮮放題,一坐低已經緊接地送左一盆燒日本原隻生蠔四隻同埋燒肉拼盤,排場贏曬💖-🍽️ LV.3 澳洲和牛海鮮放題套餐 $518🔹澳洲和牛肉眼芯🔹澳洲和牛特上牛肋肉🔹澳洲和牛上級牛胸肉🔹厚燒牛舌🔹煙燻壺漬封門柳🔸炭火赤雞燒🔸醬燒赤雞雞爽肉🧡🔸香草羊架🔹燒日本原隻生蠔🔸燒香蕉朱古力棉花糖🔹榴槤炸彈-和牛部位多,比起LV1同2既肉類都已經好大分別,其中小編比較鍾意特上牛肋肉,牛味重多汁💖 除左牛肉之外,雞既部分都有少驚喜,雞爽肉食落真係好有口感,而家羊架都重羊臊味,小編很喜歡✨ 甜品方面仲有燒香蕉朱古力棉花糖,聽就聽得多,食就真係第一次啊!-肉類落單最主要係用手機QR code,除左咁樣之外,餐廳仲設有自助Bar,最主要有飲品、甜品、雪糕同部分小食,唔洗擔心120分鐘唔夠食啦👍🏻 -📍 佐賀燒肉谷銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場14樓1403-1405號舖-Revisit: 🤍-#hkfood
🌸

🔹榴槤炸彈

📍 佐賀燒肉谷
銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場14樓1403-1405號舖

Revisit: 🤍
#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_cwb #hkeat #hkig #hkfood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #hkrestaurant #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #香港必吃 #香港美食 #香港好去處 #香港探店 #香港旅遊攻略 #香港達人 #銅鑼灣美食 #燒肉放題 #燒肉
2024-03-21 114 瀏覽
食燒肉,肉類嘅品質好重要,有啲放題店肉類質素參差,醃得較重手,食完會覺得唔知食咗咩。而佐賀燒肉谷主打嘅佐賀和牛🥩其他肉類以及海鮮都食得出質素比較靚。放題分Level 1-4,今次叫Level 3,120分鐘任食澳洲和牛海鮮。未叫嘢食先奉上華麗轉身-吖唔係,係華麗旋轉梯🤣🤣有不同部位、產地肉類可以嘗嘗鮮,仲有日本生蠔盤🦪淨係食頭一輪都夠晒飽夠晒滿足🤰🏻Level 3澳州和牛海鮮放題🥩煙燻壺漬封門柳(醬油味)一大條巨型封門柳😍😍用醬油醃漬,厚厚嘅size食落啖啖肉好滿足。本身用醬油醃漬再煙燻,少少鹹甜但不會太濃,入口軟滑,食食下會食到牛肉絲絲口感😋😋🥩澳州和牛特上牛肋肉、澳州和牛上級牛胸腹肉、澳州穀飼原塊牛板腱、骨付牛肋肉、牛舌、特選牛小排、美國牛胸腹肉、嚴選牛肩里肌肉澳州和牛牛肋肉油花十足超邪惡😈牛胸腹就好軟滑,牛板腱就貪佢嘅肉味同緊實口感。每款都不經醃製,可以就咁食純粹嘅肉味,或者搭配唔同特色沾醬,多啲花款😋🦪日韓珍蠔盛宴Level 3或以上套餐,或者like 社交平台同惠顧滿$500,就有一份日韓珍蠔盛宴送,成個盤呈上好華麗🤩🤩生蠔好巨型飽滿,燒熟後配4款自家製醬汁,包括明太子、檸檬

Level 3澳州和牛海鮮放題
🥩煙燻壺漬封門柳(醬油味)

🦪日韓珍蠔盛宴
Level 3或以上套餐,或者like 社交平台同惠顧滿$500,就有一份日韓珍蠔盛宴送,成個盤呈上好華麗🤩🤩生蠔好巨型飽滿,燒熟後配4款自家製醬汁,包括明太子、檸檬燒汁、清酒同韓式辛辣醬,有誠意又夠特別👏🏻

🦐鮑魚、翡翠螺、大蝦、青口、醬燒廣島蠔、清酒煮蜆
任食嘅海鮮都幾大隻👍🏻鮑魚燒到收晒水幾彈牙香口;翡翠螺有驚喜,好爽彈鮮甜;清酒煮蜆甜甜地嘅湯汁加上無沙鮮甜嘅蜆肉都唔錯😛😛

