2008-09-04 19 瀏覽
早幾日有朋友生日, 佢地話上次去日本果時食過日式燒肉, 返到來又好想食多次, 所以就來左呢間試下啦.我地order 左 4 個拼盤, 2 個牛肉拼盤, 2 個海鮮拼盤, 1個豆付沙律, 1 凱撤沙律, 2 個豬頸肉, 仲有2個燒飯團 同燒餅. 再叫多支燒酒潻...結果係:食物質素: 牛肉新鮮, 有入口即溶既感覺. 海鮮ok新鮮, 豆付好特別, 燒飯團幾好玩, 不過食落就無咩特別, 勝在夠飽肚.個果不知明既好似薄餅既野, 不予置評.燒酒ok啦, 但記住唔好比佢加蒸溜水, 如果唔係就收你錢.服務質素:服務態度差得很, D待應叫左都唔多理人, 好似唔識聽中文甘. 之後, 我地有朋友上去果時拎左蛋糕, 甘我地食完飯咪叫D待應拎個蛋糕出來, 點之D待應就真係拎個蛋糕出來, 袋都唔除, 碟又唔比我地.甘我地叫佢地幫我地整好張枱, 點之佢地來就拾左3隻碟就走左....再叫再收多2隻.......如果大家去只係為食物, 環境, 甘呢間都ok, 甘多人食左甘多野, 每人都係$2XX, 大家去之前有心理準備甘就得啦.

食物質素:

燒飯團幾好玩, 不過食落就無咩特別, 勝在夠飽肚.

個果不知明既好似薄餅既野, 不予置評.

燒酒ok啦, 但記住唔好比佢加蒸溜水, 如果唔係就收你錢.

服務質素:

2008-09-03 13 瀏覽
9月1日為左慶祝女友轉左份新工係佢上去簽約之前... 我地上左呢度係燒肉~ 由於是日無BOOK... 有點擔心去到會無位 可能時間尚早... 入面都仲有幾多空位... Good~~~(入面d裝修甚為日式呀... 好多日本顧客+日本waiters... )叫左 伊呂波定食 & 燒肉定食 (牛肉+和牛牛舌) 各一(各自加左20蚊加大碟肉~xdd)野食好快就黎左... 一睇.....................嘩............. d牛肉好靚... 紋理分明 急不及待將佢地倒晒去個爐度燒...... 食後感: 原來 伊呂波定食 最好食... !!!!!~ 3樣比起上黎... 豚肉 > 和牛牛舌 > 牛肉(牛肉絕對係高水準... 只係另外2款更加妙到毫癲罷了 -,-)(燒烤部份全程由女友主理... 可能都關佢既技巧事 )之前淨係食過盛8既我已經覺得好好食...試完呢個之後... 先知道原來天外... 還有天.... 食完定食仲有一杯choco雪糕...飽到上晒心口 >_<~~~err... 下次唔知幾時再會有機會黎食鳥...

9月1日
為左慶祝女友轉左份新工
係佢上去簽約之前... 我地上左呢度係燒肉~

由於是日無BOOK... 有點擔心去到會無位
叫左 伊呂波定食 & 燒肉定食 (牛肉+和牛牛舌) 各一
(各自加左20蚊加大碟肉~xdd)
嘩............. d牛肉好靚... 紋理分明

急不及待將佢地倒晒去個爐度燒......

食後感: 原來 伊呂波定食 最好食... !!!!!~

3樣比起上黎... 豚肉 > 和牛牛舌 > 牛肉
(燒烤部份全程由女友主理... 可能都關佢既技巧事
之前淨係食過盛8既我已經覺得好好食...
試完呢個之後... 先知道原來天外... 還有天....

食完定食仲有一杯choco雪糕...
飽到上晒心口 >_<~~~
err... 下次唔知幾時再會有機會黎食鳥...

