2024-03-01 102 瀏覽
銅鑼灣 |佐賀燒肉谷 (希慎廣場) 放工過來銅鑼灣真的超方便 ‼️ 今天很想吃燒肉,就跟朋友到希慎廣場佐賀燒肉谷💞 銅鑼灣分店,環境同樣非常寬敞舒適,裝潢以木系為主,亮潔明亮,有卡位式等設計,入坐已經感覺非常舒暢,而且抽風很好,吃完全身沒有燒肉味😂👍🏻 地方乾爽,沒有大量油煙, 冷氣也非常夠,可以安心吃燒肉💞 以放題形式進食,看準什麼手機下單就可以,簡易操作,餐款也有多選擇, 我們點了Lv.3 🤓 🔺Lv.3: 殿堂澳洲和牛海鮮放題 $448 用餐時間120分鐘😌特別一提有生蠔🦪提供,燒後生蠔🦪肥美鮮甜,再配上特別醬汁,味道提鮮,也是無限追家項目, 生蠔控來這一定樂透,生蠔每隻都非常新鮮, 肥味可口, 吃一打絕對不是問題💞💞 L3 主打澳洲和牛及海鮮放提,包括有牛肉眼芯、特上牛肋肉、上級牛胸肉,厚燒牛舌等等,可以先吃這個拼盤,好吃的記下來,吃完後可再加單點吃💞 海鮮拼盤也非常豐盤, 原隻鮑魚燒、法國黃金螺、大海老、帆立貝等💞 跟餐有一份煙燻壺漬封門柳,以醬油調味,牛味濃郁💞 各類燒肉燒後,可配上餐廳自家制的特色醬料, 絕對令人回味無窮💞 除了和牛外, 其他豬肉雞肉海鮮等也同時提供,

除了和牛外, 其他豬肉雞肉海鮮等也同時提供, 包準吃完抱著肚子走 亦有熟食及甜品, 可以先吃熟食, 再慢慢燒肉, 充分利用時間🤓
2024-02-27
2024-02-28 146 瀏覽
试咗人均500放题 😡😡食材劣质 特别牛肉同海鲜 烧完翻去竟然又屙又呕 已经唔系生食都咁😡😡落单期间个system不断hang机 女侍应缺乏训练 仲弹到我一面都系滚油 争啲烫伤 已经全线黑blacklist呢间餐厅This report has been denied publishing for insufficient word count so I will provide more details : "Japanese" oysters they served are all twice the size of normal and "Australian" wagyu tasted like processed meat.I reserve rights to file complaints to 食環署😡
试咗人均500放题
已经全线黑blacklist呢间餐厅

2024-02-24
2024-02-21 101 瀏覽
🤤As a food enthusiast, those all-you-can-eat restaurants are surely a yes from me. If you are also huge lovers of yakiniku, please don’t miss this post and save it for your next meal!🥩Yakiniku Guu (佐賀燒肉谷) has newly opened a branch at the Hysan Place. The restaurant predominantly provides four grades of all-you-can-eat yakiniku set, including Japanese Saga A4 Wagyu & seafood set.When it comes to the higher CP value, I would highly recommend you guys to select the Australian Wagyu Beef and Seafood

When it comes to the higher CP value, I would highly recommend you guys to select the Australian Wagyu Beef and Seafood Set, which offers over 128 variety of high quality ingredients, comprising the Australian Wagyu Beef Rib Eye Log, Australian Wagyu Premium Karubi, Australian Wagyu Premium Deckle, as well as the chickens, lambs and seafood. For me, the longer Hanger Steak (封門柳) is my favourite! This type of meat is super tender and lean, thus widely loved for its own uniqueness!!!

