2024-07-21 1030 瀏覽
佐賀燒肉谷🍖主打 100 分鐘日式燒肉放題任食。出名在於採用日本九州佐賀縣農場空運直送的佐賀和牛🐄原隻牛空運到港🥩7月期間仲有限定水果祭! 鍾意食高質燒肉同埋海鮮放題嘅你一定唔可以做過💋小編率先試咗Lv 3 : 澳洲和牛海鮮放題同埋Lv 4 : 日本佐賀 A4 和牛海鮮放題,堅係正!堅係正!堅係正( 重要事情講三次 ) 由於坐喺窗邊嘅關係,可以邊食邊欣賞日落, 美景配美食👍睇圖就見到小編試咗唔同部位嘅日本佐賀牛,  講真😆真係好難推介邊款特別好食😎因為款款都好正👍 每一片牛肉雪花分佈平均, 輕輕沾少少海鹽或者日式醬油, 牛肉片入口即溶已經非常回味! 小編order得最多碟嘅係究極佐賀和牛三角嫩肌同埋佐賀A4和牛肩胛🤤 一食就停唔到口好似上癮咁。海鮮亦非常有驚喜, 原隻大魷魚同埋大海佬非常新鮮😋, 不加任何調味料已經食到海鮮嘅鮮甜, 海蝦肉質結實爽口, 唔講仲以為係即釣即燒😉!呢度嘅食物種類係老少咸宜🧡,  小朋友 仲有唔同種類嘅糖果啫哩, 小食, 雪糕, 甜品等等任君選擇。💥期間限定頭盤仲有貓山王榴槤刈包 / 呂宋芒雜果沙律 / 水果醬封門柳壺漬😍😍~~~~~📍佐賀燒肉谷 (希慎廣場)

~~~~~
📍佐賀燒肉谷 (希慎廣場)
😋味道: 9/10
📸賣相: 9/10
🛋️環境:9/10
💁‍♂️服務: 9/10
💎性價比: 9/10
💲人均:$300up
⏪回頭率:95%

2024-07-21 839 瀏覽
炎熱的夏日,我和舊同事吃燒肉放題。走入餐廳,彷彿置身於夏日祭典現場,精心設計的攤檔和舒適的半/全卡位座位為我們營造出濃濃的節日氣氛。HK$498的澳洲和牛海鮮放題餐,內含128品。坐下後,侍應便為我們奉上了豐富的精選肉類和海鮮,從澳洲和牛的特上牛肉、牛肉眼心、厚切牛舌,到安格斯牛小排、澳洲穀飼牛板腱和骨付牛肋肉等…..澳洲和牛特上牛肉油脂分布均勻,入口即化;牛肉眼心來自牛身上最嫩嫩的部分;安格斯牛小排肉質細膩。至於澳洲穀飼牛板腱和骨付牛肋肉,肉質紮實,在烤制過程中散發出誘人的香氣。海鮮方面,手掌般大的生蠔、翡翠螺、鮑魚和新鮮海蝦也是新鮮。除了燒肉及海鮮外,原來這家餐廳是舉行水果祭,包括水果醬封門柳、清新怡人的呂宋芒果沙律,以及蜜瓜微軟雪糕等甜品。調味品攤檔更是一應俱全,讓我們可以盡情DIY,搭配上香濃的日式咖喱牛肉飯或紫菜生蛋飯
炎熱的夏日,我和舊同事吃燒肉放題

HK$498的澳洲和牛海鮮放題餐,內含128品。

海鮮方面,手掌般大的生蠔、翡翠螺、鮑魚和新鮮海蝦也是新鮮。

除了燒肉及海鮮外,原來這家餐廳是舉行水果祭,
包括水果醬封門柳、清新怡人的呂宋芒果沙律,
以及蜜瓜微軟雪糕等甜品
2024-07-17
餐廳位於銅鑼灣希慎廣場入面, 未到已經先感覺到環境高級✨餐廳係自助形式, 門口擺滿色彩繽紛既糖果🍬甜品🍦飲品可以任攞, 仲有部爆谷機同自助燒肉食材, 真係大人細路見到都開心☺️菜單入面燒肉選擇豐富, 我哋最後揀咗澳洲和牛海鮮放題🌈澳洲和牛海鮮拼盤拼盤有多種唔同部位嘅牛肉, 啲牛解凍得好, 肉質鮮嫩, 一啲雪味都無👌海鮮有鮑魚, 蝦, 青口, 螺🐚等等, 都好新鮮, 大推🌟 厚燒牛舌(鹽味)牛舌質地鮮嫩, 鹽味剛好, 食落非常滿足🤤🥩 澳洲和牛-特上牛肋肉(醬醃厚切)和牛肋肉厚切, 醬汁入味,口感一流🐔 炭火赤雞燒(生磨芥末)望落個樣就覺得佢特別, 雞肉都好嫩滑🦪 燒原隻日本生蠔生蠔真係好大隻好飽滿, 燒完仲係脹卜卜好多汁🍗 醬燒赤雞雞爽肉必嗌! 