2025-06-03 92 瀏覽
中環分店食過好好食,在尖沙咀工作的朋友發現原來尖沙咀也開了新店,立馬訂座,因為以中環的口碑,人一定不少。尖沙咀分店裝潢更偏向於日本珈琲店,歐洲復古梳化/木質配皮質座椅。也多了吧枱,我們選擇了坐吧枱,可以直接觀摩師傅的烹調技藝,未食已經好期待。這晚也是點滿滿的,超滿足。串燒✴️鹽燒西班牙五花腩$10x2爽口惹味,$10一串抵到暈。✴️蜜糖燒菠蘿$10x2我的最愛,菠蘿燒過後焦糖化,更香甜。✴️豚肉牛油果卷$28好夾的配搭,牛肉果蓉又香又滑。✴️黑松露燒雞肝$15x2Creamy 綿滑,除非不吃內臟,必點。✴️泰式燒墨魚鬚 $15x2口感爽脆加上泰式辣汁,微辣清新。✴️豚肉荔枝卷$15x2爽口豚肉配上香甜荔枝,好食。✴️黑松露金菇卷$20x2豚肉卷着金菇,多汁,黑松露好香。✴️燃燒牛舌芯$28串燒必點,牛香滿滿又爽脆。✴️免治雞肉棒(配日本蛋)$28雞肉裏面有軟硬,好有咬口。✴️蒜蓉菜脯燒茄子$38燒烤也是必點之選,有點辣,但好好食。✴️蒜蓉欖角燒蟶子$38x2鮮甜爽脆,欖角令蟶子更添風味。✴️蒜蓉燒蠔(2隻)$48蠔的Size 可以,蒜蓉燒,肥美多汁,鮮。✴️山椒鰻魚汁燒白鱔$48白膳也是很肥美,醬汁非常濃郁。主

串燒
✴️鹽燒西班牙五花腩$10x2

爽口惹味,$10一串抵到暈。
✴️蜜糖燒菠蘿$10x2
我的最愛,菠蘿燒過後焦糖化,更香甜。
✴️豚肉牛油果卷$28
好夾的配搭,牛肉果蓉又香又滑。
✴️黑松露燒雞肝$15x2
Creamy 綿滑,除非不吃內臟,必點。

✴️泰式燒墨魚鬚 $15x2

口感爽脆加上泰式辣汁,微辣清新。
✴️豚肉荔枝卷$15x2
爽口豚肉配上香甜荔枝,好食。
✴️黑松露金菇卷$20x2
豚肉卷着金菇,多汁,黑松露好香。
✴️燃燒牛舌芯$28
串燒必點,牛香滿滿又爽脆。

✴️免治雞肉棒(配日本蛋)$28

雞肉裏面有軟硬,好有咬口。
✴️蒜蓉菜脯燒茄子$38
燒烤也是必點之選,有點辣,但好好食。

✴️蒜蓉欖角燒蟶子$38x2

鮮甜爽脆,欖角令蟶子更添風味。
✴️蒜蓉燒蠔(2隻)$48
蠔的Size 可以,蒜蓉燒,肥美多汁,鮮。
✴️山椒鰻魚汁燒白鱔$48
白膳也是很肥美,醬汁非常濃郁。

主食
✴️芫荽雞絲手抓餅$58

芫荽愛好者必點,滿滿新鮮芫荽,配上煎得脆脆的手抓餅,雞絲已成配角。

飲品
🍸手打檸檬茶$28

每次都喝這款,大大杯,打得檸檬肉都喝得到。
🍹百香果梳打2
百香果的香甜無可比擬,非常清新。

總結,絕對保持到中環店的水準,這裏店員更多,所以我覺得服務更到位,可於席前欣賞師傅的手勢,也沒有油煙,絕對值得一去再去,如果喝生啤的話,好像$48買一送一,真的可以三五好友消磨一個晚上。
2025-06-03 50 瀏覽
做左人地媽咪之後, 發覺自己都好耐都冇同呀爸食飯, 今次想帶佢去下一D可以飲下酒CHILL下既地方食,最緊要價錢親民但水準又要夠高~知道人生有限杯⏰尖沙咀新開左間分店, 就決定黎食下佢la環境寬敞有戶外觀景區,室內同師傅席前即燒席食物都算幾高質抵食, 串燒最平$10起咋~😋🍢串物:🐮鹽燒和牛牛小排(強推)👅鹽燒牛舌芯🪿鵝肝多士(強推)🐷豚肉荔枝卷🐔鹽燒雞腿肉🦪蒜蓉燒蠔🧄蒜蓉欖角燒蟶子🍆蒜蓉菜脯燒茄子🍳日式淮山 (配世一蛋黃醬)🍋🥤手打檸檬茶🍡人生有限杯.串燒店 (尖沙咀) 📍尖沙咀赫德道4號Hotel Hart 3樓
環境寬敞有戶外觀景區,室內同師傅席前即燒席
食物都算幾高質抵食, 串燒最平$10起咋~😋

