2024-02-11 36 瀏覽
前晚同個舊同學去左行太子花市🤭行完中途在旺角~見到一間串燒好似好正咁~就入咗去試😑清酒花甲肉質鮮嫩,口感細膩,且具有一定的嚼勁。清酒的入味讓花甲更加鮮美,帶來了微醺的感覺😎錫紙娃娃菜具有清脆的口感。生菜的葉子脆嫩,帶有一定的水分,咀嚼起來輕爽🤪翠玉瓜具有淡淡的甜味和微弱的草本香氣,讓人感覺清新怡人😎雞軟骨比較脆軟,吃起來相對容易咬碎😏可以吸收各種調味,例如盐、胡椒、辣椒等,以增加口感和味道的層次🥶雞子有啲似豬膶嘅感覺🥶好嫩滑而且帶有一定的烤燒香氣😑甜蜜脆脆燒香蕉味道是甜而濃郁的。烤制過程中,香蕉吸收了蜜糖的甜味,同時保留了自身的天然香甜🤭店舖環境較細間~霓虹燈以營造出獨特的氛圍和吸引力🤠

翠玉瓜
具有淡淡的甜味和微弱的草本香氣,讓人感覺清新怡人😎

雞軟骨
比較脆軟,吃起來相對容易咬碎😏

雞子
有啲似豬膶嘅感覺🥶好嫩滑而且帶有一定的烤燒香氣😑

店舖環境較細間~霓虹燈以營造出獨特的氛圍和吸引力🤠
2024-02-08
2024-02-05 33 瀏覽
食左墨魚嘴、魷魚鬚、雞軟骨、雞心、雞中翼、牛肉串、娃娃菜、秋葵、冬菇和青椒的串燒。仲叫左一份花甲粉絲湯,湯裡有豐富的花甲和配菜,辣度剛好,湯底的味道也適中。串燒的選擇非常豐富,包括墨魚嘴、魷魚鬚、雞軟骨、雞心、雞中翼、牛肉串、娃娃菜、秋葵、冬菇和青椒。好多串燒種類選擇。串燒配上了孜然粉和少許辣粉,咁配搭令串燒更加惹味,有一種辣辣的feel~花甲粉絲湯花甲份量多~濃郁的海鮮味道有娃娃菜和金針菇等配菜湯底的辣度剛好,不會太辣,也不會太淡

花甲粉絲湯
花甲份量多~濃郁的海鮮味道
有娃娃菜和金針菇等配菜
湯底的辣度剛好,不會太辣,也不會太淡
2024-02-02 26 瀏覽
來到這家店,嗰種燒烤嘅香氣就已經勾起所有味蕾,一試成主顧!🥢我點咗招牌的雞皮串,肥美得嚟又唔油膩,外皮燒得脆脆地,嗌啖啤酒,真係正!🍻雞肉棒同雞腎串,肉質鮮嫩,雞中翼多汁彈牙,我超級鐘意嗰種啖啖肉嘅實在感。🍗牛舌心驚喜到我,厚切得溫柔,加多啲辣粉,一咬即化,實在過癮。至於清酒花甲,酒香提味,花甲肉爽滑,加埋孜然粉,咸香得嚟唔腥,啱晒。😋而羊肉串,我就喺呢度要讚下,香口得黎唔羶,係我食過其中一個味道把握得最好嘅。麻辣蒜蓉娃娃菜同雜菇都搵到層次,邊度食到咁香濃蒜味,又新鮮得嚟開胃?店內音樂夠哂娛樂,店員又好客氣,即叫即燒等待雖然有少少,但一切都值得。各位愛好串燒嘅朋友,下次黎旺角唔該記得行多啲路,嚟呢度試下!💥

2024-01-24 30 瀏覽
串燒王 (祥興樓) (旺角)旺角砵蘭街147號祥興樓地下A號舖。串燒呢排真係食唔停呀~ 呢個咁嘅熱潮黎到香港唔知會吹幾耐呢。平時夜晚有時都會忍唔住去旺角買串燒宵夜食,而呢間仲可以坐係度食就更加舒服啦。花甲粉($65)大大碗就最抵食,入面仲有大量花甲,粉絲吸曬花甲嘅精華好好味😋。多春魚一份有6條($45),價錢合理,蒜蓉茄子($38)、雞肉2串($28)、雞中翼($36)、一口和牛($38),全部都即叫即燒。。

