之前食過既串燒店🍢🍢 「人生有限杯」喺尖沙咀開新店新店可以坐吧枱位睇住師傅即叫即燒,香味撲鼻,氣氛十足!串燒最平$10起,性價比高,上菜速度亦快,傾計慢慢食啱晒仲有SAPPORO,買一送一🍺🍺🔥 必試新菜式焦糖菠蘿鵝肝多士($58/兩件): 鵝肝厚身油香豐腴,夾住微焦菠蘿同脆多士,甜鹹交織超驚喜,一啖咬落去三層口感! 芫荽雞絲手抓餅($58): 餅皮金黃脆身,內餡芫荽多到溢出來,雞絲嫩滑夾埋爽脆芽菜,芫荽控必點! 日式淮山(配世一蛋黃醬):清爽香口! 蒜蓉燒蠔$48/2隻 蒜蓉菜脯元貝$48/2隻大大隻,燒到爆汁!蠔肉肥美、元貝彈牙,抵食💕椒鹽+紫菜味+泰式辣醬+九肚魚:超酥脆,魚肉香滑🍢鹽燒西班牙五花腩:肥瘦勻稱,油脂燒到焦香,咬落甘腴,$10/串好抵食! 🍢免治雞肉棒:混入雞軟骨增加嚼勁,蘸日本蛋黃醬更滑溜。 🍢山椒鰻魚汁燒白鱔:魚皮燒到脆卜卜,山椒麻辣惹味,肉質爽彈! 🍢黑松露雞肝($15/串):粉糯口感帶松露香,超值! 🍨 港式蜜糖多士夾雪糕:多士烘到酥脆,蜜糖焦香夾住冰凍雲呢拿雪糕,冷熱交融嘅邪惡滿足感~
之前食過既串燒店🍢🍢
「人生有限杯」
喺尖沙咀開新店
新店可以坐吧枱位睇住師傅即叫即燒,
香味撲鼻,氣氛十足!
串燒最平$10起,性價比高,上菜速度亦快,傾計慢慢食啱晒
仲有SAPPORO,買一送一🍺🍺

🔥 必試新菜式
焦糖菠蘿鵝肝多士($58/兩件):
芫荽雞絲手抓餅($58):

日式淮山(配世一蛋黃醬):清爽香口!

蒜蓉燒蠔$48/2隻
蒜蓉菜脯元貝$48/2隻
大大隻,燒到爆汁!
蠔肉肥美、元貝彈牙,抵食💕

椒鹽+紫菜味+泰式辣醬+九肚魚:
超酥脆,魚肉香滑

🍢免治雞肉棒:混入雞軟骨增加嚼勁,蘸日本蛋黃醬更滑溜。

🍢黑松露雞肝($15/串):粉糯口感帶松露香,超值!

2025-07-15 40 瀏覽
呢間日式居酒屋超受歡迎,成日爆滿,氣氛熱鬧到好似去咗東京街頭咁。串燒選擇多到你眼花撩亂,最平$10一串,抵到笑,性價比爆棚!講到食物,真係款款都啱胃口!肥瘦均勻,燒到外脆內嫩,油香滿溢;彈牙鮮甜,食落好juicy;甜得來清新,解膩一流;就係鹹香入味,啖啖滿足。下酒神器,特別係軟骨,咬落嘎吱嘎吱超爽!同肉汁爆多,食完仲想encore😋海鮮控有福啦💕聖子鮮到飛起,都係甜美多汁。就係芝士控嘅心頭好,香濃又煙韌。而壓軸甜品,厚多士外脆內軟,夾住冰凍牛奶雪糕加蜜糖,冰火交融,食完真係「哇」一聲!飲品方面,啤酒買一送一凍啤酒配串燒,爽到無朋友!環境好有日式居酒屋feel,木系裝潢加燈籠,夠晒chill,店員又夠熱情。不過人氣太旺,記得book位先,唔係好易要等!

