2023-04-08 19 瀏覽
這是一家非常出色的麻辣火鍋店,他們提供了卓越的環境、服務和食物,給人留下了深刻的印象。首先,進入九龍坎的餐廳,光線明亮、氣氛舒適,經過了美麗的布置,讓人感受到了極致的品牌形象。其次,服務細心,所有的服務人員都非常專業和友善,他們的熱情和耐心的態度讓人感到非常賓至如歸。最後,食物的質量令人驚嘆,他們的麻辣火鍋非常美味,食材新鮮、香味濃郁,令人回味無窮。九龍坎始終堅持提供無可挑剔的火鍋體驗,以使所有的顧客都感到特別和受到關注。我強烈推薦九龍坎,因為他們的環境,服務和食物都堪稱絕佳,是一家優質的餐廳。
2023-04-07 24 瀏覽
第二次和朋友一起来九龙坎,地道成都味道。菜品优惠、菜价合理,特别适合朋友聚会、同事聚餐。环境氛围很好,弥漫着浓郁的火锅味道。地理位置也很好,位于油麻地花园酒店三楼,交通便利。
牛运亨通
牛运亨通
2023-04-07 17 瀏覽
三國演義鍋、有三個不同口味湯底、番茄湯底、有好鮮番茄味、令外有菌湯底、好清香菇菌味、仲有麻辣火鍋、樣樣都食到停唔住我哋叫咗份傑出三寶、里面有鵝賜、黑柏葉、牛心定,樣樣都好爽。牛羊兄弟精品肥羊,牛肉肥瘦適中,夠林、羊肉好爽凌王蝦滑、蝦肉爽口彈牙、放落去菇菌湯底、蝦滑特別鮮香蔬菜拼盤、有油麥菜、生菜、大白菜,樣樣都爽口
牛羊兄弟精品肥羊,牛肉肥瘦適中,夠林、羊肉好爽
凌王蝦滑、蝦肉爽口彈牙、放落去菇菌湯底、蝦滑特別鮮香
蔬菜拼盤、有油麥菜、生菜、大白菜,樣樣都爽口
2023-04-06 29 瀏覽
🚩 九龍坎麻辣火鍋 超打卡餐廳,瘋狂到有埋漢服俾你換🤣🤣餐廳空間好大,採用左古代皇朝嘅裝修,真係好似穿越時空咁🤤〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈三國演義鍋 $116 (輕成都口味+菌湯+蕃茄)估唔到三拼嘅湯底都可以咁平,咁就可以試多幾種味啦輕成都口味唔會話太辣,不過好多花椒,麻香味upupup菌湯我就覺得適合碌蔬菜食🌈傑出三寶 $125(黃喉+牛柏葉+鵝腸)呢個堪稱係爽脆組合,火鍋必備佢每樣有少少勁啱share一齊食🌈精品肥羊 $63見咁平即刻叫個嚟試吓都食到有羊肉味嘅,不過羊肉比較似係合成肉🌈輝哥招牌手工牛肉 $123呢個可以叫‼️份量都幾多而且牛味濃郁,油脂岩岩好🌈凌王蝦滑 $106心心蝦滑,應該係全蝦,無粉漿蝦滑爽口彈牙,蝦味都出🌈蔬菜拼盤 $46🌈酥肉 免費只要分享到社交平台就可以有小食酥肉份量好多,大多數都係瘦肉配埋佢嘅乾碟,孜然辣椒粉好惹味🌈皇帝菜 免費
🚩 九龍坎麻辣火鍋

🌈三國演義鍋 $116
(輕成都口味+菌湯+蕃茄)
估唔到三拼嘅湯底都可以咁平,咁就可以試多幾種味啦
輕成都口味唔會話太辣,不過好多花椒,麻香味upupup
菌湯我就覺得適合碌蔬菜食

🌈傑出三寶 $125
(黃喉+牛柏葉+鵝腸)
呢個堪稱係爽脆組合,火鍋必備
佢每樣有少少勁啱share一齊食

🌈精品肥羊 $63
見咁平即刻叫個嚟試吓
都食到有羊肉味嘅,不過羊肉比較似係合成肉

🌈輝哥招牌手工牛肉 $123
呢個可以叫‼️份量都幾多
而且牛味濃郁,油脂岩岩好

🌈凌王蝦滑 $106
心心蝦滑,應該係全蝦,無粉漿
蝦滑爽口彈牙,蝦味都出

🌈蔬菜拼盤 $46

🌈酥肉 免費
只要分享到社交平台就可以有小食
酥肉份量好多,大多數都係瘦肉
配埋佢嘅乾碟,孜然辣椒粉好惹味

🌈皇帝菜 免費
2023-04-04 23 瀏覽
this place was recommended by a friend from China who LOVESS mala hotpot.the mala hotpot was so addictive! i cant even take spice that much but i just couldnt stop myself from having more!on top of that, staff was amazingly helpful!they also had this promo going on where you tag them on social media/wechat and you get a free dish like beef/lamb/mochi dessert. We picked the *brown sugar mochi dessert* and it was SOOOOOO GOOOD!!!SUPER CHEWY that we had to order another one in full price lolthere w