🍢串物:
🐮鹽燒和牛牛小排(強推)
👅鹽燒牛舌芯
🪿鵝肝多士(強推)
🐷豚肉荔枝卷
🐔鹽燒雞腿肉
🦪蒜蓉燒蠔
🧄蒜蓉欖角燒蟶子
🍆蒜蓉菜脯燒茄子
🍳日式淮山 (配世一蛋黃醬)
🍋🥤手打檸檬茶

🍡人生有限杯.串燒店 (尖沙咀)
📍尖沙咀赫德道4號Hotel Hart 3樓
2025-05-28
2025-06-02 75 瀏覽
最近愛上食串燒人氣串燒店「人生有限杯」 又開分店啦今次開咗喺尖沙咀赫德道,更加方便約朋友食啤酒仲做緊買一送一$10-20既串燒最少要每款2串起,而且款式都有好多,價錢都幾相宜,性價比高所有嘅串燒都係即叫即整,但係上菜速度都好快鵝肝多士鵝肝口感奶滑且豐腴,入口慢慢融化帶着香濃口感,而上面的菠蘿可一解油膩泰式燒墨魚🦑燒得剛剛好非常惹味而且越嚼越香鹽燒鮮雞皮卜卜脆嘅口感就好似食緊薯片咁樣,邪惡感爆燈鹽燒牛舌芯爽口彈牙油香滿溢,一口咬落去油脂在口中爆發豚肉牛油果色香味俱全,加熱後既牛油果🥑入口即化,好像油脂一樣在口中爆發,但沒有罪惡感燒元貝、蒜蓉燒蟶子滿滿嘅蒜蓉香氣滲入海鮮內,而且唔會燒得過火日式淮山配蛋黃醬淮山用咗天婦羅嘅做法外脆內軟,配埋蛋黃醬估唔到咁夾焦糖雪糕多士推介必點,焦糖多士外層酥脆雪糕香濃幼滑,冰火兩重奏😂
最近愛上食串燒

