2020-01-13 55 瀏覽
今日同閨蜜去旺角行街,行到攰,講起之前同事介紹過我的日式小店,所以決定去試吓。一入到去就有店員打鼓歡迎我們,由於我地去到都只係好早,入面仲未有其他客人,店入面的裝修亦都係掛滿了漂亮的日系燈籠,簡直令人置身日本居酒屋一樣。我地先點左兩杯飲品,一杯係荔枝和巨峰提子乳酸,兩杯都很清新,不會太甜。而食物方面就點了(松人二前石燒火鍋套餐)首先上的係是日沙津,係麻醬豆腐上面有三文魚籽同蕃茄,新鮮椰菜,很開胃。小食方面可以自己選擇兩款。我地就選擇了日式炸雞,炸得啱啱好,外脆內嫩,配合埋沙律醬,很滋味。而另外一款小食我哋就選擇了和牛他他,和牛入口溶化,加埋酸蘿蔔,這兩種食物加起來很味道十分配合。雜錦天婦羅,有炸蝦秋葵茄子種類豐富,炸得鬆化脆口,而且不會令你覺得油膩。之後就係重點石燒日本和牛,一見到已經流口水,脂肪分布很平均,很重和牛味,入口即溶,最好既係自己完全不用動手,店員會好細心問你要幾多成熟,整埋俾你食👍🏻然後就到火鍋,海鮮每款都好新鮮好大隻,包括有廣島蠔,大蜆, 海蝦,扇貝,我哋今次選擇咗壽喜燒湯底,就配蟹膏飯。整體來講食物質素及環境都很好!我同朋友已經下一次要再來吃,試試另外的個湯底,甘就可
而食物方面就點了(松人二前石燒火鍋套餐)
小食方面可以自己選擇兩款。

整體來講食物質素及環境都很好!我同朋友已經下一次要再來吃,試試另外的個湯底,甘就可以食到集合了海鮮甜味的炊了!
2020-01-11
  • 日式炸雞
2020-01-13 49 瀏覽
今日同朋友講起日本懷石料理,朋友就諗起這間小店,我地就相約試一試港版嘅味道🤓一黎到這間店就有一種去左日本居酒屋嘅感覺,小店以日式節慶燈籠作為裝飾。好靚🥰全店都以木材作為餐椅嘅主調。每次有客人光臨,店員都會敲響大鼓,氣氛好好😌餐牌方面,以燒物為主,都有刺身丼飯😋我地當然選左最似懷石料理嘅松套餐😍是日沙津係日本椰菜加上小店嘅秘制汁😊味道好fresh 幾開胃。仲有車里茄加豆腐,豆腐好滑,凍凍地幾開胃😆前菜我地揀左日式炸雞🍗,同和牛他他☺️日式炸雞🍗炸得岩岩好,keep 到肉汁。和牛他他,係薄燒和牛,配上黑松露醬,加埋醃洋蔥一齊食好夾。天婦羅🍤有炸蝦,秋葵同茄子,炸到脆卜卜,唔會好厚粉🙊幾好味😋主角A5和牛終於出場❤️和牛油脂分布好均勻,顏色仲好靚,店員仲親自為我們燒,我地要左6成熟,店家係用熱石去燒,都好特別。食落香香,和牛肉質嫩嫩👍🏻😋蟹羔蓋飯,我地將蟹羔拌勻之後,食落啖啖都有蟹羔鮮味。海鮮鍋物,有海蝦,4隻大蜆同2隻大蠔。我地揀錯左壽喜燒湯底所以做唔到什炊,店員貼心換左上面嘅蟹蓋飯比我地☺️壽喜燒湯底好香,甜甜地,海蝦好彈牙,仲開左邊,好容易食👍🏻😌大蜆同大蠔都好鮮味😋飲品方面,我地要左一杯巨