🍲小食、飯/麵
任食小食有唔少沙律、炸物,炸芝士年糕必點🧀芝士漿爆晒出嚟好正🤤🤤另外仲有紫菜飯、烏冬、味噌蜆湯等主食。

🍢自助區
有章魚燒、蘿蔔豚角煮等熟食、蔬菜以及沙律前菜等,仲有🥐牛角包可以配燒肉食幾特別😆甜品就有大路嘅泡芙、卷蛋,仲有自己唧嘅軟雪糕🍦抹茶味甘醇幾好食。飲品除咗罐裝飲品仲有部咖啡機☕️

人均消費:$480
推介指數(10分為滿分):8分

2024-03-18
2024-03-18 89 瀏覽
初訪位於希慎廣場嘅佐賀燒肉谷,舖位大座位闊落,通風又做得好,食完唔怕成身油煙味,食完又可以繼續shopping 🙆🏻‍♀️同老公點咗Lv3 澳洲和牛海鮮放題,120分鐘入面可以慢慢品嚐128款食物,無論係肉類海鮮定熟食款式都超級多!😍🔸牛肉選好套餐後先上牛肉拼盤,俾你試勻唔同肉類再加單,每款都擺上名牌唔怕撈亂。呀麵最鍾意澳洲和牛肉眼芯同埋澳洲和牛特上牛肋肉,兩款肉香都比較濃厚,口感柔軟,完全食到牛肉質素🤤澳洲穀飼牛板健都係返嗌之選,可以選擇黑椒、辛味、鹽味等等,各有特色但都好好味!🔸海鮮牛肉拼盤上枱時會連同海鮮拼盤一起端上,包括有大海老、鹽燒三文魚鰭等,食材新鮮。當日店內promotion可獲贈日韓珍蠔盛宴,可以食到日本兵庫縣生蠔同韓國統營生蠔,配合四款自家製醬汁:明太子/檸檬蠔汁/清酒/韓式辣醬,令鮮味大大提升🦪🔸自助區自助區分為幾部份,首先有熟食區提供炸物及小吃,另一邊有甜品corner可以係軟雪糕上加上熊仔軟糖、朱古力碎等配料;雪櫃可以拎到不同燒烤配料同蔬菜、亦有大量飲品選擇,連酒精飲品都有🥴最好玩嘅係自製燒肉谷紫菜飯,跟住指示係白飯上淋上秘製佐賀燒肉汁,再加入味付紫菜、木魚花、七

🔸牛肉

🔸海鮮

🔸自助區
自助區分為幾部份,首先有熟食區提供炸物及小吃,另一邊有甜品corner可以係軟雪糕上加上熊仔軟糖、朱古力碎等配料;雪櫃可以拎到不同燒烤配料同蔬菜、亦有大量飲品選擇,連酒精飲品都有🥴最好玩嘅係自製燒肉谷紫菜飯,跟住指示係白飯上淋上秘製佐賀燒肉汁,再加入味付紫菜、木魚花、七彩芝麻及櫻花蝦,就可以調好啱自己口味既紫菜飯🥳
2024-03-17 64 瀏覽
都好一段時無食燒肉啦前排行街咁岩勁過希慎廣場開左間新燒肉店今次要為大家介紹既係 - 佐賀燒肉谷佐賀燒肉谷係位於銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場14樓1403-1405號舖 餐廳成個裝修都好日系 而且佢唔算太焗太油煙佢地主打係日本九州佐賀縣農場空運直送既佐賀和牛佢係燒肉放題黎既 入面有分肉類同海鮮放題set 而且食物種類都超多不得不提既係佢地啲牛真好出色 全部都牛味好香濃同埋啲紋好靚Location : Causeway BayPrice : $500-$600/p.pEnvironment (10 is chill): 7/10Yummy (10 is delicious): 7/10
都好一段時無食燒肉啦