串燒王 (祥興樓) (旺角)
旺角砵蘭街147號祥興樓地下A號舖

串燒呢排真係食唔停呀~ 呢個咁嘅熱潮黎到香港唔知會吹幾耐呢

2024-01-20
2024-01-13 25 瀏覽
在家姐附近同佢宵夜,宵夜食串燒係不錯的選擇,我哋點了多春魚、錫紙娃娃菜、台灣腸、雞肉腸、雞中翼及牛舌心,每人一罐飲品,我就要清熱氣的加多寶,她要可樂,又是很享受的一餐😃多春魚炸得香脆,外層酥脆而內裡鮮嫩,每一口都帶來了濃郁的魚肉風味;錫紙娃娃菜新鮮,用錫紙包裹來烤,菜的質地保持了脆嫩,加上有大量的蒜蓉,係我哋鍾意嘅味道;台灣腸口感有彈性,味道鮮美;雞肉腸則是嫩滑多汁,吃起來非常滋味!另外,一份雞中翼有四隻,烤得外酥內嫩,醬汁入味;一串牛舌心則有三大件,帶有獨特香濃的牛舌味,我倆分享一齊吃份量啱啱好👍

2024-01-12 26 瀏覽
🙋🏻‍♂️餓底探員今晚去咗旺角調查呢間串燒店,串燒種類多,雞,牛,羊,豬,海鮮,蔬菜,丸類甚至甜品都有,食物即叫即整,確保新鮮同夠熱,性價比度高🐟鹽燒白鱔魚 $55/串🙋🏻‍♂️表示個白鱔魚一串有三嚿,食落焦香,肉質厚有咬口🦑深海大墨魚咀 $25/串🙋🏻‍♂️表示個墨魚咀一串六粒,口感爽彈,味道鮮香🐤脆香雞皮 $28/2串🙋🏻‍♂️表示個雞皮炸到香脆,食落脆卜卜,非常香口🐖五花腩肉串 $42/3串🙋🏻‍♂️表示個五花腩肉炸到金黃色,食落脂香,肉質爽口🥔土豆片 $13/串🙋🏻‍♂️表示個土豆片厚切大片,食落爽口🍍有機菠蘿 $22/串🙋🏻‍♂️表示個菠蘿有三件,厚切大嚿,食落鮮甜多汁🥩美國特級牛小排 $98/份🙋🏻‍♂️表示個牛小排燒得香口,食落牛味香濃夠juicy🦪蒜蓉燒大海蜆 $58/份🙋🏻‍♂️表示個大蜆用錫紙盤裝住嚟燒,配上蒜蓉醬汁,食落鮮甜惹味📈吃貨指數😋好味度 8/10🔙返啅度 8/10
鹽燒白鱔魚

🐟鹽燒白鱔魚 $55/串
🙋🏻‍♂️表示個白鱔魚一串有三嚿,食落焦香,肉質厚有咬口
深海大墨魚咀

🦑深海大墨魚咀 $25/串
🙋🏻‍♂️表示個墨魚咀一串六粒,口感爽彈,味道鮮香
脆香雞皮

🐤脆香雞皮 $28/2串
🙋🏻‍♂️表示個雞皮炸到香脆,食落脆卜卜,非常香口
五花腩肉串

🐖五花腩肉串 $42/3串
🙋🏻‍♂️表示個五花腩肉炸到金黃色,食落脂香,肉質爽口
土豆片

🥔土豆片 $13/串
🙋🏻‍♂️表示個土豆片厚切大片,食落爽口
有機菠蘿

🍍有機菠蘿 $22/串
🙋🏻‍♂️表示個菠蘿有三件,厚切大嚿,食落鮮甜多汁
美國特級牛小排

🥩美國特級牛小排 $98/份
🙋🏻‍♂️表示個牛小排燒得香口,食落牛味香濃夠juicy
蒜蓉燒大海蜆

脆香雞皮
五花腩肉串
美國特級牛小排
蒜蓉燒大海蜆
去開旺角行街行夜咗,就係附近想簡單食返餐。女仔有時唔太肚餓,食個正餐又怕太飽,串燒真係個好選擇,可以睇住份量叫。呢間有得大中小辣揀,辣辣地好開胃,再唔夠嘅話,枱面都有孜然粉同辣粉,重口味人士會好安心哈哈~💡蒜蓉茄子$38我個人的串燒最愛一定係燒茄子,茄子肉索晒惹味嘅醬汁,燒到腍身一挾就起到晒,真係好好味~💡厚切牛舌心 $45牛舌心都係冇得輸系列,又彈牙又入味,重點係唔會太膩。💡饅頭片 $25 & 土豆片呢度饅頭片竟然係成個饅頭,平時見一串都係得一個切開三片。呢個唔係走乾身脆片路線,但加咗蜜糖同串燒調味,食落又幾好味,比較適合我呢啲小朋友口味。土豆片有少少薯片感覺,💡麻辣海蜇 $38麻辣海蜇嘅辣汁底係口水汁咁嘅味道,正中我同朋友嘅辣汁愛好,海蜇又香又爽口,仲有青瓜伴碟。💡雞腎串(2串) $28 雞肉串(2串) $28雞串都調味唔錯,唔會太乾身,最怕串燒好難咬,呢度都唔會~整體嚟講,呢間性價比都幾高,仲有其他串燒都不錯。~平平地但每串份量都正常,調味本身都幾夠,重口味如我都唔洗用枱上嘅調味料。同朋友傾咗好耐計,餐廳都冇趕住收嘢,呢點都幾舒服~

