2022-09-22 367 瀏覽
《健康之選》👩🏻‍💼大孖趁住lunchtime,,同同事一齊叫杯飲品獎勵下自己🤪 大家睇Openrice搵到都係大品牌,喺外賣App見到呢間茶飲店,一齊試下佢😇因為正在keep fit,叫左杯較低卡飲品🥢台灣芭樂檸檬 💰32 (+5 蘆薈)💭店員🧑🏻‍🍳用真·台灣直送🇹🇼紅芯芭樂整成果汁,飲到好濃郁芭樂味,又貼心❤️去除左芭樂大核,淨番籽容易好食 🤗外觀夢幻粉紅色🌈望到個人都醒神D💭Order走糖減少卡路里攝取,都唔會淡味,檸檬香氣🍋令杯茶飲幾清甜♦️💭額外加左蘆薈,增加口感同纖維攝取,而且好足料,有成三份一杯咁多😍💭👩🏻‍💼大孖已經決定同同事下次再order👭🏻評分:🌕🌕🌕🌕🌖🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹✍🏻總評:👭🏻推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️🌟👭🏻回頭指數:🌸🌸🌸🌸🌸👭🏻環境評分:不適用👭🏻服務評分:不適用💰人均消費:$50以下想知道更多孖妹👭🏻覓食資訊就記得Follow 我地IG 啦 @twins_foodie_diary
《健康之選》

因為正在keep fit,叫左杯較低卡飲品

🥢台灣芭樂檸檬 💰32 (+5 蘆薈)

💭👩🏻‍💼大孖已經決定同同事下次再order

👭🏻服務評分:不適用

💰人均消費:$50以下

想知道更多孖妹👭🏻覓食資訊
2022-09-02
15 分鐘 (外賣送餐)
$30 (其他)
  • 芭樂檸檬翡翠
2022-05-30 458 瀏覽
雨季過後最近都好熱經過香港大學站嘅時候都特登想搵啲手搖飲品🤫😳而喺成個區嚟講暫時都淨係覺得呢間了不起係比較出色而且店內都有少量位置所以唔需要特登去到咖啡店嗰度坐當日去都算多人大概都有六個人😳但係都絕對唔影響佢哋嘅速度我哋點左一個芝麻涼粉鮮奶同埋黑糖涼粉鮮奶本身都諗住試吓佢個珍珠佢個珍珠係白色但係夏天覺得飲涼粉比較冰爽黑糖道好濃郁😍😍價錢大概$28如果唔要鮮奶嘅話$20😛真係好抵🙈🙈
雨季過後最近都好熱

價錢大概$28
如果唔要鮮奶嘅話$20😛
真係好抵🙈🙈
2021-10-11 602 瀏覽
百香果蘆薈綠茶$26揀左五分甜,岩岩好🤩配料有百香果粒粒,好fresh同堆蘆薈粒粒勁多,抵飲之餘又解到暑,見到佢推介緊杯芭樂檸檬,但我地total兩個人飲一杯已經飲唔哂😂可見佢杯size係幾大下。。眼見鋪頭仲有木凳位比人坐下,如果有時間仲可以hea下嘆下冷氣打下卡🤓好寫意自私評分:🟡🟡🟡🟡🟡自私評論:大大杯,同人share岩岩好。。行到攰仲有位比人坐下hea下咁慢活,人生😎才是正確既態度
百香果蘆薈綠茶$26

自私評分:🟡🟡🟡🟡🟡
慢活,人生😎才是正確既態度
百香果蘆薈綠茶
2021-10-03
下午茶
百香果蘆薈綠茶
我同朋友經過第一次試呢間野,叫左3杯奶蓋茶,1杯水果茶,同1杯黑糖珍珠鮮奶。水果茶同黑糖珍珠鮮奶都普普通通,但係奶蓋茶真係令人大開眼界。佢d奶蓋好鹹,完全冇芝士味,仲要有一粒粒沉澱。因為本身驚品質有問題,所以打翻去同店員反映,點知佢態度極差。店員一開始就好差態度咁問我哋係咪第一次飲呢間既奶蓋,話佢哋既奶蓋不嬲都係咁,d粒粒係正常,個奶蓋係佢今朝先打。原本佢態度好d,解釋番品質無問題就無事,但係佢講到好似係我哋無飲過奶蓋咁,我哋有咁既質疑係唔正常,真係令人好氣憤。佢仲話d沉澱既粒粒係芝士粒,凝固既狀態係正常唔會溶,咁鹹係因為有海鹽。最後想講番,如果我哋唔係第一次飲一定唔會飲,亦希望呢篇野可以告誡未飲過既大家,千祈唔好飲!