前菜我地揀左日式炸雞🍗,同和牛他他☺️
日式炸雞🍗炸得岩岩好,keep 到肉汁。

和牛他他,係薄燒和牛,配上黑松露醬,加埋醃洋蔥一齊食好夾。

蟹羔蓋飯,我地將蟹羔拌勻之後,食落啖啖都有蟹羔鮮味。

飲品方面,我地要左一杯巨蜂提子🍇乳酸同荔枝乳酸,2杯野飲都好重水果味🥰

大家如果想試港式懷石料理,可以試一試這店🥳店員服務仲好好,餐碟同碗都好精緻👍🏻
  • A5  和牛
2020-01-09 57 瀏覽
今日同老婆嚟到呢度拍拖,一入門口個侍應就吼鼓聲一下,感覺自己真係去咗日本嘅居酒屋,裝修亦好日式style,餐牌選擇亦多款式,花多眼亂,最後揀咗個 ‘梅’套餐。頭盤芝麻醬豆腐沙律,水準唔錯。前菜有兩款可以揀,我哋揀和牛他他其同日式炸雞。和牛他他其牛肉質素幾好,2成熟左右,有口感。日式炸雞外脆內軟,炸到啲雞皮都唔會覺得太肥膩。串燒點了有白蔥豚肉串同鹽燒雞翼,都係居酒屋嘅大路選擇,餸酒一流。四色刺身拼盤每糭刺身有三件,油甘魚同甜蝦都好高質素,甜蝦好大隻又鮮甜。石燒澳洲和牛牛肩脊係自己煎自己控制生熟程度,牛肉炆理清晰,唔會太多脂肪太肥膩,煎起上嚟牛味好香,有啲我今天五成有啲七成熟,我發現七成熟口感更好更淋。雜錦天婦羅炸得最好都係大蝦。蟹膏飯份量都幾多,我就差啲食唔晒啲飯啦。幻彩藍蝶花檸檬梳打未加檸檬水之前係深藍色,我加檸檬水後馬上變咗粉藍色,都幾夢幻。

頭盤芝麻醬豆腐沙律,水準唔錯。

日式炸雞外脆內軟,炸到啲雞皮都唔會覺得太肥膩。

雜錦天婦羅炸得最好都係大蝦。

蟹膏飯份量都幾多,我就差啲食唔晒啲飯啦。

2020-01-08
5 分鐘 (堂食)
  • 熱情果乳酸梳打
2020-01-09 47 瀏覽
喺旺角見到呢間居酒屋好多人排隊,於是就去試吓。等左一陣就有得入去,係日本居酒屋嘅裝修,每個下入去之前都會聽到侍應打個鼓歡迎個客,幾特別!我哋叫咗個二人前,入邊有得揀兩個前菜,刺身、石板和牛同埋 海鮮火鍋。我哋揀咗天婦羅同埋牛肉他他做前菜。天婦羅炸得啱啱好,唔會有好多粉係面,外面脆身,入邊仲係好香口,同埋他唔會擺咗好耐,應該係即炸,但又唔會太油。另一款前菜就係炸雞,佢係屬於炸雞粒,炸得幾好,一口一粒,送酒一流。牛肉他他調味得幾好,小小辣另外試咗石版牛。第一次試石板牛,師傅將日本和牛肉放上去熱嘅石板上面,仲有得揀幾成熟。師傅火控制得幾好,唔會太老,肉質仲係鮮嫩,而且牛味好濃之後就嚟咗刺身,刺身有三款,三文魚新鮮,吞拿魚有口感。海鮮火鍋,有好多款唔同嘅配料例如下海蝦扇貝,材料都好新鮮,我哋揀咗豬骨湯底。最後師傅會將我哋打完邊爐嘅豬骨湯底加埋飯,煮成粥。個粥吸收晒海鮮嘅精華,好好食。
喺旺角見到呢間居酒屋好多人排隊,於是就去試吓。