賣相超掂呀 :p
原來豚肉最正...
金黃剔透 :o
不錯的雪糕
賣相超掂呀 :p
原來豚肉最正...
金黃剔透 :o
不錯的雪糕
  • 豚肉
2008-09-03 1 瀏覽
一星期前已book枱, 31號食lunch, 上到去recept冇侍應都算, 話左佢知乜乜小姐book左幾點幾位, 等到另一pair上黎, 仲要比埋位人地, 都算喇 book左枱都要坐廳, 唔係卦, 心情已經扣晒分, 仲要坐廳係要除鞋, 又嘈喎, order左2個set, 加$20 加大左, 老公話豬肉唔錯, 我就覺得ok啦, 麵鼓湯同蒸旦都ok, 反而牛舌好失望, 一d都唔似牛舌既 牛肉都唔錯既, 反而雪糕係最出色, 好滑丫, 食到2點半已經逐枱同你埋單計數
2008-09-02 15 瀏覽
近排一講開食日本燒肉.好多朋友推介伊呂波燒肉.叫我一定要試試佢.今天我的朋友生日.所以一行4人就去會一會.一上到去好多人.好彩一早book咗枱.個侍應好快咁帶我地去book好嘅枱枱.我地4人己急不給待orad.因第1次去,不太清楚這店嘅招牌.好彩這店的侍應.為我們介紹一D頂級和牛.先嚟刺身併盆.再叫和牛肉眼.日本西泠同有個厚切牛排肉嘩.一食落口.D牛好軟口同好有肉味.正:因太口味.好快已清哂枱.再叫了一客簿牛舌.但我就覺不太軟口.再問侍應還有冇好介紹.她就推介厚切牛舌.嘩一試正到流油.好好味我地真開心.食得好暢快尾聲因有蛋糕.所以叫侍應幫手上cake.她們真的細心.還為我們唱生日歌.服務真令我地+分之滿意.總括哩講.今天是開心的一天伊呂波我已愛上你了
.今天我的朋友生日.所以一行4人就去會一會
.再叫了一客簿牛舌.但我就覺不太軟口.
再問侍應還有冇好介紹.她就推介厚切牛舌.嘩
一試正到流油.好好味
我地真開心.食得好暢快
總括哩講.今天是開心的一天
伊呂波我已愛上你了
(非會員)
當日是我朋友的生日~一行四人買了蛋糕預左去個度切黎食啦~打去BOOK位個陣預先問左使唔使切餅費~佢地講左"唔使"~我們就放心拎去比佢地切餅了~去到之後佢地D人話要切餅費喎!!真的生氣~和她們拗左好耐之後~佢地道歉都唔肯講~就話一定要收~冇可能唔收!一D禮貌都冇~仲要同個客係咁拗落去~SEVICES都BAD~!!D食物黎講都好新鮮呀~肉質美味~極高水準~但價錢真係幾貴~不過試下冇坊呀!!D蝦好大隻好正呀~帶子同牛舌好味到不得了=3=
當日是我朋友的生日~一行四人買了蛋糕預左去個度切黎食啦~
打去BOOK位個陣預先問左使唔使切餅費~佢地講左"唔使"~
真的生氣~和她們拗左好耐之後~佢地道歉都唔肯講~
但價錢真係幾貴~不過試下冇坊呀!!D蝦好大隻好正呀~
帶子同牛舌好味到不得了=3=
見同事之前有講開呢間~~就今日就去左試下個lunch由於冇訂位關係~~都等左好幾張~~我地2個人食但3個人有位就可以直接入去~~可能佢有分3人台同2人台而我都好好彩座到搭搭米~~~好開心見到左張menu (set lunch) 就叫左最頂果兩個餐 一個$90 另一個$120加肉就好似+$20個餐都黎得幾快可以燒下牛肉豚肉個感覺都幾好~~D牛肉一入口都幾好食~~唔錯呀不過個SET D刺身就好細塊~~大塊小小就好嚕但果時可能掛住燒牛肉~唔記得食飯~~所以搞到D飯都有小小凍~~=.=總括黎講~我覺得D牛肉幾好食呀~~~~值得一試但我諗夜晚應該會貴好多~但夜晚既SETTING應該會好過LUNCH
見同事之前有講開呢間~~就今日就去左試下個lunch
由於冇訂位關係~~都等左好幾張~~我地2個人食
但3個人有位就可以直接入去~~可能佢有分3人台同2人台
而我都好好彩座到搭搭米~~~好開心

