2024-09-04 431 瀏覽
秋風起到了火鍋季節 朋友約打邊爐仲話係酒店入面 原來是位於某尖沙咀酒店的3樓 地點方便 座位闊落坐得舒服店員先上了個九宮格醬料給我們自己調配 這樣比較企理而且不用自己行出去整 讚心大心細之後選了火焰三椰雞鍋 $348 很好奇為什麼是「火焰」 原來是店員會先上鍋連生雞煎炒 再加酒然後加火令到有火焰炒香雞件 最後加上椰皇、椰青水及雞湯煲滾便食得;首先一定要飲番碗椰子雞湯 清甜而雞味濃厚 好飲!火鍋料值得一讚是很多都有半份/大小的選擇 即使人少都可以試多幾樣 最後會推薦✨美國安格斯牛肉(大) $378: 上枱便見到雪花很漂亮 份量合理 店員建議碌5-10秒便食得 牛肉滑身而且牛味濃✨牛骨牛汁丸(半) $52: 小心咬開雖然不是爆汁 但中間看到很多牛汁 好吃✨自家製黑松露蟹肉餃(半)$68: 餃子皮薄 食落啖啖黑松露味 但又不會太搶 不錯另外這裏還有串燒選擇 我們試了荔枝豚肉串 $48 牛舌心 $58 及日本鱈魚乾 $48 3款都不錯 特別是牛舌心 夠厚身而且入味

心大心細之後選了火焰三椰雞鍋 $348

• 自家製黑松露蟹肉餃
  • 美國安格斯牛肉
📍#云.手工火鍋尖沙咀存在着多元美食匯集區,火煱店屬於一個大眾常去的餐廳,因為可以點選不同美食,又可以邊食邊談天的享受。今次帶大家去食嘅就係尖沙咀出名嘅火鍋店,佢嘅位置位於尖沙咀中心點,交通非常方便。火焰三椰雞鍋 $328店員首先會用乾鍋形式炒香雞肉、椰子肉和紅蘿蔔,待炒到半熟時就會加入料酒,用火槍點燃後聞到陣陣酒香。最後會倒入新鮮嘅椰子汁做湯底,店員會幫我地隔走湯面上油份,一鍋充滿椰香味又有雞湯濃郁嘅味道,喝下是十分暖心,清甜,而且雞件經過乾炒可鎖住肉汁,一啲才都唔乾柴👏🏻招牌牛肉拼盤 $398拼盤入面有本地手切牛,安格斯牛肉,牛心椗,牛舌,牛胸爽,牛柳粒,非常多選擇,加上餐廳特別嘅擺盤,打卡一流。牛肉在湯底游走數十秒,就可享用,牛肉新鮮,安格斯最為入口即溶,油脂豐富,牛胸爽爽口彈牙,推介🙌🏻自家黑松露蟹肉餃 $68本人非常喜愛餃子,每一次去不同餐廳都會點,今次餃令人喜出望外,黑松露配上蟹肉,十分有趣,沒有違和感,非常好味😋竹蔗茅根 $68打邊爐必備涼茶,材料十足,唔太甜😍——————————————- 📍 云手工火鍋店 (尖沙咀)🏠 尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓#hk

📍#云.手工火鍋

火焰三椰雞鍋 $328

招牌牛肉拼盤 $398

自家黑松露蟹肉餃 $68
黑松露配上蟹肉,十分有趣,沒有違和感,非常好味😋

竹蔗茅根 $68
打邊爐必備涼茶,材料十足,唔太甜😍

——————————————-
📍 云手工火鍋店 (尖沙咀)
🏠 尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓

#hkfoodstep
#hkfoodstep尖沙咀
#hkfoodstep 火鍋
#hkfood #hkfoodie #hkcouple
#尖沙咀美食
  • 招牌牛肉拼盤
朋友帶我嚟呢間出名手工湯底嘅火鍋店,餐廳地點位於尖沙咀鬧市,都方便!湯底~火焰椰子雞湯呢款湯底真係超清甜,原個椰皇即開即倒,椰子水嘅香氣與雞肉完美融合,淡淡湯都好滋潤。水晶滑牛配搭蛋黃嘅厚切滑牛肉,肉質非常鮮嫩,有牛味,啖啖肉,值得再encore!手打墨魚丸、手打蝦丸兩者都口感彈牙,吃上去有著豐富海鮮風味,和清甜嘅湯底好夾,讓人驚豔。雪場蟹棒帶有淡淡甜味,很有口感。串燒廣島蠔烤至微焦,蠔肉外酥內嫩,香味濃郁,如果份量多啲會更加好😆喜歡惹味嘅人士就啱哂。