牛肉他他調味得幾好,小小辣

之後就嚟咗刺身刺身有三款,三文魚新鮮,吞拿魚有口感。

題外話/補充資料: 下次都會來食同埋夜晚有個飲酒放題,好似幾抵。
2020-01-05
15 分鐘 (堂食)
2020-01-09 54 瀏覽
令人置身係日本既居酒屋當日係full booking, 去到9點先有位而我地6點到就walk in 入左去之後walk-in 都已經無哂位要等9點後建議要試既朋友仔要提早book定喇由於當日唔係好肚餓,所以試唔到太多野下次有機會一定會試壽喜燒一黎就叫左杯令和特色飲唔檸檬威士忌梳打,另下有檸檬燒酒梳打酒味唔濃,鐘意飲酒既朋友未必岩喇但杯野真係好eye catching, 成片串冰檸檬插住好得死搶眼同靚港女如我就打卡一流,試一次就夠。大阪燒即叫即燒,新鮮熱辣三文魚刺身鮮甜,價錢合理,值得試燒豬肉金菇卷味道好香而juicy ,一定要試蝦薯餅味道就較為普通,不太推薦
令人置身係日本既居酒屋
當日係full booking, 去到9點先有位
而我地6點到就walk in 入左去
之後walk-in 都已經無哂位要等9點後
建議要試既朋友仔要提早book定喇
由於當日唔係好肚餓,所以試唔到太多野
下次有機會一定會試壽喜燒

一黎就叫左杯令和特色飲唔
檸檬威士忌梳打,另下有檸檬燒酒梳打
酒味唔濃,鐘意飲酒既朋友未必岩喇
但杯野真係好eye catching,
成片串冰檸檬插住好得死搶眼同靚
港女如我就打卡一流,試一次就夠。
大阪燒即叫即燒,新鮮熱辣
三文魚刺身鮮甜,價錢合理,值得試
燒豬肉金菇卷味道好香而juicy ,一定要試
蝦薯餅味道就較為普通,不太推薦

檸檬威士忌梳打
檸檬威士忌梳打
2020-01-08 64 瀏覽
💛旺角黃店「#令和居酒屋 🏮」🌈五色刺身盤($188)🍱海膽三文魚丼($178)🥘壽喜燒($358)食日本野有好多選擇🇯🇵今次就有驚喜😍不論食物同清酒種類多🍶服務質素係超級好又有禮貌👍🏻姿勢十足真係以為去左日本食嘢😝佢專人會幫你煮壽喜燒仲講解點煮點食真係好貼心!吾怪得要book位啦!刺身好新鮮,擺得好靚!海膽三文魚丼都好足料,海膽勁大份好鮮甜呀!我好中意壽喜燒個湯,甜甜地,啲牛肉勁滑!重有好多蔬菜一啲都吾馬虎🥬我哋重加左烏冬撈湯😝
💛旺角黃店「#令和居酒屋 🏮」

🌈五色刺身盤($188)

🍱海膽三文魚丼($178)

🥘壽喜燒($358)

刺身好新鮮,擺得好靚!
海膽三文魚丼都好足料,海膽勁大份好鮮甜呀!

2020-01-05 46 瀏覽
朋友話想食呢間 咁就緊係一早訂定穩陣d 去到唔洗等 見好多人都想walk in ~要等一等!所以都係建議訂定位叫左個二人前石燒海鮮火鍋餐 同埋叫左三色刺身個餐勁多野包 好豐富佢地好細心 準備左個圍裙驚彈到前菜沙律有麻醬豆腐 上面有d三文魚籽同埋海葡萄🍇 係沖繩特產呀 咸咸地好正 好少係香港食到海葡萄小食簡左炸雞同牛肉他他炸雞好香脆! 牛肉他他係生牛肉再配酸蘿蔔 好開胃天婦羅有茄子秋葵天婦羅蝦 每樣都有兩件 炸粉唔會太舊同離肉 勁中意秋葵石燒安格斯牛肉 好驚喜 勁熱既石 店員會幫你燒 脂肪分布好平均 好肥好油 超邪惡主食另一個就係個海鮮鍋 先食左鍋入面既雜菜 同埋海鮮先 海鮮都幾新鮮有帶子 蝦 🦐蜆同埋勁大隻蠔 食到最後可以加飯加蛋變海鮮蛋粥 勁鮮甜既海鮮味 正 好滿足! 又係店員幫手 另外仲叫左兩杯梳打飲品芒果同荔枝乳酸梳打 飲品做得唔錯甜度岩岩好 都好好飲店員服務都好好 好貼心
叫左個二人前石燒海鮮火鍋餐 同埋叫左三色刺身