海鮮控有福啦💕聖子鮮到飛起,都係甜美多汁。
就係芝士控嘅心頭好,香濃又煙韌。

飲品方面,啤酒買一送一
尖沙咀赫德道酒吧餐廳林立,放假前夕的人流很多,這間新開不久的樓上串燒店更是大排長龍,不少客人Walk-In失望而回。Menu除了以串燒為主,也有海鮮、炸物小食和甜品,更有啤酒買一送一優惠。除了一般座位,也有吧位選擇,可以邊欣賞師傅們一絲不苟的廚藝,邊吃新鮮即製的串燒,確是雙重享受!蜜糖燒菠蘿 $10 | 蜜糖牛油粟米 $10蜜糖燒系列$10一串很佛心!不論是香甜多汁的菠蘿,還是牛油味濃郁的香甜粟米,都讓人無法抗拒。豚肉荔枝卷 $15 | 豚肉牛油果卷 $28柔軟的豚肉與清甜多汁的荔枝和綿滑的牛油果,搭配新穎,味道和口感的對比了恰到好處。韓風燒牛肋肉 $28 | 鹽燒牛舌芯 $28燒牛肋肉比預期中更有肉地,大大粒牛肋肉鮮嫩又有油香,搭配微甜惹味的韓式醬汁,倆口子也不約而同表示要Encore!牛舌芯雖然不是厚切,但油香和爽脆口感也是交足貨。鹽燒雞中翼 $20 | 日式秘製汁炸雞全翼 $38本身雞中翼已很高質想Encore,但沒想到炸雞全翼更是驚喜。炸到金黃色又大大隻雞全翼非常吸睛,外脆內嫩,肉汁爆發,秘製醬汁的甜鹹適中,比鹽燒更多了層次,讓人一口接一口。山椒鰻魚汁燒白鱔 $48白鱔鮮美,鱔
蜜糖牛油粟米

日式秘製汁炸雞全翼

鹽燒雞中翼 $20 | 日式秘製汁炸雞全翼 $38
山椒鰻魚汁燒白鱔

山椒鰻魚汁燒白鱔 $48
白鱔鮮美,鱔皮燒至微脆,山椒鰻魚汁惹味而不蓋過白鱔的鮮味。

焦糖菠蘿鵝肝醬多士(2件) $58
本身多士已很脆口又有牛油香,加上滑順的厚層鵝肝醬和與香甜的焦糖菠蘿,配搭有創意,而且在賣相和味道上都很成功。
咖喱牛舌手抓餅

咖喱牛舌手抓餅 $58
咖喱偏向港式,味道微辣濃郁,軟嫩牛舌配上酥脆的手抓餅,口感豐富,而且頗有飽足感。

港式蜜糖多士夾雪糕 $48
超滿足的甜品!多士加上蜜糖和砂糖經過烘烤後,金黃酥脆,中間夾著的冰凍的Vanila雪糕,冰涼感與暖烘烘的多士形成了強烈的對比,口感和味道層次突出。
桔仔薄荷梳打

桔仔薄荷梳打 $28
冰涼清新,桔仔與薄荷味道搭配無違和,一口熱辣辣串燒,一口清爽梳打,是完美的享受。
蜜糖牛油粟米
韓風燒牛肋肉
鹽燒雞中翼
日式秘製汁炸雞全翼
山椒鰻魚汁燒白鱔
咖喱牛舌手抓餅
桔仔薄荷梳打
💰【$10/串】(2串起)▪️鹽燒西班牙五花腩 🐖 - 肥瘦均勻超juicy▪️惹味燒雞腳筋 🌶️ - 微辣爽脆有嚼勁▪️泰式燒墨魚鬚 🦑 - 泰式香料超開胃▪️蜜糖焦糖菠蘿 🍍 - 甜而不膩必點!▪️蜜糖牛油粟米 🌽 - 經典組合不會錯💰【$15/串】(2串起)▪️燒雞心 ❤️ - 火候剛好超彈牙▪️味噌松板豬 🐷 - 日式風味超特別▪️豚肉蒜枝卷 🧄 - 甜香爆棚超惹味💰【$20/串】(2串起)▪️鹽燒雞腿肉 � - 外脆裡嫩超多汁▪️鹽燒雞中翼 🐔 - 皮脆肉滑必點!▪️麻糬卷 🍡 - 外脆內軟超Q彈🍢【其他招牌菜】▪️芝士年糕 🧀 - 拉絲效果超邪惡▪️鹽燒和牛牛小排 🐂 - 和牛油脂香爆表▪️墨魚滑大蝦紫菜卷 🦐 - 海鮮控必試▪️咖哩牛舌油炸鬼 🐮 - 創新組合超驚喜🍹【招牌飲品】▪️手打檸檬茶 🍋 - 酸甜解膩首選▪️荔枝檸檬梳打 🥤 - 清新夏日之選💡小貼士:1️⃣ 晚市經常爆滿,建議提早訂位2️⃣ 串燒即叫即燒,需耐心等候3️⃣ 推薦$10,$15,$20更划算
💰【$10/串】(2串起)
▪️鹽燒西班牙五花腩 🐖 - 肥瘦均勻超juicy
▪️惹味燒雞腳筋 🌶️ - 微辣爽脆有嚼勁
▪️泰式燒墨魚鬚 🦑 - 泰式香料超開胃
▪️蜜糖焦糖菠蘿 🍍 - 甜而不膩必點!
▪️蜜糖牛油粟米 🌽 - 經典組合不會錯

