2022-12-11 90 瀏覽
今晚諗住食好啲😌,經外賣平叫咗條重慶口味烤魚,點知一送到嚟色水已經發現唔對路,比起平時食嘅烤魚嘅顏色淡好多🤔🤔🤔,已且烤魚明顯無咩烤過痕跡,淨係條魚骨炸過,呢個都唔係重點,重點嘅係第一啖擺落口,就好似擺緊一啖泥落口咬一樣,真係吐都吐唔切出嚟🤮🤮🤮🤮,仲要攞包檸檬茶清清喉嚨,減低味覺上的衝擊,呢條烤魚不單止食唔到魚嘅味道,只食到濃濃泥嘅味道,堅唔係普通有少少泥味嘅魚,係真係咬緊盆栽裏面啲泥一樣咁濃郁,當然佢嘅下場係我同家人各至食完第一啖之後,原條放落垃圾筒,我終於明白點解佢叫七月烤魚,難道真係比七月十四嘅👻食嗎?
2022-12-11
外賣送餐
2022-12-11 406 瀏覽
🧡Please follow my ig : orororenji☆ 七月烤魚將軍澳貿業路8號新都城中心2期1樓1086-90A號舖✦ 絕品烤魚• 酸菜泡椒口味 拼重慶香辣口味辣度揀左小辣,香辣個邊一上枱其實我見到咁多辣椒有d驚XD 不過食落無想像中咁辣,酸菜個邊就相對無咁辣,同埋有酸菜嘅咸香味,我地揀左食海鱸魚,魚質嫩滑,無乜細骨,所以都幾啖啖肉架。• 海帶• 白葉結• 響鈴• 娃娃菜另外加左d配菜食下,響鈴脆卜卜一定要叫呀。✦ 烤牛肉串烤得好香但肉質仲係好淋,加上少少辣粉更加惹味。✦ 串燒海蝦都幾大隻,好彈牙。✦ 秘製烤雞爪吮腳趾好滋味。✦ 烤茄子蒜香味濃,同埋都幾辣下。✦ 烤牛仔骨同牛肉串差唔多,都係咁好味。✦ 蔥油伴麵麵條都好彈牙,簡單加上蔥油拌一拌,都幾好食。✦ 四川冰粉糖水好清甜,食完辣嘢再食佢,解辣一流。✦ 草莓番石榴乳酸蘇打酸酸meme咁,入面有寒天球,幾好咬。✦ 藍天乳酸蘇打個味有d似波子汽水,同樣都係有寒天球,好飲。地點好方便,餐廳都幾大間下,但6:45左右去到已經好爆場,理解嘅因為性價比都高。
☆ 七月烤魚