Last but not the least, once you spend over $500 in restaurant, the Oyster Feast Set will become free of charge! That’s why I would say the restaurant is a bang for the buck in the market! Let’s try it!
2024-02-16
2024-02-21 275 瀏覽
對於日本過江龍, 港人是零抵禦力,尤其是和牛燒肉店,那肉香、那氣氛,就像置身日本「偽旅行」。今晚來到佐賀燒肉谷希慎店,是真正日本佐賀農場直送的佐賀和牛,二訪和牛水準仍屬高質。一訪嘗過最最高階的LV4,今次嚐LV3發現同樣高質,就價位而言性價比高。LV3澳洲和牛海鮮放題共128品項,主打澳州產和牛海鮮食之放題,$448/位可享120分鐘。由於銅鑼灣店新張關係,加送和牛及壽喜燒,而壽喜燒正是霖迪的最愛。首先上桌的是和牛壽喜燒,可以選擇自己發揮或由店員代勞。加入砂糖煮成關西風壽喜燒,甜甜的汁醬,加上燒香的油花十足的和牛,絕對是今晚的彩蛋!這款是新店開張優惠,若然錯過就可惜了。當華麗的和牛天梯上桌,瞬間煙霧瀰漫很好出片。LV3的優質和牛展示在天梯之上,讓食客先嚐味再決定追加品項,而當中最出色的就是澳洲和牛肉眼芯及澳洲和牛特上牛肋肉,屬必定追加的品項,相對地牛胸肉就比較普通。LV3最高階的和牛品項外,特別推薦牛舌和牛舌心,無論是薄切或是厚切多十分新鮮,口感極佳,尤其是牛舌心屬稀有部位,放題餐廳是可遇不可求。除了LV3的肉品外,LV1和2的肉品亦可無限追加,即是可以試勻安格斯牛小排、澳洲穀飼牛板腱

除了LV3的肉品外,LV1和2的肉品亦可無限追加,即是可以試勻安格斯牛小排、澳洲穀飼牛板腱、牛肋肉、美國牛胸腹、美國牛肩肌肉,好適合愛牛的牛魔王。

雖說和牛燒肉原汁原味最佳,但欣賞店方有又幾種醃味和牛可選,當中最鍾情於醬醃,烤出來的烤肉像牛肉乾般焦脆又帶甜香,而肉質仍然稔嫩,另一款辛辣麵醬亦同樣出色。

和牛以外,LV3還有雞肉、羊肉、海鮮可以選擇,特別推薦炭火赤雞燒和香草羊架,肉嫩不乾柴。

海鮮方面選擇比一般放題豐富,有原條魷魚桶、大海老、醬燒廣島蠔、鹽燒三文魚鰭、蒲燒鰻魚、海魚魚干、花魚一夜干、原隻鮑魚、日本原隻生蠔,對於愛和牛和海鮮的食客來說,LV3確是性價比高的選擇。

在燒肉之際,有不少過場小食可選,如北海道香蔥魚餅、焦糖金薯、炸芝士年糕、芝士竹輪、玉子、燒紫薯年糕、炸雞等,當中最推介芝士竹輪,輕輕一咬芝士爆漿十分惹味。

大愛前菜沙律,當中的胡麻冷奴、中華沙律、田園沙律口感清爽,很適合搭配烤肉。

店內有自助區,有大量飲品可以選擇,蔬菜的品項亦同樣豐富。

壓軸是甜品環節,蛋糕果凍件件精緻,但最吸引的是自助軟雪糕機,可以自己加配料DIY。

如果非追求最高享受,非佐賀A4和牛不可,LV3是高性價比選擇,因為比LV2只貴上百元,但牛肉的品項更多元化。但若然只為吃豐富放題,那樣LV1可省二百,也是很優的選擇。
2024-02-08
2024-02-19 111 瀏覽
銅鑼灣希慎廣場大家都知比較多高級同高質嘅餐廳,今次去到頂樓揀左間日式燒肉放題😋去到發現有期間限定:叫Level 3或以上會送壽喜燒及任飲日本清酒同Sapporo生啤🤩Lunch time時間去又會平啲,真係值得一試🥰味道:🌕🌕🌕🌕🌕人均消費:$300~$500壽喜燒:估唔到會有專人幫我哋燒同埋係1人會有2片👍🏻牛肉啲油脂燒到好香,壽喜燒汁好濃郁配埋雞蛋一齊食真係好正好滑🥰店鋪會送上一set頭盤肉先,其實份量都好多,食完都飽飽地☺️封門柳:呢款肉味好香,而且醬汁好入味,燒完啲肉味好香😋和牛牛肋肉:好淋同好滑,食完係和牛牛胸腹:好好食,油脂同肉比例幾好,食落偏淋但又重肉味🤤澳洲牛板健:肉感好重,燒完幾香幾好食😆骨付牛肋肉:食落好淋,但就油膩咗啲牛小排:相對普通,size比較細牛舌:比較普通,食落唔會太靭牛肩里肌肉:食落口感一般,但比較羶美國牛胸腹肉:美國牛普遍肉味較濃,不過唔太厚食落比想像中好👍🏻.除咗肉,另外呢個套餐都包左海鮮🤩頭盤即有幾款海鮮!當中鮑魚、蝦都好新鮮,估唔到會有三文魚魚鰭,呢款好少放題餐廳會有😆除咗頭盤,十分推薦叫燒日本生蠔👍🏻前菜及小食自助吧凍食係日或前菜為主,種類都多🥰

