2024-01-29 17 瀏覽
之前係op 見到依間裝修好宮廷式既火鍋依排天氣凍梗係要約fd 涮下涮下一入門口已經好有feel紅噹噹好有中式宮廷味道仲有個位可以換衫打卡影相d 杯碟碗都襯埋一set即刻好似穿越左去古代甘出面有醬料區同埋有生果自助拎🍲經典鴛鴦湯底一邊小辣既牛油紅燒,一邊係唔辣小辣都幾辣下,味道偏內地🔅九宮格有齊九款野食,每樣份量少少就可以試更多黃喉好爽口桂花蚌夠彈牙牛丸咬落去好juicy鮮鴨血好特別,食落口感似豆腐花🔅凌王蝦滑依個好好食! 有一隻隻蝦係入面好彈牙鮮味蝦膠口感岩岩好🔅帥帥毛肚每片都大大塊,有口感🔅火箭魷魚魷魚雖然有少少厚身但都好快熟,要快d 拎起食就食到彈牙口感🔅8秒土豆絲真係八秒好拎上黎如果唔係就會爛哂夾唔起🔅手工豆皮豆皮點麻辣鍋個邊吸味好正🔅鮮藕片個人鐘意滾耐d, 變淋身更好食🔅百香果檸檬茶酸酸甜甜好解辣我地每人一支最後清哂
之前係op 見到依間裝修好宮廷式既火鍋