呢個部位既肉非常嫩, 啖啖肉啲汁多到滴出嚟🌟依家適逢7月期間限定水果祭, 仲有多款甜品可以嗌, 以酸甜果實沖擊大家味蕾, 每樣都好好食! 喜愛榴連嘅朋友必點佢個榴連炸彈同埋貓山王榴連刈包⭐️整體嚟講, 餐廳環境好, 食物質素有番咁上吓, 而且好多牛肉以外嘅選擇, 仲有各式各樣嘅甜品, 唔食牛嘅朋友都有得諗🌝💛個人必食推介: 澳洲和牛海鮮拼盤, 燒生

🌈澳洲和牛海鮮拼盤

🌟 厚燒牛舌(鹽味)
牛舌質地鮮嫩, 鹽味剛好, 食落非常滿足🤤

🥩 澳洲和牛-特上牛肋肉(醬醃厚切)
和牛肋肉厚切, 醬汁入味,口感一流

🐔 炭火赤雞燒(生磨芥末)
望落個樣就覺得佢特別, 雞肉都好嫩滑

🦪 燒原隻日本生蠔
生蠔真係好大隻好飽滿, 燒完仲係脹卜卜好多汁

🍗 醬燒赤雞雞爽肉
必嗌! 呢個部位既肉非常嫩, 啖啖肉啲汁多到滴出嚟

💛個人必食推介: 澳洲和牛海鮮拼盤, 燒生蠔

返食指數: 🥑🥑🥑🥑(5🥑滿分)

@guu_yakiniku

📍 佐賀燒肉谷 (希慎廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場14樓1403-1405號舖

#instafood #Instafoodie #foodiegram #drinkdrinkeateatuide #drinkdrinkeateatguy #軒尼詩道 #希慎廣場 #hysanplace #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #食好西 #DE港島篇
2024-07-19 515 瀏覽
今次我哋揀咗Lv3 澳洲和牛海鮮放題 $488 /位,另加一頭盤好快送上,每款牛肉丶海鮮都有兩件,可以先試邊款啱自己口味,先再自行用QRcode加單。我哋就比較鍾意澳洲和牛牛胸肉(原味)、水果醬封門柳壺漬海鮮類都唔錯,大海老丶原隻日本生蠔都幾大隻,黃金螺經網燒後更重螺味依家係水果祭,有呂宋芒雜果沙律丶貓山王榴連刈包、水果醬封門柳壺漬等,想試朱古力棉花糖香蕉船,可惜當日售罄,未有機會試到。自助區有熟食丶小食、飲品丶甜品,選擇種類都唔少。

自助區有熟食丶小食、飲品丶甜品,選擇種類都唔少。
2024-07-18 501 瀏覽
📍$448 LV3 澳洲和牛海鮮放題.早排同屋企人去開希慎個邊,經過見到呢間燒肉有早鳥優惠,就入左去。☺️呢個餐主要係澳洲和牛,有和牛肉眼芯、特上牛肋肉、牛胸肉等睇落個紋仲要好呈雪花狀,相當靚仔~🤪燒個下已經覺得D牛的油脂感好勁,明明無落到油落去燒都好鬼搶火😍大部分的牛都係原味無加配醬汁,食得出好濃的牛味🤩唔夠的話仲可以在出面自助醬料吧加D鹽醬、紫菜絲、木魚絲等.除左原味和牛之外,比較深刻的就係果醬壺滇封門柳佢本身係在個碗調左味,本身都好擔心醬汁的味道會蓋過左個肉味🥳但食落肉同個果醬幾夾之外,肉質食落仲要好鬆化,推介.海鮮方面,LV3呢個餐包埋大海老、原隻鮑魚燒、原隻生蠔、燒鰻魚等最欣賞係個醬燒廣島蠔,食落好鮮甜👻其他海觧都好新鮮.甜品方面,軟雪糕口味有朱古力同蜜瓜,表現都正正常常👌比較特別的係出面自助bar有綿花糖,可以拎完番位燒一陣就做到BBQ燒綿花糖果個效果🤤
📍$448 LV3 澳洲和牛海鮮放題