Location : Causeway Bay
Price : $500-$600/p.p
Yummy (10 is delicious): 7/10
2024-03-11 165 瀏覽
午飯時間本想食定量火煱,可惜未有提供,只好走到鄰鋪食定量燒肉。室內佈置光猛,氛圍怡人。點了基本牛肉及豬+雞,我推介牛,因為比較抵食。可能我對五花腩及豬頸肉一般,反而牛肉比較實在。任食的蔬菜及熱葷十分好,特別係蘿蔔牛腩,牛腩超稔,真係encore再encore. 自助區也提供牛角包,可以自製燒牛肉三文治。甜品中的鯛魚燒及窩夫對於燒肉新手的我也是大愛。飲品選擇多又新,椰子水係首選,其他的只可以下次再試。
2024-03-04
2024-03-09 246 瀏覽
The experience wasn't so pleasant, they only provide 1 grill for a table of 5-6, which was a struggle to cook enough for 5 people at a time. The selection of food/snacks on the buffet stations was very lacking too, only 3-5 dishes you can choose. They also were in a hurry to kick us out after we hit our time limit even when we still had food left to cook.. I understand that it's a Friday but there wasnt enough time to eat comfortably.. The meat quality wasn't bad but it definitely wasn't great, Other yakiniku restaurant brands are definitely better. Wouldn't recommend and wouldn't come back again.
上星期同朋友去咗出名用日本🇯🇵九州佐賀縣直送佐賀和牛🐄~佐賀燒肉谷日式燒烤放題專門店🏮 日本佐賀 A4 和牛海鮮放題,有6款和牛揀,包括和牛角切、和牛肩胛、和牛小排、和牛牛肋條等,雪花紋❄️精細吸引,油花分布均勻,味道濃郁鮮嫩,仲係入口即溶🤩期間限定任食韓國 & 日本生蠔🦪任食,我偏愛日本生蠔,有手掌咁大隻,生蠔飽滿緊實,爽口鮮甜,有爆漿感覺💥 建議微微火炙更好食!招牌~煙燻壺漬封門柳, 矜貴的封門柳,超級軟嫩,醬料醃製入味又唔會太重,好好味! 十多款海鮮😍 任食,有自助熟食🥘區,飲品區、甜品🍰區、爆谷🍿區,還有柚子味及抹茶味軟雪糕🍦提供!

2024-03-06 101 瀏覽
燒肉谷登陸銅鑼灣希慎!有食開旺角分店嘅朋友仔都知呢間燒肉長期高CP 招徠,今次第五間分店開到希慎廣場14樓姐妹店同樣在隔離,要燒肉定打火鍋都可以隨時回心轉意🤣👍🏼介紹返今次揀嘅LV.3 澳洲和牛海鮮放題 128品 成人$518 早鳥$478 小童$318長者優惠:每位享成人價減$40優惠自助區無限迫加超過 40 款美食🎉Lv.3~Lv.4可無限暢飲日本清酒及SAPPORO生啤坐低先送上層層疊燒肉拼盤,有齊哂鎮店牛肉款,加埋幾款必燒海鮮原隻鮑魚燒靚靚上枱打個靚卡先,比你試啱口味之後慢慢QR code追加😋👍🏼再來一客原隻日本及韓國生蠔比你燒,然後都係可以無限追加🤤 簡直係生蠔控大喜訊!!再送上一客鎮店”牛之靈魂“ 煙燻壺漬封門柳🤤根本上食哂呢到已經可以半飽🤣💪🏽小編特別欣賞以下幾款牛肉,值得回選!美國和牛肩胛肉眼澳洲穀飼牛板健-厚切澳洲和牛-上級牛胸肉澳洲和牛肉眼芯(醬醃)其他有安格斯牛小排、特上牛肋肉肉眼芯、骨付牛肋肉、美國牛胸腹肉嚴選牛肩里肌肉、霜降一口牛、牛舌厚燒牛舌燒出來嘅全部牛味剛好,肥瘦平衡,份量精選有質素。海鮮還有半殼青口、法國黃金螺、大海老,新鮮處理得十分理想。必叫原條魷

燒肉谷登陸銅鑼灣希慎!
有食開旺角分店嘅朋友仔都知呢間燒肉長期高CP 招徠,

自助區無限迫加超過 40 款美食🎉
Lv.3~Lv.4可無限暢飲日本清酒及SAPPORO生啤

比你試啱口味之後慢慢QR code追加😋👍🏼

再來一客原隻日本及韓國生蠔比你燒,
然後都係可以無限追加🤤 簡直係生蠔控大喜訊!!

再送上一客鎮店”牛之靈魂“ 煙燻壺漬封門柳🤤
根本上食哂呢到已經可以半飽🤣💪🏽

小編特別欣賞以下幾款牛肉,值得回選!
美國和牛肩胛肉眼
澳洲穀飼牛板健-厚切
澳洲和牛-上級牛胸肉
澳洲和牛肉眼芯(醬醃)
其他有安格斯牛小排、特上牛肋肉
肉眼芯、骨付牛肋肉、美國牛胸腹肉
嚴選牛肩里肌肉、霜降一口牛、牛舌厚燒牛舌
燒出來嘅全部牛味剛好,肥瘦平衡,份量精選有質素。
海鮮還有半殼青口、法國黃金螺、大海老,
新鮮處理得十分理想。
必叫原條魷魚筒及醬燒廣島蠔。