d 杯碟碗都襯埋一set
即刻好似穿越左去古代甘

出面有醬料區同埋有生果自助拎

🍲經典鴛鴦湯底
一邊小辣既牛油紅燒,一邊係唔辣
小辣都幾辣下,味道偏內地

🔅九宮格
有齊九款野食,每樣份量少少就可以試更多
黃喉好爽口
桂花蚌夠彈牙
牛丸咬落去好juicy
鮮鴨血好特別,食落口感似豆腐花

🔅凌王蝦滑
依個好好食!
有一隻隻蝦係入面好彈牙鮮味
蝦膠口感岩岩好

🔅帥帥毛肚
每片都大大塊,有口感

🔅火箭魷魚
魷魚雖然有少少厚身
但都好快熟,要快d 拎起食
就食到彈牙口感

🔅8秒土豆絲
真係八秒好拎上黎
如果唔係就會爛哂夾唔起

🔅手工豆皮
豆皮點麻辣鍋個邊吸味好正

🔅鮮藕片
個人鐘意滾耐d, 變淋身更好食

🔅百香果檸檬茶
酸酸甜甜好解辣
我地每人一支最後清哂
2024-01-25
2024-01-29 13 瀏覽
首先呢度既湯底都有唔同既選擇,貪心既我地就簡佐鴛鴦鍋底,一次過試到招牌牛油紅鍋底同秘制胡椒豬大骨湯,招牌牛油紅鍋底以經典配方製作而成,選用新鮮既牛油同多種香料悉心熬制而成,香氣撲鼻,入口間,滋味濃郁;而秘制胡椒豬大骨湯就選用上等既豬大骨同獨家既秘制配方,慢火悉心熬制,散發出豬骨內既濃郁鮮香,而且辣辣地,岩晒冬天食🍲🍲呢度既配料都係完全無令人失望,萵筍夠晒新鮮,脆爽口感既最佳選擇,配上鴛鴦鍋底既新鮮萵筍,口感非常脆爽,回味無窮,亦為鴛鴦鍋底增添清新既口感,減少油膩感,又提供到充足既營試養,夠晒健康🥬🥬海鮮亦係不可不試,好似鮮嫩多汁既九節蝦就係口感與美味既完美結合,九節蝦同湯底簡直係絕配,九節蝦肉質鮮美,味道鮮甜,而且肉質緊致飽滿,蝦肉彈牙既口感同獨特既鮮味,真係令人欲罷不能🦐🦐同時豬腰都好難忘,鮮香既豬腰為火鍋增添獨特既風味,豬腰鮮香鮮美,富含多種營養元素,滋味四溢,粉潤嫩澤🐖🐖
2024-01-29 19 瀏覽
☀呢排系油麻地呢邊上日文堂,呢間餐廳系附近都系算系出名👩🏻👩🏻,主要原因就系因為抵食!就例如今日介紹呢個鴛鴦鍋底: ~招牌牛油紅鍋+秘製胡椒豬大骨湯☀招牌牛油紅鍋: 麻辣鮮香。秘製胡椒豬大骨湯:滋補溫潤。☀九格格:豐富多樣,有蝦肉,魷魚,牛丸,魚肉等等,蝦肉爽口彈牙一次過滿足你9個願望。所有肉質鮮嫩,並且可以搭配各種不同的調味料和配料。肉質它可以吸收湯汁的味道,口感更加美味。魷魚質地柔軟,口感順滑,並帶有淡淡的海水風味,都系必食之選。☀洪運亨通限量手切牛,這種肉質柔軟,帶有豐富的肉汁和口感,中意肉質紋理都系高質,肉質香而不鹹,配合湯底,帶出鮮味。
☀招牌牛油紅鍋: 麻辣鮮香。
秘製胡椒豬大骨湯:滋補溫潤。
2024-01-29 11 瀏覽
想要嘗遍色香味俱全的美食嗎?那就來品嘗這家火鍋店的招牌美味吧!🫶🏻傑出三寶這是三拼,有黑毛肚、鵝腸和豬黃喉,每一味都是獨一無二的享受,豬黃喉口感嫩滑,黑毛肚口感爽嫩,鵝腸肉質鮮美,全部都能讓你回味無窮!🤛🏻鵪鶉蛋小巧玲瓏的外表下,蘊藏著豐富的營養和濃郁的味道。一口咬下,立刻釋放出鵪鶉蛋特有的香氣,蛋香十足,口感綿密,絕對讓你一口接一口,會上癮的!🫰🏻美國安格斯肩胛肥牛這更是一道不容錯過的精選佳餚。鮮嫩多汁的肉質,令人難以抗拒。每一片牛肉都經過精心處理,保留了其原始的鮮美口感,牛味香濃,讓你感受到頂級食材的獨特風味!👏🏻鴛鴦鍋底喺鴛鴦鍋底度食,真係一個好正嘅體驗😋。佢哋嘅招牌牛油紅鍋底好出色👍🏻,一上桌已經聞到香味四溢,一啖落肚,濃郁嘅牛油味同辣味結合得剛剛好🔥,好夠晒kick。啖啖嘅牛肉都好入味,滑溜溜嘅,簡直滋味無窮😍。另一邊又有秘制胡椒豬大骨湯🐷,湯頭好濃厚,喝落去好暖胃🤤。胡椒味正啱咁微辣,唔會太搶味,豬大骨熬煮到入味同時又唔會太鹹,啖啖肉食都覺得清爽。同朋友一邊傾偈一邊煮嘢食👫,呢個鍋底既兩種口味都可以得到滿足,真喺太滿足喇!😆我好推薦俾想一次過試到唔同湯底味道嘅食客。一定會有
🫶🏻傑出三寶
🤛🏻鵪鶉蛋
🫰🏻美國安格斯肩胛肥牛
👏🏻鴛鴦鍋底