加肉就好似+$20
個餐都黎得幾快
可以燒下牛肉豚肉個感覺都幾好~~
D牛肉一入口都幾好食~~唔錯呀
不過個SET D刺身就好細塊~~大塊小小就好嚕

總括黎講~我覺得D牛肉幾好食呀~~~~值得一試
但我諗夜晚應該會貴好多~
但夜晚既SETTING應該會好過LUNCH
刺身~~~美中不足就係好似細塊左D...
唔錯呀~~~
D肉燒即食好野味~~~正!!
一眼望落去以為係雲尼拿~點知食落原來係蕃薯雪糕~少有!
D肉燒即食好野味~~~正!!
一眼望落去以為係雲尼拿~點知食落原來係蕃薯雪糕~少有!
  • 伊呂波套餐
2008-08-13 16 瀏覽
一直好多人同我講伊呂波好掂,呢晚星期日晚8點半去到,冇乜人,六成滿。叫左牛肉拼盤,鹽燒牛舌,豆腐沙律。豆腐沙律OK,鹽燒牛舌幾好。但個牛肉拼盤就麻麻地 (忘了價錢,約$5xx) ,刀工唔得,切到又大又細咁,唔知想點,咁既價錢應該要切得工整好多,唔會令人覺得係一碟肉碎。服務麻麻地,但我都唔會話好差,至少有同我地添左幾次茶。呢餐唯一bonus 係食到中段楊千樺同朋友坐係我們對面的房,不過間房冇乜遮擋,睇得好清楚 : )
2008-08-08 7 瀏覽
老板請食晚飯地點任選, 就私下決定往伊呂波吃日本燒肉, 一行三人晚上 7:30 到達, 老板先點了一支和歌山產的梅酒 (720ml) $300, 酸酸甜甜很易入口, 但酒精度有 14, 酒量淺的很易醉, 女孩子要小心.哈哈 ! 竟和老板 2 人幹掉了整支酒, 一路把酒言歡一路燒燒肉, 又真係人生快事也 ! 飲杯 先來頭盆刺身醒醒胃北寄貝刺身 $120, 一只大貝, 需然貴但很新鮮, 正 甘蝦一客 ( 4 隻 ) $60 普普通通刺身3 點盛 $210 - 三文魚及 2 款吞拿魚赤肉 -每款小小的 5 片, 需有鮮味但不肥美也不算特別靚的貨色, 祗可說物非所值 再來主菜燒肉出場了伊呂波特選盛合 $330 - 有牛肉 / 牛舌 / 雞肉 / 2 只大竹節蝦 / 2 只帶子 / 尤魚片等等 - 這個盛合份量足, 以伊呂波晚餐餐牌价錢來說, 叫這個是最抵的.上牛排骨肉 $230 - 祗有 8 片, 即每片要 30蚊啦, 將牛排肉每邊輕輕燒一燒, 再配合一口珍珠米飯, 嘩! 人間何世....鹽燒牛舌厚切 $200 - 又係 8 片, 甘美豐腴又鬆化, 口感一流, 包你一吃愛上, 正所謂慾嘗
老板請食晚飯地點任選, 就私下決定往伊呂波吃日本燒肉,
又真係人生快事也 ! 飲杯

先來頭盆刺身醒醒胃
北寄貝刺身 $120, 一只大貝, 需然貴但很新鮮, 正

甘蝦一客 ( 4 隻 ) $60 普普通通
需有鮮味但不肥美也不算特別靚的貨色, 祗可說物非所值

再來主菜燒肉出場了
伊呂波特選盛合 $330 -

再配合一口珍珠米飯, 嘩! 人間何世....

包你一吃愛上, 正所謂慾嘗靚牛舌; 莫惜腰包錢.

最係的衝刺
海鮮蔬菜煎餅 $70 - 像韓國煎蔥餅 + 中式煎薄撐, 咸香薄脆, 不錯
冷麵 $80 - 麵質特別, 凍湯酸甜醒胃, 但配料祗有一只蛋及一小口蘋果,
好吃但不值咁貴

3 人點了鹽味雪榚和綠茶雪榚 每客 $25 - 上次已試過綠茶, 也聽聞鹽味很特別,
所以今次我選了鹽味, 老實說和綠茶一榚很滑很重奶味, 但鹽味很薄,
個人覺得像淡味的雲喱拿雪糕.
正所謂辛苦揾來自在食, 偶一的放肆與奢華, 是代表不待薄自己......

何況是老板請 ( 不是辦公室政治飯又真係吃得零舍開心 ).
埋單總計, 今晚 3 人豪吃了 $1,950.00
再說一句, 多謝劉老板...... 你幾時再請客呀 ?!