人氣串燒店「人生有限杯」 又開分店啦
今次開咗喺尖沙咀赫德道,更加方便約朋友食

啤酒仲做緊買一送一
所有嘅串燒都係即叫即整,但係上菜速度都好快

鵝肝多士

泰式燒墨魚🦑

燒得剛剛好非常惹味而且越嚼越香

鹽燒鮮雞皮

卜卜脆嘅口感就好似食緊薯片咁樣,邪惡感爆燈

鹽燒牛舌芯
爽口彈牙油香滿溢,一口咬落去油脂在口中爆發

豚肉牛油果

燒元貝、蒜蓉燒蟶子

滿滿嘅蒜蓉香氣滲入海鮮內,而且唔會燒得過火

日式淮山配蛋黃醬

淮山用咗天婦羅嘅做法外脆內軟,配埋蛋黃醬估唔到咁夾

焦糖雪糕多士

推介必點,焦糖多士外層酥脆雪糕香濃幼滑,冰火兩重奏😂
酒店3樓新開的一間燒烤分店,主打串燒,選擇很多,價錢又不算貴,所以晚上的人氣不錯。靠窗邊的位置挺有氣氛的,能看到尖沙咀街景。鹽燒西班牙五花腩(10元/串)性價比很高,五花腩很大的一片,也挺厚的,燒得焦嫩的。豚肉荔枝卷(15元/串)豚肉加上了荔枝肉,吃起來更嫩滑多汁,多了一份水果的清甜。鹽燒雞腿肉(20元/串)雞腿肉大大粒,保留了大量的肉汁,雞皮燒得香脆。椒鹽燒雞尾(20元/串)這是一整個上的,挺特別。連著雞皮,吃起來油香很足,皮脆肉嫩的。汁燒雞隔膜(20元/串)汁燒的口感沒那麼乾,吃起來挺多汁的,而且口感比較彈牙。麻糬豚肉卷(20元/串)加了麻糬口感非常軟糯,又有肉香。免治雞肉棒(28元/串)雞肉棒配上生蛋黃,口感更滑嫩又有蛋香。鹽燒雞頸肉(28元/串)這裡燒得比較焦香,肉味較濃。山椒鰻魚汁燒白鱔(48元/串)吃起來像蒲燒鰻魚,不過口感會比較彈牙。日式秘製汁炸雞全翼(48元/隻)秘製汁感覺加了點柚子,吃起來會挺解膩的,而且炸得外脆內嫩。焦糖菠蘿鵝肝醬多士(58元/份)一共兩件,跟菠蘿的搭配挺特別,吃起來特別多汁,鵝肝有油香,多士香脆。椒鹽紫菜泰式辣醬九肚魚(68元/份)非常有驚喜,新鮮
鹽燒西班牙五花腩(10元/串)
性價比很高,五花腩很大的一片,也挺厚的,燒得焦嫩的。
豚肉荔枝卷(15元/串)
豚肉加上了荔枝肉,吃起來更嫩滑多汁,多了一份水果的清甜。
鹽燒雞腿肉(20元/串)
雞腿肉大大粒,保留了大量的肉汁,雞皮燒得香脆。
椒鹽燒雞尾(20元/串)
汁燒雞隔膜(20元/串)
汁燒的口感沒那麼乾,吃起來挺多汁的,而且口感比較彈牙。
麻糬豚肉卷(20元/串)
加了麻糬口感非常軟糯,又有肉香。
免治雞肉棒(28元/串)
雞肉棒配上生蛋黃,口感更滑嫩又有蛋香。
鹽燒雞頸肉(28元/串)
這裡燒得比較焦香,肉味較濃。
山椒鰻魚汁燒白鱔(48元/串)
吃起來像蒲燒鰻魚,不過口感會比較彈牙。
日式秘製汁炸雞全翼(48元/隻)
秘製汁感覺加了點柚子,吃起來會挺解膩的,而且炸得外脆內嫩。
焦糖菠蘿鵝肝醬多士(58元/份)
椒鹽紫菜泰式辣醬九肚魚(68元/份)
非常有驚喜,新鮮炸起,外脆內嫩,配上泰式辣醬特別惹味。
咖哩牛舌油炸鬼(58元/份)
咖啡挺有東南亞風味,椰奶味突出,亦很香濃。牛舌已經燉煮得非常軟爛了。再配上香脆的油炸鬼。
焦糖雪糕多士(48元/份)
一定要盡快吃,因為溶得很快,焦糖多士香脆香甜,雪糕奶滑冰爽。
2025-05-27
2025-06-02 146 瀏覽
見到佢地尖沙咀新開咗分店,當然要同朋友去感受吓新場啦,餐廳座位寬敞,設有吧枱位置,可一邊欣賞師傅精湛手藝,一邊品嚐美食!餐廳主打串燒,價錢非常親民,每串$10起蜜糖燒菠蘿串燒一定要有菠蘿🍍菠蘿燒得剛剛好,有焦香味但Juicy惹味燒雞腳筋第一次食雞腳筋,口感有啲似雞軟骨,微辣口味超惹味豚肉荔枝卷豚肉軟腍,加上香甜嘅荔枝,剛好平衡油脂感汁燒雞膈膜推介!橫膈膜部位肉質夠哂彈牙爽滑九肚魚用椒鹽及紫菜一起酥炸過嘅九肚魚,非常香口,配埋泰式辣醬一齊享用夠晒特別蒜蓉欖角燒蟶子蟶子都幾大隻,肉質非常彈牙,加上蒜蓉欖角及粉絲調味蒜蓉燒蠔燒蠔望落唔算好大隻,但肉質飽滿,加上蒜蓉風味十足山椒鰻魚汁燒白鱔鰻魚汁配白鱔絕對係最佳組合,白鱔肉質彈牙墨魚滑+紫菜十大蝦呢款好特別,以卷物方式用紫菜包住墨魚滑及大蝦,外層香脆,內層亦有彈牙肉質,口感層次豐富鰻魚飯團如果怕只吃串燒不夠飽,建議可以點埋呢個飯團,飯團跟紫菜有一層膠片分隔非常細心港式蜜糖多士夾雪糕呢個超有驚喜,有啲似港式嘅奶醬多,但內層轉左做雪糕,麵包外層帶有烤過的蜜糖,非常邪惡餐廳整體氣氛不錯,不過可惜餐廳暫時未有酒牌,但現時可自攜酒精飲品!
餐廳主打串燒,價錢非常親民,每串$10起
蜜糖燒菠蘿
串燒一定要有菠蘿🍍菠蘿燒得剛剛好,有焦香味但Juicy