💡蒜蓉茄子$38

💡厚切牛舌心 $45
牛舌心都係冇得輸系列,又彈牙又入味,重點係唔會太膩。

💡饅頭片 $25 & 土豆片
💡麻辣海蜇 $38

💡雞腎串(2串) $28 雞肉串(2串) $28
雞串都調味唔錯,唔會太乾身,最怕串燒好難咬,呢度都唔會~

2024-01-06
2024-01-07 37 瀏覽
今日嚟到旺角一間隱世美食串燒店,入邊嘅串燒份量又多又好食,經過舖頭門口已經好香串燒嘅味道👅錫紙金針菇$42錫紙包住香噴噴嘅金針菇,非常之香蒜蓉味令人食唔停口土豆片$13 超大塊嘅土豆,外脆內軟嘅口感,土豆迷絕,不可以錯過豆卜$13仲以為好細粒,點知嚟到係超大嚿嘅豆卜🤣,豆卜索晒串燒料嘅香味🤪蒜蓉茄子$38非常之香蒜蓉嘅味道,茄子軟腍腍配埋蒜蓉一齊食,簡直係絕配蜜糖雞肉腸$25香腸用鉸剪剪開咗好似花咁靚🌸,蜜糖味非常濃郁,香腸軟腍腍冇得頂雞軟骨$23雞軟骨非常之有咬口,脆卜卜又煙煙韌韌韌咁樣免治雞肉棒$28呢個性價比非常之高,每一啖都係雞肉🥰,食肉獸不可錯過小牛舌$35牛舌大大片非常之好食,燒得啱啱好唔會太窿,好有咬口花甲粉$65份量非常之大,好適合兩個人食,花甲好多,而且非常之鮮味,配埋粉絲一齊食好正 串燒王 (祥興樓)旺角砵蘭街147號祥興樓地下A號舖

錫紙金針菇$42
錫紙包住香噴噴嘅金針菇,非常之香蒜蓉味令人食唔停口

土豆片$13
超大塊嘅土豆,外脆內軟嘅口感,土豆迷絕,不可以錯過

豆卜$13

蒜蓉茄子$38
非常之香蒜蓉嘅味道,茄子軟腍腍配埋蒜蓉一齊食,簡直係絕配

蜜糖雞肉腸$25

雞軟骨$23
雞軟骨非常之有咬口,脆卜卜又煙煙韌韌韌咁樣

免治雞肉棒$28
呢個性價比非常之高,每一啖都係雞肉🥰,食肉獸不可錯過

小牛舌$35
牛舌大大片非常之好食,燒得啱啱好唔會太窿,好有咬口

花甲粉$65
份量非常之大,好適合兩個人食,
花甲好多,而且非常之鮮味,配埋粉絲一齊食好正

串燒王 (祥興樓)
旺角砵蘭街147號祥興樓地下A號舖
錫紙金針菇
花甲粉
蒜蓉茄子
錫紙金針菇
花甲粉
蒜蓉茄子
2024-01-02 18 瀏覽
依排晚晚party玩到好夜肚餓 黎到旺角依間開到3am既小店(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)鋪頭唔算大 裝修簡單 枱面有齊即棄餐具同調味料錫紙類✿ 錫紙蒜蓉金針菇 $42 ✿好多好多蒜蓉😂🧄金菇份量好多串燒類✿ 翠玉瓜 $15 ✿ ✿ 土豆片 $13 ✿✿ 雞軟骨 $28/2 ✿✿ 脆香雞皮 $28/2 ✿ 👍🏻👍🏻✿ 厚切牛舌心 $45 ✿ 👍🏻👍🏻👍🏻甜品類✿ 甜蜜脆脆燒香蕉 $18 ✿✿ 甜蜜玉子燒 $28 ✿依2個甜品真係強推!燒完既香蕉甜味勁出 淋上朱古力醬超正(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)第一次食串燒有玉子燒😂都係甜甜的主菜類 ✿ 錫紙花甲粉 $65 ✿初頭都以為係金菇嗰款錫紙兜上點知原來$65係有一大碗花甲粉🍜多到食唔晒😂大量花甲 冇沙仲有娃娃菜同金菇 粉絲都好多

