2019-12-18
呢度既裝修同氣氛都好有日本感覺,天花掛有色彩繽紛既日式燈籠。一入門,就有店員敲響鼓來歡迎,好特別。 坐底冇耐就有一碟椰菜同醬汁,比我邊食邊睇餐牌。椰菜爽脆,幾開胃。梅 二人前 石燒刺身套餐 $488沙律: 麻醬豆腐海葡萄口感卜卜脆,豆腐香滑,配芝麻醬食真係絕配。四色刺身 (三文魚,吞拿魚,油甘魚,甜蝦) 冇雪味,幾新鮮,尤其是甜蝦好鮮甜。日式炸雞岩岩炸起好夠脆,單食雞肉唔夠juicy,配沙律醬就岩岩好。和牛他他其半熟牛肉配上黑松露,洋蔥等,味道酸酸甜甜,非常開胃。雜錦天婦羅有兩隻蝦、秋葵、南瓜。熱辣辣炸起,皮薄香脆,就算過咗一陣都依然保持脆口冇油膩感,蝦好鮮甜炸得酥脆。白蔥豚肉串京蔥有驚喜,蔥燒得岩岩好,鮮嫩多汁。鹽燒雞翼雞皮燒得微焦,脆口,好惹味。石燒美國安格斯牛牛扒係高溫石坂上即煎即食, 店員會幫手燒,亦可以自己調整成熟度,油份唔算高,啖啖肉,有少量筋位比較難咬開,中間肉質軟腍, 好好味。 蟹膏飯牛肉點可以少得飯呢,熱辣辣香軟嘅米飯加上鹹香味的茶漬同蟹膏,超好味。幻彩藍蝶花檸檬梳打 $48藍蝶花檸檬梳打 $38總括而言: 環境氣氛幾好,店員服務態度好好,價錢唔貴, 而且食物有質素,
梅 二人前 石燒刺身套餐 $488
沙律: 麻醬豆腐
海葡萄口感卜卜脆,豆腐香滑,配芝麻醬食真係絕配。
四色刺身 (三文魚,吞拿魚,油甘魚,甜蝦)
冇雪味,幾新鮮,尤其是甜蝦好鮮甜。
日式炸雞
岩岩炸起好夠脆,單食雞肉唔夠juicy,配沙律醬就岩岩好。
和牛他他其
半熟牛肉配上黑松露,洋蔥等,味道酸酸甜甜,非常開胃。
雜錦天婦羅
白蔥豚肉串
京蔥有驚喜,蔥燒得岩岩好,鮮嫩多汁。
鹽燒雞翼
雞皮燒得微焦,脆口,好惹味。
石燒美國安格斯牛
蟹膏飯
幻彩藍蝶花檸檬梳打 $48
藍蝶花檸檬梳打 $38
總括而言: 環境氣氛幾好,店員服務態度好好,價錢唔貴, 而且食物有質素, 值得一試。