店員服務都好好 好貼心
  • 什錦天婦羅
  • 熱情果乳酸梳打
2019-12-24 128 瀏覽
又想食石燒又想食海鮮嘅我地 就揀左呢到嘅石燒火鍋套餐!哇🤣食完真係覺得超級滿足❤️ 我地揀嘅係松嘅二敏感餐 前菜可選兩樣 我地揀左日式炸雞同和牛他他其 日式炸雞炸得外脆內嫩 而且好入味!係幾高質嘅小食黎😍而和牛他他其就係面頭和牛加醃蘿蔔絲 酸酸地幾開胃 我幾鐘意 但我朋友就覺得酸左小小跟住就有日式凍豆腐同刺身,豆腐不過不失,而刺身舊舊都好新鮮好肥美😋😋 啖啖肉咁 一啖放落口好滿足 平時唔太好吞拿魚嘅我都覺得呢到嘅唔錯!然後餐到仲包括什錦天婦羅 裡面有蝦秋葵同茄子 點上天婦羅嘅柴魚醬汁 都唔錯😉😉呢個餐嘅其中一個highlight就係和牛 係電光火石之間 職員會幫你清空晒張枱然後幫你放和牛落石燒板 你只需要20秒翻一翻就食得 個和牛果然油脂豐富 成件事幾開心 不過就有小小趕然後就到火鍋嘅部分 海鮮都好新鮮同大隻 同menu有小小唔同 最後冇左蟹但比左扇貝我地 但每款都好大燈好新鮮 係抵讚嘅!真係最後嘅最後 職員用左剩底嘅湯煮左個什炊比我地 因為個豬骨湯煮完一輪海鮮 鮮味好足 所以呢碗粥仔看似平平無奇但實際上超好味今次仲飲左呢到嘅梅酒 幾值得推介 唔會太酸太甜 我個人幾鐘意 易入口之余亦有

今次仲飲左呢到嘅梅酒 幾值得推介 唔會太酸太甜 我個人幾鐘意 易入口之余亦有梅酒嘅韻味 不過好多冰😹

但總括黎講我覺得呢間係幾唔錯嘅!如果成件事冇咁趕 可以慢慢啖就perfect!
2019-12-23 67 瀏覽
今日入咗一間好有日本風情嘅居酒屋,我哋入到去見到好多嘅小燈籠,同埋一啲日本酒嘅貼紙,感覺幾有feel,而且呢裝修都美輪美奐,用木傢俬,坐得比較迫夾,但咁樣先有日本居酒屋嘅感覺。然後我哋就叫咗一個「梅」二人餐。前菜有日本炸雞同埋牛肉他他。炸雞炸得幾香脆,食落唔會好厚粉。牛肉他他就相當之新鮮,而且配上特有嘅醬汁,酸得來可以帶出牛肉嘅鮮味。豆腐上面有啲芝麻醬同埋紫菜食物都幾鮮味。另外仲有魚生,有三文魚、油金魚、甜蝦等等,都係一啲比較常見嘅。三文魚感覺好新鮮而且厚肉,一啲都唔孤寒啦。然後就有天婦羅有炸南瓜、蝦、茄子同秋葵等等。點上天婦羅醬,皮厚度適中,熱辣辣非常新鮮。痊🤪再加上照燒汁同埋紅酒汁,相當入味識落亦都唔啱啦配飯一流串燒方面,我叫咗雞串同埋白蔥豚肉串,感覺非常入味,推介大家試吓個豬肉串!一定要講嘅就係佢嘅安格斯牛肉眼扒放喺鐵板燒上面自己燒,治治聲,感覺好溫暖😋再加上紅酒汁及照燒汁,配飯一流!