惹味燒雞腳筋
第一次食雞腳筋,口感有啲似雞軟骨,微辣口味超惹味

豚肉荔枝卷
豚肉軟腍,加上香甜嘅荔枝,剛好平衡油脂感

汁燒雞膈膜
推介!橫膈膜部位肉質夠哂彈牙爽滑

九肚魚

蒜蓉欖角燒蟶子
蟶子都幾大隻,肉質非常彈牙,加上蒜蓉欖角及粉絲調味

蒜蓉燒蠔
燒蠔望落唔算好大隻,但肉質飽滿,加上蒜蓉風味十足

山椒鰻魚汁燒白鱔
鰻魚汁配白鱔絕對係最佳組合,白鱔肉質彈牙

墨魚滑+紫菜十大蝦

鰻魚飯團

2025-05-26
用餐優惠
試食活動
2025-06-02 77 瀏覽
勁高性價比嘅人生有限杯係尖沙咀開咗分店啦!👏🏻連勁嘴刁嘅媽咪每食一串都大讚好味有驚喜!😍仲有$10-20區嘅串燒,每兩串或以上就可以叫~😉豚肉荔枝卷🐷招牌嚟嘅~荔枝多汁同豚肉難以想像咁夾!🤤月見免治雞肉棒🍳🐣豉油加生蛋黃估唔到咁簡單同雞肉棒食真係最佳拍檔!🤝🏻韓風燒牛肋肉🔥🥩個韓風醬燒到個牛肋肉勁香~鹽燒豬肋肉🧂Simply adding salt已經令豬肋肉勁惹味!豚肉牛油果卷牛油果🥑熟到好淋,係嘴裏溶化~蒜蓉燒蟶子🧄食到媽咪要encore! 🙀芝士年糕🧇唔鐘意食芝士嘅媽咪話點condensed milk🥛好好味!鹽燒和牛牛小排和牛一聽就知係正嘢,有質素保證~👍🏻日式秘製汁炸雞全翼🍗勁大隻!!食唔晒~ 外脆內軟!墨魚滑紫菜大蝦🍘呢個好特別,脆脆嘅紫菜包住墨魚滑同大蝦好有驚喜!鰻魚飯團飯團啲飯🍙係脆㗎!鰻魚味濃郁~蜜糖粟米媽咪話燒出嚟嘅粟米🌽好甜,焦焦哋好惹味!泰式燒墨魚鬚🇹🇭🦑泰國人嘅媽咪approve個醬!焦糖雪糕多士🍞🍨呢個勁正~依家諗起都留口水🤤要快啲食因為雪糕會溶!百香果梳打🥤有原粒百香果籽,好足料!桔仔薄荷鴨屎茶🧃薄荷味濃,鐘意薄荷嘅必點!菠蘿可爾必思🥤呢杯同樣足料,全部$

豚肉荔枝卷🐷
招牌嚟嘅~荔枝多汁同豚肉難以想像咁夾!🤤

月見免治雞肉棒🍳🐣
豉油加生蛋黃估唔到咁簡單同雞肉棒食真係最佳拍檔!🤝🏻

韓風燒牛肋肉🔥🥩
個韓風醬燒到個牛肋肉勁香~

鹽燒豬肋肉🧂
Simply adding salt已經令豬肋肉勁惹味!

豚肉牛油果卷
牛油果🥑熟到好淋,係嘴裏溶化~

蒜蓉燒蟶子🧄
食到媽咪要encore! 🙀

芝士年糕🧇

鹽燒和牛牛小排
和牛一聽就知係正嘢,有質素保證~👍🏻

日式秘製汁炸雞全翼🍗
勁大隻!!食唔晒~ 外脆內軟!