呢個餐主要係澳洲和牛,有和牛肉眼芯、特上牛肋肉、牛胸肉等
睇落個紋仲要好呈雪花狀,相當靚仔~🤪
大部分的牛都係原味無加配醬汁,食得出好濃的牛味🤩
唔夠的話仲可以在出面自助醬料吧加D鹽醬、紫菜絲、木魚絲等

除左原味和牛之外,比較深刻的就係果醬壺滇封門柳
但食落肉同個果醬幾夾之外,肉質食落仲要好鬆化,推介

最欣賞係個醬燒廣島蠔,食落好鮮甜👻
其他海觧都好新鮮

甜品方面,軟雪糕口味有朱古力同蜜瓜,表現都正正常常👌
2024-07-12 429 瀏覽
店名: 佐賀燒肉谷 地址: 銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場14樓1403-1405號舖銅鑼灣站F2出口,行3分鐘環境: 4.5/5價錢: 4/5味道: 4.5/5佐賀燒肉谷於 7月推出的期間限定水果祭🦪以酸甜果實刺激大家的味蕾,感受夏日氣息重點必食榴槤炸彈、水果醬梅花壺漬、貓山王榴槤刈包😆Lv 3:澳洲和牛海鮮放題$448首先會送上一盤頭盤,包括澳洲和牛肉眼芯、澳洲和牛特上牛肋肉、澳洲和牛上級牛胸肉等,另有照燒帆立貝、法國黃金螺、原隻鮑魚燒等海鮮拼盤😆之後大家就可以用Qr code落單了😝肉類❤️❤️❤️❤️❤️必食水果醬梅花壺漬,壺漬為源自日本鹿兒島的一道傳統菜式,封門柳以酸甜清爽的水果醬醃製,燒至香脆內軟,肉味濃郁多汁😍澳洲和牛上級牛胸肉油花分布均勻,入口即花,入口充滿住油香同肉味😋厚燒牛舌口感彈牙,厚切令其口感更佳,同樣必點‼️海鮮❤️❤️❤️❤️❤️有照燒帆立貝、法國黃金螺、原隻鮑魚燒、原條魷魚筒、大海老、醬燒廣島蠔、燒日本原隻生蠔🦪等,款款都無限追加,全部都新鮮鮮甜,鮑魚燒最有驚喜,彈牙可口😚小食❤️❤️❤️❤️榴槤炸彈為金黃香脆的外皮內包含住香甜嫩滑的榴槤果肉,帶黎香濃惹味的雙重口感😙椰青糯米糍好特別,
店名: 佐賀燒肉谷

銅鑼灣站F2出口,行3分鐘

環境: 4.5/5
價錢: 4/5
味道: 4.5/5

Lv 3:澳洲和牛海鮮放題

肉類❤️❤️❤️❤️❤️

厚燒牛舌口感彈牙,厚切令其口感更佳,同樣必點‼️

海鮮❤️❤️❤️❤️❤️

小食❤️❤️❤️❤️

椰青糯米糍好特別,皮薄煙韌,入口餡料椰香味撲鼻,唔會過甜,配搭上黎啱啱好😌

自助區❤️❤️❤️❤️
有各式飲品、前菜、蔬果、甜品、爆谷等,款式選擇多,必食佢哋嘅雪糕,呢其係蜜瓜味🍈入口清香,有陣陣蜜瓜香,口感十分綿密😋

之後仲送貓山王榴槤刈包‼️以中火烤28秒就更好食,上面鋪滿左厚厚一層貓山王果肉,入口滿滿榴槤香,完全係重頭戲😍
2024-07-12 327 瀏覽
Very good service. very satisfied with the food.服務周到,態度友善,遇到問題會及時解決生日嚟會有小驚喜,用餐非常愉快免費切生日蛋糕,沒有切餅費。
服務周到,態度友善,遇到問題會及時解決
生日嚟會有小驚喜,用餐非常愉快
免費切生日蛋糕,沒有切餅費。
2024-07-04 372 瀏覽