然後我哋就叫咗一個「梅」二人餐。

前菜有日本炸雞同埋牛肉他他。

炸雞炸得幾香脆,食落唔會好厚粉。

豆腐
上面有啲芝麻醬同埋紫菜食物都幾鮮味。

痊🤪再加上照燒汁同埋紅酒汁,相當入味識落亦都唔啱啦配飯一流

一定要講嘅就係佢嘅安格斯牛肉眼扒

2019-12-22 69 瀏覽
同男朋友提早慶祝聖誕節🍽🎄🎉🎉佢預先book 左呢間日式居酒屋🏮因為聽聞無預約要等好耐🤭🤭店舖內外裝飾都好濃濃的日系風格,果然入座率99%滿,高朋滿座👫👭👬👨‍👩‍👧‍👦👪一坐底,熱情嘅店員就奉上熱茶同前菜👍🏼👍🏼💁🏻‍♀️日本椰菜新鮮爽脆,蘸醬汁食,唔錯我地揀左個兩人前套餐梅:石燒刺身套餐💁🏻‍♀️海葡萄豆腐沙律🥗酸酸地,幾開胃😋😋前菜💁🏻‍♀️日式炸雞💁🏻‍♀️和牛他他其串燒💁🏻‍♀️燒雞肉串💁🏻‍♀️鹽燒雞翼雞肉唔乾身,京蔥好juicy 😚😚💁🏻‍♀️四色刺身拼盤:三文魚,吞拿魚,油甘魚,甜蝦新鮮度💯,好肥美🤤🤤💁🏻‍♀️什錦天婦羅🍤蝦🦐 秋葵,茄子🍆番薯🍠💁🏻‍♀️石燒澳洲和牛牛肩脊150g主菜😍😍燒幾多成熟自己控制🙌🏼🙌🏼肉質好鮮嫩,無得輸💯🈵💁🏻‍♀️蟹膏飯💁🏻‍♀️巨峰提子乳酸梳打🥤💁🏻‍♀️荔枝乳酸梳打🥤不含酒精飲料一樣好味😋😋十分推介是一間適合情侶💑朋友👭親子👨‍👩‍👧‍👦聚餐嘅好選擇👍🏼👍🏼
同男朋友提早慶祝聖誕節🍽🎄🎉🎉

一坐底,熱情嘅店員就奉上熱茶同前菜👍🏼👍🏼
💁🏻‍♀️日本椰菜
新鮮爽脆,蘸醬汁食,唔錯

我地揀左個兩人前套餐

💁🏻‍♀️和牛他他其

串燒
💁🏻‍♀️燒雞肉串
💁🏻‍♀️鹽燒雞翼
雞肉唔乾身,京蔥好juicy 😚😚

💁🏻‍♀️四色刺身拼盤:三文魚,吞拿魚,油甘魚,甜蝦
新鮮度💯,好肥美🤤🤤

💁🏻‍♀️什錦天婦羅🍤
蝦🦐 秋葵,茄子🍆番薯🍠

💁🏻‍♀️石燒澳洲和牛牛肩脊150g
主菜😍😍燒幾多成熟自己控制🙌🏼🙌🏼
肉質好鮮嫩,無得輸💯🈵

💁🏻‍♀️蟹膏飯

• 日式炸雞
  • 什錦天婦羅
  • 日本椰菜
2019-12-22 73 瀏覽
難得今日準時收工,就約埋朋友食餐好嘅。我地懶得諗食咩,所以直接叫左個梅二人石燒、火鍋套餐再加多個刺身拼盤。刺身好快就上菜,色澤好令,食落新鮮。是日沙律係麻醬豆腐,幾滑吾錯。前菜分别揀左和牛他他同炸雞。和牛他他酸酸地幾開胃,而炸雞就岩岩炸起熱辣辣。雜錦天婦羅有茄子、秋葵同大蝦。我平時最鐘意食蝦天婦羅,但今次竟然覺得茄子最好食。然後就到石燒和牛,店員會幫我地將和牛放上石板,20秒之後我地就可以自己翻轉,再等多20秒就可以食 。和牛油脂豐富,肉質嫩滑,真係覺得吾係好夠喉😂😂。火鍋湯底揀左豬骨鍋,鍋裡面本身已經有好多蔬菜。全部海鮮都大大隻,好新鮮,尤其係元貝,真係好鮮甜。食完火鍋之後就可以叫店員幫我地整雜炊。雜炊係用原本嘅火鍋湯底加入飯慢煮而成,最後再加入蛋同蔥花。尼個雜炊吸收曬海鮮嘅精華,真係冇得頂。
難得今日準時收工,就約埋朋友食餐好嘅。

