2021-08-27
🌕Hello我係Moon🌕依間野真係收藏咗好耐好耐,😤亦都同朋友夾咗好耐時間先訂到呢度嘅晚餐,一開始係比依度嘅環境吸引住,😳因為上網睇過依度嘅環境真係好高級,係一間好高級嘅中菜館!😌所以決定今次朋友嘅生日飯就係呢一度食啦!依位朋友真係好鍾意食中菜,所以佢都對中菜有研究,🥰呢餐飯真係有一個好幸福同埋好豐富嘅感覺,😍無論係色香味,因為喺呢度嘅服務態度同埋環境都係做得好好!😛以價錢嚟講真係超水準!😚真係第一次食到咁高質素嘅中菜!😎當晚真係食得好豐富,😍不過有幾味菜式真係要推薦比大家!😇真係超級高水準,🥰而且係食嘅時候都已經感覺到依度對食物嘅講究!😄井巷子片皮鴨:😌井巷子就係依間中菜館嘅名,片皮鴨我諗好多人都食過,😙不過依度嘅片皮鴨比較特別,🤪會有一本小冊子講解食法!😛包住片皮鴨嘅餅皮用蒸爐烘住,食嘅時候都會有濕潤度,😋唔會太乾,😚而且仲有溫度!🥳小冊子上邊講到要將片皮鴨嘅皮向皮,☺️咁樣就唔會令到海鮮醬汁沾到,令到片皮鴨塊皮唔脆!😆除咗海鮮醬汁旁邊仲可以放金奇異果絲,😌青瓜絲,哈密瓜,京蔥絲,😎令到入口更加清新而且更有層次,😝其實我都係第一次將金奇異果絲同埋哈密瓜放入片皮鴨卷埋食,😋估唔到都幾
井巷子片皮鴨:
廿五年黑醋蟹肉酸辣湯:
成都青湯水煮魚:
呢度嘅甜品都好值得推薦,😳平時酒樓嘅甜品只係普通一碗嘢,😳呢度嘅甜品連賣相都咁吸引,先講一講呢個甜品嘅名係鮮雜果土紅糖冰粉,
🌕最後MoonMoon真係超級超級滿意依間中菜館,😚可能大家睇到呢度會覺得我打得太多字好長氣,但係依間中菜館係真心推薦比大家,係真係好好味!!😝平時食中菜都唔會食唔到咁特別嘅菜式,😛喺進餐嘅過程當中真係會感受到依間餐廳有幾用心,😋無論係服務態度抑或係依度嘅菜式,真係感受到依度嘅用心,😍埋單嘅時候,😌其實真係物有所值,😝已經同朋友約定左下次聚會都係依度食!🌕