墨魚滑紫菜大蝦🍘
呢個好特別,脆脆嘅紫菜包住墨魚滑同大蝦好有驚喜!

鰻魚飯團
飯團啲飯🍙係脆㗎!鰻魚味濃郁~

蜜糖粟米
媽咪話燒出嚟嘅粟米🌽好甜,焦焦哋好惹味!

泰式燒墨魚鬚🇹🇭🦑
泰國人嘅媽咪approve個醬!

焦糖雪糕多士🍞🍨
呢個勁正~依家諗起都留口水🤤要快啲食因為雪糕會溶!

百香果梳打🥤
有原粒百香果籽,好足料!

桔仔薄荷鴨屎茶🧃
薄荷味濃,鐘意薄荷嘅必點!

菠蘿可爾必思🥤
呢杯同樣足料,全部$28咋!

人生有限杯串燒店—日式人氣串燒店,多次與朋友到訪,依家係尖沙咀都有開設新分店,餐廳裝修設計以簡約幽暗風格為主,整體環境唔會過於嘈吵,適合同朋友一齊傾偈聚餐🔲 餐牌上有接近50款形形色色日式串燒、燒海鮮、居酒屋熟食,並有各種酒類飲品等,串燒類推薦燒墨魚鬚、五花腩、雞軟骨;海鮮類推介燒蠔、蒜蓉蟶子等,整體所有食物都屬於水準之上,而且餐牌上有非常多種特色飲品、酒精飲品選擇,好適合鍾意食串燒,加埋飲酒嘅朋友✨
用餐優惠
試食活動
2025-06-01 59 瀏覽
📍性價比高嘅$10起串燒開到去尖沙咀!喺尖東N1出口行2分鐘就到,呢度嘅環境更加舒服,仲可以坐吧枱睇店員即燒串燒。「$10區」串燒試咗未食過嘅鹽燒芥蘭頭,一上到嚟係切到白色一粒粒,同平時食開嘅芥蘭唔同樣,口感爽口又幾Juicy!「$15區」嘅黑松露燒雞肝口感軟腍,入口化開,但係覺得個醬汁冚住晒黑松露味。味噌松板豬爽口好似食豬頸肉咁。「$20區」叫咗鹽燒雞腎、黑松露金菇卷、雞中翼同雞隔膜,雞翼比較surprise燒到個雞皮仲係好脆身,雞隔膜就估唔到都有好多雞肉同埋食落脆脆地,有啲似雞髀肉mix雞軟骨嘅感覺。「$28區」啲嘢食最啱我哋口味所以嗌得最多,叫咗免治雞肉棒,同幾款鹽燒系列(牛舌芯、雞頸肉、豚肉牛油果卷同豬肋肉),今次個牛舌超出色烤到焦焦地咬落去係脆!如果出埋厚切版就好了。蒜蓉控必食菜脯燒茄子($38)同蒜蓉燒蠔($48),多蒜到𢳂走咗少少蒜蓉先食。另外SAPPORO啤酒做一送一,唔想飲酒呢度都好多梳打同茶類可以叫。

「$20區」叫咗鹽燒雞腎、黑松露金菇卷、雞中翼同

2025-06-01 81 瀏覽
最近朋友約我去咗「人生有限杯」尖沙咀新店,有室外及室內位置,中間有個圓柱位可以坐着看師傅製作串燒,不過我哋一行四人都係坐返枱方便傾偈。講返串燒,都真係好多款,$10起有五花腩、翠玉瓜、粟米、菠蘿等等。每串串燒都烤得好香,外皮烤到微焦,但裡面嘅肉質又嫩又多汁。非常超值!而其他價錢嘅串燒都好好味!特別係免治雞肉棒,配上日本蛋,沾上蛋汁味道真係一絕。除了串燒,店裏嘅小吃都好有特色。墨魚滑+紫菜+大蝦,製作成卷物大蝦的形狀,口感超棒。還有蒜蓉粉絲元貝及燒生蠔,吸收咗蒜蓉嘅香味,吃落去蒜香四溢,根本停唔低口。飲品方面,有好多選擇。我試咗百香果梳打,酸酸甜甜,喝落去好清新,搭配串燒一流。