味道:🌕🌕🌕🌕🌕
人均消費:$300~$500

封門柳:呢款肉味好香,而且醬汁好入味,燒完啲肉味好香😋
和牛牛肋肉:好淋同好滑,食完係
和牛牛胸腹:好好食,油脂同肉比例幾好,食落偏淋但又重肉味🤤
澳洲牛板健:肉感好重,燒完幾香幾好食😆
骨付牛肋肉:食落好淋,但就油膩咗啲
牛小排:相對普通,size比較細
牛舌:比較普通,食落唔會太靭
牛肩里肌肉:食落口感一般,但比較羶

前菜及小食
自助吧凍食係日或前菜為主,種類都多🥰而熱食都有3款,最重要呢度有類似牛角飯嘅自助飯吧😋可以自由加紫紙同醬汁!啱晒配燒肉😆

萬萬諗唔到係呢間餐廳新出嘅Guu.燒肉可頌(Guusant)又幾正,加啲沙律菜同龍蝦沙律醬,再配岩岩燒好吧牛肉,夾埋一齊食真係好滿足🤩🤩建議用2塊和牛一齊食配搭更佳!燒肉配牛角包真係幾有創意😚

飲品及甜品
飲品就好普通,不過甜品有雪糕機係唔錯,日式抹茶味都唔錯🥰
最近發現希慎廣場真的好多新餐廳,而且質素都滿高。佐賀燒肉谷 主打日本九州佐賀縣農場空運直送的佐賀和牛。而且這是一間燒肉放題店。除了提供肉類,還有海鮮和其他食品飲品供應。銅鑼灣分店走日式裝修風格,部份窗邊卡座更可以看到少少海景。燒肉放題套餐有 LV.1 到 LV.4,最便宜 HKD 248 就吃到72品的100分鐘放題。我們選了的是 LV.4 日本佐賀A4和牛海鮮放題 (HKD 618/位)在17:00前入座會有早割價,另外這套餐會吃120分鐘。而且凡惠顧 LV.3 或以上級別套餐就可獲贈一份DIY佐賀和牛壽喜燒。首先要將鐵鍋放在爐上加熱,然後再用牛脂掃一掃個鍋。起鍋後就可以加入洋蔥爆香再依次序加入白砂糖和佐賀和牛,最後再倒壽喜燒醬汁烹煮便完成囉。入口即化的佐賀和牛沾上蛋汁來吃會更滑嫩。吃完壽喜燒就送來一個充滿仙氣的神秘盒子,原來是放著六個不同部位的佐賀和牛。分別有究極佐賀和牛三角嫩肌、佐賀A4和牛薄炙牛肋肉、佐賀A4和牛小排、佐賀A4和牛肩胛、佐賀A4和牛角切、佐賀A4和牛牛肋條。每款油花都非常勻稱,吃落有一種甘甜濃厚的肉味,而且也沒往常和牛那種油膩感。如一般的燒肉放題店不同,佐賀燒肉
最近發現希慎廣場真的好多新餐廳,而且質素都滿高。
佐賀燒肉谷 主打日本九州佐賀縣農場空運直送的佐賀和牛。
銅鑼灣分店走日式裝修風格,部份窗邊卡座更可以看到少少海景。
在17:00前入座會有早割價,另外這套餐會吃120分鐘。
首先要將鐵鍋放在爐上加熱,然後再用牛脂掃一掃個鍋。
起鍋後就可以加入洋蔥爆香再依次序加入白砂糖和佐賀和牛,
DIY佐賀和牛壽喜燒
佐賀A4和牛肩胛、佐賀A4和牛角切、佐賀A4和牛牛肋條

