2024-03-19
今日約左啲朋友去試新嘢,行左多兩步嚟到灣仔,發現呢間""中華小館"",喂,原來灣仔嘅美食世界咁大呀,過去成日去嗰啲小店,初次食中菜館係我嘅新嘗試。💖頭先最驚喜就係""乾逼拆蟹肉粉絲煲"",食落個味道天啊!蟹肉同粉絲就好似魔術一樣,完全吸收咗所有喺口中嘅味道,連我哋嘅味蕾都驚咗🤩。回到家,仲記得剛才嗽味道。真係驚為天人!📍💓然後我哋有點了兩份""八味一口豆腐""。你話,點解會叫八味一口呢?唔知點解?因為一口食落去就完全感覺到八種豆腐的味道!👅豆腐感覺到口齒留香,仲有呢種豆腐,我真係喺其他地方無食過嘅,實在係太讚了!💯我哋最後揀咗""口水雞"",😮係呀,香港呢啲地方,值得你一試下。我可以話你知,你冇試過呢種口水雞嘅味道嘅,外皮挺挺嘅,內肉嫩滑,我一試之後真係覺得再好都無啦!灣仔嘅""中華小館""真係入咗我心喇,除咗環境舒適,食物仲好好食。下次再去!🤤我忍唔住想喺度寫下呢篇食評,分享我嘅食歷