2021-04-19 552 瀏覽
朋友推薦我嚟飲呢一間台式飲品,本身我自唔會話太鍾意飲台式飲品,珍珠奶茶都唔會話成日飲,但今次嗌左個黑糖珍珠鮮奶,我再自己加咗奶蓋,結果出奇意料地好啱飲!雖然叫咗少糖,但其實真係幾甜下,有啲人可能會覺得太膩,但因為我鍾意飲甜野,所以都覺得OK,如果好想飲甜野嘅時候嗌,係真係幾正!佢啲奶蓋份量好足,而且好特別唔同平時飲開嗰啲,佢係有少少偏酸嘅 可能其他人會覺得奇怪,但我就反而好鍾意飲😍😍啲鮮奶都幾好飲,應該會keep住嗌!不過加咗奶蓋一杯就$34,大家可能會嫌偏貴,但我就覺得好啱口味啦🤣🤣
黑糖珍珠鮮奶加奶蓋
黑糖珍珠鮮奶加奶蓋
2021-02-07 504 瀏覽
點了份全糖珍珠奶茶,特地說了要全糖,味道還是很淡。這是台式飲品店欸!台式手搖飲欸!為什麼不甜啊!茶餐廳的凍港式奶茶都比這個全糖要甜好嗎!少糖和台式兩個詞只能從裡面選一個!飲料倒是做得蠻快的,就這樣吧。
飲料倒是做得蠻快的,就這樣吧。
2021-01-15 410 瀏覽
買左杯百香果綠茶,但係飲飲下發現有隻蚊係入面....如果唔係咁岩見到應該會飲埋落肚。飲就幾好飲,微糖所以唔會太甜。店員態度亦ok,好快就整好,但希望會注意一下衛生!
2020-10-09 570 瀏覽
放工同男朋友都好想飲台式飲品相信大家都明白想飲野嘅”癮起”真係唔飲唔安樂🤪但由於唔熟悉中西區同時又揸住架車一時之間好難搵😣亂行之下見到了不起就無考慮太多就衝入去上電!入到舖頭有一個店員坐係cashier即使得我地一pair客人店員完全冇同我地有眼神交流或者打招呼一副有單就做 冇都唔緊要嘅樣😥而整個落單過程都冇聽過多謝/thank you未飲野已經失望左一節我地各自叫左一杯飲品男朋友用$20買左一杯青檸+水可能因為係特價menu item所以味道非常平平無奇😶而我就order黑芝麻珍珠鮮奶茶 (少甜走冰)簡直驚為天人!飲落係完全冇奶同茶味🤢味道好似一杯珍珠水飲左兩啖決定要同店員反映店員立刻變得好積極😀態度明顯同order嘅時候唔一樣佢解釋可能用紅茶底會無乜味提議整過一杯轉用烏龍茶底可惜味道完全冇變🥶🥶唯一可以讚珍珠係好煙韌彈牙甜度亦恰到好處最後我堅持唔到一半就放棄左明白每間茶店味道特式都唔一樣下次可能選擇店舖謹慎啲
放工同男朋友都好想飲台式飲品
相信大家都明白想飲野嘅”癮起”
真係唔飲唔安樂🤪
但由於唔熟悉中西區
同時又揸住架車
一時之間好難搵😣
亂行之下見到了不起
就無考慮太多就衝入去上電!

入到舖頭有一個店員坐係cashier

我地各自叫左一杯飲品
男朋友用$20買左一杯青檸+水
可能因為係特價menu item
所以味道非常平平無奇😶
而我就order黑芝麻珍珠鮮奶茶 (少甜走冰)
簡直驚為天人!
最後我堅持唔到一半就放棄左
明白每間茶店味道特式都唔一樣
下次可能選擇店舖謹慎啲
2020-06-14 480 瀏覽
平時行過西環都會買一杯價錢都幾適中冰同糖都有得調較但喺個奶盖真喺不了試過2次個奶盖啲creamcheese,完全未打均鹹度唔夠,食落又一粒粒,同個茶底完全唔match
平時行過西環都會買一杯
價錢都幾適中
冰同糖都有得調較
但喺個奶盖真喺不了
試過2次
個奶盖啲creamcheese,完全未打均
鹹度唔夠,食落又一粒粒,同個茶底完全唔match
奶盖台灣烏龍
2020-06-14
2 分鐘 (外賣自取)
2020-06-13 310 瀏覽
第一次試香港大學站店味道不錯試左奶蓋台灣烏龍奶蓋入面有芝士粒香港唔多奶茶店嘅奶蓋有用帶芝士粒嘅奶蓋粉芝士粒味道香濃奶蓋挺身 飲左一段時間先溶落茶底台灣烏龍茶味道香 叫左走冰 因為好怕出面好多奶茶店茶已經勁淡 仲落好多冰 搞到好似飲緊茶餐廳比客人洗餐具嘅茶水咁呢間就完全唔會 茶味好好 我叫左走冰都冇倒番啲水落去夾硬整多啲茶量 所以比到我要嘅濃茶我 值得一贊第2杯試左珍珠奶茶 可惜呢杯茶味極淡 珍珠味道一般般 呢個唔會再飲 下次再試其他 會再光顧
第一次試香港大學站店
芝士粒味道香濃
奶蓋挺身 飲左一段時間先溶落茶底