✦ 絕品烤魚
• 酸菜泡椒口味 拼重慶香辣口味

• 海帶
• 白葉結
• 響鈴
• 娃娃菜
另外加左d配菜食下,響鈴脆卜卜一定要叫呀。

✦ 烤牛肉串
烤得好香但肉質仲係好淋,加上少少辣粉更加惹味。

✦ 串燒海蝦
都幾大隻,好彈牙。

✦ 秘製烤雞爪
吮腳趾好滋味。

✦ 烤茄子
蒜香味濃,同埋都幾辣下。

✦ 烤牛仔骨
同牛肉串差唔多,都係咁好味。

✦ 蔥油伴麵
麵條都好彈牙,簡單加上蔥油拌一拌,都幾好食。

✦ 四川冰粉糖水
好清甜,食完辣嘢再食佢,解辣一流。

✦ 草莓番石榴乳酸蘇打
酸酸meme咁,入面有寒天球,幾好咬。

✦ 藍天乳酸蘇打
個味有d似波子汽水,同樣都係有寒天球,好飲。

• 絕品烤魚
2022-12-07 124 瀏覽
天凍凍地就想食熱辣辣嘅嘢,呢間係屋企附近新開嘅烤魚店,每次經過都多人排隊,難得一日早放,直接入去試試。餐廳內籠好大,位唔少,差不多每台都有叫烤魚,成間店都充滿酸,辣,香的味道,烤魚氣氛十足藤椒麻辣魚皮 $48呢個前菜超好味,魚皮非常爽脆,麻辣配藤椒令辣味更簡單,更出,辣得開胃但不會太辣,好值得一試四川冰粉糖水 $38好大碗,可以4個人分。每塊冰粉上都搭配不同小食,冰冰涼涼,甜甜得很舒服絕品烤魚(藤椒青椒拼重慶香辣口味)小辣 $2681條海鱸魚2種味道,魚身結實肉多,少骨,烤耐啲會更入味。特別鐘意重慶香辣,少少辣同濃郁的湯底十分搭。烤茄子 $34第一次食到分量咁足的烤茄子,蒜同辣椒超級多,足以塗滿茄子的表面,剛烤好食好正。推薦!烤羊肉串 $32烤羊肉估唔到咁出色,只係有少少騷味,但比孜然粉同辣粉掩蓋到,羊肉烤的嫩口,如果平時食唔到騷味嘅都可以一試烤奪命肥腸 $26肥腸都好推薦,真係好肥美,處理的好乾淨,完全冇異味,入口嫩滑,好想encore!草莓番石榴乳酸蘇打 $42青瓜青檸蘇打 $42兩杯嘢飲賣相很好,特別鐘意草莓味,冇咁甜,蘇打同辣烤魚絕配,但稍微細杯啲總體而言,好地道嘅一間烤魚店,

藤椒麻辣魚皮 $48

烤奪命肥腸 $26

烤肥腸

草莓番石榴乳酸蘇打 $42
青瓜青檸蘇打 $42

總體而言,好地道嘅一間烤魚店,魚很肥美,口味剛剛好,燒烤都很出色,值得推薦。
麻辣魚皮
四川冰粉
烤魚
烤羊肉串
烤肥腸
正宗四川口味🌸將軍澳新店七月烤魚鍾意試新野既我,又點會錯過位於新都城新開既四川烤魚店😆一向最愛食烤魚既豬仔,知道新開咗烤魚店!超級興奮啊!🤗一入到店鋪,人客已經好多,個個枱面都有必點既烤魚菜式!香辣既味道,加上烤魚既香氣,已經令人食指大動😋好期待🌸🌸✨絕品烤魚 $248 (雙拼+$20)藤椒青椒口味酸菜泡椒口味一上盤,條魚非常大條,一半魚一款口味,賣相非常吸引,那種烤魚氣勢出曬嚟!打卡一流😍鍾意食濃味既!必食藤椒青椒口味,藤椒青椒果然夠曬入味,食落口夠曬辣,夠曬過癮!最喜歡那種舌頭有點麻麻辣辣的感覺,配上咸咸甜甜的烤魚醬,味道濃郁,魚肉仲好嫩滑,香、濃、麻、辣👍🏻夠曬滿足😍酸菜泡椒口味相對比較溫和,唔食得太辣既朋友又想試吓辣既不妨一試!酸菜微微酸酸甜甜,好開胃,魚肉都好入味,帶微微辣度,冬天食啱曬😋兩種烤魚湯汁用嚟送飯一流💕精選烤魚配菜 蒿荀片 $17鴨血片 $17魚豆腐 $17蛙蛙菜 $17蒿荀片同蛙蛙菜好清甜,烤魚湯汁完全吸曬入去。魚豆腐食落魚味香濃,口感彈牙。鴨血片嫩滑,唔易散開,同烤魚湯汁非常夾😋烤茄子 $34蒜蓉同小米辣非常多,香味四溢,配料超惹味😋😋好想配番碗白飯😆一上枱放
正宗四川口味🌸將軍澳新店
七月烤魚

✨絕品烤魚 $248 (雙拼+$20)
藤椒青椒口味
酸菜泡椒口味

精選烤魚配菜
蒿荀片 $17
鴨血片 $17
魚豆腐 $17
蛙蛙菜 $17

烤茄子 $34
蒜蓉同小米辣非常多,香味四溢,配料超惹味😋😋好想配番碗白飯😆一上枱放上燒烤爐盤上點火保溫烤熱,皮肉分離,火候烤得好好!必點👍🏻👍🏻

✨串燒
烤牛肉串 $26
烤羊肉串 $32
烤雞軟骨串 $24
牛肉同羊肉串有好香既孜然同適量嘅辣椒粉,烤得比較乾身,但一啲都唔難咬,風味正宗😋
雞軟骨非常脆口,好爽口,我從來都未食過咁好食既雞軟骨串!必點👍🏻👍🏻

✨四川冰粉 $38
冰粉配料有山渣、提子乾、紅荳、杏子,食完辣野嚟番碗,解辣一流,冰冰滑滑的口感,配上山渣酸酸甜甜解膩😋麻辣的唇舌即時紓緩下來,風味夠曬地道正宗👍🏻配料簡單,但口感一絕😋