💰【$15/串】(2串起)
▪️燒雞心 ❤️ - 火候剛好超彈牙
▪️味噌松板豬 🐷 - 日式風味超特別
▪️豚肉蒜枝卷 🧄 - 甜香爆棚超惹味

💰【$20/串】(2串起)
▪️鹽燒雞腿肉 � - 外脆裡嫩超多汁
▪️鹽燒雞中翼 🐔 - 皮脆肉滑必點!
▪️麻糬卷 🍡 - 外脆內軟超Q彈

2️⃣ 串燒即叫即燒,需耐心等候
3️⃣ 推薦$10,$15,$20更划算
  • 豚肉荔枝卷
2025-07-14 48 瀏覽
尖沙咀高質串燒店 新分店餐單推出各款嶄新獨特的風味菜式價錢亦更親民化食物多選擇 出菜有效率性價比高焦糖菠蘿鵝肝醬多士菠蘿香甜多汁 鵝肝夠厚又入味一啖食哂 口感豐富莞茜雞絲手抓餅必試!滿滿的莞茜莞茜雞絲味道好夾 風味十足九肚魚炸醬香口 魚肉仲保持到鮮嫩多汁配埋泰式酸汁同食 好惹味汁燒雞隔膜每隻雞只有少量橫膈膜 好珍貴隔膜有嚼勁 同時富含油脂烤製後香氣四溢蒜蓉燒蠔蠔肉新鮮飽滿又多汁而且好大隻炸雞全翼成隻手掌咁長外皮香脆 雞肉保持嫩滑
尖沙咀高質串燒店

成隻手掌咁長
外皮香脆 雞肉保持嫩滑

用餐優惠
試食活動
-終於搵到「燒烤堂」以外嘅串燒天堂!✨ $10起就食到高質燒五花腩,仲要份量足唔呃人!😱 今次狂掃全場,重點推介俾大家~🐖 必encore!五花腩 💘肥瘦完美,啖啖juicy爆油!特製醬粉超濃郁,食到停唔到口~😻 我連叫6串都嫌少!食落爆晒油膩香味好正 令人回味無窮 想係咁叫黎食haha😆🍍 蜜糖菠蘿 🍯甜到心心眼!🤩大大粒菠蘿燒到焦香,果香+蜜糖簡直係天堂組合~🌟🍖 味噌豬 & 雞中翼 🍗味噌豬彈牙入味,雞翼外脆內嫩啖啖肉!燒烤師傅手勢滿分~🔥🦢 鵝肝多士 🍎精緻但震撼!鵝肝香滑到犯規,配脆多士+蘋果粒,油膩感瞬間消失~🥖✨🥩 牛小排 😍肉食者真係真係必點!厚實又軟嫩,肉汁多到溢出~燒得剛剛好,幸福感爆燈!💥🍹 解膩神器飲品 🍋今次唔飲🍻啦, 決定試下其他特飲, 青檸梳打&百香果梳打超大杯!酸甜清爽,夏天同串燒絕配~🌞💬 總結:食物高質+價錢親民,環境chill爆,朋友聚會首選!平日都full晒,記得早啲霸位~👯‍♀️💖人生有限杯.串燒店📍赫德道4號Hotel Hart 3樓

🐖 必encore!五花腩 💘
食落爆晒油膩香味好正 令人回味無窮 想係咁叫黎食haha😆

🍍 蜜糖菠蘿 🍯

🍖 味噌豬 & 雞中翼 🍗
味噌豬彈牙入味,雞翼外脆內嫩啖啖肉!燒烤師傅手勢滿分~🔥

🦢 鵝肝多士 🍎

🥩 牛小排 😍

🍹 解膩神器飲品 🍋

人生有限杯.串燒店
📍赫德道4號Hotel Hart 3樓
之前食過又抵又正嘅串燒店原來開到過尖沙咀!咁啱喺附近收工見到一於就上去醫肚,2個人又嗌到一枱都係,有飲酒都係人均$355~ 今次除咗嗌咗上次無食過嘅嘢仲見到有啲新品就即刻嗌咗嚟試😍 蟹粉日式豆腐、焦糖菠蘿鵝肝醬多士、墨魚滑紫菜大蝦、黑松露雞肝、蒜蓉燒蠔、燒白膳同九肚魚都好出色🤤 今次除咗$48生啤買一送一 ,仲嗌咗杯$38嘅檸檬荔枝Whisky 嚟試😆嘢飲內有唔少荔枝肉,飲落唔太甜係帶有微荔枝香嘅Whisky 唔喜歡甜嘅我覺得幾唔錯😌食串燒緊係要飲返杯先爽嘅~ 🌟焦糖菠蘿鵝肝醬多士,脆皮甜酸適中嘅菠蘿撞上濃濃鵝肝味一流🤤再加埋多士係3重嘅口感~ 🦐墨魚滑紫菜大蝦,蝦味頗濃,外面包住嘅紫菜脆口內彈牙口感十足👍 🐓黑松露雞肝,鍾意食內臟嘅真係必嗌,肝味濃郁燒得啱啱好加上黑松露嘅點綴雙重味蕾衝擊😋 尖沙咀新店位置方便,座位選擇除咗可以坐吧枱睇住師傅點樣燒之外,仲設有室外同室內嘅位置👍以後尖沙咀weekend 聚餐又多一個好選擇喇~