*brown sugar mochi dessert*
there was another promo aswell! you can join their membership n put credit in your card so you get a free meal! all you need to do was to put double of your first meal in as a credit for next time. e.g your meal was $1001, you just needa put $2002 into your membership as your next credit! easy! so yes my frd n i were soooo happy that it ended up being a *FREE MEAL*!!

interior was very nice very instagrammable!

i would recommend this place if you wanna take a tourist around for mala.
Interior + service + food VERY GOOD!

2023-03-29
  • Brown Sugar Mochi Dessert
  • 三國演義鍋
辣妹表示久不久也要辣一下🌶️火鍋店以中國傳統宮廷未主要裝修風格,更設有漢服讓人可以穿著體驗。以𝐐𝐑 𝐂𝐎𝐃𝐄掃描下單,𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫你心所想,很是方便。 ——— ✤ 經典鴛鴦湯底|$𝟏𝟏𝟔 麻辣𝐜𝐫𝐨𝐬𝐬𝐨𝐯𝐞𝐫藥膳湯底自由搭配🥹最適合想要過過口癮的朋友,但同時又想懶係養生養生健康的朋友🤣店家的麻辣湯底辛香濃郁、香辣過癮!店家採用數十種材料包括辣椒、花椒、藤椒等配製而成,具油而不膩、麻中帶辣、辣中帶香等特點,讚❤️ ✤ 海鮮拼盤|$𝟐𝟖𝟔 雜錦海鮮拼盤有半隻手板般大的肥美厚肉生蠔🦪涮完蠔的鮮味瞬間口腔爆發,滑溜鮮甜集一身😝不得不讚薄切象拔蚌和珊瑚蚌,兩者爽口脆身。 ✤ 雪花肥牛|$𝟏𝟓𝟐 店家的雪花肥牛份量完全不吝嗇,賣相吸引🥩全部都卷好妥當,肥瘦均勻,與麻辣湯底簡直是𝐩𝐞𝐫𝐟𝐞𝐜𝐭 𝐦𝐚𝐭𝐜𝐠🌶️ ✤ 轟炸饅頭|$𝟑𝟎想不到火鍋店居然有小編最愛的炸饅頭🫓咬開炸到黃金香脆的外皮,瞬間看到內裏軟綿香甜的包身,再配上香甜濃稠的煉奶,簡直係絕配呀🥛😋
———
✤ 經典鴛鴦湯底|$𝟏𝟏𝟔

✤ 海鮮拼盤|$𝟐𝟖𝟔

✤ 雪花肥牛|$𝟏𝟓𝟐

✤ 轟炸饅頭|$𝟑𝟎
2023-04-03 24 瀏覽
服務同環境都好的四川麻辣火鍋平時都係食開任食火鍋比較多,今次朋友提議搵間質素高一點不限時的火鍋慢慢食慢慢傾,於是我地就今次黎呢度食。呢度裝修好適合打卡有濃厚嘅中國風,周圍播住喜慶嘅中樂,好有氣氛,今次我同朋友兩個人黎有卡位坐,十分闊落,而且設計好似包廂咁,私隱度幾高,岩晒同朋友傾計敍舊。因為我朋友唔食辣,但我就鍾意食辣,所以我地揀左呢度嘅特色三國演義湯底,即係一個辣湯底(牛油)再跟另外兩個湯底,另外兩個我揀左蕃茄同菌湯,辣湯可自選辣度。醬料可以到醬料區自行調教,一般辣椒蔥花蒜茸沙茶醬辣椒油都有,今次我特登試左四川火鍋特色干碟同埋麻醬,點干碟香辣惹味,麻醬好香滑。食材方面,賣相都好新鮮,推薦九格格,由九小份特色食材組成,當中有鴨血,鵝腸,黃喉,蝦,海帶,黑柏葉,牛丸,珊瑚蚌,魚片,都係爽口野為主,魚片同鴨血亦好嫩滑。豬腩片抵食,手切牛肉同肥牛質素唔錯。服務員十分細心,不用呼喚,一見到湯唔夠就主動加湯,食了個半鐘左右,都加了三次湯,另外,餐廳入面有個鼓,有位婆婆帶了兩位孫仔,孫仔嚷着要打鼓但唔夠高,服務員便抱起小朋友讓小朋友可以打到鼓,婆婆都向服務員道謝,有講有笑。
服務同環境都好的四川麻辣火鍋