其他肉款式睇個人喜好選擇:厚切白豚梅肉、白豚梅花肉、豚五花、汁燒豚大腸、霜降豬頸肉、豚角燒
雞腿肉雞翼、赤雞雞腿肉及香草羊架

熟食/翻燒就有: 燒骨付腸、日式燒紫薯年糕、吞拿魚玉子燒、焦糖甘薯、北海道香蔥魚餅、醬油香辣芝士炸雞

最特別係出面熟食區除左有小菜幾款,
部咖啡機還有奶茶及柑橘蜜味綠茶選擇👍🏼👍🏼

甜品有榴槤炸彈、椰汁流心球、燒香蕉朱古力綿花糖,三款都咁正!
講多就長氣,總之Lv.3 放題係重點推介包滿足🥳
四間唔同區分店趁住假期約埋一班friend 聚餐十分推介!最特別係出面熟食區除左有小菜幾款,

講多就長氣,總之Lv.3 放題係重點推介包滿足🥳
四間唔同區分店趁住假期約埋一班friend 聚餐十分推介!任燒蠔任飲酒包你食得滿足>
燒肉谷登陸銅鑼灣希慎!
有食開旺角分店嘅朋友仔都知呢間燒肉長期高CP 招徠,

自助區無限迫加超過 40 款美食🎉
Lv.3~Lv.4可無限暢飲日本清酒及SAPPORO生啤

比你試啱口味之後慢慢QR code追加😋👍🏼

再來一客原隻日本及韓國生蠔比你燒,
然後都係可以無限追加🤤 簡直係生蠔控大喜訊!!

再送上一客鎮店”牛之靈魂“ 煙燻壺漬封門柳🤤
根本上食哂呢到已經可以半飽🤣💪🏽

小編特別欣賞以下幾款牛肉,值得回選!
美國和牛肩胛肉眼
澳洲穀飼牛板健-厚切
澳洲和牛-上級牛胸肉
澳洲和牛肉眼芯(醬醃)
其他有安格斯牛小排、特上牛肋肉
肉眼芯、骨付牛肋肉、美國牛胸腹肉
嚴選牛肩里肌肉、霜降一口牛、牛舌厚燒牛舌
燒出來嘅全部牛味剛好,肥瘦平衡,份量精選有質素。
海鮮還有半殼青口、法國黃金螺、大海老,
新鮮處理得十分理想。
必叫原條魷魚筒及醬燒廣島蠔。

雞腿肉雞翼、赤雞雞腿肉及香草羊架

最特別係出面熟食區除左有小菜幾款,

講多就長氣,總之Lv.3 放題係重點推介包滿足🥳
四間唔同區分店趁住假期約埋一班friend 聚餐十分推介!
𓄴𓄴𓄴天氣轉涼又是吃燒肉的best timing。希慎廣場14樓新開的 佐賀燒肉谷,主打高質素日式燒肉放題。有 Lv 1-4 放題套餐可供選擇。今次我們試了Lv 2 美國和牛海鮮放題 ($388/位),已經有106品在放題套餐內可供點選,當中包括牛肉、雞肉、海鮮和小食。𓆠煙燻壺漬封門柳 被譽為鎭店之寶的煙燻壺漬封門柳,的確名不虛傳。巨型的封門柳一整條放上烤爐,烤至七成熟用剪刀剪開上碟,肉質爽脆,牛味香濃。加上醬油和煙燻味,令牛肉香而不膩。𓆠美國和牛肩胛肉眼牛肩胛肉眼牛味濃郁,油脂豐富平均,肉質彈牙有嚼勁,口感層次豐富,的確令人忍不住一點再點。𓆠照燒帆立貝帆立貝肥美肉厚,十分鮮味!必點推介。𓆠鯛魚燒在自助吧的鯛魚燒一不小心就會overlook,非常推薦大家作為飯後甜品。小小一個鯛魚燒,兩面各輕輕烤一烤,外脆內軟,裏面是香甜吉士醬,非常好吃!𓆠日韓珍蠔盛宴店子引入日本兵庫縣生蠔和韓國統營市生蠔,隻隻鮮味肉厚,還可配上檸檬汁、清酒、明太子醬和韓式辣醬。外面的自助吧還有多款熟食、沙律、蔬菜、甜品、雪糕、爆谷和糖果。飲品櫃尤其吸引,有差不多30款罐裝飲品,大多是香港市面不常見的日韓台罐裝飲品,琳

