2017-12-08 151 瀏覽
新店少人 要食快d食 遲下實排長龍真心好食 抵食 服務態度一流希望keep到Ps 墨魚餅有埋墨魚軟骨 掂無冰奶茶 掂涼拌黑木耳 推薦 有花椒八角味 正牛丸有牛味🤣 任你點車仔面 潛力店
新店少人 要食快d食 遲下實排長龍

涼拌黑木耳 推薦 有花椒八角味 正
牛丸有牛味🤣
任你點車仔面 潛力店
2017-12-07 813 瀏覽
有時間都會出深水埗執下平野,今日落去發現係福華街新開左間車仔麵鋪,由地鐵站行去都係3分鐘左右,地點超方便。呢度地方算大,裝修企理簡單,環境舒服光猛。Menu呢度除左有車仔麵之外,仲有兩餸飯、牛角包、菠蘿包同小食等等...至於車仔麵,仲有成四十幾款餸任你選擇tim蒜辣雞翼尖$20呢個蒜辣雞翼尖味道夠,不過口感就差少少,雞翼尖比較淋身鮑汁炆花膠$30呢個花膠好抵食,大大舊,食落超入味,口感又軟淋車仔麵(6餸1麵)$52呢碗車仔麵大大碗好抵食,揀足6個餸先係五十零蚊。瑞士雞中翼醃得超入味,雞翼食落又爽口日本糖心蛋做到真糖心,口感味道都一流,唔配拉麵配車仔麵同樣出色至於呢個手打墨魚餅,外面煎得香脆,咬落爽口彈牙而呢舊魚片頭就超大舊,抵食又彈牙整體黎講,成個車仔麵都好味抵食,湯底腩汁都好正

呢度地方算大,裝修企理簡單,環境舒服光猛。

Menu

蒜辣雞翼尖$20
呢個蒜辣雞翼尖味道夠,不過口感就差少少,雞翼尖比較淋身

鮑汁炆花膠$30
呢個花膠好抵食,大大舊,食落超入味,口感又軟淋

車仔麵(6餸1麵)$52

至於呢個手打墨魚餅,外面煎得香脆,咬落爽口彈牙

而呢舊魚片頭就超大舊,抵食又彈牙

整體黎講,成個車仔麵都好味抵食,湯底腩汁都好正
2017-12-04
2017-12-06 181 瀏覽
近排好少去深水埗,今日去開發現原來開左間車仔麵店。可能新開關係比較少人,店面乾淨企理坐位舒適,加左唔少分。依家愈開愈多車仔麵檔,但係真係好食既少之又少。就算出名好食,做耐左都每況愈下,名氣尤如死亡之吻。我叫左碗腩汁蘿蔔牛腩糖心蛋幼麵,蘿蔔牛腩常見既餸,但係糖水蛋呢個通常拉麵先會見到作為大膽既年輕一代,緊係要試下港日混合菜首先,碗麵一放低第一個感覺就係抵,餸多到差唔多蓋過碗麵 不過好唔好食先係最重要。飲第一啖湯 唔太差清甜唔會油膩,蘿白入味但係可以再煮冧啲,個人比較鐘意入口即溶而牛腩唔會好似橡筋 ,不過不失。到溏心蛋最驚喜既一個餸,估唔到一間車仔麵店可以比起拉麵店更好食,值得一試整體黎講 性價比高既良心小店 32蚊碗3餸車仔麵,真係叫做高質。如果有機會再去希望試下佢既花膠同牛角包

作為大膽既年輕一代,緊係要試下港日混合菜

而牛腩唔會好似橡筋 ,不過不失。到溏心蛋

• 溏心蛋
2017-12-05 145 瀏覽
今日行開深水埗見到新開左間車仔面 一於就試下 有沙嗲 又有酸辣 最後叫左麻辣 好驚喜 食唔停口 芝士獅子狗好好食 羅白唔會死甜好似浸左糖水咁 見佢仲有好多餸同唔同野食 下次再黎試其他

2017-12-02 211 瀏覽
今天再去食位於深水埗嘅任你點車仔麵,牛腩好高質,手打墨魚餅外脆內軟,蘿蔔好淋,麻辣湯位改咗配方好香好濃,整體水凖提高咗好多。其實香港有好多好味車仔麵,有一啲住打靚料配清湯,另一啲就濃味湯底配質素一般嘅料,而且仲會好重味精。要找一間料靚又湯底正嘅車仔麵,除咗大角嘴嗰間車品品,我覺得任你點很另一間必定一值嘅選擇。佢地除咗一般車仔麵應有嘅餸,仲有好多特別嘢,好似花膠同埋豬軟骨,都算係幾出色嘅配撘。我個人認為好味過隔離街嗰間米芝連推介嘅X記車仔麵,非常值得一試👍🏼