如一般的燒肉放題店不同,佐賀燒肉谷會在碟子上放一個架給大家放肉。
除了醬汁外,還有他們自家的粉紅岩鹽。
隨盒子上桌的煙燻壺漬封門柳肉質很嫩,醬油的味道也醃得夠惹味。
究極佐賀和牛三角嫩肌、佐賀A4和牛薄炙牛肋肉、佐賀A4和牛小排、 佐賀A4和牛肩胛、佐賀A4和牛角切、佐賀A4和牛牛肋條
煙燻壺漬封門柳
燒完這些後,我們就可以按自己的喜好用 QR Code 下單。
先選一些肉來弄 Guu.燒肉可頌 (Guusant),這個是佐賀燒肉谷的特色來。
將迷你牛角包放到爐中烤10秒左右後放入蔬菜絲,再將烤好的肉放進去。
有兩個醬可以選,分別是牛油果莎莎醬和粉紅櫻花沙律醬。
隨自己喜好DIY一個屬於個人的燒肉可頌都幾得意啊。
除了可以再點佐賀和牛外,亦有其他的肉可以任吃。
個人推薦 香蔥蒜味的牛舌,鮮嫩多汁的牛舌再加上香蔥和蒜,香口十足。
澳洲和牛特上牛肋肉 是用醬醃製帶甜味,雖然是厚切,但口感軟嫩。
炭火赤雞燒 會配生磨芥末,肉質滑嫩得來有彈性,加上芥末來吃很清新。
香蔥蒜味的牛舌
炭火赤雞燒配生磨芥末
海鮮方面也非常吸引,有照燒帆立貝、醬燒廣島蠔。
喜歡吃原味的話更有燒原隻日本生蠔,就放題來說都幾大隻。
還有原條魷魚筒,非常厚身彈牙。比較意外連蒲燒鰻魚都有,而且肉都幾厚實肥美。
話說這裡的清酒煮蜆會加牛油,所以吃起來牛油味較濃。
蒲燒鰻魚
清酒煮蜆
小食方面,有加了吞拿魚的玉子燒、黑椒炸雞軟骨
椰汁流心球蜆肉味噌湯。這些都是QR Code 下單,選擇頗多的。
另外也可以在自助區拿,有一些熟食、前菜和飲品等。
甜品也在自助區,細細件可吃多幾款。自己唧的雪糕還可以加配料。
吞拿魚玉子燒、黑椒炸雞軟骨
椰汁流心球
炭火赤雞燒配生磨芥末
蒲燒鰻魚
椰汁流心球
蜆肉味噌湯
今次嚟咗銅鑼灣希慎廣場嘅佐賀燒肉谷,燒肉店主打來自日本佐賀農場直送佐賀和牛,設有5款任食燒肉放題套餐,套餐有多種選擇,包括日本和牛、美國牛肉、豬肉、雞肉、各式料理等超過百款配料,仲要食材新鮮又優質,性價比好高👍🏻👍🏻 惠顧指定套餐仲可以免費飲Asahi生啤、清酒、Movenpick雪糕𠻹!.🔸LV2 美國和牛海鮮放題 $388🔸今次就試咗呢個套餐,有多達106款美食可選擇😋 牛肉種類有:美國和牛肩胛肉眼、安格斯牛小排、煙燻壺漬封門柳、澳洲穀飼原塊牛板健、澳洲穀飼牛板健-厚切、骨付牛肋肉、牛舌等。最值得介紹係煙燻壺漬封門柳🥩,牛味濃、口感柔嫩,用上壺漬醃製後再加上煙燻處理,醬汁入味帶煙燻香氣,牛肉勁軟冧!除咗牛肉仲可以揀醬燒赤雞雞爽肉、赤雞雞腿肉;海鮮可以選擇照燒帆立貝、法國黃金螺、牛油蜆、鯖魚;小食方面可選擇多款日本料理,推介黑椒炸雞軟骨;唔夠飽要食啲澱粉嘅朋友,可以選擇香蔥胡麻冷烏冬,或者可以到自助區到自己炮製一碗紫菜飯~自助區更可無限追加超過40款美食(前菜、沙律、蔬菜)、甜品(雪糕、爆谷、大福)、飲品(韓式/台式飲料、無糖飲品)𠻹!餐廳更推出日韓「蠔」情生蠔祭,引入日本「兵庫縣生
🔸LV2 美國和牛海鮮放題 $388🔸

餐廳更推出日韓「蠔」情生蠔祭,引入日本「兵庫縣生蠔」同韓國「統營市生蠔」兩款上品生蠔,可以配上4款醬汁:明太子、檸檬蠔汁、清酒、韓式辛辣醬。只要消費滿$500,Like佐賀燒肉谷社交平台並喺佢哋嘅帖文留言區 Tag 兩位朋友,就可以免費獲贈日韓珍蠔🦪盛宴一份! 日本蠔更係肥厚飽滿、Q彈多汁,煮熟後更加鮮甜,個人鍾意配上清酒🍶,特別夾!😍