Had tried this yakiniku place in Causeway Bay during a weekend lunchtime that was quite good. It has opened for about 6 months. The cost difference between lunch and dinner is around $100. Late night supper has the same price as lunch. There’re 4 sets to choose from. The selection for level 4 includes the selections from level 1 to level 4. For the first trial, we chose level 1, $278 + 10% for 100-minute session, which included 72 items and the choice for beef, pork, chicken, and other seafood was more than enough already.

The ordered cooked food such as prawn tempura and caramelized sweet potatoes were nice. I liked their asparagus. The veggies came in an aluminum container, with water and a spoonful of butter to facilitate cooking.

Out of the beef selection, we like the tender beef chuck the most, as it’s tender, with enough beef taste. There’re quite a number of salads that you can order, apart from getting the appetizers from the fridge outside. Enough variety of drinks as well.

They also have a coffee machine that you can choose various types of coffees, hot chocolate, milk tea, milk tea + coffee and mandarin orange-flavoured green tea etc.

Instead of vanilla soft-serve ice cream, they provide yuzu soft-serve, which is special and I preferred that to the usual vanilla flavour, along with lots of choice of candies/marshmallows for you to DIY.

There’s also a popcorn machine and individually packed cookies that you can help yourself. We were so full and didn’t try their popcorn.
2024-06-16
2024-07-02 363 瀏覽