鋪頭唔算大 裝修簡單 枱面有齊即棄餐具同調味料

✿ 厚切牛舌心 $45 ✿ 👍🏻👍🏻👍🏻

甜品
✿ 甜蜜脆脆燒香蕉 $18 ✿
✿ 甜蜜玉子燒 $28 ✿
依2個甜品真係強推!
第一次食串燒有玉子燒😂都係甜甜的

主菜類
✿ 錫紙花甲粉 $65 ✿
初頭都以為係金菇嗰款錫紙兜上
點知原來$65係有一大碗花甲粉🍜
多到食唔晒😂大量花甲 冇沙
仲有娃娃菜同金菇 粉絲都好多
2023-12-17 24 瀏覽
旺角行完街或者睇完戲想食個宵夜, 經過砵蘭街有一排食肆, 宵夜又唔想食得太飽, 食串燒就啱哂啦。離遠見到串燒王個招牌非常搶眼, 霓虹燈佈置裝飾, 我地就比佢吸咗入去試吓啦, 雖然店舖不大, 但播放住Cantopop音樂, 充滿輕鬆氣氛, 都幾chill呀! 串燒店開至凌晨3:30, 可以同朋友一路傾偈一路食下野, 鄰近地鐵站都好方便。我哋寫紙落單, 點菜紙種類都幾多, 有燒海鮮, 蔬菜, 肉類等, 更有鐵板, 麻辣香鍋, 辣度都可以揀大, 中, 小辣, 亦可以自行加辣粉。一路食都見到廚房出外賣單, 似乎好受宵夜一族歡迎呀! 食物賣相唔錯, 串燒唔會太乾或太焦。蒜茸扇貝 - $38/隻我都幾鐘意食燒海鮮, 熱辣辣, 呢個扇貝肉厚, 燒得生熟程度剛好, 唔會過熟 扇貝個殼仲兜住啲海鮮汁, 唔會想俾佢流出嚟, 加埋大量蒜蓉, 可以再叫呀!魷魚鬚 - $25/串魷魚鬚大條, 爽口, 感覺到用料新鮮, 鮮味有嚼勁, 燒好出黎就聞到好香嘅魷魚味, 熱辣辣!聞到見到就流晒口水翠玉瓜 - $15/串相當新鮮, 唔會燒到乾哂, 食落有咬口又多汁!沙爹雞肉串 - $28/2串沙嗲雞肉串醃得很入味, 沙嗲醬

蒜茸扇貝 - $38/隻

魷魚鬚 - $25/串

翠玉瓜 - $15/串
相當新鮮, 唔會燒到乾哂, 食落有咬口又多汁!

沙爹雞肉串 - $28/2串
沙嗲雞肉串醃得很入味, 沙嗲醬加上辣椒粉, 非常惹味。

日本一口和牛粒 - $38/串
粒粒都好大粒, 又唔韌, 好正, 好抵食。

阿拉伯羊肉串 - $32/串, 羊架 - $48/支
羊肉串, 羊架冇臊味, 比較多調味料粉, 味道正常。

椰青水 - $16
某日放工同男朋友喺旺角搵嘢食,見到呢間有霓虹燈佈置裝飾幾吸睛🤩感覺有地道風味,食物份量算多,價錢都幾親民🤗而且小店開到凌晨三點,啱晒夜晚出街食宵夜嘅朋友😆✴️花甲粉粉絲同花甲份量都好多😍花甲冇沙啖啖肉,配菜仲有金菇同娃娃菜,粉絲索晒湯同花甲嘅鮮味😋小辣啱啱好,整體唔鹹亦唔會太辣✴️麻辣汁燒花螺呢個比花甲粉辣🌶️而且麻辣汁比較油,份量都係好多,花螺煮得好入味,輕輕用竹籤就可以挑出嚟👍🏻✴️麻辣八爪魚須麻辣汁應該同花螺嘅一樣,八爪魚須肉質爽口,估唔到八爪魚都好吸味🐙面頭仲有少量炸蒜,配菜有娃娃菜同洋蔥,雖然越食越辣但係超級惹味🤤✴️台灣腸、雞軟骨、雞腎、墨魚咀串燒落咗孜然粉調味,食落幾濃味但係唔鹹🫢而且燒得啱啱好👍🏻台灣腸味道正常發揮,雞軟骨爽脆有口感,雞腎同墨魚咀都係爽口少少彈牙🤭