2023-04-02 30 瀏覽
“三國演義鍋”($116)“Lucky邱麻辣牛肉(小份)”($53)“高鈣楊肉(羊肉)(小份)”($68)“喵喵王五花肉(小份)”($43)“九格格”($186)“油豆腐串”($36)“御用糖心茲粑(小份)”($28)“現炸酥肉”($68)想喺香港食到正宗四川麻辣火鍋可以去油麻地呢間開咗冇耐嘅九龍坎麻辣火鍋🌶餐廳裝修以宮廷風為主,仲可以著漢服入座後用qrcode落單夠哂方便☺️湯底方面我地揀咗三國演義鍋一次過食到3種湯底😍我地就揀咗小辣嘅麻辣湯🌶,蕃茄🍅同菌湯🍄麻辣湯底夠哂香濃,愈食愈辣好過癮🤤蕃茄湯同菌湯清清甜甜,岩哂唔食得辣嘅朋友🤗火鍋料方面選擇夠哂多😛肉類點咗Lucky邱麻辣牛肉🐮用麻辣湯式淥完麻麻辣辣好正😍另外點咗高鈣楊肉(羊肉)🐐,喵喵王五花肉🐷2款肉片質素都好唔錯,而且仲大大片😚除咗肉類,仲叫咗個九格格,入面有1️⃣鮮鴨血2️⃣蝦3️⃣海帶芽4️⃣毛肚5️⃣豬黃喉6️⃣珊瑚蚌7️⃣巴沙魚8️⃣鵝腸9️⃣牛肉丸一個拼盤就解決哂唔知食咩好嘅煩惱🤣份量2個人share就岩岩好😙油豆腐串都係必點之選😝索哂湯好好味😋小食方面點咗御用糖心茲粑,現炸酥肉新鮮炸起熱辣辣好過口癮😍打完邊爐仲可以去拎水果食😛好滿足😝
“三國演義鍋”($116)

“Lucky邱麻辣牛肉(小份)”($53)

“高鈣楊肉(羊肉)(小份)”($68)

“喵喵王五花肉(小份)”($43)

“九格格”($186)

“油豆腐串”($36)

“御用糖心茲粑(小份)”($28)

“現炸酥肉”($68)