再訪超高質極有誠意嘅佐賀燒肉谷🥰 銅鑼灣分店裝修好新淨好闊落❤️ 部分卡位鄰近窗邊,可飽覽銅鑼灣城景🌟 採納自然光感覺舒適👍 和風嘅裝修設計感覺很和諧😘 今次🐧🐧 㨂咗Lv 3 澳洲和牛海鮮放題套餐😍 套餐包含多達128 款肉品小食任叫任食😋 超級豐富🤩🌟 一入座,餐廳會先送上超華麗嘅燒肉拼盤😍 旋轉美觀嘅木托架上,每一層都放了不同款式部位嘅牛牛😚 色澤紅潤鮮嫩,油花均勻吸引🤤 入口軟腍嫩滑,牛味濃厚,超出色😍 適逢餐廳舉行緊痛風海鮮祭🥴 跟Lv 3 套餐會奉送超豐盛嘅精選海鮮拼盤😍 內含生蠔、蟶子、扇貝、大蝦、鮑魚等靚靚海鮮😘 全部又新鮮又肥美🤤 好高質好正👍 多款惹味邪惡嘅香炸小食,例如雞軟骨、炸年糕、椰汁球、炸蝦等等,都可以透過QR code 下單,即點即製,保證熱辣辣🤤 自助區還有多款特色小食甜品任取任添😚 最特別係可以整燒棉花糖😚 完美還原BBQ 嘅感覺🫶 另外自製雪糕都好吸引😍 會提供多款配料俾客人任㨂任砌😘

今次約左朋友黎呢到盡情嘆返個日式燒肉放題😎佢有4個LV價錢可以選擇,豐儉由人,我地就揀左LV3澳洲和牛海鮮放題($488/位),任飲任食120分鐘😉座位夠晒闊落,坐得舒服,嗌完野食都唔驚冇位擺😄出面自助區都有唔少熟食、前菜蔬菜等可以拎飲品區都有好多唔同口味嘅罐裝飲品揀甜品區有泡芺、軟糖、雪糕、連爆谷都有😍而家做緊痛風海鮮祭😆LV3呢個SET會送極上海鮮拼盤,仲有上埋肉類拼盤,賣相極為精緻吸引🥰極上海鮮拼盤:有日本蠔、白鱔、虎蝦、蟶子、鮑魚、帆立貝,每一款都好新鮮,鮑魚同虎蝦都肉質彈牙,日本蠔夠肥美,白膳燒到微焦,皮脆肉嫩好香口,最正重要係無骨🤤肉類拼盤:用梯級形狀嘅架黎做擺盤,幾有心思😍有美國牛胸腹、嚴選牛肩里肌肉、特選牛小排、牛舌、骨付牛肋肉、澳洲穀飼原塊牛板腱、澳洲和牛-上級牛胸肉、澳洲和牛-特上牛肋肉、煙燻壺漬封門柳,一開始就可以品嘗唔同級別同部分嘅牛肉,整體都幾有水準,當然澳洲和牛嘅味道就更為肉味香濃啦😋個人比較推薦嘅係煙燻壺漬封門柳,大大塊而且肉嫩,醃漬過後幾惹味,令人垂涎欲滴🤤肉類:肉類拼盤D肉全部都可以再次落單,另外仲叫左厚燒牛舌、澳洲和牛肉眼芯,幾香口有口感😋除左直接燒
座位夠晒闊落,坐得舒服,嗌完野食都唔驚冇位擺😄
熟食區
可頌
自助區
出面自助區都有唔少熟食、前菜蔬菜等可以拎
自助區
飲品
飲品區都有好多唔同口味嘅罐裝飲品揀
甜品區
爆谷
甜品區有泡芺、軟糖、雪糕、連爆谷都有😍
肉類拼盤, 極上海鮮拼盤
白鱔
帆立貝
極上海鮮拼盤:有日本蠔白鱔虎蝦蟶子鮑魚帆立貝,每一款都好新鮮,鮑魚同虎蝦都肉質彈牙,日本蠔夠肥美,白膳燒到微焦,皮脆肉嫩好香口,最正重要係無骨🤤
肉類拼盤
肉類拼盤:用梯級形狀嘅架黎做擺盤,幾有心思😍有美國牛胸腹嚴選牛肩里肌肉特選牛小排牛舌骨付牛肋肉澳洲穀飼原塊牛板腱澳洲和牛-上級牛胸肉澳洲和牛-特上牛肋肉煙燻壺漬封門柳,一開始就可以品嘗唔同級別同部分嘅牛肉,整體都幾有水準,當然澳洲和牛嘅味道就更為肉味香濃啦😋個人比較推薦嘅係煙燻壺漬封門柳,大大塊而且肉嫩,醃漬過後幾惹味,令人垂涎欲滴🤤
厚燒牛舌, 煙燻壺漬封門柳, 日本蠔
燒肉可頌
肉類:肉類拼盤D肉全部都可以再次落單,另外仲叫左厚燒牛舌、澳洲和牛肉眼芯,幾香口有口感😋除左直接燒黎食之外,仲可以用生菜包住黎食,或者按自助區教嘅燒肉可頌食法,唔同風味,唔會淨係食肉咁易膩😉
原條魷魚筒
海鮮類:原條魷魚筒必嗌,大大條容易燒,而且好彈牙鮮味😋燒清酒煮蜆醬燒廣島蠔直接將個兜放上爐上面燒,見開始滾就食得😄海魚魚干夠惹味,送酒一流👍🏻