*凡惠顧LV3或以上級別套餐,可享無限追加生蠔及特調醬汁 (推廣期至31/3/2024)
新一年同朋友諗好要食餐好😆我地係ig睇左幾間餐廳見到佐賀燒肉谷,有幾間分店,而且銅鑼灣依間係新開的仲有開幕驚喜就係LV3以上級別放題套餐會送和牛壽喜燒(一份)😍好吸引呀~另外午市惠顧指定燒肉套餐每位減$40👍🏻放題套餐總共有4️⃣個級別:LV 1️⃣:特上牛品海鮮放題$288LV 2️⃣:美國和牛海鮮放題$388LV 3️⃣:澳洲和牛海鮮放題$488LV 4️⃣:日本佐賀和牛海鮮放題$618我地就叫左LV 4️⃣日本佐賀和牛海鮮放題,叫好後個和牛壽喜燒好快已經準備好😍 每人有2片和牛,和牛的油脂很平均而且雪花很美❤️ 由店員幫我們煮一煮呢個壽喜燒會先用牛脂粒起鍋,再加入洋蔥爆香,再倒入適量白砂糖,就咁聞已經好香🤤🤤 之後將佐資A4和牛燒至七成熟加埋蛋漿一齊食,入口即溶,好想連d醬汁飲埋🤤日本佐賀和牛有6款不同部位:1️⃣三角嫩肌2️⃣牛小排3️⃣牛薄炙4️⃣牛助肉5️⃣牛肩胛6️⃣牛角切一開始會上曬呢六款出晒,用個靚嘅木盒裝住佐賀A4和牛嘅雪花分佈好平均😍 睇到啲雪花就覺得已經好高質👍🏻 每個部位嘅質感都唔同,但每款都好好食~除咗日本佐賀和牛外,Level1️⃣至3️⃣嘅牛🐮都可以叫埋當中嘅煙燻壺漬封門柳同牛舌都叫左幾次~煙燻壺漬封門柳是很有
新一年同朋友諗好要食餐好😆我地係ig睇左幾間餐廳
見到佐賀燒肉谷,有幾間分店,而且銅鑼灣依間係新開的

另外午市惠顧指定燒肉套餐每位減$40👍🏻

3️⃣牛薄炙
4️⃣牛助肉
5️⃣牛肩胛
6️⃣牛角切
一開始會上曬呢六款出晒,用個靚嘅木盒裝住

當中嘅煙燻壺漬封門柳同牛舌都叫左幾次~
煙燻壺漬封門柳是很有長度,燒到一半後用鉸剪展開佢,食落更加粉嫩同易咬

仲有多款海鮮叫🐟🦐🦞🦑
每款海鮮都好新鮮,條魷魚係最意想不到是成條上的❤️

另外燒日本生蠔🦪我都食咗好多隻,因為生蠔每次都係大大隻又厚肉

除咗燒肉之外,仲可以自己整Guusant
自助區度會有個位置放滿了牛角包🥐,只將牛角包放烤網加熱10秒,然後加入自己鍾意嘅燒肉或者蔬菜,當然加埋醬汁,都好容易就整到😆
放題總共有4個級別。我哋揀咗LV3 ✨120分鐘澳洲和牛海鮮放題✨($488/位)。一月份送DIY和牛壽喜燒。其他月份都有嘢送㗎。LV3有超過128種食品任食,款式多到試唔晒。一開頭會送上拼盤,包括九款牛肉同埋四款海鮮。比較推介澳洲和牛上級牛胸腹,脂肪比例啱啱好,軟嫩得來唔會太油膩。另一款我哋比較鍾意嘅係煙燻壺漬封門柳。封門柳吸收晒醬汁嘅甜味。而且有醬汁嘅糖分,所以容易燒到有少少焦香。整體海鮮嘅質素都幾好。估唔到咁大隻嘅鮑魚都係任食。QR code落單嘅照燒帆立貝同原條魷魚筒都唔錯。尤其係魷魚筒,好容易就燒到香口。佢哋仲有唔少小食,過下口癮一流。我哋encore咗黑椒炸雞軟骨。雞軟骨細細粒,炸得特別香口爽脆。吉列炸蝦、焦糖甘薯就係一般放題質素。自助區仲有日式前菜、沙律、甜品、飲品、爆谷、雪糕。Encore咗抹茶軟雪糕,食落去同上星期喺日本食嘅差唔多🤣🤣🤣。建議試埋DIY Guu.燒肉可頌。估唔到牛角包加埋燒肉、沙律菜、醬汁真係幾夾🤫。
一月份送DIY和牛壽喜燒。其他月份都有嘢送㗎。