同朋友一邊傾偈一邊煮嘢食👫,呢個鍋底既兩種口味都可以得到滿足,真喺太滿足喇!😆我好推薦俾想一次過試到唔同湯底味道嘅食客。一定會有意想不到嘅驚喜!✨下次再黎,一定會再叫呢個鴛鴦鍋底,食到盡興!🙌🏻
2024-01-29 8 瀏覽
九龍坎麻辣火鍋係一間宮廷風的四川火鍋店位於油麻地彌敦道469號新光商業大廈3樓店內裝潢古色古香有不少古裝服飾和小道具供客人打卡拍照餐具特色有些是仿古的銅鍋和銅勺有些是精緻的陶瓷碗和碟店員服務親切周到會主動介紹菜單和推薦招牌菜我點了經典駌鴦湯底分別是小辣的招牌牛油紅鍋和芫荽皮蛋豆腐牛油紅鍋用了十多種香料製作香氣撲鼻 辣度適中 不會過於刺激芫荽皮蛋豆腐則是鮮甜鹹香芫荽湯可以中和一下辣味火鍋的配料有近80款,選擇非常多元化我選了串燒羊肉串串燒羊肉串是炭火烤過的,有濃郁的孜然辣椒粉,肉質嫩滑多汁四菌子四菌子是店長推薦的,包括黑皮鷄樅菌、綉球菌、金耳和竹蓀,每種菇都有不同的口感和風味,很適合菇菌愛好者麻辣牛肉麻辣牛肉是手切的,肉片厚實,涮一下就可以吃,肉質鮮嫩,有麻辣醬的香辣最鍾意麻辣湯底叫響鈴吸晒所有辣汁正正子蔬菜拼盤蔬菜拼盤有超甜粟米、油麥菜、生菜和黃芽白,都是新鮮的時令蔬菜傑出三寶黑牛柏葉、鵝腸和牛黃喉火箭魷魚小魷魚形狀似火箭肉質彈牙帶鮮小肥羊羊肉片肉質細嫩沒有膻味適合不太能吃羊肉的人九龍坎麻辣火鍋值得一試的火鍋店不論是環境、服務、食材、湯底都好正
九龍坎麻辣火鍋係一間宮廷風的四川火鍋

芫荽皮蛋豆腐則是鮮甜鹹香
芫荽湯可以中和一下辣味

火鍋的配料有近80款,選擇非常多元化
我選了串燒羊肉串
串燒羊肉串是炭火烤過的,有濃郁的孜然辣椒粉,肉質嫩滑多汁

四菌子

麻辣牛肉

最鍾意麻辣湯底叫響鈴吸晒所有辣汁正正子

蔬菜拼盤

傑出三寶
黑牛柏葉、鵝腸和牛黃喉

火箭魷魚
小魷魚形狀似火箭肉質彈牙帶鮮

小肥羊
羊肉片肉質細嫩沒有膻味
適合不太能吃羊肉的人

九龍坎麻辣火鍋值得一試的火鍋
不論是環境、服務、食材、湯底都好正
香港🇭🇰美食探店🔥九龙坎麻辣火锅🔥位于油麻地弥敦道469号新光商业大厦3楼,九龙坎麻辣火锅已成为了食客们的心头好。💖经典鴛鴦湯底、招牌牛油紅鍋、番茄锅,每一款汤底都让人回味无穷。😋九格格、精品肥牛、小肥羊,这些食材新鲜,入口鲜嫩,满足了对美味的所有期待。😋貢菜、小郡肝(雞臀仔)、手工豆皮、蔬菜拼盤,这些素菜也是火锅的绝配,让味蕾得到了极致的享受。😋百香果手打檸檬茶,清新爽口,与火锅搭配起来相得益彰。这家店的服务也非常周到,服务员热情友好,总是能够及时满足顾客的需求。总的来说,九龙坎麻辣火锅是一家值得一试的餐厅,无论是与朋友聚餐还是与家人共度美好时光,都是不错的选择。
香港🇭🇰美食探店🔥九龙坎麻辣火锅🔥