刺身好快就上菜,色澤好令,食落新鮮。

是日沙律係麻醬豆腐,幾滑吾錯。

2019-12-21 60 瀏覽
呢間日本🇯🇵餐廳真。好正 不枉我walk in要等成個半鐘先入到去🙈🤣-黃店唔洗講 個老板仲要好q 嗰日咁岩有兩台客人生日 佢請晒全場飲清酒🍶🤣🤣佢入邊有個鼓 要擊完鼓大家先可以飲🤪🤪🤪都真係幾得意😎 而成個舖個環境裝修都好靚 po咗story都有幾個friend問呢一間野係邊🥰🏮🏮🏮🏮🏮-野食全部都好正 我全部都like😌😌 得小朋友先會做選擇🤪 好啦 認真🤓🤓 佢個壽喜笑真心搞唔掂 啲黑毛和牛真係好好食😋 呢個真心must call item!!!-overall如果唔使等咁耐就Perfect啦🥰-
overall如果唔使等咁耐就Perfect啦🥰
90 分鐘 (堂食)
急不及待要立即分享的好餐廳😍😍餐廳坐落在旺中帶靜的洗衣街,有多款套餐可選,今天我們吃的是$488的【梅💮二人前石燒刺身套餐】🙊我們都一致認為抵食又好味~餐廳有限時,所以我們5:30pm就到達餐廳,門口有數張座椅提供🙂餐廳裝潢甚有心思,有日本居酒屋的感覺🍶🌟和牛他他其生牛肉和葱的配搭口感清新~十分適合作晚餐的第一道前菜❤️😗🌟麥粒味噌青瓜味噌不一定只用作做味噌湯,配青瓜都一樣滋味😋🌟京蔥豚肉串 & 鹽燒雞翼燒物有多款選擇😇我們在云云之中選了這兩款~特別推介京蔥豚肉串,香燒豚肉薄片包著厚厚的京葱,咬下去爽脆又開胃~yum yum! 🌟什錦天婦羅炸物的種類很豐富,有秋葵、炸蝦、南瓜和蕃薯,炸得很乾身,一點也不油膩🙂🌟四色刺身拼盤有四款刺身,擺盤不俗,感覺新鮮美味😋🌟 石燒美國安格斯肉眼片150g整晚最令我們嘩然的一道菜,店員在我們面前把牛肉放到鐵板上,咋的一聲肉香四溢,店員再為我們淋上醬汁,燒汁與安格斯牛肉的味道很配合😍而牛肉片的質感有嚼勁之餘又不會太韌~配上蟹膏飯真的很讚,推薦!!🌟 是日沙律也搞不清這該是頭盤還是甜品🙈反正這個凍豆腐配魚子就很對我口味~口感幼滑又清涼!飲品我們叫了幻彩藍蝶花