✴️花甲粉

✴️麻辣汁燒花螺

✴️麻辣八爪魚須

✴️台灣腸、雞軟骨、雞腎、墨魚咀
2023-12-11 15 瀏覽
同成班朋友喺旺角玩,去到夜晚想搵嘢食醫飽個肚,就揀咗呢間串燒店,估唔到串燒價錢除咗幾抵,食物仲好有風味,用咗好多香料一齊去燒,而且夠晒辣!☺️大家可以自選辣嘅程度,嗌咗中辣嘅我,要即刻買杯嘢飲解辣☺️鍾意食辣嘅朋友,千祈唔好錯過!今次我就嗌咗幾款唔同嘅串燒,包括燒生蠔、韭菜、雞軟骨、海蝦同青椒🫑!全部都燒得唔錯,推介佢哋嘅燒生蠔同青椒,好抵食,而且好入味!大家下次經過旺角,宵夜都可以試吓佢哋嘅串燒!

大家下次經過旺角,宵夜都可以試吓佢哋嘅串燒!
2023-12-09 16 瀏覽
老細對串燒嘅愛係永遠都唔會減退嘅!!🤩😝旺角大把串燒店…呢間上次佢買過外賣,味道都唔錯!今日就嚟堂食啦~店舖18:30開門,我哋係第一枱客,自己攞張點菜表畫,畫完之後就係等食!🥰👌🏻速度都好快,而且燒得好香😍香菇、金菇、韭菜、秋葵、翠玉瓜…先食一堆蔬菜🌿🌱☘️🍀(食串燒都要健康啲嘛~🤭😅)再嚟係蒜蓉茄子,呢個係食燒烤唔可以唔叫嘅🍆燒得好juicy,又唔會燶~肉食叫咗:燒魷魚鬚、墨魚丸、海大蝦、雞肉腸同埋牛仔骨…全部調味都唔錯,好香之鹽粉味道但係又唔會過火唔會苦(有陣時有啲舖頭落得孜然粉比例唔啱,個調味會苦苦地…🫣)亦唔會燒得太乾,全部肉類都好juicy!😚😍仲有甜嘅食品,玉子燒同燒香蕉,味道都幾得意~😅🤭不過店舖並冇酒牌,只有供應汽水、茶同加多寶~如果想飲啖啤酒,就要過隔離7仔自己買啦!我搵到罐去Hoegaarden白桃味白啤,只有3%酒精,女仔飲啱啱好!!

雞肉腸、香菇、韭菜、秋葵、翠玉瓜、金菇

燒墨魚丸
燒牛仔骨
燒魷魚鬚
2023-12-06 26 瀏覽
我同朋友我去咗一間喺旺角嘅串燒店,食物好好味,啖啖都令我咁滿足!.我先試咗佢哋嘅即開蒜蓉大生蠔,生蠔新鮮又彈牙,配上香蒜蓉,味道濃郁,真係令我回味無窮。.之後嚟咗個韭菜,配孜然粉,個菜燒完都好鮮嫩,真係好開胃。.接著試咗燒免治雞肉棒同五花腩肉串,兩者都燒得恰到好處,雞肉棒嫩滑多汁,五花腩肉燒得香脆,肉質鮮美,真係串燒愛好者嘅首選。.最後,我叫咗個川北炒米粉,米粉炒得香口,配上豐富嘅配料同獨特嘅川味,味道麻辣鮮香,好開胃。.整體而言,呢間旺角嘅串燒店嘅食物質素高,味道正宗,份量足夠,價錢又實惠。如果你鍾意串燒同川菜,呢度絕對係一個值得嚟試嘅地方!

之後嚟咗個韭菜,配孜然粉,個菜燒完都好鮮嫩,真係好開胃。

2023-12-04 27 瀏覽
和友人啱啱行完朗豪坊shopping,路經此店,被門口的七彩燈牌寫着的「今夜不回家」及陣陣串燒香味吸引着,停下腳步,看看餐牌,一於來個即興串燒晚餐吧!我們點了「汁燒火箭魷魚筒」,份量都算多,而且味道香口,食落去好易咬開,一啲都唔韌!朋友唔食得太辣,特意向店員講要微辣,辣度調校得啱啱好。另外還點了串燒鮮冬菇、沙爹雞肉串、惹味台灣腸、厚切牛舌心及有機菠蘿等。其中有幾菠蘿帶來驚喜,燒烤後香甜多汁,值得推介。