😋百香果手打檸檬茶,清新爽口,与火锅搭配起来相得益彰。

經典鴛鴦湯底( 招牌牛油紅鍋小辣+高湯)🌸九格格🤩好豐富🤭樣樣有齊,包括有桂花蚌、牛肉丸、海帶、鮮蝦、鮮鴨血、黃喉、毛肚、鵝腸等等……我最鍾意係桂花蚌😍好有鮮味,食落口仲好爽脆彈牙😬😬仲有打邊爐食海帶好夾,食落口柔軟又爽脆彈牙😍🌸帥帥毛肚(小份)😝口感好爽脆,味道仲幾鮮美😌😌配埋香辣嘅湯底,都唔錯!🌸火箭魷魚🦑質感超彈牙又爽口,好鮮嫩,而且味道一啲都唔腥,平時真係好少食😝😝🌸凌王蝦滑🦐🩷推介🩷心心嘅造型好靚!口感非常嫩滑又彈牙😌蝦味好鮮甜,我個人都幾鍾意食😍🌸鮮藕片(小份)😍爽爽脆脆,藕片又多汁,清甜好味😋🌸8秒土豆絲🥔簡簡單單嘅土豆絲,8秒烚煮之後變得好脆嫩,清脆爽口,好好味😋有驚喜🫶🏻😍🌸手工豆皮(小份)😊手工豆皮帶有濃郁嘅豆香味,打邊爐必叫,因為每片豆皮都包含住湯嘅精華同埋豆香味🤗🥰🌸百香果檸檬茶🍋味道酸酸甜甜🤭😊芳香可口,味道又清新👅💁🏻‍♀️餐廳環境舒適🤗空間好大😌同朋友黎打邊爐傾計食飯就最好不過!裝修好輝煌,仲好古色古香🤩😍上菜速度好快😁
經典鴛鴦湯底( 招牌牛油紅鍋小辣+高湯)

🌸帥帥毛肚(小份)😝
口感好爽脆,味道仲幾鮮美😌😌配埋香辣嘅湯底,都唔錯!

🌸凌王蝦滑🦐

🌸鮮藕片(小份)😍爽爽脆脆,藕片又多汁,清甜好味😋

🌸百香果檸檬茶🍋味道酸酸甜甜🤭😊芳香可口,味道又清新👅

呢排天氣又凍返,又係時候打邊爐!油麻地呢邊有唔少火鍋店,今次去咗呢間古風裝修嘅九龍坎~入到去已經處處打卡位~門口仲有啲漢服俾你著,真係打卡一流📸~而且佢午市有火鍋半自助餐~揀好肉類🐮🐷,外面嘅蔬菜,丸類,飲品🥤任食~甚至Haagen-Dazs雪糕都係任食🍦!我哋揀咗個C餐,有美國安格斯肩胛肥牛同埋手切美國牛頸脊🐂~出面任拎嘅食材中,我自己最鍾意海帶芽同埋鴨血🦆~啲海帶芽真係好嫩滑好食😋!個麻辣唔會太辣,麻味比較重🌶~連埋醬料加一哥啲,埋單都只係200蚊唔使,幾抵食👍~就算係一條友嚟都好歡迎,真係啱晒我呢啲小毒毒🤪~
呢排天氣又凍返,又係時候打邊爐!
任食蔬菜丸類
油麻地呢邊有唔少火鍋店,今次去咗呢間古風裝修嘅九龍坎~
入到去已經處處打卡位~
門口仲有啲漢服俾你著,真係打卡一流📸~
而且佢午市有火鍋自助餐~
揀好肉類🐮🐷,外面嘅蔬菜,丸類,飲品🥤任食~
甚至Haagen-Dazs雪糕都係任食🍦!
我哋揀咗個C餐,有美國安格斯肩胛肥牛同埋手切美國牛頸脊🐂~
醬料
出面任拎嘅食材中,我自己最鍾意海帶芽同埋鴨血🦆~
任食雪糕
啲海帶芽真係好嫩滑好食😋!
任食蔬菜丸類
個麻辣唔會太辣,麻味比較重🌶~
連埋醬料加一哥啲,埋單都只係200蚊唔使,幾抵食👍~
就算係一條友嚟都好歡迎,真係啱晒我呢啲小毒毒🤪~
鴛鴦鍋
2024-01-20
醬料
任食雪糕
鴛鴦鍋
  • 雪糕
  • 海帶芽
  • 丸類
古色古香嘅裝修,環境闊落,坐得好舒服嘅火鍋店。午餐係半自助任食火鍋,重點係有得任食哈根大師雪糕🍧 🌟鴛鴦鍋✨養生高湯鍋清甜嘅湯底,有少少似老火湯,啖啖都有粟米香氣,係舒服嘅口味。✨招牌紅鍋餐廳名講明係食麻辣火鍋,當然要試試最招牌嘅麻辣湯底。賣相係滿滿嘅香料,火紅一片,可以調校辣度。我點左BB辣,食到麻辣口感之餘,又唔會辣到要瘋狂飲水嗰種唔舒服。如果牛油味突出啲就更好。✨牛小排·牛頸脊賣相不俗,肥瘦均勻,個人較喜愛牛頸脊,肉味十足。✨設有任食配料及飲品區,雖然款式不算多,但應該有嘅都有齊。✨甜品除咗雪糕,仲有紅糖糍粑,紅糖唔會太甜,午餐嚟講係幾滿足~