第2杯試左珍珠奶茶
2020-06-13
$25 (宵夜)
  • 奶蓋台灣烏龍
2020-03-21 294 瀏覽
味道不錯還是正正常常這間是連鎖店嗎?我不知道,不過款式不少當中也夾雜不少台灣特色飲品我叫的這個黑糖珍珠鮮奶$28,價錢來講不算貴,採用黃金珍珠,鮮奶味道十足,也嘗到黑糖的味道見到有做宣傳最平飲品才$15,飲品店而言是值得再光顧的一間
味道不錯還是正正常常
見到有做宣傳最平飲品才$15,飲品店而言是值得再光顧的一間
2020-01-31 580 瀏覽
之前喺油麻地見過呢間飲料舖,我仲以為又係開到周圍都係嗰種,但後尾先知原來全港得兩間。另一間就係香港大學店,但實際位置其實係石塘咀🤭。年初三喺西環行大運期間就見到了不起有開,仲有唔少人買緊喎,我又買先。我唔知有乜係出名㗎,就求其啦,主要想嗌杯廿蚊有交易嗰啲😜。了不起提供嘅飲料類別有:原味茶、調味茶、拿鐵類(鮮奶茶)、鮮水果茶、奶蓋茶同冷泡茶🥤。價錢由$12-$32不等,平均價$2x,都合理。另外,甜度同冰度都有得揀。我呢日試咗凍珍珠四季春拿鐵($20),微糖微冰。個杯係密封的,見唔到入面🙈,但飲落都ok嘅,正正常常,可能奶茶會好飲啲。另外,啲珍珠有少少驚喜,因為都幾好咬口,而且係白玉珍珠😚。我幾欣賞呢間飲料舖嘅杯嘅設計,幾特別!啲公仔好似做京劇嘅嗰啲臉譜咁,令人印象深刻啊👹。總括嚟講,我呢日飲嘅拿鐵就普普通通、無乜特別啦,有機會都可以試下其他茶嘅。年初三店員要開工,但態度仍然都幾好👍。

2020-01-27
2019-11-23 298 瀏覽
經過西環哩邊,見到哩間名字好特別噶奶茶店,叫做了不起,見距個名甘得意就入去叫左杯奶茶飲飲,店員推介我飲招牌珍珠奶茶,我就試試啦,果然系招牌,真系幾好飲,奶同茶噶比例剛剛好,吾會太苦澀,又吾會太甜,味道剛剛好,而且口感好滑,珍珠都好有咬口,值得一試!
2019-03-03 892 瀏覽
小妹係個台式飲品迷,每個星期都仲有幾日會買杯珍珠奶茶你飲吓今日咁岩經過西環見到有間幾得意嘅台式飲品叫做了不起,咁就梗係要試吓喇!今個禮拜已經飲過黑糖珍珠,見到佢個珍珠烏龍拿鐵系推介飲品,就叫黎試下佢個杯睇落都幾得意咖係一個招積嘅將軍人樣好啦事不宜遲,即刻試吓味!小妹嗌咗個半糖嘅珍珠奶茶,甜度啱啱好珍珠真心做得幾好,好Q彈Q彈,抵讚!至於茶味呢,淡左啲wor同某著名台式飲品店相比都係差啲不過,依家出邊啲一杯台式飲品閑閑哋都三字頭,廿五蚊一杯珍珠拿鐵性價比都算系咁
小妹係個台式飲品迷,每個星期都仲有幾日會買杯珍珠奶茶你飲吓

佢個杯睇落都幾得意咖
係一個招積嘅將軍人樣
珍珠真心做得幾好,好Q彈Q彈,抵讚!
至於茶味呢,淡左啲wor
同某著名台式飲品店相比都係差啲

2019-02-27
2019-01-09 632 瀏覽
經過西環見到有間幾得意既飲品店, 叫了不起, 個名好特別間舖都幾與別不同, 舖面幾大, 仲有位可以坐住等, 入到去見到有幾個客等緊, 一心試下新野店員推介招片珍珠奶茶, 冇奶精, 係天然茶葉泡製, 於是就叫左杯熱既真係幾好飲! 奶同茶既比例幾好, 唔會太濃, 又帶得出茶味的醇香, 鐘意個珍珠大粒,甜甜地, 煙韌有咬口, 同奶茶好夾!呢個品牌係香港比較少見到, 依家係油麻地同西環有店, 仲想試下佢其他飲品, 了不起水果茶都係推介飲品, 下次可以試埋! 買完後即刻影左張相send 俾朋友鼓勵佢, 了不起! ! 哈哈
經過西環見到有間幾得意既飲品店, 叫了不起, 個名好特別
熱珍珠奶茶
2018-12-20