5 分鐘 (堂食)
  • 蒜蓉燒蠔
  • 焦糖菠蘿鵝肝多士
  • 墨魚滑紫菜大蝦
  • 明太子忌廉烏冬
  • 黑松露雞肝
  • 九肚魚
2025-07-13 105 瀏覽
人生有限杯.串燒店原來有間性價比咁高嘅串燒店!開埋係尖沙咀 真心要bookmarkBar枱位 chill住睇住師傅燒串燒最平只係$10串 仲樣樣嘢都好食 食完已經睇定去邊間分店二刷!泰式墨魚鬚 $10味噌松板豬 $15豚肉秋葵卷 $15雞軟骨 $20抵食串燒 價位$10,$15,$20都有好多選擇 而且燒得好香好食推介豚肉秋葵卷 呢個配搭好good牛小排 $48牛味好香濃 值得一人叫一串肉質軟腍冇筋 must try呀!免治雞肉棒 $28眼見全場都幾乎有叫呢個真係勁正 燒得外面脆卜卜裡面雞肉keep到juicy多汁蒜蓉菜脯燒茄子 $38食親串燒都叫呢個 又夠大碟加咗菜脯好香辣 重口味必食蒜蓉燒蠔(兩隻)$48元貝(兩隻)$48九肚魚 $68鰻魚汁燒白鱔 $48海鮮串燒價錢同樣相宜 有驚喜呀味道都是好出色 真係樣樣都正喎!明太子忌廉烏冬 $58私心推介呢個烏冬 creamy好食雖然唔係串燒 但都相當有水準手打檸檬茶 $28冷泡白桃烏龍茶 $18飲品多選擇 又唔貴 仲要幾好飲好有茶味 叫少甜 味道剛剛好
人生有限杯.串燒店

原來有間性價比咁高嘅串燒店!
開埋係尖沙咀 真心要bookmark
Bar枱位 chill住睇住師傅燒串燒
最平只係$10串 仲樣樣嘢都好食
食完已經睇定去邊間分店二刷!

泰式墨魚鬚 $10
都有好多選擇 而且燒得好香好食
推介豚肉秋葵卷 呢個配搭好good

牛小排 $48
牛味好香濃 值得一人叫一串
肉質軟腍冇筋 must try呀!

免治雞肉棒 $28

元貝(兩隻)$48
九肚魚 $68
鰻魚汁燒白鱔 $48
海鮮串燒價錢同樣相宜 有驚喜呀
味道都是好出色 真係樣樣都正喎!

明太子忌廉烏冬 $58

飲品多選擇 又唔貴 仲要幾好飲
好有茶味 叫少甜 味道剛剛好

• 明太子忌廉烏冬
2025-07-13 158 瀏覽
響旺角食飯成日見到呢間串燒店好多人等位🫠知佢哋響尖沙咀新開咗分店即刻去試試🕺🏼🕺🏼建議訂位因為到晚飯時間都係好多人🤣坐咗響bar枱好有feel~望住師父燒特別好食😌(不過會有🤏🏻🤏🏻熱要留意喔~)💜白酒忌廉煮蜆蜆大大隻冇沙又飽滿,忌廉汁好creamy~💜鹽燒和牛牛小排肉質鮮嫩多汁,熟成度燒得啱啱好~💜鹽燒鮮雞皮雞皮唔會燒到乾媽媽,保留到煙韌口感~💜紫菜鵪鶉蛋卷用煙肉包住連埋鵪鶉蛋成粒啪超過癮~💜豚肉荔枝卷豚肉加新鮮荔枝口感加倍juicy!!💜墨魚滑+紫菜+大蝦擺盤好特別好靚🤩墨魚滑同大蝦好爽口~💜豚肉蘆筍卷同荔枝係完全兩種風味,配蘆筍係清新實在~💜韓風燒牛肋肉泡菜味少少辣勁惹味~💜鹽燒西班牙五花腩選用西班牙五花腩油脂豐唔同一般五花腩~💜蟹粉日式豆腐超多蟹粉仲有櫻花蝦點綴超好食!!💜免治雞肉棒(配日本蛋)雞肉棒份量比市面大又唔易散正!🤩💜鹽燒雞腿肉雞腿肉超juicy,肉質唔鞋口必點串燒~~💜港式蜜糖多士夾雪糕呢個甜品幾飽都要食🫵🏻個蜜糖多士烘到啱啱好仲有d餘溫夾埋個雪糕係超級好食🤤🤤💜手打檸檬茶💜冷泡白桃味烏龍茶真係非一般嘅串燒店😳有好多特色菜式!!仲要係親民貼地價~最平$10就有一串喇