P.S. 整体上待應服務不錯, 祗有一個女待應整晚黑口黑面 ( 看起來應是比較高級的 ),
高級收費低檔待應, 為免影響店譽, 炒咗佢啦

鹽味及綠茶雪糕 - 每客 $25
  • 鹽燒牛舌厚切
  • 汁燒上牛排骨肉
2008-08-06 10 瀏覽
好友帶我去食好野,原來就係經過左好多次見到有個和牛banner果間一入到去覺得好日式, 好正.諗番起係日本食燒肉 : )叫左*牛肉盛合set *壺浸牛肉 *海鮮set*飯團+紫菜湯牛肉真係好好食, 最中意係牛舌同牛肉粒.牛舌係比較厚少少, 口感同味道都勁GOOD!牛肉粒一咬落去好多汁.. 諗起都好想食 : D壺浸牛肉係用酒醃過, 味道都OK, 不過就食唔到牛肉味咁.燒海鮮不嬲都唔係好中意食, 不過北寄背就非常不錯!驚喜係原來燒飯團好好味!燒果陣加埋D汁, 可以燒到好脆! 好正 : D不過唔好落咁多汁, 唔係會散晒.不過3個人都食左差唔多$1100,原來LUNCH SET $90就得, 下次都係去食LUNCH.
好友帶我去食好野,
原來就係經過左好多次見到有個和牛banner果間

一入到去覺得好日式, 好正.
諗番起係日本食燒肉 : )

叫左
*牛肉盛合set
*壺浸牛肉
*海鮮set
*飯團+紫菜湯

牛肉真係好好食, 最中意係牛舌同牛肉粒.
牛舌係比較厚少少, 口感同味道都勁GOOD!
牛肉粒一咬落去好多汁.. 諗起都好想食 : D

壺浸牛肉係用酒醃過, 味道都OK, 不過就食唔到牛肉味咁.

燒海鮮不嬲都唔係好中意食, 不過北寄背就非常不錯!

驚喜係原來燒飯團好好味!
燒果陣加埋D汁, 可以燒到好脆! 好正 : D
不過唔好落咁多汁, 唔係會散晒.

不過3個人都食左差唔多$1100,
牛舌+牛肉粒 正
燒羊蔥同菇亦係好不錯
旁邊有比較私人的座位.
出奇好味的飯團
牛舌+牛肉粒 正
燒羊蔥同菇亦係好不錯
出奇好味的飯團
星期六同媽咪去到, 點知勁多人,所以咪book位星期日同媽咪同細妹試!!環境好, 同埋要贊食完無一陣油煙臭味, good!!我地叫咗一個伊呂波定食, 燒肉定食同有魚生飯的定食!!全部都有加$20加大碟肉!!所以食晒牛肉, 豚肉, 牛舌同雞肉!!牛肉, 牛舌都好正, 豚肉媽咪話有豬味, 但我食唔到, 燒耐d脆脆地, 正!!雞肉就普通, 可以唔食!!平時香港d麵豉湯好重味精, 但呢度d麵豉湯好好飲!!魚生都好鮮甜, 甜品係冧酒提子, 好正!!伊呂波好味, service又好, 我會再去架!!
星期六同媽咪去到, 點知勁多人,
所以咪book位星期日同媽咪同細妹試!!

環境好, 同埋要贊食完無一陣油煙臭味, good!!
我地叫咗一個伊呂波定食, 燒肉定食同有魚生飯的定食!!
全部都有加$20加大碟肉!!
所以食晒牛肉, 豚肉, 牛舌同雞肉!!
雞肉就普通, 可以唔食!!

平時香港d麵豉湯好重味精, 但呢度d麵豉湯好好飲!!
魚生都好鮮甜, 甜品係冧酒提子, 好正!!

伊呂波好味, service又好, 我會再去架!!
2008-08-03 34 瀏覽
今日再次同細家姐(實實梨)出去搵食, 今次佢介紹我去尖沙咀的<伊呂波>食燒肉, 而且佢請喎, 咁更係去啦. 仲有佢仲早一日Book 定位, 確定行程順利, 真的安排周到, 攪到好似我生日咁, 哈哈!!! 1. 伊呂波定食 ($90) (+20 加大碟肉) ~ 定食包括: 牛肉一碟, 天婦羅, 刺身, 一碗白飯, 麵豉湯, 蒸蛋, 及餐後甜品 - 綠茶雪糕. 呢個定食真係好豐富呀. 牛肉正到爆, 口感一流呀, 每咬一啖, d肉都會被撕開, 正!!! 天婦羅都唔錯. 至於刺身都好正呀, 夠新鮮, 冇腥味, 仲有刺身是安排放在一杯冰上, 使刺身保持在最佳的狀態, 正正正!!! 麵豉湯都夠料, 味道唔錯. 蒸蛋就普通, 因為我唔係好like, 哈哈!!! 綠茶雪糕係我0既至愛, 味道都幾好, 因此令我想起<羽壽司>的綠茶雪糕. 1. 牛肉 + 牛舌定食 ($85) (+20 加大碟肉) ~ 定食包括: 一碟牛肉+牛舌(大約8片), 一碗白飯, 麵豉湯, 蒸蛋, 及餐後甜品 - 綠茶雪糕. 實實梨由於曾在另一間有名0既燒肉店食過, 因此覺得燒肉0既份量往往不