🌟鴛鴦鍋
✨養生高湯鍋

✨招牌紅鍋

✨牛小排·牛頸脊
賣相不俗,肥瘦均勻,個人較喜愛牛頸脊,肉味十足。

✨設有任食配料及飲品區,雖然款式不算多,但應該有嘅都有齊。

甜品
除咗雪糕,仲有紅糖糍粑,紅糖唔會太甜,午餐嚟講係幾滿足~
午市半自助火鍋套餐,有Häagen-Dazs雪糕任食,最平個餐唔洗100蚊午市半自助套餐手切牛頸脊加手切牛小排 $168自助區:配料有鴨血、牛丸🐮、芝士魚腐等丸類、午餐肉、土豆片🥔、金菇等蔬菜、寬粉、烏冬🍜等甜品有Häagen-Dazs雪糕🍨、水果,仲有飲品任飲🧃湯底要左招牌牛油紅鍋(+$28)同養生高湯,呢度既麻辣鍋唔惹少,辣椒激多,聞落已經好攻鼻,係好正宗成都麻辣火鍋🌶️唔食得辣既朋友叫其他湯底,養生鍋都好夠味👍🏻肉類方面,手切牛頸脊同手切牛小排好高質🥩肉係厚切食落好有口感同重牛味,肥瘦均勻,老實講係相當高質👍🏻配料選擇都唔少,大家絕對可以食飽飽🤰🏻Häagen-Dazs雪糕有4-5款味,食完麻辣火鍋絕對要食番2、3杯先好走🤣overall:午市完全係性價比之選,時間無限,食幾杯雪糕都回本

午市半自助套餐
手切牛頸脊加手切牛小排 $168

自助區:

甜品有Häagen-Dazs雪糕🍨、水果,仲有飲品任飲🧃

overall:
午市完全係性價比之選,時間無限,食幾杯雪糕都回本

2024-01-14
午餐
大家平時食開邊間火鍋🍲?今次食嘅呢間九龍坎麻辣火鍋油麻地分店整體質素幾好👍🏻湯底同食材都有保證的😎〰️〰️〰️招牌牛油紅鍋〰️〰️〰️啱啱去咗試呢間新開既火鍋店🍲,佢哋既招牌牛油紅鍋🌶真係一試難忘!首先講下佢既湯底,醬香濃郁😊,夠晒滋味又唔會太過。牛油既香味完美咁溶入湯底中,每一啖湯都覺得到濃濃既牛油香氣,同時都保留咗紅鍋既傳統川辣味😋。辣度方面,既刺激又唔會過火🔥,啱哂鍾意食辣但又怕過辣既朋友。湯沸之後,將新鮮嘅食材🥬一一下鍋,肉片🥩薄切滑嫩,喺湯中輕輕一燙就充滿咗湯底既精華,味道好吸引。仲有啲特色小食🍢,都係用心準備,搭配紅鍋一流。而家諗返起嗰陣時入口既滿足感,真係歎為觀止❤️。侍應既服務態度亦好友善👍,整個用餐氛圍都相當愉快💯,絕對係一間再去都值得既店!下次再約埋三五知己,一齊嚟享受呢個牛油紅鍋既魅力啦!🥳〰️〰️〰️九節蝦〰️〰️〰️賣相見到都覺得好吸引,好大隻呀!顏色又靚,蝦肉勁彈牙✨〰️〰️〰️火箭魷魚〰️〰️〰️魷魚好彈牙又有咬口,晶凝通透✨〰️〰️〰️鮮鴨血〰️〰️〰️鴨血好補身嫁,所以每次打邊爐都一定會叫!好滑溜!勁快食哂!見到店員服務態度好好,仲好有笑容,環境衛生而且舒適,下次會再嚟幫襯🫡
〰️〰️〰️招牌牛油紅鍋〰️〰️〰️
〰️〰️〰️九節蝦〰️〰️〰️
賣相見到都覺得好吸引,好大隻呀!顏色又靚,蝦肉勁彈牙✨
〰️〰️〰️火箭魷魚〰️〰️〰️
魷魚好彈牙又有咬口,晶凝通透✨
〰️〰️〰️鮮鴨血〰️〰️〰️
鴨血好補身嫁,所以每次打邊爐都一定會叫!好滑溜!勁快食哂!