💜白酒忌廉煮蜆
蜆大大隻冇沙又飽滿,忌廉汁好creamy~

💜鹽燒和牛牛小排
肉質鮮嫩多汁,熟成度燒得啱啱好~

💜鹽燒鮮雞皮
雞皮唔會燒到乾媽媽,保留到煙韌口感~

💜紫菜鵪鶉蛋卷
用煙肉包住連埋鵪鶉蛋成粒啪超過癮~

💜豚肉荔枝卷
豚肉加新鮮荔枝口感加倍juicy!!

💜墨魚滑+紫菜+大蝦
擺盤好特別好靚🤩墨魚滑同大蝦好爽口~

💜豚肉蘆筍卷
同荔枝係完全兩種風味,配蘆筍係清新實在~

💜韓風燒牛肋肉
泡菜味少少辣勁惹味~

💜鹽燒西班牙五花腩
選用西班牙五花腩油脂豐唔同一般五花腩~

💜蟹粉日式豆腐
超多蟹粉仲有櫻花蝦點綴超好食!!

💜免治雞肉棒(配日本蛋)
雞肉棒份量比市面大又唔易散正!🤩

💜鹽燒雞腿肉
雞腿肉超juicy,肉質唔鞋口必點串燒~~

💜港式蜜糖多士夾雪糕

💜手打檸檬茶
💜冷泡白桃味烏龍茶

真係非一般嘅串燒店😳有好多特色菜式!!仲要係親民貼地價~最平$10就有一串喇!!可以盡情喪食呀🤤🤤🤤
白酒忌廉煮蜆
鹽燒和牛牛小排
鹽燒鮮雞皮
紫菜鵪鶉蛋卷
豚肉荔枝卷
墨魚滑+紫菜+大蝦 / 豚肉蘆筍卷  /  韓風燒牛肋肉
鹽燒西班牙五花腩
免治雞肉棒(配日本蛋)
蟹粉日式豆腐  /  鹽燒雞腿肉
2025-07-02
🔥🍢 新開尖沙咀串燒店!抵食又多款,Happy Hour必試!🍺💥
人生有限杯,尖沙咀新地標來啦!這間串燒店延續一貫高質抵玩作風,最平$10有交易,啤酒仲買一送一!🍻 一場味蕾派對,等你即刻出發!🍴 必試推介:
✨ 鵝肝多士配焦糖菠蘿:你試過未?微酸菠蘿果香完美中和鵝肝的膩感,入口甘香,令人一口接一口!
🦑 墨魚滑大蝦紫菜卷:外脆內彈,墨魚滑同大蝦肉的鮮味爆發,賣相吸睛,IG打卡必備!📸
🍗 免治雞肉棒配生雞蛋:傳統滋味,甜鹹醬汁同雞蛋黃的濃郁香氣,雞肉棒入口嫩滑,超滿足!
🥑 牛油果卷、芝士菠菜卷、燒牛舌、五花腩:每款都驚喜滿滿,牛油果的清新、芝士的濃香,燒牛舌的嚼勁,通通俘虜你嘅胃!🍛 主食一樣有驚喜:
咖喱牛舌手抓餅,牛舌軟腍入味,咖喱惹味帶點中東風情,Fusion得來好有層次!
🐟 炸九肚魚:外皮香脆,內裏軟嫩,鮮味十足,點醬油定辣粉都係絕配!🍨 甜品壓軸:
焦糖雪糕多士,熱辣辣的焦糖多士夾着凍冰冰的雲呢拿雪糕,香甜脆口,冰火交融的口感,簡直係甜品界的MVP!😍

🍴 必試推介:

🍛 主食一樣有驚喜:

🍨 甜品壓軸:

