2016-07-01
又到返工日子,就特別掛住周末放假( ˘・з・)。其實對拍咗拖一輪又結埋婚既人黎講,周末都係無咩特別事做||Φ|(|´|Д|`|)|Φ||。不過周五最特別係我地個姨甥女過咗一百日,成家齊齊食飯,順手慶祝埋父親節(੭ु´ ᐜ `)੭ु⁾⁾。去到<上海佬. 蟹莊> 奇怪喇,點解成場無人既,包場咁款。佢個地理環境仲要好得意架,係條好迷幻,似NIGHT CLUB 既樓梯上Σ(゚д゚)。可能得我地一枱客加包房一枱客,所以上菜速度都好好。頭盤小食都不錯,每人一件啱啱好。食完頭盤就上湯,佢個湯用茶壼上既,老人家一見到就會問(´⊙ω⊙`):唔係茶黎加可 XD 個湯味度幾好架。一壼仔望落細細,但飲落好多。個壺仲可以保持住湯既熱度。讚! 到主菜,一上個雞油花雕蒸花蟹,好SURPRISE(✪ω✪) (唔記得影相最衰)。成碟黃色既蛋汁,望落好膩,但食落啱啱好(*´∀`)~♥。最得意係個部長會喺食晒D 蟹後,拎碗飯出黎,撈汁食,OISHIII!除咗呢味仲有個蒜片牛面,好似話用和牛整,入口有種即化既感覺。加埋我好愛既蒜片,大驚喜(*´∀`)~♥!仲有一味椰子雞,都深受各位歡迎架。咁既質素,都係約400
咁既質素,都係約4000蚊 8位,都算OK架~*