2024-01-24 14 瀏覽
喺油麻地附近想食火鍋可以試吓❗️被餐廳嘅裝飾吸引左😍餐廳充滿特色,一入門口有好多中式佈置,好似走進中國宮廷feel~ 如果有興趣仲可以著餐廳提供的古裝衣服打卡📸😚座位寬敞,部份位置有卡位,環境舒服經典鴛鴦湯底 (招牌牛油紅鍋和高湯)牛油紅鍋香濃惹味,香辣十足🌶️🌶️🌶️雖然叫了小辣,但好多辣椒,辣得過癮🫣高湯湯底材料豐富,有粟米、紅蘿蔔、杞子和紅棗,比較之下健康四菌子店長推薦菜式‼️值得一試😋擺盤精緻🍄🍽️,共有4款不同菌類,十分少見,都係第一次食到😳黑皮雞樅菌非常爽口又彈牙,聞到淡淡嘅菇味,竹苼口感脆嫩手切安格斯(肩肝肉)牛肉厚薄適中,肉質厚實新鮮又軟嫩,有咬口,值得一試✅凌王蝦滑賣相好吸引😍切了個心型🤍蝦滑食落好爽口,新鮮又彈牙,好味仲嗌咗以下其他小吃可以做參考🩷午餐肉(小份)鮮腐竹筍片王葶葶玉米(小份)額外需要付$23茶水和調料📍九龍坎麻辣火鍋油麻地彌敦道469號新光商業大廈3樓

經典鴛鴦湯底 (招牌牛油紅鍋和高湯)

四菌子

手切安格斯(肩肝肉)
牛肉厚薄適中,肉質厚實新鮮又軟嫩,有咬口,值得一試✅

凌王蝦滑
賣相好吸引😍切了個心型🤍蝦滑食落好爽口,新鮮又彈牙,好味

仲嗌咗以下其他小吃可以做參考🩷
午餐肉(小份)
鮮腐竹
筍片王
葶葶玉米(小份)

額外需要付$23茶水和調料

📍九龍坎麻辣火鍋
2024-01-24 13 瀏覽
平日午餐同咗同事黎九龍坎打邊爐❤️舖頭裝修好靚 環境好似穿越咗去古代咁🥰仲有得借漢服着 打卡一流👍🏻呢度嘅午餐係定食同半自助形式仲可以任食Häagen-Dazs😍😍😍超級推薦佢哋嘅純牛油湯底一入舖頭就已經聞到好香👍🏻👍🏻👍🏻高湯湯底好清用嚟烚菜好好食😚值得一讚嘅喺呢度嘅肉全部好高質特別係牛肉 油花分布好平均好靚👍🏻👍🏻黑豚肉肉質都好好而且肉嘅份量好夠配料區整齊乾淨 有好多特別嘅配料好似竹筍等等❤️🫶🏻超推介☺️
平日午餐同咗同事黎九龍坎打邊爐❤️