今日黎到尖沙咀,試下岩岩係呢度新開的人生有限杯.串燒店,呢度主打平靚正串燒,係呢個時候居然仲有$10、$15同$20串燒系列,咁決定同大家試一試。[$10 串燒系列]一開始諗$10 串燒只係Gimmick,點知原來都好有誠意,首推一定係豬腩肉,油分足夠,肉質唔會鞋,調味有少少微辣。牛油粟米一大舊,味道有少少焦香,加埋牛油好香口,栗米肉都夠甜。脆肉瓜同燒菠蘿每串都有四舊,燒得夠Juicy唔乾,而且都入味。[$15 串燒系列]至於$15系列的串燒選擇都好豐富,首推一定係豚肉荔枝卷,一串有3舊,豚肉燒得香脆,裏面的荔枝夠甜同Juicy,食完即刻要Encore。之後仲叫左墨魚鬚同埋味增松阪豬。墨魚鬚肉質夠Q彈,仲好有誠意俾埋泰式辣醬夠晒惹味。松阪豬肉質爽脆,食落好似豬頸肉咁,配埋味增醬又有另一番風味。[$20 串燒系列]$20 串燒系列剚有唔少選擇,首推係雞中翼,佢將肉拆開,所以好容易就食到,而雞肉都保持鮮嫩,雞皮香脆。而雞皮好似整到一層層塔,本身都燒到夠香脆,我建議可以撈埋蛋汁一齊食。其他特色串燒推介免治雞肉棒,雞肉中帶雞軟骨增加口感,配埋生雞蛋汁真係無得輸。另外仲有呢度先有的墨魚滑大蝦卷,

[$10 串燒系列]

[$15 串燒系列]

[$20 串燒系列]

[特色串燒、小食]
其他特色串燒推介免治雞肉棒,雞肉中帶雞軟骨增加口感,配埋生雞蛋汁真係無得輸。另外仲有呢度先有的墨魚滑大蝦卷,同時食到墨魚的Q彈同蝦肉的爽脆兩種口感,配埋芥末醬又幾特別。

最後當然叫埋飲品,目測都幾大杯,包括係菠蘿可以必思同埋桔仔薄荷梳打,前者甜甜酸酸,都有唔少菠蘿肉。而後者就清涼解渴,各有特式。

總結黎講,一開始以為以$10、$15串燒只係用黎Gimmick,食完後就覺得唔hae,絕對物超所值,食左差唔多30串串燒,又有和牛,又有海鮮,平均都只係三百幾蚊。另外環境都唔錯、地點又方便,真心推介大家同朋友黎試下!
2025-06-01 53 瀏覽
人生有限杯.串燒店(尖沙咀)地址 :尖沙咀赫德道4號The Hart 3樓🍢呢度嘅串燒都好出色叫咗幾款同朋友一齊食雞肉棒點埋生雞蛋 入面有少少雞軟骨,好有口感🐥雞翼燒得好好 雞翼入面仲保持肉汁 外皮香口🐷荔枝豚肉卷豚肉嘅香味滲埋入去荔枝卷入面 好配嘅組合 🐣雞肝 內臟位置燒得啱啱好 冇內臟既奇怪味道🐥雞頸肉雞頸肉好爽脆 係我最鍾意食嘅部位牛舌芯爽口彈牙 調味適中 係成條牛脷最嫩滑嘅部份鰻魚燒飯團搽上簡單醬油外面燒得香脆 簡簡單單已經好好味
人生有限杯.串燒店(尖沙咀)
地址 :尖沙咀赫德道4號The Hart 3樓