炸芝士年糕, 胡麻冷奴豆腐
前菜:胡麻冷奴豆腐口感滑嫩,煙三文魚田園沙律清新開胃😄

蔬菜類:有牛油金菇粟米秋葵冬菇,食黎去一去膩😉
黑椒炸雞軟骨, 吉列炸蝦
日式料理:吉列炸蝦黑椒炸雞軟骨炸芝士年糕,炸得香口唔會太油👍🏻
燒香蕉朱古力綿花糖, 鯛魚燒
榴槤炸彈
雪糕
甜品燒香蕉朱古力綿花糖輕輕放上爐上面燒暖左就食得幾特別😋榴槤炸彈咬開就見到榴槤流心,味道勁濃郁🤤自助區仲有鯛魚燒、雪糕等可以拎,食左咁多甜品勁滿足🥰

可以瘋狂咁食澳洲和牛同埋海鮮,而且仲有咁多小食甜品選擇,真係超值🤩
補MENU
  • 日本蠔
  • 炸芝士年糕
  • 胡麻冷奴豆腐
  • 燒香蕉朱古力綿花糖
這次我們在希慎廣場吃午餐,想不到吃到一間供應佐賀牛肉的放題餐廳,牛肉質素非常非常的高,一定要推介給大家啊!而餐廳走日系裝潢路線,一邊座位靠窗,感覺開陽,且有不少卡位,座位舒適。餐廳自助區有超過40款食物,有前菜、熟食、雪糕甜品、水果、飲品等可以自取,還有很多種類的糖果提供以及一隻哥斯拉模型,適合帶小朋友來吃呢!我們選了Lv4日本佐賀A4和牛這個套餐,可以仼吃120分鐘,最吸引當然是有六款的佐賀牛可以任點。而Lv3和Lv4的套餐還是可以免費暢飲日本清酒和SAPPORO生啤。適逢餐廳現在舉行痛風海鮮祭,所以點某幾款套餐會送上精選海鮮拼盤或是極上海鮮拼盤一份,而我們這個極上海鮮海鮮拼盤有鱔、生蠔、蟶子、扇貝、蝦、鮑魚。哈哈!痛風海鮮祭這個名字有趣又很貼切呢~然後我們可以QR code再下單有螺、扇貝、蝦、鮑魚、三文魚、鯖魚等等。質素都很好,吃得出很新鮮,尤其蝦大隻,口感彈牙飽滿。入座後,首先送上一盒每款有幾塊的牛肉給我們先嘗一下味道。而牛肉放在木盒裏,配以食用花作裝飾,賣相很精緻啊!和平日吃的牛肉截然不同,可以看到牛肉無論色澤、紋理還是油花分布都是很頂級的級數。每款牛肉都非常好吃啊!真的要大
這次我們在希慎廣場吃午餐,
想不到吃到一間供應佐賀牛肉的放題餐廳,
牛肉質素非常非常的高,一定要推介給大家啊!
而餐廳走日系裝潢路線,
一邊座位靠窗,感覺開陽,且有不少卡位,座位舒適。

餐廳自助區有超過40款食物,
有前菜、熟食、雪糕甜品、水果、飲品等可以自取,
還有很多種類的糖果提供以及一隻哥斯拉模型,
適合帶小朋友來吃呢!

最吸引當然是有六款的佐賀牛可以任點。
極上海鮮拼盤

適逢餐廳現在舉行痛風海鮮祭,
所以點某幾款套餐會送上精選海鮮拼盤或是極上海鮮拼盤一份,
哈哈!痛風海鮮祭這個名字有趣又很貼切呢~
質素都很好,吃得出很新鮮,尤其蝦大隻,口感彈牙飽滿。

入座後,首先送上一盒每款有幾塊的牛肉給我們先嘗一下味道。
而牛肉放在木盒裏,配以食用花作裝飾,賣相很精緻啊!

和平日吃的牛肉截然不同,
可以看到牛肉無論色澤、紋理還是油花分布都是很頂級的級數。

每款牛肉都非常好吃啊!
真的要大讚的牛肉~推薦!推薦!
牛肉入口即溶,肉味香濃,油脂豐富,有很香的牛肉油脂味。

除了牛肉外,還有豬肉、雞肉。
我們吃了豬頸肉和五花腩,肉質也不錯。
而且醬汁也做得好出色呢!我們嘗了蜜糖芥末、海鮮和燒汁。把燒肉的味道昇華到另一層次啊!

🍧甜品方面,有鯛魚燒、糯米糍等,
雪糕有自己唧的軟雪糕和Lv4套餐供應的盒裝Movenpick。
當日軟雪糕有朱古力和柚子味,
推介朱古力味呢!朱古力味十分濃郁!