1. 牛肉 + 牛舌定食 ($85) (+20 加大碟肉) ~ 定食包括: 一碟牛肉+牛舌(大約8片), 一碗白飯, 麵豉湯, 蒸蛋, 及餐後甜品 - 綠茶雪糕. 實實梨由於曾在另一間有名0既燒肉店食過, 因此覺得燒肉0既份量往往不會太多. 所以今次 +$20, 將燒肉分量加上. 牛肉如期望般對味, 愛吃牛舌的她, 覺得這兒的牛舌, 厚度適中,有咬口. 定食每一樣食物都做得不錯. 店內的環境亦十分舒適. 可惜的是, 想試的鹽味雪糕, 被綠茶雪糕代替了.

P.s. 燒肉配有特定0既醬汁, 我覺得最好0既效果就係燒肉和醬汁0黎一個輕輕的接觸, 味道就會最好!!! (這個只是個人喜好)

整體評價:質素0既表現!!!
伊呂波定食
牛舌 + 天婦羅
燒牛肉
綠茶雪糕
伊呂波定食
牛舌 + 天婦羅
燒牛肉
綠茶雪糕
  • 燒肉定食!!!
同家姐早2日BOOK定LUNCH TIME食飯,有得坐房,靜D,同D台都好大張,環境都幾好!叫了2個SET LUNCH,一個係燒肉定食加大(牛肉+牛舌+豬肉),豬肉望落好肥,但食落好好味,牛舌就有點失望,有冇咬不爛的感覺,牛肉都幾好!第2個係180個SET,份量好少,個牛肋骨係最好,另外2樣就一般!!下次會試下伊呂波定食,見到人地成台都係野食,好像不錯!雪糕係香蕉味,LEE個係成餐最正!!SERVICE 係十分差,冇一個WAITRESS笑過,最過份係我地未食完佢地就熄左個爈,要自己開返,有待改善

雪糕係香蕉味,LEE個係成餐最正!!

• 牛肋骨
2008-07-31 7 瀏覽
第一次寫食評, 因為真係值得support 一下!一行三人去左喱間日本燒肉店, 食個set lunch. 一去到個環境幾好, 係好日式既style, 因為係坐有個凹位果d 地下. 而且果日唔算多人. 跟住我地叫野食啦, 當然食燒肉啦~exactly個set 名唔記得lu, 但有一個係和牛set $180, 一個係魚生刺身, around $160.. 有一個係豚肉拼天婦羅$90. 個set都係有個飯, 湯, 有雪糕, 但唔知點解前菜有泡菜同芽菜??豚肉同和牛好正!! 和牛入口即溶, 好淋!!!! 但真係留意overcook! 魚生刺身就一般啦, 唔特別肥美... 最後個雪糕要一讚, 我之前未食過鹽雪糕, 好似好怪, 但食落去你知佢係咸但唔會抗拒, 幾軟滑, 唔會死實實. waitress d service 一般, but 算了, i don't care. total食左around $4xx 有encore!!
第一次寫食評, 因為真係值得support 一下!

• 和牛lunch set $180
2008-07-29 9 瀏覽
星期六實在很熱, 走在尖沙咀有想暈的感覺,心想這麼熱的天氣應留在家嘛, 幹嗎發神經要跑到尖沙咀伊呂波吃燒肉午餐但當把燒肉送入口就馬上把之前的抱怨拋諸腦後。  伊呂波地方不大裝修簡潔, 侍應的服務不錯反應也快, 3 個人點了伊呂波套餐 $90 及燒肉套餐二客 (加大肉 ) $105, 燒肉套餐選了牛肉拼牛舌和牛肉拼豚肉. 每份套餐都附前菜. 味噌湯 . 蒸蛋和雪糕伊呂波套餐有雜錦天婦羅- 蝦. 冬菇. 茄子和南瓜各一, 脆漿比較厚. 四色刺身-用冰杯裝着的小小刺身賣相漂亮用料亦很新鮮. 和牛肉-肉質柔嫩有肉味, 必食推介. 燒肉套餐 - 牛肉拼牛舌-牛舌很精采, 又一必食之選. 牛肉拼豚肉-豚肉就像五花腩片, 薄薄豬腩片經略略燒焦,再配上珍珠米白飯, 絕配 飯後送上的綠茶雪糕很重奶味及滑溜,又一好味。吃完這一餐很滿足, 這個价錢這個質數, 絕對物超所值啦  * 大家記着加多 $20 就可以把肉加大 - 又真係大碟好多的
幹嗎發神經要跑到尖沙咀伊呂波吃燒肉午餐