想喺香港食到正宗四川麻辣火鍋

可以去油麻地呢間開咗冇耐嘅九龍坎麻辣火鍋🌶

餐廳裝修以宮廷風為主,仲可以著漢服

入座後用qrcode落單夠哂方便☺️

湯底方面我地揀咗三國演義鍋

一次過食到3種湯底😍

我地就揀咗小辣嘅麻辣湯🌶,蕃茄🍅同菌湯🍄

麻辣湯底夠哂香濃,愈食愈辣好過癮🤤

蕃茄湯同菌湯清清甜甜,岩哂唔食得辣嘅朋友🤗

火鍋料方面選擇夠哂多😛

肉類點咗Lucky邱麻辣牛肉🐮

用麻辣湯式淥完麻麻辣辣好正😍

另外點咗高鈣楊肉(羊肉)🐐,喵喵王五花肉🐷

2款肉片質素都好唔錯,而且仲大大片😚

除咗肉類,仲叫咗個九格格,入面有

1️⃣鮮鴨血

9️⃣牛肉丸

一個拼盤就解決哂唔知食咩好嘅煩惱🤣

份量2個人share就岩岩好😙

油豆腐串都係必點之選😝索哂湯好好味😋

小食方面點咗御用糖心茲粑,現炸酥肉

新鮮炸起熱辣辣好過口癮😍

打完邊爐仲可以去拎水果食😛好滿足😝
朋友仔介紹話有間火鍋店好有特色仲免费提供古裝服比客人穿上在古色古香贶店內随意打咭添🥰一定要見識見識吓😁嘩💯真係大開眼界,裝修中國風到不得了呀真係好華麗💯💯👍👍💯👍坐底見到d餐具真係皇帝级享受呀❤️醬料勁齊全,仲有新鮮🍅蕃茄仔同🥒青瓜任食,兩種蔬果又甜又爽好正囉👍👍😋湯底好多種選擇,但我地貪心要試齊三種湯底個名都好勁架“三國演義鍋”有齊🌶麻辣湯、🍄菌湯、🍅蕃茄湯一次過食晒三種味道“正”呀!🌶麻辣湯叫咗小辣唔太辣但就勁惹味,🍄菌湯喜歡佢好清甜所以飲咗好多碗😁😋,而🍅蕃茄湯勁香蕃茄味d肉係蕃茄湯到滾一滾唔使任何酱料都巳經勁入味好得呀👍👍用有豬、牛、羊、雞、海鮮、餃、丸、豆腐、蔬菜咩都有👍👍我地緊係叫咗瑞雪精品雪花肥牛🥩、盛情精品肥牛🥩、魚皮餃🥟、喵喵王五花肉🥓、午餐肉、香姑🍄、生菜🥬同鳥冬😁,嘩!d肉好靚好新鮮,🦬肥生入品軟淋淋同蕃茄湯勁match呀💯,🐷五花肉好大盆份量多,好薄片所以好快熟同麻辣湯一齊食好惹味又麻又辣感覺好“正”👍👍菜同烏冬放係菌湯同蕃茄湯好甜好清新yummy呀😋😋烏冬用麻醬食好惹味好正架💯最窩心係有得充電真係好皇帝级享受呀👍👍九龍坎麻辣火鍋油麻地彌敦道469號新光商業大廈3

坐底見到d餐具真係皇帝级享受呀❤️

用有豬、牛、羊、雞、海鮮、餃、丸、豆腐、蔬菜咩都有👍👍

最窩心係有得充電真係好皇帝级享受呀👍👍

九龍坎麻辣火鍋
油麻地彌敦道469號新光商業大廈3樓

2023-03-28 34 瀏覽
啱啱去咗九龍坎食火鍋,好啦好啦,我就嚟寫下個食評啦!首先,入到去就覺得啲裝修好靚好時尚,仲有啲菜式好似鐘意搞啲藝術呢樣,真係好有feel!然後食物啦,手切肥牛,牛肚同羊肉都好新鮮好新鮮,味道亦都好鮮美好濃郁,啱晒我嘅胃口啦!唔好意思啦,我啱啱啱食完真係滿口嘅肉味仲係好濃好香呢!仲有,我真係好鍾意九龍坎嘅服務啊!啲員工好親切好有禮貌,好似俾我啲專屬嘅service咁,我啱啱啱入去啲員工就好細心咁同我解釋啲唔同嘅火鍋湯底,仲幫我揀啱我口味嘅,真係好貼心啊!總括而言啦,我真係好鍾意咁嘅火鍋體驗,好食,好靚,好service,真係一個好嘅火鍋餐廳。我一定會再嚟啦!
啱啱去咗九龍坎食火鍋,好啦好啦,我就嚟寫下個食評啦!

2023-03-24 553 瀏覽
近期好多FD推薦哩間九龍坎火鍋,話唔會比深圳食開果幾間火鍋店差,咁一定要試試。店鋪裝修得幾有特色,坐低即刻送上茶水水果,服務唔錯。小料台幾豐富,最特別係有韭花醬,相信大部分FD都沒食過,都幾有風味。三國演義鍋(輕成都口味,番茄和菌湯),牛油鍋唔算好辣,對於我這種鐘意食辣啲黎講,只算微辣,不過啱曬我啲FD。Tina小郡肝,全部用竹簽串住,好像食串串咁。郡肝唔怕煮得耐,食落都係好脆口。九格格,哩個好豐富,有毛肚,黃喉,蝦,魚片等,啱曬每樣都想試,但食得唔多啲女仔。食材食落都好新鮮,最特別係魚片,片得好薄身,入口即化,同埋冇骨,好驚喜。老林腰片,腰片入口一D都唔腥,處理得好好。喵喵王五花肉,名字幾得意,五花肉肥瘦均勻,微微燙下已經可以食。鹵雞爪,宜家內地好流行滷味火鍋,想食好耐,香港始終沒見到。今次見到即刻叫埋,雞爪一定要放到辣鍋,嗦曬辣湯辣味,食落雞爪軟糯鹹香辣,真係超好味,超級推薦!高鈣羊肉,羊肉食落唔會覺得膻,同埋會食到軟骨,口感很特別。鵪鶉蛋,半份鵪鶉蛋有1X粒,仲要只賣2X港幣,良心價啦。鵪鶉蛋一定要早D丟落湯底,煮到皮都嗦曬湯汁味道就好味啦。哩間火鍋食完真啲feel到店家誠意,食
三國演義鍋(輕成都口味,番茄和菌湯)