吃完甜品後為這頓畫上完美的句號,吃得很滿足唷!

💰Lv4日本佐賀A4和牛
早割/宵夜$618
正價$658

✔️餐廳設加一服務費
極上海鮮拼盤
120分鐘日本佐賀A4和牛海鮮放題🤩放題一係唔食,一食緊係揀最好🤤脂肪quote有限🤣一嚟就有極上海鮮拼盤,兩位起就送一盤,日本蠔、白鱔、虎鍜、蟶子、鮑魚、帆立貝每款各2🧡全部都好新鮮!得白鱔無得refill,其他都有得encore😍佐賀和牛都會每款先嚟兩件,究極佐賀和牛三角嫩肌、佐賀A4和牛薄炙牛肋肉、佐賀A4和牛角切、佐賀A4和牛肩胛、佐賀A4和牛小排、佐賀A4和牛牛肋條🤤全部都好正🥺連牛角切都係入口即溶咁濟,好有脂香!點醬油雞蛋🥚可以減低膩感,同時口感更滑溜🥰白豚梅花肉都好好食!肥瘦適中,肉質爽脆🤤照燒帆立貝真心好新鮮,encore幾轉都係咁高質🤤紫菜飯配燒肉好夾,忍唔住食左兩碗飯🥹❤️仲有雪糕機、MOVENPICK 雪糕、飲品、甜品都係任食🤩真心好滿足✅要食真係揀LV4,全部日本和牛唔同檔次🤤🤤

全部都好新鮮!
得白鱔無得refill,其他都有得encore😍

白豚梅花肉都好好食!肥瘦適中,肉質爽脆🤤

照燒帆立貝真心好新鮮,encore幾轉都係咁高質🤤
紫菜飯配燒肉好夾,忍唔住食左兩碗飯🥹❤️
開得係希慎,成日覺得都幾有保證,環境都唔錯。今日同朋友去呢度食燒肉同海鮮放題,真係超滿足!好多嘢食選擇,多到都食唔晒!我哋食咗Level 3嘅海鮮和牛放題(hkd 448),雖然兩個人,但係店員俾咗好寬敞嘅位我哋,所以我地燒得好開心!🐮🥩和牛篇煙燻壺漬封門柳有成30厘米長!味道幼嫩,而且超濃郁!最鍾意食呢個!其他和牛都好高質,又唔會太肥,而且自家製嘅醬汁好特別!個人好喜歡佢個芥末醬同埋海鮮醬!🦐🦑海鮮篇清酒煮蜆仲有牛油,燒完好香呀!原條魷魚筒真係勁滿足!個拼盤仲有日本蠔、牙帶魚、白鱔、虎蝦、蟶子、鮑魚、帆立貝每款各2,最喜歡大隻彈牙虎蝦其他放題類食完牛同海鮮已經好飽,但係香草羊架羊味易入口,蜆肉味噌湯都足料好飲!醬燒赤雞雞爽肉都肉質鮮嫩!🥤🧃飲品甜品類飲品款式都算幾多,個人比較鍾意荔枝梳打。甜品方面,真係飽到食唔到太多,但我同朋友都好鍾意日式燒紫薯年糕,煙煙韌韌,鍾意紫薯年糕多過芝士年糕❤️但兩款都好食☺️💁🏼‍♀️服務:有加一,職員好樂意為你服務,職員都好願意安排你去一個你比較想坐嘅位🏡環境:好夠大,所以同朋友傾偈好方便

🐮🥩和牛篇

🦐🦑海鮮篇
清酒煮蜆仲有牛油,燒完好香呀!原條魷魚筒真係勁滿足!