自助區仲有日式前菜、沙律、甜品、飲品、爆谷、雪糕。

🐂今天在銅鑼灣發現一家特色日式燒烤,店裡提供四種類型的燒肉放題套餐分別有澳洲、美國和日本的和牛,提供無限量的肉類和海鮮和自助餐吧。🥢這次我選擇的是$388的Lv2的套餐,牛肉可以選擇的部位也是一應具全,包括味道濃郁的澳洲和牛原塊板腱、牛肩胛肉,必食之選當然是煙薰壺漬封門柳,封門柳被譽為「牛之靈魂」,是牛橫隔肌的一部份,這個部位肌肉纖維較粗,顏色較深沈,但口感十分柔嫩。🔥店裡還有有趣的吃法,燒肉可頌,可以在自助區無限添加,把可頌烤熱後加上沙拉菜和醬汁裡面在放上新鮮的烤肉,又是別有一番風趣!🍖除了烤肉外自助區還有無限追加的超過40款美食,包括飲品和甜品等。看見現在中午的午市套餐只需要$98 起,可以吃到澳洲的谷飼牛板間和牛小排等…晚市半自助放題套餐則低至$188 起。

2024-01-29 67 瀏覽
另一半系不折不扣既牛魔王,對牛嘅品質非常有要求,講起燒肉,不得不提喺希慎廣場新開嘅「佐賀燒肉谷」,我哋一放工就去食,揀咗LV3,套餐包括澳洲和牛+海鮮放題,早割有優惠$448,正價$488,全程120分鐘👍一坐低職員就已經介紹,慶祝銅鑼灣新店開幕,會有期間限定,LV3 會送DIY和牛壽喜燒一份😀 同埋職員介紹可以試玩埋Guu•燒肉可頌🥐,可以用自己創意 DIY 喜歡嘅餡料喺牛角包入邊🤟🏻 我自己就放咗澳洲和牛肉眼芯、生菜、醬汁,一啖咬落去非常Juice😝職員介紹完一輪,就已經攞咗一盤梯級牛肉過嚟,呢一盤已經包括曬我哋套餐大部份嘅牛肉,有埋牌仔話你聽你食緊啲乜嘢,如果啱嘅話可以再order第二份!職員好快手就上埋壽喜燒,雖然話就系DIY,但系全程翹埋雙手就可以食,職員會用佢嘅經驗同你煮到啱啱好,咁就唔怕嘥咗啲靚牛肉!食咗好多款牛肉,其中最有印象就系呢幾款,嚴選牛肩里肌肉、特選牛小排、澳洲和牛-上級牛胸肉、澳洲和牛肉眼芯(醬醃) ,全部油脂分布均勻,而且各有特色。印象最深刻一定系,煙薰壺漬封門柳(醬油味)!佢會擺成卷放落壺內,上碟已經好靚,餐廳毫不吝嗇,封門柳拉起後,足足有一把間尺咁長,職

印象最深刻一定系,煙薰壺漬封門柳(醬油味)!佢會擺成卷放落壺內,上碟已經好靚,餐廳毫不吝嗇,封門柳拉起後,足足有一把間尺咁長,職員仲非常helpful地幫手燒,佢哋經驗好足夠,燒得好過自己燒多多聲😆燒完仲會同你剪埋放上碟👍

個餐仲包咗海鮮,因為啲牛肉實在太好味,海鮮變得食得唔多,一開始除咗上牛肉之外,佢仲會俾咗一盤時令海鮮,最靚系啲鮑魚,就算燒完都冇縮水,唔使落任何嘅鹽或者調味料,已經食得出鮮味!