𓄴𓄴𓄴

天氣轉涼又是吃燒肉的best timing。

𓆠煙燻壺漬封門柳

𓆠美國和牛肩胛肉眼

𓆠照燒帆立貝
帆立貝肥美肉厚,十分鮮味!必點推介。

𓆠鯛魚燒

𓆠日韓珍蠔盛宴

外面的自助吧還有多款熟食、沙律、蔬菜、甜品、雪糕、爆谷和糖果。飲品櫃尤其吸引,有差不多30款罐裝飲品,大多是香港市面不常見的日韓台罐裝飲品,琳瑯滿目,款款都想試!

𓄴𓄴𓄴

2024-03-04
  • 煙燻壺漬封門柳
《佐賀燒肉谷 - 銅鑼灣》每逢星期三都係食好嘢嘅時候🫶🏻因為呢一日一般都會早放,2:00後我就自由活動🤭所以成日都捉住個同事一齊陪我去食個下午茶先再返屋企🤭今次我哋就去咗一間位於希慎嘅燒肉放題店,由於我哋兩個之後都有節目,所以揀咗Lv2 美國和牛海鮮放題,可以瘋狂食牛舌同埋美國封門柳😂除咗燒肉之外,出邊自助吧仲有甜品、罐裝飲品、咖啡、熟食、蔬菜水果等食物,全部都係任食㗎😳作為下午茶的確有啲過分😂由於係任食嘅關係,我就重點推介一啲我覺得可以無限encore嘅items俾大家💁🏻‍♀️煙燻壺漬封門柳我同同事都異口同聲話食美國牛放題其中一樣必食既一定係封門柳😏由於佢本身已經醃製過,所以基本上燒熟咗之後直接食都已經好夠味,將原條封門柳放上燒烤爐度燒到五成熟再剪開,肉質爽口同埋帶有果汁同埋煙燻嘅香味👍🏻必食💁🏻‍♀️美國和牛肩胛肉眼同樣係一定要點嘅和牛肩胛肉眼,佢有少少筋膜位置,令到成件牛肉好有口感😏啱晒我呢啲鍾意食靠近位置嘅人,肉味相對香濃,建議落少少鹽同胡椒調味就夠啦💁🏻‍♀️牛舌牛舌佢有多種醬汁選擇,我就覺得最原始嘅蒜蓉汁就最夾啦,不過唔加任何醬汁的話,原汁原味再點鹽都好好食😜佢呢度係薄切嘅牛舌
《佐賀燒肉谷 - 銅鑼灣》
💁🏻‍♀️煙燻壺漬封門柳

💁🏻‍♀️美國和牛肩胛肉眼

💁🏻‍♀️牛舌
牛舌佢有多種醬汁選擇,我就覺得最原始嘅蒜蓉汁就最夾啦,不過唔加任何醬汁的話,原汁原味再點鹽都好好食😜佢呢度係薄切嘅牛舌來的,有啲人會鍾意夾埋香蔥整一個香蔥牛舌卷嚟食,食返十件八件都回本啦

💁🏻‍♀️蒜蓉醬安格斯牛小排
安格斯牛小排脂肪分布比較平均,食落有油香,我覺得同蒜蓉醬都幾合拍,如果鍾意食和牛,但係又唔想咁油膩的話,安格斯牛小排會係一個唔錯嘅選擇

💁🏻‍♀️日韓珍蠔盛宴
喺入座嘅時候俾我見到,只要惠顧$500或以上,喺社交平台like 番佐賀谷燒肉fan page同埋於貼文內tag兩位朋友,就可以免費獲得一客日韓珍蠔盛宴💁🏻‍♀️入面有四隻大大隻嘅日本生蠔同埋四款醬汁,如果你係選擇Level three以上嘅套餐仲可以無限追加珍蠔添,四款醬汁有明太子、檸檬蠔汁、清酒同韓式辛辣醬😜配上肥美飽滿嘅日本蠔嚟食都幾特別㗎😍

最後最後,記住要留肚食吓佢啲甜品同水果,我個人覺得放喺水果欄嘅菠蘿用嚟燒都唔錯,再去咖啡吧嗰度拎啲黃糖放喺菠蘿上面燒,咁就做到焦糖脆菠蘿嘅效果啦👍🏻另外雪糕都係值得試嘅item,自己吱既軟雪糕特別好食的☺️仲有大量配料可以俾你自己配搭,有得食又有得玩💪🏻
2024-02-28