餐廳裝潢甚有心思,有日本居酒屋的感覺🍶

🌟和牛他他其
生牛肉和葱的配搭口感清新~十分適合作晚餐的第一道前菜❤️😗

🌟麥粒味噌青瓜
味噌不一定只用作做味噌湯,配青瓜都一樣滋味😋

🌟京蔥豚肉串 & 鹽燒雞翼

🌟什錦天婦羅

🌟四色刺身拼盤
有四款刺身,擺盤不俗,感覺新鮮美味😋

🌟 石燒美國安格斯肉眼片150g

🌟 是日沙律

飲品我們叫了幻彩藍蝶花檸檬梳打和荔枝乳酸梳打🥰甜度適中,最重要的是顏色好美~~

餐廳還在做清酒梅酒買一送一的優惠😍要不是朋友不能喝酒精飲品真的想喝一杯~

2019-12-19 52 瀏覽
最新既日本年號係令和,而呢間居酒屋都係今年新開,仲係黃店添~六點到做第一枱客,冇幾耐就full左,記得book 位呀!先點了一杯自家梅酒,配埋粒圓冰,都幾靚。另外推薦熱情果乳酸梳打,熱情果同乳酸真係好夾,杯野凍到入心入肺好爽皮!因為唔太好酒,黎到居酒屋都係食野為主,呢個石燒刺身套餐(梅)真係好唔錯!🤤款式勁多勁開心~先來幾片椰菜沾醬,爽甜好味,重點係啲酸酸甜甜既醬汁~~小小的豆腐,軟硬適中,上面既魚子真係畫龍點睛,添左一份鹹鮮。魚生都幾大份,啲蝦幾大隻下🥴小菜選了炸雞和味噌青瓜,推薦炸雞!脆得黎又唔油,又唔覺有粉皮,加埋蛋黃醬正呀。第一次食味噌青瓜,清清地又爽。串燒選了雞翼同白葱豬肉串。白葱爆汁既🤪食到天付羅差不多飽。有蝦、南瓜同秋葵,南瓜又汁又甜👍🏻個石燒真係不得了。店員幫你放好晒啲肉,我地就自己控制熟度,差不多個陣店員就會淋上冧酒同燒汁,香到不得了!🙀🙀🙀呢個時候配上一碗蟹膏飯,好滿足呀🙀🙀🙀 呢餐又係捧住個肚走🥰唯一缺點係燒肉個下幾大油煙下。btw 隔離枱點左杯檸檬燒酎梳打,有幾枱都嘩然,係圖文相符,一樣咁多檸檬一樣咁浮誇呀!
六點到做第一枱客,冇幾耐就full左,記得book 位呀!

先來幾片椰菜沾醬,爽甜好味,重點係啲酸酸甜甜既醬汁~~

魚生都幾大份,啲蝦幾大隻下🥴

串燒選了雞翼同白葱豬肉串。白葱爆汁既🤪

食到天付羅差不多飽。有蝦、南瓜同秋葵,南瓜又汁又甜👍🏻

2019-12-19 50 瀏覽
今日同朋友嚟旺角食飯順便plan下下個月的日本行程, 要夾啱個feel梗係食日本嘢, 今次就咗一個旺中帶靜嘅地方,位於洗衣街。 門口一有大大嘅紅燈籠,日本居酒屋設計,裏面有一個大太鼓。 我哋選咗佢最出名嘅石燒黑毛和牛配蟹膏飯, 串燒牛舌,雞翼,廣島蠔鍋,蝦天婦羅, 什箘牛油錫紙燒,玉子燒,大滿足。石燒和牛188蚊150 g,大概六大塊, 一睇都已經口水流 ,脂肪分佈平均,仲有專人燒畀你食, 我選擇做五成熟,入口即溶。 加20蚊有埋蟹膏飯同味噌湯,沙律,相當抵食。蝦天婦羅,78蚊5本,仲有一兩塊南瓜天婦羅贈送, 大大條,冇油益味,正。串燒牛脷同雞翼同樣出式。味噌廣島蠔鍋,有約8隻大蠔, 可以飲埋湯。令和玉子燒,什箘牛油錫紙燒,簡單日式家常菜,健康美味。埋單有8折,連埋飲品折實都係5百頭,有和牛食算係好抵。

串燒牛脷同雞翼同樣出式。

味噌廣島蠔鍋,有約8隻大蠔, 可以飲埋湯。

令和玉子燒,什箘牛油錫紙燒,簡單日式家常菜,健康美味。

埋單有8折,連埋飲品折實都係5百頭,有和牛食算係好抵。