麻辣車子麵
2017-12-01
麻辣車子麵
哈哈,已經食過幾次,實在太好味😂😂食過麻辣湯,今次就食腩汁幼麵,😋😋個腩汁好濃,唔似平時果d ,比少少汁你就算,而成個湯都深啡色既腩汁,好好味。😁😁😁今次叫左鮮蝦卷,幾彈牙喎,😁蘿白大舊又多,無渣又甜的,好食!仲有唔少得我既例牌菜.....秘製豬頸肉😂😂😂好鬼正!店員又好好人,次次去買野食都好有禮貌😊😊😊😊
今日黎深水埗揾個朋友,跟住為左揾個地方好好坐低傾下偈,上openrice就見到呢邊有新舖頭,於是就去左簡下有邊間好食,行行下見到呢間舖個名叫任你點車仔麵,見到平平地就簡左呢度開飯喇。車仔麵黎得車仔麵舖一開始就緊係要揀個車仔麵先喇,呢個車仔麵個湯底真係好清,入口唔會好口渴,而且料嘅份量絕對唔會小,真係有啲令人驚喜。鮑汁花膠花膠真係好大塊,好有口感,夠晒足料,加埋佢本身果種淡淡嘅咸味已經好令人滿足,而且仲要超平,12蚊咋。。。自家製牛展牛展係餐廳自家製,一夾起非常亮身,入口令人感覺厚身好夠肉味,不過入口都唔粗身。自家製日式叉燒日式叉燒入口夠厚身,而且唔會有死咸味,肉又夠晒結實,餐廳真係好俾心機做。自創牛角包漢堡牛角包夠鬆脆,入裡再加入餐廳自家調製嘅料,入口好有醒胃,牛角包嘅鬆脆同埋調料令人難忘,好小有餐廳會提供到咁特別嘅牛角包漢堡。手打墨魚餅而家出街食份手打墨魚餅閒閒地都6,70蚊,呢度24蚊咋。。。而且啲手打墨魚餅片片都真材實料架,入口件件都口感結實又夠彈牙今次嘅體驗都算幾好,比起一般車仔麵嘅舖頭所有野都做得好更到位,食材亦都更加新鮮,有機會都要再黎先得
車仔麵
自家製日式叉燒
自創牛角包漢堡(碎蛋)
自創牛角包漢堡
自家製日式叉燒
自創牛角包漢堡(碎蛋)
  • 自創牛角包漢堡
2017-11-26 161 瀏覽
可能係新開張關係,晚餐時間7點鐘都無乜人,係因為見到花膠所以被吸引入去,結果真係無限驚喜。$12一份鮑汁花膠絕無渣流攤,有3大塊,鮑汁味其實唔係好覺,但好入味,招牌之作真係必食,墨魚餅厚身彈牙有驚喜,蘿蔔夠甜有揀過無渣。可惜粗麵比較一般。熱奶茶,夠香、濃、滑!茶杯更用上傳統茶餐廳厚身杯,令口感更滑順!$40三餸麵仲有野飲,新張期內9折只係$36,今時今日真係抵食到不得了!真係估唔到深水埗會值得推介!
可能係新開張關係,晚餐時間7點鐘都無乜人
,係因為見到花膠所以被吸引入去
,結果真係無限驚喜

,墨魚餅厚身彈牙有驚喜
,蘿蔔夠甜有揀過無渣。
可惜粗麵比較一般。

真係估唔到深水埗會值得推介!
2017-11-25
  • 鮑汁花膠
2017-11-16 239 瀏覽
見到新開張,仲話新開有九折呀。買左碗 燘花膠 + 豬頸肉 + 芝心獅子狗,哈哈,花膠好多呀,成兩大塊,好正呀🙊🙊😋😋😋佢d秘製豬頸肉,嘩,超淋,佢整到好似豬腩肉甘,好好食😝😝獅子狗就一般,不過花膠同豬頸肉必食😋😋😋另外湯底我要左麻辣 ( 小 ) ,好香呀,好味!因為我外賣的,分了湯,河粉仲好多呀!😝員工既態度又好好,好有禮貌!一定會有下次😛😛😛😛😛....................
見到新開張,仲話新開有九折呀。