🍢呢度嘅串燒都好出色
叫咗幾款同朋友一齊食

雞肉棒
點埋生雞蛋 入面有少少雞軟骨,好有口感

🐥雞翼

爽口彈牙 調味適中 係成條牛脷最嫩滑嘅部份

鰻魚燒飯團
搽上簡單醬油
外面燒得香脆 簡簡單單已經好好味

唔係第一次食「人生有限杯.串燒店」,自從食過一次,覺得超級有驚喜,就返兜咗幾次!今次喺尖沙咀擴充營業,嗱嗱臨9秒9,見字即book!地點真係唔算難搵,就喺The One後邊,地鐵站D2出口轉過彎就係!呢次裝修有點驚喜!一行入門口就係巨大半圓形吧枱!可以睇住師傅席前燒串燒!🤩雖然係新開張,但係啲師傅全部都喺其他分店過嚟,全部都好有經驗👍身為一隻肥妹鬼👻試勻晒佢所有燒物,今次精選8款返兜之選:➊ 鹽燒西班牙五花腩 一開波就嗌咗六串,你就知我幾鍾意佢,價錢又平,夠晒鹹香,送啤酒一流!🍻➋ 鹽燒鮮雞皮燒雞皮唔係度度都有!燒到脆卜卜!又係送啤酒之選😆➌ 豚肉荔枝卷用豚肉包住荔枝肉一齊燒,果汁喺燒嘅途中,慢慢滲入豚肉,既有果汁嘅甜香,又平衡到豚肉嘅油膩感🐷➍ 黑松露金菇卷如果你要我嫌嘅話,就係略嫌黑松露唔夠大粒!但係金菇卷極度難包,手工+1,有別其他燒物,佢用咗燒汁慢烤,特別有另一番滋味😌➎ 鹽燒牛舌心牛舌肉質細嫩,外層有彈性,內里柔軟多汁,用嚟燒一流!👍➏ 焦糖菠蘿鵝肝醬多士之前冇食過,今次特登試吓!初頭以為係鵝肝…冇留意係鵝肝醬😂不過最特別係個焦糖菠蘿!原來同鵝肝醬都幾match!➐ 蒜蓉燒蠔

身為一隻肥妹鬼👻試勻晒佢所有燒物,今次精選8款返兜之選:

黑松露金菇卷

➍ 黑松露金菇卷
鹽燒牛舌心

➎ 鹽燒牛舌心
牛舌肉質細嫩,外層有彈性,內里柔軟多汁,用嚟燒一流!👍
焦糖菠蘿鵝肝醬多士

➏ 焦糖菠蘿鵝肝醬多士

➐ 蒜蓉燒蠔
燒蠔用蒜蓉嚟煮冇得輸🤣不過我成個口而家都係蒜蓉味🫣

➑ 港式蜜糖多士夾雪糕
每次嚟到都會食,食串燒嘅完美ending!唔食佢硬係爭少少😝

/// 𝐎𝐮𝐫 𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫 ///
  • 椒鹽+紫菜味+泰式辣醬+九肚魚
  • 墨魚滑+紫菜+大蝦
  • 港式蜜糖多士夾雪糕
2025-06-01 55 瀏覽
!!!!!人生 有限杯 串燒舖越開越多🤤由 旺角分店就開始ggg持⬆️係因為有次電話冇電急住借chargespot⚡️發現嘅宵夜勝地🤣最近連尖沙咀都開埋 好就腳🤤好難唔撐❤️‍🔥即叫即燒 仲要最$10起有交易🤝🏻最愛的生啤仲有買一送一🍻收工必劈 消除疲勞🎐🎏$10區鹽燒西班牙五花腩香燒翠玉瓜蜜糖燒菠蘿🎏$15區椒鹽雞軟骨泰式燒墨魚鬚豚肉荔枝卷🎏$20區鹽燒燒雞皮仲追加左蒜蓉欖角燒蟶子⚡️明太子忌廉烏冬 雪雪雪❄️宵夜 黎講 香港人最高評價 :爽!又平又好食 任叫荷包唔痛 肚煲收獲滿滿 人生必須盡興❤️‍🔥

🎏$10區

• 免治雞肉棒
  • 蒜蓉蟶子
  • 墨魚滑大蝦
2025-06-01 42 瀏覽
串燒間唔時都會食,菜式好多時都大同小異, 估唔到今次菜式有驚喜wo! 價錢又幾抵, $10-$20/串嘅選擇都幾多, 質素都唔錯。叫咗超多野食, 埋單先人均3舊水ja。🔸咖哩牛舌油炸鬼必試! 咖哩幾正宗, 少少辣咁幾惹味, 牛舌夠淋, 油炸鬼點咖哩汁真係冇得輸。🔸蟹粉日式豆腐豆腐味濃, 內裡夠juicy, 蟹粉味好濃郁, 每一啖都食到蟹粉同櫻花蝦, 滿足 🔸芫茜雞絲手抓餅手抓餅熱辣辣, 食落酥脆, 雞絲帶少少辣味, 加上新鮮芫茜refresh下, 幾有風味, 推介! 🔸黑松露燒雞肝 (上面嗰兩串)雞肝creamy, 味道濃郁再加上黑松露風味, 先$15, 抵食 🔸椒鹽+紫菜味 +泰式辣醬+九肚魚九肚魚炸得輕身配上小辣嘅泰式辣醬, , 幾過癮🔸白酒忌廉煮蜆清油煮蜆就食得多, 換咗做西式煮法有新鮮感, 蜆肉夠大隻鮮甜!🔸鹽燒芥蘭頭第一次食芥蘭頭, 食落係淡淡嘅清甜。🔸雞油炒雞毛菜香港好少可有得食, 用雞油炒完嘅雞毛菜幾香, 唔覺肥膩🔸鹽燒鮮雞皮超脆雞皮, 必點🔸紫菜鵪鶉蛋卷鵪鶉蛋味好出, 個人幾鐘意🔸港式蜜糖多士夾雪糕多士甜甜脆脆咁, 夾埋雪糕會一試愛上! 大推! 🔸汁燒雞隔膜 肉質緊實