湯底~火焰椰子雞湯

水晶滑牛
手打墨魚丸、手打蝦丸
雪場蟹棒帶有淡淡甜味,很有口感。

6天前 0 瀏覽
本身個人都喜愛飲老火湯,今次order呢款火焰椰子雞湯底,睇住店員先炒香雞件和椰肉,點火炒香,再加入幾個新鮮椰皇水,遠距離已聞到香氣,湯底一滾就飲得,濃郁度十足,入口香甜,忍唔住都飲咗幾碗先開始打邊爐!火鍋材料有鮮蝦雲吞、招牌新鮮鵝腸、花膠、鴨血、炸枝竹和台灣寛粉,款款都很新鮮,花膠,呈半透明,滾大約10分鐘就食得,口感滑潤,能很好地吸收火鍋湯底味道。台灣寛粉都係吸湯之選,淺米色寬條狀,口感富有彈性,煮熟後很滑順。我哋另外都order咗廣島蠔串燒,用竹籤串起,蠔身表面微微焦脆,色澤金黃,入口有汁,帶有淡淡鹹香,搭配檸檬汁,入口很鮮美。

款款都很新鮮,

6天前 0 瀏覽
餐廳標榜「手工湯底」,雖然比一般湯底略貴,但真材實料,專人服務,是值回票價的。我們點了🏅「火焰三椰雞鍋」($348)。店員先在我們面前爆炒雞件,黃油雞加上新鮮椰子肉,炒幾下已香氣撲鼻。跟着點火!甚有氣勢。之後是新鮮椰皇水、椰青水和鮮雞湯,未飲已想像到的清甜。湯滾起後店員還會細心撇走油脂,清甜滋潤的椰香雞湯便可享用了。一邊飲雞湯,一邊食幾款小食和串燒,最後打邊爐,非常滿足。打邊爐中途會再加雞湯,同樣清甜可口,絕不會稀釋無味,抵贊。小食和串燒都很精采。小食:🏅招牌酥炸惹味茄子($68)~~大碟惹味,茄子炸得外酥內軟,香脆可口,一點也不油膩。串燒:🏅荔枝豚肉串($48)、🏅白鱔($88)~~豚肉片卷着荔枝肉,清甜有口感。~~白鱔肉嫩多汁,魚皮脆卜卜,好好食。火鍋配料:~~🏅花雕醉滑牛($128):新鮮牛肉片嫩滑無筋,自家調製的花雕酒汁醇厚,美味。~~🏅手打鹹蛋黃蝦丸($52):手打蝦丸彈牙,口感十足! 鹹蛋黃控不可錯過。~~🏅皇帝菜($48):新鮮大份,洗得乾淨且乾爽。

一邊飲雞湯,一邊食幾款小食和串燒,最後打邊爐,非常滿足。
打邊爐中途會再加雞湯,同樣清甜可口,絕不會稀釋無味,抵贊。

小食和串燒都很精采。
小食:🏅招牌酥炸惹味茄子($68)
~~大碟惹味,茄子炸得外酥內軟,香脆可口,一點也不油膩。

串燒:🏅荔枝豚肉串($48)、🏅白鱔($88)
~~豚肉片卷着荔枝肉,清甜有口感。
~~白鱔肉嫩多汁,魚皮脆卜卜,好好食。

火鍋配料:
~~🏅皇帝菜($48):新鮮大份,洗得乾淨且乾爽。
2024-09-12
2024-09-12 0 瀏覽
云手工火鍋尖沙咀加連威老道 20號瑞生尖沙咀酒店3樓與朋友在尖沙咀逛街,攰攰地想搵間環境清靜嘅地方打邊爐,就喺加連威老道的瑞生酒店內的「云手工火鍋店」開餐,真的有小驚喜😍朋友喜歡吃蟹,梗係揀「火焰沙白蟹鍋」鍋底,材料豐富,主要有海蟹和沙白、再加上辣椒、紅蘿蔔及香芹等配料👍服務員把酒放入鍋底中炒香內裏的材料,熊熊火焰就出現,有啲噱頭㗎🤪另外我哋揀了花雕醉滑牛、手打芝士牛丸、鹹蛋黃蝦丸、自家製黑松露蟹肉餃、鮮蝦雲吞、水餃等,還試埋串燒,最後點了一份雜菜拼盤,吸收晒湯底的精華,食得好滿足👍整體來說,這裏的食材材料新鮮,海鮮及肉類有鮮味,肉質嫰滑,而且份量足;丸類肉質彈牙,我最鍾意係有流心蛋黃的蝦丸,非常惹味;另外最特別的是花雕醉滑牛,牛肉味濃郁又夠滑,加上我哋喜愛嘅花雕味另有一番風味,正到爆❤️我和朋友都非常享受今晚的打邊爐晚餐,質素相當高,絕對值得一試😃
云手工火鍋
尖沙咀加連威老道 20號瑞生尖沙咀酒店3樓