但當把燒肉送入口就馬上把之前的抱怨拋諸腦後。

伊呂波地方不大裝修簡潔, 侍應的服務不錯反應也快,
燒肉套餐選了牛肉拼牛舌和牛肉拼豚肉.

每份套餐都附前菜. 味噌湯 . 蒸蛋和雪糕

四色刺身-用冰杯裝着的小小刺身賣相漂亮用料亦很新鮮.
和牛肉-肉質柔嫩有肉味, 必食推介.

燒肉套餐 - 牛肉拼牛舌-牛舌很精采, 又一必食之選.

牛肉拼豚肉-豚肉就像五花腩片, 薄薄豬腩片經略略燒焦,
再配上珍珠米白飯, 絕配

飯後送上的綠茶雪糕很重奶味及滑溜,又一好味。

吃完這一餐很滿足, 這個价錢這個質數, 絕對物超所值啦

• 伊呂波套餐
  • 燒肉套餐
2008-07-21 21 瀏覽
週六出尖咀買禮物,事前同好友共進午餐。去到棉登徑,想食的利久庵沒有開門,天卻突然落起雨來,於是過了隔兩條街的伊呂波,幸好都有位。  地方不大卻十分企理,我很享受那cozy的氣氛。被領到中間位,個人也是喜歡該處多於間房位,所以很開心。午餐均會附送前菜、味噌湯、蒸蛋及雪糕,十分划算,精挑細選之下,我們點了伊呂波套餐及燒肉套餐各一,共有以下食物: 前菜-有泡菜、豆芽及莧菜,簡單而味道不錯味噌湯-足料又不會死咸,不愛此味的我都飲清了四色刺身-冰杯呈上的刺身是伊呂波套餐內容之一,我試了池魚、吞拿魚與魷魚,用料新鮮味道不俗,加上蟹籽增加口感,是清新的開始!雜錦天婦羅-亦屬是伊呂波套餐內容,我試了冬菇鮮美肉厚,茄子也不會太油,也有水準,如脆漿外層稍脆點會更佳。牛肉-肥瘦得宜、肉質柔嫩,燒至六成熟最為芳香可口。在此亦一讚伊呂波的硬件與設定,火侯較細不但易控制,食物亦不易「痴」爐,坐在爐邊亦不會太熱!和牛牛舌-必選燒肉套餐因可揀牛舌。牛舌比牛肉更豐腴肥美,肉質彈牙甚有咬口,燒至七成熟真是美味到不得了,必食推介!豚肉-燒肉套餐可揀1-3款肉,我只揀了兩款,因怕分薄牛舌份量;但豚肉也實在值得一試的:半肥瘦的

前菜-有泡菜、豆芽及莧菜,簡單而味道不錯
味噌湯-足料又不會死咸,不愛此味的我都飲清了
豚肉-燒肉套餐可揀1-3款肉,我只揀了兩款,因怕分薄牛舌份量;但豚肉也實在值得一試的:半肥瘦的豬肉不妨燒久一點,待面層燒至微焦,點上醬汁享用真是香口好吃得緊,當然煙韌可口的珍珠米也應記一功。
蒸蛋-這個就令我失望了,雖然口感柔滑無比,但吃來毫無蛋香,再豐富的配料也無補於事。
飯後雪糕-milk top的雪糕附有雲尼拿籽,香草與牛奶味皆濃又滑溜,不過我喜歡質感再實一點的雪糕。

雖然有時會應接不暇,但整體服務也算不錯,唯一不滿是廁所只有一格。滿足的一餐埋單$200有找,十分抵食,食完離開時天氣更轉晴,一如心情!
豐富的伊呂波套餐
牛肉.和牛牛舌及豬肉
火爐易控,成品美味!
蒸蛋較差,雪糕還不錯
豐富的伊呂波套餐
牛肉.和牛牛舌及豬肉
火爐易控,成品美味!
  • 伊呂波套餐、和牛牛舌