🔸咖哩牛舌油炸鬼

🔸蟹粉日式豆腐

🔸芫茜雞絲手抓餅

🔸黑松露燒雞肝 (上面嗰兩串)

🔸椒鹽+紫菜味 +泰式辣醬+九肚魚
九肚魚炸得輕身配上小辣嘅泰式辣醬, , 幾過癮

🔸白酒忌廉煮蜆

🔸鹽燒芥蘭頭
第一次食芥蘭頭, 食落係淡淡嘅清甜。

🔸雞油炒雞毛菜
香港好少可有得食, 用雞油炒完嘅雞毛菜幾香, 唔覺肥膩

🔸鹽燒鮮雞皮
超脆雞皮, 必點

🔸紫菜鵪鶉蛋卷
鵪鶉蛋味好出, 個人幾鐘意

🔸港式蜜糖多士夾雪糕
多士甜甜脆脆咁, 夾埋雪糕會一試愛上! 大推!

🔸汁燒雞隔膜
肉質緊實帶有少少咬口,都幾特別!

🔸日式淮山 (配世一蛋黃醬)
淮山粉感十足,輕輕煎炸完表面再點佢個蛋黃醬,當真係世一。 個醬點咩都好食!

🔸桔仔薄荷梳打
飲品都試咗好幾款梳打, 呢款比較特別, 薄荷好夠, 桔仔清甜幾fresh

尖沙咀有好多食肆,好多好食嘅都係隱藏係大廈裡面,呢間串燒店彌漫住燒肉嘅香味,港日fusion嘅氛圍即刻令人放低一日嘅疲憊。 🐷五花腩燒到邊緣微焦,油脂滴落炭火嗞嗞作響,加上豬肉本身嘅鹹香,調味撞出驚喜;🐷味噌豬用咗紅味噌,甜中帶酒香,配冰凍啤酒一流。🐓雞皮脆到似薯片,灑上七味粉食到吮指🐓免治雞肉棒混入秘製調味,蘸月見汁,食出童年回憶🐟白鱔厚切到似日式鰻魚,魚皮脆到「咔嚓」聲🦪元貝原個扇貝,加上港式粉絲同秘製蒜蓉燒,懷舊嘅味道🥦蔬菜類有心思🌱蘆筍卷香脆嘅豬肉包住滿汁嘅蘆筍,爽嫩交織🌱芫荽雞絲手抓餅根本係港版墨西哥卷,芫荽份量多到似深水埗菜檔,香口惹味人均$350左右,坐喺開放式吧枱睇住師傅用炭爐即燒,好適合一班friend飲住啤酒gathering。總評:3/5

🐷五花腩

🐷味噌豬
用咗紅味噌,甜中帶酒香,配冰凍啤酒一流。

🐓雞皮
脆到似薯片,灑上七味粉食到吮指

🐓免治雞肉棒
混入秘製調味,蘸月見汁,食出童年回憶

🐟白鱔
厚切到似日式鰻魚,魚皮脆到「咔嚓」聲

🦪元貝
原個扇貝,加上港式粉絲同秘製蒜蓉燒,懷舊嘅味道

🥦蔬菜類有心思

🌱蘆筍卷
香脆嘅豬肉包住滿汁嘅蘆筍,爽嫩交織

🌱芫荽雞絲手抓餅
根本係港版墨西哥卷,芫荽份量多到似深水埗菜檔,香口惹味

總評:3/5