朋友喜歡吃蟹,梗係揀「火焰沙白蟹鍋

2024-09-08 0 瀏覽
📍餐廳:云手工火鍋🏫地址:尖沙咀加連威老道 20號瑞生尖沙咀酒店3樓好耐之前食過一次,覺得喺酒店內嘆火鍋確係不同,除咗食物質素高之外,環境超級舒適雅致,服務殷勤,所以今日再同朋友到「云手工火鍋店」打邊爐,又見到新增了串燒食品供應,都點咗兩款試試,有水準😃~串燒雞翼及荔枝豚肉串燒得夠香口,加了適量的七味粉及孜然粉調味,很惹味,肉質口感佳😀~火焰沙白蟹鍋真係有一隻肉質鮮嫩的蟹㗎,沙白的份量也不少,而且新鮮😋上枱吸晴,服務員將材料炒香後澆上酒,造出的火焰效果夠特別,令我哋睇得開心😬~美國安格斯牛肉沒有叫大份量,點選中的份量都足夠我哋四個人食,牛肉肥瘦適中,肉質嫰滑,大家都讚不絕口🤗~花雕醉滑牛我哋好鍾意花雕的香味,把全部滑牛放入花雕汁浸咗起碼15分鐘先再放落火鍋裏便灼熟,好好味呀,所以終於encore咗一碟😍~自家製黑松露蟹肉餃黑松露味道非常濃郁,蟹肉鮮味,口感佳😀~手打鹹蛋黃蝦丸很有爆汁的感覺,鹹蛋黃流沙的感覺好正,蝦丸彈牙兼有蝦味,美味之選😍~雜菜拼盤份量足,有唐生菜、津白、粟米、番茄,及油麥菜等,全部夠新鮮,特別鍾意唐生菜的爽脆😊
📍餐廳:云手工火鍋
🏫地址:尖沙咀加連威老道 20號瑞生尖沙咀酒店3樓

~串燒

~火焰沙白蟹鍋

~美國安格斯牛肉

~花雕醉滑牛

~自家製黑松露蟹肉餃
黑松露味道非常濃郁,蟹肉鮮味,口感佳😀

~手打鹹蛋黃蝦丸

~雜菜拼盤

2024-09-04 271 瀏覽
《云·手工火鍋》以手工鍋用料豐富聞名。店內裝修簡潔,空間寬敞,座位舒適,唔會有擠迫感,適合一大班人聚會。 店內除咗提供火鍋外,仲有刺身、小食及串燒選擇!為咗留肚試佢嘅火鍋,只點咗幾串串燒。🔸牛舌心外脆內軟,如果份量再多D更好;荔枝豚肉配搭不錯,用半肥焦香豚肉包住荔枝,好Juicy。期待已久嘅手工鍋,有8個選擇,order咗「火焰三椰雞鍋」!店員親自將雞、椰子🥥及海底椰炒到微微金黃,再倒酒點火迫出食材味道,之後倒入新鮮椰青水、椰皇水及雞湯煲滾(要讚讚店員,幫客人隔走雞油,先讓客人品嚐雞湯)。成個湯底好清甜,散發濃郁椰青香,令人不斷添飲🤤;雞肉份量大,新鮮嫩滑,味道較淡,但配埋自選醬料,味道就剛剛好🥰🥰店內提供多款火鍋配料,而海鮮、本地牛、安格斯牛、手打丸、手工餃都係店中亮點。所有配料都經過嚴格挑選,保證咗口感和質量,特別推薦佢哋:- 美國安格斯牛肉:雪花分布平均,肉質鮮嫩,口感佳,肉味濃👍🏻- 自製黑松露蟹肉餃,皮薄餡料足,黑松露味濃,雖少少蓋過蟹肉鮮味,但都好好食- 手打蝦🦐丸爽口彈牙,味道鮮,完全食唔倒粉漿感- 驚喜✨雜菜拼盤竟然有冰菜,外面唔容易食倒