飲品方面非常之多選擇👍 仲有得揀日本啤酒,飲飽食醉之後食埋個燒香蕉朱古力棉花糖,作為ending真系唔錯!
2024-01-29 69 瀏覽
“油滋滋,香喷喷ing…”-收工同同事過黎喱間新開ge烤肉放題~-同事同我介紹話佢個牛肉係日本九州佐賀縣農場空運直送的佐賀和牛,被譽為日本🇯🇵最高級的牛肉品牌之一-有4 款燒肉放題套餐我們兩個人揀咗$248 的套餐,就可以送一條「煙燻壺漬封門柳」~-封門柳好正啊!被譽為「牛之靈魂」,是牛橫隔肌的一部份,-喱個部位肌肉纖維較粗,顏色較深沉,但口感十分柔嫩。每只牛只有一条,肉味香浓!-用九宮格裝住上菜,好好睇!--肉類:和牛、豬肉、雞肉小食:可頌、八爪魚🐙、螺片、爆谷甜品🍮、雪糕🍦、飲品🧃等等都可以無限叫!-

“油滋滋,香喷喷ing…”

收工同同事過黎喱間新開ge烤肉放題

同事同我介紹話佢個牛肉係日本九州佐賀縣農場
空運直送的佐賀和牛,
被譽為日本🇯🇵最高級的牛肉品牌之一
有4 款燒肉放題套餐
我們兩個人揀咗$248 的套餐,
就可以送一條「煙燻壺漬封門柳」~

封門柳好正啊!
被譽為「牛之靈魂」,
是牛橫隔肌的一部份,

喱個部位肌肉纖維較粗,
顏色較深沉,但口感十分柔嫩。
每只牛只有一条,肉味香浓!

用九宮格裝住上菜,好好睇!

肉類:和牛、豬肉、雞肉
小食:可頌、八爪魚🐙、螺片、爆谷
甜品🍮、雪糕🍦、
飲品🧃等等都可以無限叫!
佐賀燒肉谷位於銅鑼灣希慎廣場, 地點方便,環境都幾舒服,座位寬敞,啱晒同朋友一齊嚟食燒肉放題我哋order咗最豐富嘅套餐 日本九洲產黑毛和牛鮮放題 ,食得開心又滿足佐賀燒肉谷會為客人提供咗一份壽喜燒材料,仲有專人即場為客人烹調,當然客人都可選擇DIY。呢種貼心服務,係少數香港餐廳可以做到,值得大讚。和牛紋理分佈平均,加上壽喜燒汁,入口軟綿綿,有入口即溶化嘅柔軟口感佐賀燒肉谷供應咗甚少係放題中可以食到嘅高質牛肉,包括:佐賀和牛三角嫩肌、佐賀 A4和牛薄炙牛肋肉、佐賀 A4和牛角切、佐賀 A4和牛肩胛、佐賀 A4和牛小排、佐賀牛肋條,每一款牛肉脂肪分佈唔同,味道各俱特色,但燒完都有香噴噴嘅油脂味,肉質唔錯。唔同部位嘅牛都有獨特口感、味道,用齒頰留香嚟形容確實無誇張。放題可以食到呢種質素嘅牛肉,真係性價比極高,真係感得自己好似去咗日本旅行~自助bar 仲有牛角包,可以夾住燒肉嚟食,自製Guu.燒肉可頌Guusant,製作啱自己口味嘅爆汁燒肉包,食得好chill~ 海鮮方面都有好多選擇,我哋點咗原條魷魚筒,份量十足,大大條。日本原隻生蠔係不能錯過嘅item,蠔肉厚身又大隻,燒完仲有生蠔嘅鮮味,

海鮮方面都有好多選擇,我哋點咗原條魷魚筒,份量十足,大大條。日本原隻生蠔係不能錯過嘅item,蠔肉厚身又大隻,燒完仲有生蠔嘅鮮味,食落啖啖肉,我食咗4隻~ 另外,青口和帆立貝都好推介,燒完仲係好鮮味,又夠厚肉,口感十足。