2025-07-12 52 瀏覽
又再encore呢間餐廳!朋友講起想食串燒,即刻諗起呢間!又平又高質!仲要生啤48蚊買一送一😂酒鬼frd 即刻勁happy say yes😂btw好彩前幾日book咗枱!我哋去到嘅時候都差唔多滿座咁滯🙀!所以最好book定位先去!$10-20嘅串燒要嗌兩串起~我哋就叫咗蜜糖栗米同雞腿~粟米雖然冇之前食咁甜~但都幾好食~雞髀就一樣咁嫩!海鮮方面就試咗蒜蓉蟶子、燒白鱔、蒜蓉燒蠔(兩隻) 同元貝~最推薦白鱔同燒蠔!今次見到有新嘢即刻叫咗黎試!蟹粉炒豆苗!蟹粉同豆苗份量都幾多~蟹粉幾鮮,加埋咸香咸香幾好食!人生有限杯.串燒店 (尖沙咀)📍尖沙咀赫德道4號Hotel Hart 3樓

又再encore呢間餐廳!

$10-20嘅串燒要嗌兩串起~

人生有限杯.串燒店 (尖沙咀)
📍尖沙咀赫德道4號Hotel Hart 3樓
2025-07-12 120 瀏覽
另一半近來迷上串燒🍡,所以間唔中都會去食~今日嚟到The Hart一間樓上串燒店🔥~唔係地舖但都勁爆滿,因為價錢夠抵,最平10蚊一串咋😋!佢哋嘅翠玉瓜燒得好juicy💦~全晚都好多人點,經常都見到燒傅燒翠玉瓜🥒~另一個抵食必食推介係豚肉荔枝卷🐷,一串有三粒~個荔枝好甜,配埋鹹鹹地嘅豚肉好夾👍~所以食完第一轉又encore咗一轉~我個人最愛係墨魚鬚🦑,墨魚鬚好脆口~而且燒到尖尖有少少焦香,又爽脆又好味😍~另一個食串燒必點係牛舌👅~呢度嘅牛舌芯好軟嫩,有少少黑椒調味🧂~不得不說,師傅每樣調味都恰到好處👍,唔使再加味又唔太鹹~Klook 5% discount code: HELENC5KLOOK我亦都好喜歡免治雞肉棒🐔~裏面有少少軟骨,咬落脆脆地~再配埋鮮雞蛋濃郁香甜味道🥚,令人好回味~蒜蓉燒蠔都好吸引🦪,48蚊有兩隻,而且肥大肉厚~配埋滿滿嘅蒜蓉🧄~一啖食落口連埋啲蠔汁,只有鮮字可以形容~呢個日式淮山好特別,係脆炸皮嘅淮山,入面好爽脆🤩~佢會跟埋一個蛋黃醬~但我就喜歡點雞肉棒個雞蛋醬油,更濃香鮮味~另一半係茜人🌿,而且好鍾意食手抓餅~所以一定要點芫茜雞絲手抓餅俾佢📝~香脆嘅手抓餅入面塞滿
另一半近來迷上串燒🍡,所以間唔中都會去食~
今日嚟到The Hart一間樓上串燒店🔥~
唔係地舖但都勁爆滿,因為價錢夠抵,最平10蚊一串咋😋!

佢哋嘅翠玉瓜燒得好juicy💦~
全晚都好多人點,經常都見到燒傅燒翠玉瓜🥒~
翠玉瓜

另一個抵食必食推介係豚肉荔枝卷🐷,一串有三粒~
個荔枝好甜,配埋鹹鹹地嘅豚肉好夾👍~
所以食完第一轉又encore咗一轉~
荔枝豚肉卷

我個人最愛係墨魚鬚🦑,墨魚鬚好脆口~
而且燒到尖尖有少少焦香,又爽脆又好味😍~
墨魚鬚

另一個食串燒必點係牛舌👅~
呢度嘅牛舌芯好軟嫩,有少少黑椒調味🧂~
不得不說,師傅每樣調味都恰到好處👍,唔使再加味又唔太鹹~
牛舌芯

我亦都好喜歡免治雞肉棒🐔~
裏面有少少軟骨,咬落脆脆地~
再配埋鮮雞蛋濃郁香甜味道🥚,令人好回味~
免治雞肉棒

蒜蓉燒蠔都好吸引🦪,48蚊有兩隻,而且肥大肉厚~
配埋滿滿嘅蒜蓉🧄~
一啖食落口連埋啲蠔汁,只有鮮字可以形容~
蒜蓉燒蠔

呢個日式淮山好特別,係脆炸皮嘅淮山,入面好爽脆🤩~
佢會跟埋一個蛋黃醬~
但我就喜歡點雞肉棒個雞蛋醬油,更濃香鮮味~
日式淮山

另一半係茜人🌿,而且好鍾意食手抓餅~
所以一定要點芫茜雞絲手抓餅俾佢📝~
香脆嘅手抓餅入面塞滿咗新鮮芫茜...
我見到好驚,但佢就好高興😫~
雞絲帶辣味🌶,好醒神~