- 手打蝦🦐丸爽口彈牙,味道鮮,完全食唔倒粉漿感
- 驚喜✨雜菜拼盤竟然有冰菜,外面唔容易食倒
  • 美國安格斯牛肉
  • 自製黑松露蟹肉餃
🥘火焰三椰雞鍋鮮雞件椰肉即席炒香,下酒點火,火焰之中陣陣酒香餘韻。逐一放入椰皇、椰青水,最後加入鮮雞湯,煮5分鐘後熄火隔油,一碗鮮椰雞湯就可以趁熱飲,好鮮甜!雞件肉厚又純鮮😋火鍋之外仲有🍢串燒菜單,點左廣島蠔串、荔枝豚肉串。豚肉面層燒到脆卜卜,甜蜜荔枝果香衝擊豚油脂香勁夾。蠔串味濃又帶點咸鮮! 🥢秘製蝴蝶腩蝴蝶腩周邊筋膜、脂肪、瘦肉分佈均勻,肉質唔韌細嫩,其紋理涮煮過亦保持彈性,又吸湯。 🥢自家製牛肉小湯包好似火鍋點心,牛肉包落湯唔易散,外皮滑溜入面牛肉餡有重量感。咬開湯包口,入面有濃鮮牛肉汁,饀料j爆汁juicy。🥢手打咸蛋黄蝦丸蝦丸粒粒爽彈,輕咬一角,咸蛋黃蓉好流心,蛋黃味重又起沙。最後加埋日本出前一丁吸哂湯汁!
🥘火焰三椰雞鍋
鮮雞件椰肉即席炒香,下酒點火,
火焰之中陣陣酒香餘韻。
逐一放入椰皇、椰青水,最後加入鮮雞湯,
煮5分鐘後熄火隔油,一碗鮮椰雞湯就可以趁熱飲,好鮮甜!
雞件肉厚又純鮮😋

火鍋之外仲有🍢串燒菜單,
點左廣島蠔串、荔枝豚肉串。
豚肉面層燒到脆卜卜,
甜蜜荔枝果香衝擊豚油脂香勁夾。
蠔串味濃又帶點咸鮮!

🥢秘製蝴蝶腩

🥢自家製牛肉小湯包

🥢手打咸蛋黄蝦丸
蝦丸粒粒爽彈,輕咬一角,咸蛋黃蓉好流心,蛋黃味重又起沙。

最後加埋日本出前一丁吸哂湯汁!
2024-09-03 145 瀏覽
云手工火鍋 地址: 尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓尖沙咀高質火鍋,首先講地理位置非常方便,好近尖沙咀港鐵站,基本上行過去都係五分鐘左右既路程!而餐廳環境寬敞舒適,即使帶埋小朋友,一家大小過到黎都有足夠位置.食物價錢合理,叫咗個火焰三椰雞鍋😍響鈴,黑毛豬,手打黑松露墨魚丸,手打鹹蛋黃蝦丸,娃娃菜火焰三椰雞鍋,我就最鍾意依個😍真材實料椰子水倒落啲雞到,令到雞肉又滑又嫩又有椰子既香味黑毛豬口感細膩,好有肉汁,咀嚼起來柔軟滑潤,不會有太多筋腱和結締組織,口感清爽,沒有過多油脂👍依間餐廳既手打黑松露墨魚丸同埋咸蛋黃蝦丸都係自家製,整得好好味,口感彈牙微風拂面,品味火焰之舞除了火鍋的精彩演繹,「雲手工火鍋」也為食客呈獻了一系列別出心裁的燒烤佳餚。這些串燒美食,不僅味道鮮美從金黃酥脆的烤粟米,到口感豐富的雞蛋烤雞肉棒,每一道菜品都散發著誘人的氣息。烤製過程中,食材的油脂比例恰到好處,不會過於焦香,卻又讓表面呈現出誘人的色澤,絕對係會見到都想食!
云手工火鍋
地址: 尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓

微風拂面,品味火焰之舞

2024-08-29 178 瀏覽
朋友話想打邊爐,我即係諗起呢間云手工火鍋,無論環境同食物都好好,今晚就帶朋友黎一試。火路沙白蟹鍋 $348上次食完念念不忘,店員首先會輕炒沙白同蟹,仲好細心咁問我地食唔食芫荽,食先幫我地落,再加辣酒點火燒一燒再落湯,打卡一流,而且海鮮湯夠哂鮮甜,飲完一碗又一碗。翠玉瓜串 $28 荔枝豚肉串$48雞軟骨串$48今次黎估唔到有串燒,緊係要試下啦,翠玉瓜調味岩岩好,燒得唔乾身。雞軟骨都夠香脆。豚肉串包住荔枝,豚肉鹹香同荔枝鮮甜好夾,烤得焦脆。老友鬼鬼 $78 自家製響鈴 $68老友鬼鬼係油炸鬼包住蝦膠,就咁食就香脆爽口,又可以揀浸下湯再食,油炸鬼索哂湯汁精華,更加好味。響鈴即叫即炸,好大件,顏色金黃,超級酥脆,索哂湯汁精華,食到停唔到口。紐西蘭羊肉片 $138 豬頸肉 $128羊肉片好大片,油脂分佈均勻,羊味十足。豬頸肉捲成玫瑰花形狀,有心思,油香滿滿,肥瘦適中,新鮮爽口。手打鹹蛋黃蝦丸 $52/半份 鳳城水餃 $48/半份手打蝦丸好彈牙爽口,一咬開鹹蛋黃湧出,鹹香特出。鳳城水餃皮好薄,見到原粒大蝦,仲有木耳絲等,十分爽口,口感層次豐富。雜菜拼盤 $88蔬菜款式多又夠新鮮,清新健康之選。日本

火路沙白蟹鍋 $348

翠玉瓜串 $28 荔枝豚肉串$48雞軟骨串$48

老友鬼鬼 $78 自家製響鈴 $68

紐西蘭羊肉片 $138 豬頸肉 $128

手打鹹蛋黃蝦丸 $52/半份 鳳城水餃 $48/半份

雜菜拼盤 $88
蔬菜款式多又夠新鮮,清新健康之選。

日本出前一丁 $28
最尾落返個日本版出前一丁,索哂湯汁同肉類精華,唔洗落味粉味道都岩岩好,完美作結。

評語
待應有禮好客
食材新鮮精緻

🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)

📌 云手工火鍋
地址:大尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店3樓

#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong

#尖沙咀 #瑞生尖沙咀酒店 #云手工火鍋店 #沙白蟹鍋 #串燒 #羊肉 #豬頸肉 #鹹蛋黃蝦丸 #老友鬼鬼 #響鈴 #豬頸肉 #打邊爐
之前同朋友食過瑞生酒店入面呢間火鍋店,一直都念念不忘,今晚約左朋友聚會就揀左呢間,餐廳位置方便,座位寬敞,而且仲有幾間vip room,啱晒約埋大班朋友聚會,私隱度好高👍🏻火焰沙白蟹鍋超推薦⭐️鍋中食材豐富,沙白蜆肉大大隻好飽滿,蟹仲有膏添,店員即席炒香食材,再加入燒酒,大火爆香,再加入湯底,非常鮮甜,打邊爐之前飲返啖湯好正!豬頸肉 $128 紐西蘭羊肉片 $138豬頸肉擺盤好靚,成朵玫瑰花咁,淥完口感爽彈,另外羊肉片肉質非常柔軟,脂肪分布平均👍🏻手打鹹蛋黃蝦丸 $52蝦丸係手打而製,非常彈牙,咬開有咸蛋黃蓉爆出,配埋鮮甜蝦肉好特別鳳城水餃 $48水餃皮薄餡多,食落幾有鮮味自家製響鈴 $68 老友鬼鬼 $78響鈴炸得酥脆大大舊,浸一浸湯底索晒鮮味,另外老友鬼鬼係油炸鬼釀墨魚滑,同樣炸得香脆,可以就咁蘸上泰式辣醬食,又可以浸一浸湯食,別有一番風味雜菜拼盤 $88拼盤種類幾多,有蕃茄、粟米、娃娃菜、皇帝菜同油麥菜,而且都幾新鮮🥗日本出前一丁 $28串燒荔枝豚肉串 $48 雞軟骨串 $48 翠玉瓜串 $28 除左打邊爐,餐廳仲有提供串燒,即叫即燒熱辣辣,3款串燒調味適中,火喉啱啱好青島 $3