除咗牛肉、海鮮,仲有多款前菜、蔬菜、豬肉、豚肉、羊架可以㨂,款式好多~飲品除咗即飲罐裝汽水,仲有即磨咖啡可以㨂

除咗燒烤,仲設有熟食、甜品及飲品自助區,有爆谷機、軟雪糕機(有我最愛嘅抹茶軟雪糕)可以任玩任食,仲會每位客人送上movenpick ,真係超級滿足~

佐賀燒肉谷 📍銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場14樓1403-1405號舖🔥燒肉谷最近喺銅鑼灣希慎廣場開咗分店,而且開幕期間L3以上級別放題套餐仲送😍和牛壽喜燒😍, 今次我哋都係衝着呢一點而去😂🏬店舖裝修雅致,寬敞舒適,而且空間感高!非繁忙時間 兩個人都可以安排到四人卡位座,非常適合做放題!👍🏻💁🏻‍♀️放題套餐總共有四個級別:⚜️LV1️⃣: 特上牛品海鮮放題$288⚜️LV2️⃣: 美國和牛海鮮放題$388⚜️LV3️⃣: 澳洲和牛海鮮放題$488⚜️LV4️⃣: 日本佐賀和牛海鮮放題$618今次揀咗佢哋嘅LV3澳洲和牛海鮮放題,呢個套餐仲可以享用埋日本清酒同Sapporo 生啤放題,鍾意飲酒嘅話真係好抵!🍶🍻📸LV3有個招牌天梯燒肉,賣相好靚,完全係打卡必備!🇦🇺🥩呢個級別入邊有多種必食澳洲和牛!🥩澳洲和牛肉眼芯🥩澳洲和牛-上級牛胸肉🥩澳洲和牛 - 特上牛肋肉✨🤫驚喜必食推介 。㊙️👍🏻煙燻壺漬封門柳👍🏻㊙️聽講呢個部位比較矜貴,🐄每隻牛都只有一條!鍾意佢嘅肉質好軟腍,而且極入味!呢款肉我哋encore咗好多次!🤭🤭🥘最期待嘅和牛壽喜燒坐低冇耐就即刻有專人即席準備!每份大約有四片和牛,加埋蛋漿一齊食,入口即溶,
佐賀燒肉谷

💁🏻‍♀️放題套餐總共有四個級別:
⚜️LV1️⃣: 特上牛品海鮮放題$288
⚜️LV2️⃣: 美國和牛海鮮放題$388
⚜️LV3️⃣: 澳洲和牛海鮮放題$488
⚜️LV4️⃣: 日本佐賀和牛海鮮放題$618

📸LV3有個招牌天梯燒肉,賣相好靚,完全係打卡必備!
🇦🇺🥩呢個級別入邊有多種必食澳洲和牛!
🥩澳洲和牛肉眼芯
🥩澳洲和牛-上級牛胸肉
🥩澳洲和牛 - 特上牛肋肉
✨🤫驚喜必食推介 。㊙️👍🏻煙燻壺漬封門柳👍🏻㊙️
聽講呢個部位比較矜貴,🐄每隻牛都只有一條!
鍾意佢嘅肉質好軟腍,而且極入味!
呢款肉我哋encore咗好多次!🤭🤭
🥘最期待嘅和牛壽喜燒坐低冇耐就即刻有專人即席準備!每份大約有四片和牛,加埋蛋漿一齊食,入口即溶,未開始燒肉已經滿足咗。👍🏻👍🏻
🔥🥩燒肉谷仲有個好特別嘅🤘DIY環節,可以自己整🥐Guusant!
可以到自助區夾個牛角包番去,只需要將牛角包放烤網加熱10秒🔥,再加入自己鍾意嘅燒肉🥩,蔬菜🥬,同埋醬汁🥫就完成㗎!非常簡易,自己整完特別好食!😂
🤔整個放題120分鐘,有壽喜燒,又有得DIY整燒肉可頌,節目緊湊之下時間過得好快⏰,但記得要留返啲時間食綠茶雪糕!🍦
2024-01-22
2024-01-27 53 瀏覽
前幾日同朋友喺希慎廣場試咗佐賀燒肉谷 店舖裝修為簡約木系風格座位寬敞坐得非常舒服如果帶埋小朋友都係非常適合因為佢哋有雪糕🍦仲可以DIY燒肉牛角包今次試極上安格斯牛小排海鮮放題 一開始佢哋會上咗一個present嘅拼炒拼盤有齊牛胸腹、牛肩里肌肉、牛小排、牛肋肉及和牛等之後可以因應自己喜好去落單除咗牛肉仲有多款配菜小食麵飯類而開始放題前仲可以率先試咗DIY和牛壽喜燒先一次食哂兩種食法 和牛壽喜燒非常甜身 肉質鮮嫩好開胃 🤤我仲自製個人風格的爆汁燒肉牛角包🥐配合自己喜愛嘅肉及醬汁配搭正😋
前幾日同朋友喺希慎廣場
試咗佐賀燒肉谷
店舖裝修為簡約木系風格
座位寬敞坐得非常舒服
如果帶埋小朋友都係非常適合
因為佢哋有雪糕🍦仲可以DIY燒肉牛角包

今次試極上安格斯牛小排海鮮放題
一開始佢哋會上咗一個present嘅拼炒拼盤
有齊牛胸腹、牛肩里肌肉、牛小排、牛肋肉及和牛等
之後可以因應自己喜好去落單
除咗牛肉仲有多款配菜小食麵飯類