佢哋而家仲做緊啤酒買一送一🍻,同朋友嚟一人飲返杯真係好正~
可惜另一半唔飲,所以我點咗荔枝檸檬whisky🍋,味道甜甜酸酸都唔錯~

而且可以喺爐邊睇住師傅整串燒,食落特別好味~

2025-07-03
5 分鐘 (堂食)
翠玉瓜
荔枝豚肉卷
墨魚鬚
牛舌芯
日式淮山
2025-07-12 43 瀏覽
之前去過中環食,知道佢新開咗尖沙咀分店,新餐單推出左幾款嶄新、獨特的風味菜式且價錢亦為親民化,所以今日就嚟試吓,一入門口就被佢溫暖嘅燈光同半開放式嘅設計吸引住!🏮 坐喺度望住窗外嘅街景,食住熱辣辣嘅串燒,真係人生一大享受!同班朋友嚟食住傾偈,真係Chill到爆啊!一坐低,我哋就急不及待咁點咗成枱嘢食:鹽燒雞腿肉 $20睇住佢哋將雞腿肉燒到金黃酥脆,咬落去嗰吓,雞皮仲帶點焦香,雞肉又嫩又juicy,簡單嘅鹽燒就帶出雞肉最原始嘅鮮甜,簡直係完美嘅開場焦糖菠蘿鵝肝醬多士(2件) $58呢個真係令我驚艷到🤤 佢個多士烘到脆卜卜,上面厚厚一層滑溜嘅鵝肝醬,最估唔到嘅係加埋甜甜嘅焦糖菠蘿!個菠蘿嘅酸甜味竟然可以完美咁中和咗鵝肝嘅豐腴,食落一啲都唔會膩,反而多咗一份清爽嘅果香,呢個配搭真係好「上頭」啊!免治雞肉棒(配日本蛋) $28賣相已經超級誘人!將金黃色嘅日本蛋黃輕輕篤穿,睇住蛋液慢慢流出嚟,然後將軟嫩嘅雞肉棒點滿蛋汁,每一啖都充滿蛋香同肉汁嘅鮮甜,口感超級creamy鹽燒牛舌芯 $28燒到啱啱好,外層微焦香脆,裡面保持住牛舌獨有嘅彈牙口感,牛味濃郁,真係令人一試難忘!韓風燒牛肋肉 $28呢個牛

一坐低,我哋就急不及待咁點咗成枱嘢食:

鹽燒雞腿肉 $20

焦糖菠蘿鵝肝醬多士(2件) $58

免治雞肉棒(配日本蛋) $28

鹽燒牛舌芯 $28

韓風燒牛肋肉 $28
呢個牛肋肉燒到外層帶點焦香,咬落去肉質軟腍,濃郁嘅韓式醬汁完全滲入肉中,帶點甜甜辣辣嘅風味,好有層次感,食完一串又想encore!

芝士年糕(2件)
年糕燒到外層有少少焦脆,咬開裡面係滿滿拉絲嘅香濃芝士!鹹香嘅芝士同軟糯嘅年糕結合,口感豐富到不得了

蒜蓉菜脯燒茄子(微辣)
平時唔係特別鍾意食茄子,但呢個燒茄子真係令我改觀!🍆 茄子燒到軟綿綿,鋪滿香噴噴嘅蒜蓉同脆口嘅菜脯,再帶點微辣,係中國風口味嘅燒烤

鹽燒和牛牛小排 $48
望住嗰片和牛牛小排,油花分佈均勻,燒完散發出誘人嘅肉香。咬落去,肉汁喺口腔爆開,和牛獨有嘅甘香同細膩口感,真係令人沉醉,回味無窮!

流心蛋薯仔沙律 $68
呢個沙律清新得嚟又帶點邪惡!滑順嘅薯仔沙律配上金黃流心嘅蛋黃,口感綿密又Creamy

墨魚滑+紫菜十大蝦 $68
呢個手工菜好有誠意!將彈牙嘅墨魚滑包住爽口嘅大蝦,燒完之後外層甘香,裡面鮮甜,口感層次超豐富

喱牛舌油炸鬼/手抓餅 $58
呢個組合真係估佢唔到!香脆嘅手抓餅配上軟腍入味嘅咖喱牛舌,濃郁惹味嘅咖喱汁帶少少東南亞風味,同日式串燒crossover得好有驚喜!