Tina小郡肝

九格格

老林腰片,腰片入口一D都唔腥,處理得好好

老林腰片

喵喵王五花肉

鹵雞爪

高鈣羊肉,羊肉食落唔會覺得膻,同埋會食到軟骨,口感很特別

高鈣羊肉

鵪鶉蛋

哩間火鍋食完真啲feel到店家誠意,食材新鮮,價格合理,同埋保留返內地原汁原味口味,難怪更多FD推薦啦
2023-03-23
三國演義鍋(輕成都口味,番茄和菌湯)
Tina小郡肝
九格格
老林腰片
喵喵王五花肉
鹵雞爪
高鈣羊肉
鵪鶉蛋
2023-03-24 134 瀏覽
三國演義鍋(116hkd)叫左輕成都口味小辣、菌湯、高湯,麻辣湯好夠麻香,叫左正常版不過層牛油都少少勁,陣味真係遠遠聞已經好香,煮耐左好辣好嗆,菌湯有少少似台灣麻油雞嘅味,菇菌🍄好鮮味,想一飲再飲,高湯飲到藥材同酒香,我朋友表示大推😂Lucky邱麻辣牛肉(小份) (53hkd)牛味重,無被麻辣cover左個肉味,放落麻辣湯大正😍肉唔難咬,不錯輝哥招牌手切牛肉(小份) (123hkd)呢款我覺得必食,牛肉厚切,有少少油花唔會太肥膩,食落好香,唔小心煮耐左都仲好軟嫩盛情精品肥牛(小份) (73hkd)大大塊,有6塊,肉質中上,火鍋🍲黎講都真係唔叫唔得😂凌王蝦滑(106hkd)又一款必點,唔係蝦膠而係食到啖啖蝦肉,蝦肉🦐緊彈,仲係一個心型❤️都幾sweet😂現炸酥肉(68hkd)送酒一流,外面唔會炸到硬哂,會軟身少少,浸下麻辣湯係一流,唔中意浸湯可以點少少辣椒粉🌶️食都不錯🥰#foodiblum中式
三國演義鍋(116hkd)
三國演義鍋

Lucky邱麻辣牛肉(小份) (53hkd)
麻辣牛肉

輝哥招牌手切牛肉(小份) (123hkd)
手切牛肉

盛情精品肥牛(小份) (73hkd)
大大塊,有6塊,肉質中上,火鍋🍲黎講都真係唔叫唔得😂
精品肥牛

凌王蝦滑(106hkd)
蝦滑

現炸酥肉(68hkd)
酥肉

蝦滑
酥肉
魚皮
2023-03-22 15 瀏覽
環境幾好同乾淨 員工服務態度好好湯底有得揀三隻味 醬料有好多選擇二人海鮮拼盤好抵食 好足料但係對普通香港人食十小辣黎講 微辣都幾辣整體都幾好食 多啲人黎食可以試多啲會過癮啲
環境幾好同乾淨 員工服務態度好好
湯底有得揀三隻味 醬料有好多選擇

二人海鮮拼盤好抵食 好足料

但係對普通香港人食十小辣黎講 微辣都幾辣

整體都幾好食 多啲人黎食可以試多啲會過癮啲
2023-03-22
2023-03-21 29 瀏覽
好吃!今天,我们一家人围在一起吃火锅,香喷喷的火锅美味极了。今天的火锅是用猪骨头打底的,摆在火锅旁的食物有:“蘑菇、花菜、萝卜、粉丝、宽面、金针菇、鲜虾、小鱼、年糕……”都是我喜欢吃的。因为我喜欢吃,所以奶奶特意准备的。当我们坐在火锅旁时,奶奶已经在火锅里放上了盐、葱、香菜,锅里也在咕噜咕噜地冒着泡,还可以看到猪骨头在翻滚。奶奶先放了两条小鱼,因为鱼还没死透,所以还在跳来跳去,弟弟在旁边看得高兴,拍着小手叫好。小鱼熟透了,奶奶让爷爷先吃,爷爷让我吃,结果我不要吃,因为怕卡刺,就只能看着爷爷奶奶津津有味的吃了。奶奶帮我放了一点粉丝和金针菇,奶奶说我一定会喜欢吃的。结果真的让奶奶猜对了,真的让我口齿留香啊!
2023-03-17 13 瀏覽
第一次來油麻地分店,這裡環境比想像中的要寬敞。店員全部都態度很好,上菜速度也很滿意。菜品的種類很多,而且看起來挺新鮮。九龍坎的鴨血個人很推薦,每次去北角分店都會點,而且超級嫩和鮮滑!幸好這次來沒有售罄。每次來都會點它家的牛肉、毛肚之類的,都挺不錯!