2017-05-08
年幾前黎過呢間餐廳,個時既賣點係打邊爐又得,食刺身又得。今次襯勞動節假期,同朋友又再黎呢間餐廳,估唔到佢今次連燒烤都玩埋。1個價錢,3種享受。今年唔知咩事,茜潮再現,我地緊係要追貼潮流,黎個芫茜皮蛋湯底拉。呢到既牛肉真係比其他地方靚再整番個刺身先超新鮮既帶子,用黎刺身食又得,打邊爐又得,得左。當然唔少得雞子拉。仲有鱔片,鵝腸,蝦。會爆醬既薑汁貢丸,真係要小心。芝士牛丸,你睇下幾多芝士。打邊爐打到一半,我地就開始玩燒烤。入場+1蚊就有得玩燒烤,仲有個海鮮拼盤比你。你冇聽錯睇錯,真係+1蚊。燒元貝,新鮮貨,好甜。燒鱔,燒魷魚鬚。推介燒鱔。餐廳冇提供任何調味。。。唯有自己動手用少少豉油,再燒。有豉油同冇豉油係2個世界。燒午餐肉,估你唔到,連午餐肉都可以燒燒烤當然要青島拉最後,當然係甜品時間。我敢講,呢到既心太軟絕對做得好過出面好多甜品店。我食左3碟心太軟埋單每人唔洗200蚊,就可以玩齊打邊爐,刺身,燒烤,呢個價錢,真係贏晒。
呢到既牛肉真係比其他地方靚
安格斯肥牛
再整番個刺身先
刺身
刺身日本帶子
超新鮮既帶子,用黎刺身食又得,打邊爐又得,得左。
大雞子
當然唔少得雞子拉。仲有鱔片,鵝腸,蝦。
薑汁貢丸
會爆醬既薑汁貢丸,真係要小心。
芝士牛丸
芝士牛丸,你睇下幾多芝士。
燒元貝
燒元貝,新鮮貨,好甜。
燒鱔
燒午餐肉
燒午餐肉,估你唔到,連午餐肉都可以燒
燒烤當然要青島拉
心太軟