港式蜜糖多士夾雪糕 $48
呢個簡直係邪惡嘅終極誘惑!烤到金黃香脆嘅厚多士,中間夾住冰凍嘅雪糕,再淋上甜絲絲嘅焦糖醬,一啖凍一啖熱,作為甜品收尾真係無得輸!🍨

總括嚟講,呢間「人生有限串燒店」真係一個令人身心放鬆嘅好地方,食物有創意又有水準,無論係食物質素定係用餐氣氛,都俾足我驚喜!下次一定要再帶多啲朋友嚟試吓其他串燒!
  • 港式蜜糖多士夾雪糕
2025-07-12 51 瀏覽
同屋企人一齊食串燒,六點幾嚟到好好彩可以坐到窗口位,到7點半都已經full晒場🤭因為多款串燒都係$10-$20/串,CP值算唔錯,而且即叫即燒,製作需時,但確保上枱時熱辣辣🍢 肉類🥩:我地叫左監燒雞腿肉、黑松露燒雞肝、味噌松板豬、麻糬豚肉卷、鹽燒牛舌芯、鹽燒和牛牛小排、紫菜鵪鶉蛋卷、免治雞肉棒,串燒舖滿枱真係好震撼😍😍肉類&蔬菜同我想像中差唔多,都香口juicy,反而麻糬卷驚豔到我,好軟糯有口感🤤海鮮🦞:蒜蓉菜脯燒元貝帶點微辣,好入味好彈牙~蔬菜🍆:叫左芝士菠菜卷、香燒翠玉瓜、蒜蓉菜脯燒茄子同埋雞油生炒豆苗,食材新鮮,估唔到串燒店有炒豆苗🤣份量都足🥬小食🥨:✨焦糖菠蘿鵝肝醬多士 - 鵝肝醬好creamy,配埋焦糖菠蘿食好滋味🍍 ✨鰻魚飯團 - 上枱自己包紫菜,可以keep到紫菜脆身👍🏻兩塊肥美鰻魚嫩滑冇細骨😋✨咖哩牛舌手抓餅 - 咖哩甜甜地唔太辣,牛舌夠腍身易咬🧡✨墨魚滑紫菜大蝦 - 呢款有驚喜,香脆爽口🦐 甜品🍨:✨港式蜜糖多士夾雪糕 - 冷熱交融好有風味😎飲品🍺: 叫左白桃烏龍茶同手打檸檬茶,消滯解膩☕🍋

肉類🥩:

海鮮🦞:
蒜蓉菜脯燒元貝帶點微辣,好入味好彈牙~

蔬菜🍆:

小食🥨:
✨咖哩牛舌手抓餅 - 咖哩甜甜地唔太辣,牛舌夠腍身易咬🧡

✨墨魚滑紫菜大蝦 - 呢款有驚喜,香脆爽口🦐

甜品🍨:
✨港式蜜糖多士夾雪糕 - 冷熱交融好有風味😎

飲品🍺:
叫左白桃烏龍茶同手打檸檬茶,消滯解膩☕🍋

平時食開旺角店, 聽到話尖沙咀開咗新分店;更就腳得黎, 仲有價錢親民化嘅風味菜式, 所以就過嚟試吓先~ 坐低飲杯嘢 開開胃先~菠蘿可以必思 $28冷泡白桃烏龍茶 $18蜜糖菠蘿 $10/串銀杏 $15/串白鱔 $48新店氣氛好好, 有張大U形bar枱, 可以邊睇住師傅細心燒串燒, 邊傾計食串燒, 成件事 更有 feel 喎!海鮮們都好吸引呢~白酒忌廉煮蜆 $68蒜蓉燒蠔 $48 (兩隻)元貝 $48 (兩隻)蒜蓉蟶子 $38好豐富啊~牛小排 $48 我地每次都必叫的!椒鹽九肚魚 $68Keep到嫩滑, 骨無感 直接食就得, 好好~翠玉瓜 $10/串呢個必叫呀, 惹味多汁~

平時食開旺角店, 聽到話尖沙咀開咗新分店;

坐低飲杯嘢 開開胃先~

菠蘿可以必思 $28
冷泡白桃烏龍茶 $18

蜜糖菠蘿 $10/串
銀杏 $15/串
白鱔 $48

海鮮們都好吸引呢~

白酒忌廉煮蜆 $68
蒜蓉燒蠔 $48 (兩隻)
元貝 $48 (兩隻)

蒜蓉蟶子 $38

好豐富啊~

牛小排 $48
我地每次都必叫的!

椒鹽九肚魚 $68

Keep到嫩滑, 骨無感 直接食就得, 好好~

翠玉瓜 $10/串
呢個必叫呀, 惹味多汁~