配料區整齊乾淨 有好多特別嘅配料
好似竹筍等等❤️🫶🏻
超推介☺️

2024-01-23 16 瀏覽
九龍坎麻辣火鍋 (油麻地).又黎到我地成日會幫襯嘅麻辣火鍋,之前係到做左啤酒會員,想飲就過黎食仲要今次同店員傾開計,原來呢到仲有麻雀🀄️同唱K房!前者四個人事前book,就可以黎食然後再打番四圈!喂咁正嘅仲要無時限.▪️招牌牛油紅鍋•胡椒豬骨高湯▪️.個人鍾意食麻辣火鍋,但係又唔食得辣,呢啲牛油紅鍋唔算係好辣但係有股麻香另一邊叫鴛鴦豬骨湯就可以繼續食兩大嚿豬骨煲得好香!.▪️四菌子▪️.好靚仔嘅擺盤,四菌子分別係竹笙,金耳,長根菇以及繡球菌全部都係一啲比較特別嘅菇菌類,喺出面係未食過!.▪️手切安格斯肩胛肉▪️.食麻辣火鍋,一定要叫個肉食,唔係食牛就係食羊!.▪️凌王蝦滑▪️.呢個蝦滑好吸引,仲要砌成心形,香口彈牙爽口.▪️鮮腐竹·筍片王·亭亭玉米▪️.鮮腐竹落辣嗰邊湯底都非常之相襯,筍片王大條又爽,亭亭玉米即係香甜粟米.📌 九龍坎麻辣火鍋 (油麻地)油麻地彌敦道469號新光商業大廈3樓.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.
九龍坎麻辣火鍋 (油麻地)

仲要今次同店員傾開計,原來呢到仲有麻雀🀄️同唱K房!

▪️招牌牛油紅鍋•胡椒豬骨高湯▪️
另一邊叫鴛鴦豬骨湯就可以繼續食
兩大嚿豬骨煲得好香!

▪️四菌子▪️
好靚仔嘅擺盤,四菌子分別係竹笙,金耳,長根菇以及繡球菌
全部都係一啲比較特別嘅菇菌類,喺出面係未食過!

▪️手切安格斯肩胛肉▪️
食麻辣火鍋,一定要叫個肉食,唔係食牛就係食羊!

▪️凌王蝦滑▪️
呢個蝦滑好吸引,仲要砌成心形,香口彈牙爽口

▪️鮮腐竹·筍片王·亭亭玉米▪️
📌 九龍坎麻辣火鍋 (油麻地)
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
這間火鍋店位於油麻地旺區位置方便 一開始是被古色古香的中國古代宮廷風裝修風格所吸引🥢連碗筷都好有特色有心思🤩餐廳仲有提供古裝服飾以供打卡📸餐廳地方大枱亦夠大張闊落 原來午市有供應半自助火鍋套餐 自助區同醬料區擺放得整齊企理😍食物款式豐富仲有Haagen-Dazs雪糕任食 性價比好高💯🥩美國安格斯肩舺肥牛 +手切美國牛頸背定食套餐 $138選了兩款牛肉各一set所以有四碟🐮肉類不是任食的 但份量都足夠 切得夠厚身🥩肉類色澤粉紅新鮮 安格斯肩胛肉脂肪分布均勻 牛味濃郁😍手切牛頸背脂肪較少有咬口 解凍亦做得好好不會有雪味👍🏻蘸上芝麻醬絕了✨湯底要了個經典鴛鴦湯底 有招牌牛油紅鍋(小辣)及養生高湯鍋🌶️招牌牛油紅鍋由十多種香料製作而成 正宗成都口味香辣好惹味 亦可以選擇辣度😋養生高湯鍋湯底都好足料🌽加入枸杞紅棗多種蔬菜夠滋補 ✨火鍋配料火鍋配料選擇都算幾多😍一般火鍋配料都有的丸類都有好幾款 鴨血 鵪鶉蛋同油豆腐串都值得一試 蔬菜類有少見的貢菜同萵筍都有🥬好鮮甜爽脆🍜麵食除了包裝公仔麵及烏冬外 亦有爽滑有嚼勁的寬身川粉😬✨飲品飲品不算好多選擇 汽水同包裝飲品都各有幾款 有椰汁好解辣🥥😆✨甜品水果有

🥩美國安格斯肩舺肥牛 +手切美國牛頸背定食套餐 $138

✨湯底

火鍋配料

✨飲品

甜品
水果有橙同西柚兩款🍊甜品有Häagen-Dazs雪糕杯任食🤤有三至四款味道供應🍨打完邊爐食返杯雪糕大滿足啊~

📍九龍坎麻辣火鍋 (新光商業大廈) (油麻地)
午餐