火焰沙白蟹鍋

豬頸肉 $128 紐西蘭羊肉片 $138

手打鹹蛋黃蝦丸 $52

鳳城水餃 $48
水餃皮薄餡多,食落幾有鮮味

自家製響鈴 $68 老友鬼鬼 $78

雜菜拼盤 $88

日本出前一丁 $28

串燒
荔枝豚肉串 $48 雞軟骨串 $48 翠玉瓜串 $28

青島 $38

2024-08-25 135 瀏覽
今次同大家推介既係位於尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓既「雲手工火鍋」😋😋第一次帶埋屋企人出黎打邊爐當入到餐廳,即刻覺得餐廳好寬敞,就算一家大細一齊黎食都唔會覺得逼,無論係帶埋朋友三五知己定同家人黎食都非常適合!餐廳既食材係好新鮮同優質,每一樣食物都勁正又好味😍😋。「火焰三椰雞鍋」為例,醇厚的椰子水與滑嫩的雞肉,個味道都非常夾👍再配上細緻多汁的「黑毛豬」,以及自家製作的「手打黑松露墨魚丸」和「手打鹹蛋黃蝦丸」,全部都好新鮮😋。不得不提,依間餐廳係有唔少既串燒燒物提供,而且味道好正,好香既燒烤味,又唔會太焦,將食物燒得金黃色,油脂比例均衡,令人見到都想食!叫咗烤粟米,雞蛋烤雞肉棒,口感好豐富滿足😋價錢唔算貴,性價比都幾高!總括黎講,「雲手工火鍋」係集美味、環境、便利於一身,新鮮又好味,價錢抵食。趁住今日,不妨黎試一試吧!

價錢唔算貴,性價比都幾高!

2024-08-25 152 瀏覽
火焰三椰雞鍋湯底包括椰子肉、海底椰,椰子汁與雞肉一起煮制而成。椰子的香氣與雞肉的鮮美融合,香濃椰香的雞湯。火焰增添了視覺效果,也令雞湯更加入味。單單鍋底已經好滿足而飽。荔枝豚肉串新鮮的荔枝與豬腩肉串在一起烤製。有一種獨特的味道。作為一道開胃小菜,是不錯的選擇。雞三角軟骨用雞的軟骨位串成一串,口感酥脆可口,帶有一絲韌性。調味恰到好處,不會過於油膩。這道菜簡單但美味,值得一試。牛骨牛汁丸好濃郁香牛肉的鮮美味道,而且十分彈牙。有爆汁的效果。十分推薦!手打咸蛋黃蝦丸將新鮮的蝦肉中間加入咸蛋黃製成丸子狀。有一種獨特的口感。食到流沙鹹蛋黃的味道,很特別,可以一試。招牌韭菜餃餃子皮薄,餡料新鮮。充滿濃郁韭菜味。雜菜併盤豐富的拼盤。蔬菜新鮮爽脆。
火焰三椰雞鍋

荔枝豚肉串

雞三角軟骨

牛骨牛汁丸

手打咸蛋黃蝦丸

招牌韭菜餃
餃子皮薄,餡料新鮮。充滿濃郁韭菜味。

雜菜併盤
豐富的拼盤。蔬菜新鮮爽脆。
2024-08-23 175 瀏覽
係令人好期待嘅以椰子為主角的三椰雞煲😍!採用清新自然的味道,吃起來一點都不油膩,反而很清爽新鮮😋。要特別提一下店員的服務態度,不停替我們換盤子☺️,態度也很有禮貌和熱情🫶🏻。建議在開始火鍋前,先喝一口這湯,因為真的很清甜可口哦😆。因為湯底可是真材實料,有椰皇、椰青和椰汁雞湯三種精華,料頭好豐富呢!雞肉份量也很慷慨啊,店員還會幫你炒香雞肉,一吃就軟嫩滑順😗。看那安格斯牛肉也蠻吸引人的,正冒著誘人的香氣😆,肉質更是鮮嫩爽口😋。另外他們的水餃也可以半份點,非常適合小型聚會,貼心十足🥰。餐廳還有很多日式串燒選擇,種類齊全,選擇豐富。
建議在開始火鍋前,先喝一口這湯,因為真的很清甜可口哦😆。
餐廳還有很多日式串燒選擇,種類齊全,選擇豐富。