2007-03-13
表姐請吃飯, 我地揀左香格里拉, 夠貴嘛, 係咪好衰呢^^Book 位時講明要近玻璃遠離人群, 因為肥少女太吵了, 唔想嘈親人, 真係安排我地坐conrner 長方枱, good!剌身: 有三文魚、八爪魚、吞拿魚等, 夠新鮮, waiter好nice, 但要排隊.海鮮: 魚、蝦、蟹大量供應, 也很新鮮, 可惜全是冷盤.粉面檔: 可能經常食, 所以並不吸引, 我們都沒有吃.燒烤: 即燒牛扒、羊扒、各式香腸等等, waiter很細心, 經常說小心燙口.咖喱: 有幾款咖喱及薄餅, 賣相欠佳, 幾位外藉人仕不停叫人試, 但都冇乜人吃, 我這咖喱痴當然幫襯, 果然味道欠佳, 不夠熱也不夠香辣.沙律: 有各式新鮮蔬菜及豆類, 也有火腿芝士等, 有外藉waitress幫客人拌沙律, 不知是否言語不通, 有客人用廣東話及英語說少些油, 她好像不明白, 傻傻地沒有反應, 我都係自己黎, 唔駛勞煩佢.甜品: 此酒店甜品當然有水準, 各式蛋糕及mousse細細件很精緻, cheese cake很香濃, 也有雪糕及pancake, 奇怪有兩位waiter 企係度看著客人拿甜品, 另一位負責煎pancake &
海鮮: 魚、蝦、蟹大量供應, 也很新鮮, 可惜全是冷盤.
粉面檔: 可能經常食, 所以並不吸引, 我們都沒有吃.
甜品: 此酒店甜品當然有水準, 各式蛋糕及mousse細細件很精緻, cheese cake很香濃, 也有雪糕及pancake, 奇怪有兩位waiter 企係度看著客人拿甜品, 另一位負責煎pancake & 搯雪糕忙得滿頭大汗也沒有人幫忙, 我也排得不耐煩不想吃了!!
tips: vise card platinum discount 15%, lunch 更優惠, 約$200/per, 食物差不多.