其他放題

🥤🧃飲品甜品

🏡環境:好夠大,所以同朋友傾偈好方便
  • 煙燻壺漬封門柳
最近心思思想食日式燒肉🥩即使任食燒肉 都想食啲高質素嘅和牛去咗佐賀燒肉谷到食🔥LV3澳洲和牛海鮮放題而家仲有優惠~揀Lv3或以上嘅放題會送一份痛風海鮮拼盤🦞 (個名好正)有齊日本蠔、鮑魚、蟶子、帆立貝、白鱔、虎蝦滿足哂鐘意食海鮮 又鐘意食燒肉嘅我啊😎食曬呢盤痛風海鮮餐,仲可以任食其他海鮮種類推介香草蝦仁串、黃金軟殼蝦同鰻魚👍🏻澳洲和牛亦系重頭戲之一上級牛胸肉同上級牛肋肉系呢個餐最高質嘅牛肉雪花同牛肉嘅比例分布平均輕輕各面燒大概10秒左右,牛肉入口即化嘅感覺太正🤤而煙薰壺漬封門柳亦系推介之一😛超大條封門柳用壺淹住燒烤醬 特別入味!燒緊嘅時候分開一半,肉質軟腍Juicy~除咗牛肉,仲有雞肉、豚肉同羊架唔少得各款日式料理包括芝士年糕、 芝士竹輪、骨付腸、日本吞拿魚玉子、吉列炸蝦、芝士炸雞、黑椒炸雞軟骨、椰汁流心球等等其中覺得最好食嘅系芝士竹輪😛甜品除咗有雪糕之外🍦仲有香蕉朱古力綿花糖、泡芙、日式糯米糍一定要留肚食甜品啊🍨食燒肉唔少得任飲啤酒🍺唔飲啤酒嘅,亦都有各款日本罐裝飲料同台灣飲料選擇💭
最近心思思想食日式燒肉🥩
即使任食燒肉 都想食啲高質素嘅和牛

去咗佐賀燒肉谷到食🔥LV3澳洲和牛海鮮放題

有齊日本蠔、鮑魚、蟶子、帆立貝、白鱔、虎蝦
滿足哂鐘意食海鮮 又鐘意食燒肉嘅我啊😎
食曬呢盤痛風海鮮餐,仲可以任食其他海鮮種類
推介香草蝦仁串、黃金軟殼蝦同鰻魚👍🏻

澳洲和牛亦系重頭戲之一

上級牛胸肉同上級牛肋肉系呢個餐最高質嘅牛肉
雪花同牛肉嘅比例分布平均

輕輕各面燒大概10秒左右,牛肉入口即化嘅感覺太正🤤

而煙薰壺漬封門柳亦系推介之一😛

超大條封門柳用壺淹住燒烤醬 特別入味!
燒緊嘅時候分開一半,肉質軟腍Juicy~
除咗牛肉,仲有雞肉、豚肉同羊架

唔少得各款日式料理
其中覺得最好食嘅系芝士竹輪😛

甜品除咗有雪糕之外🍦仲有香蕉朱古力綿花糖、泡芙、日式糯米糍
一定要留肚食甜品啊🍨

食燒肉唔少得任飲啤酒🍺

唔飲啤酒嘅,亦都有各款日本罐裝飲料同台灣飲料選擇💭
2024-06-11 138 瀏覽
跟朋友難得聚會,來了這間日式燒烤放題餐廳enjoy了一頓豐富的晚餐😆 是餐廳優雅日式裝潢,加上寬敞舒適的用餐環境吸引了我們,看過menu後決定選擇了餐廳的Lv 3頂級套餐澳洲和牛和海鮮😍我們加碼了一道「痛風海鮮祭」,有大大隻鮮活的海蝦、帆立貝、鮑魚、蟶子和鰻魚,新鮮程度非常高,口感好好,配酸辣海鮮醬汁好夾😋然後就開始了無限量供應的燒烤之旅~餐廳有各種優質的牛肉和海鮮,比如牛胸肉和牛肋肉😍 這兩種牛肉質極其鮮嫩多汁搭配上餐廳特製的秘製醬汁,超好味😋 除了牛肉,雞翼,骨肉腸,炸雞每一樣都好有質素😃 自助區有不同的前菜,蔬菜,菇類可取,我們每樣都拿了一點點,也沒忘記飲品和甜品😆 各種水果、雪糕和麻薯波波,吃飽喝足後,還能舒服地聊天消食😆😆😆

除了牛肉,雞翼,骨肉腸,炸雞每一樣都好有質素😃