✨草莓番石榴乳酸梳打 $42
草莓用上原粒草莓乾,食落去脆卜卜,酸酸甜甜,草莓味非常濃郁!加上蒟蒻甜甜有咬口,乳酸特飲非常濃味,有氣加上冰冰涼涼的口感😍配上烤魚!簡直一絕✨✨✨
必點👍🏻👍🏻👍🏻

✨青瓜青檸梳打 $42
用上新鮮青瓜打磨成汁,加上蒟蒻甜甜有咬口,散發淡淡青檸味,加上青瓜味非常清新,一啲都唔淡,中和烤魚的濃味,鍾意清新口感嘅可以一試😋✨✨✨

🏠七月烤魚 (將軍澳)
2022-12-05
2022-12-06 75 瀏覽
同小朋友行完街搵野食。經過呢間七月烤魚,小朋友見倒門口有啲魚仔吊飾,下面有假既火覺得好有趣走去睇,話要食呢間。因為要就返小朋友,見有兩款唔辣既烤魚,就試下。入到去,裝修都幾靚,枱隔得都算闊落,唔會同其他枱太近。坐得舒服唔逼我地4個人,嗌左以下食物。— 蒜香酸菜江團魚、加配菜:土豆片、萵荀片、百葉結、枝竹—烤生蠔、烤鮑魚、烤牛仔骨、烤茄子—串燒:雞腎、雞翼、雞腳、肥腸蒜香酸菜江團魚等左唔駛10分鐘就上枱,滾左後放埋配菜就食。魚一開二,起左中間條骨。魚身滑,入味,湯唔會好油,起碼無乜油浮晒上面。雖然食得呢D都唔方健康,但呢個感覺比較好。萵荀片出奇地好食,清甜又爽口。百葉結唔係度度有,值得一試,但枝竹就入味D,可能比較容易吸湯。烤茄子比想像中大份,好入味,同喺深圳食果D差唔多味。烤生蠔、烤鮑魚烤得剛剛好,唔會太耐變左鞋身。好香蒜蓉味。鮑魚夠林,小朋友都食倒。串燒:雞腎、雞翼、雞腳、肥腸同大陸食果D基本上一樣味,不過雞腎就乾左少少。雞翼係土匪雞翼既味黎。整體黎講,唔錯既,可以有下次。店員有禮貌,服務態度好,會介紹下野食。見隔離店有人scan code後唔識點菜,店員都耐心說明可能我地早去,6點
同小朋友行完街搵野食。
因為要就返小朋友,見有兩款唔辣既烤魚,就試下。

入到去,裝修都幾靚,枱隔得都算闊落,唔會同其他枱太近。
坐得舒服唔逼
我地4個人,嗌左以下食物。
— 蒜香酸菜江團魚、加配菜:土豆片、萵荀片、百葉結、枝竹
—烤生蠔、烤鮑魚、烤牛仔骨、烤茄子
—串燒:雞腎、雞翼、雞腳、肥腸
蒜香酸菜烤魚
蒜香酸菜江團魚
等左唔駛10分鐘就上枱,滾左後放埋配菜就食。
魚一開二,起左中間條骨。
魚身滑,入味,湯唔會好油,起碼無乜油浮晒上面。
雖然食得呢D都唔方健康,但呢個感覺比較好。
萵荀片出奇地好食,清甜又爽口。
烤茄子
比想像中大份,好入味,同喺深圳食果D差唔多味。
烤生蠔、烤鮑魚
烤得剛剛好,唔會太耐變左鞋身。
好香蒜蓉味。
鮑魚夠林,小朋友都食倒。
燒烤
串燒:雞腎、雞翼、雞腳、肥腸
同大陸食果D基本上一樣味,不過雞腎就乾左少少。
雞翼係土匪雞翼既味黎。

整體黎講,唔錯既,可以有下次。
店員有禮貌,服務態度好,會介紹下野食。
見隔離店有人scan code後唔識點菜,店員都耐心說明

可能我地早去,6點10分左右.
到7點半左右走時,見倒要排隊。
最後埋單HKD655,算抵食。
2022-12-04
蒜香酸菜烤魚
燒烤
  • 烤生蠔,烤鮑魚,江團魚,烤茄子
2022-12-04 83 瀏覽
多年前一個大陸嘅朋友帶我去食國內一間連鎖嘅烤魚店,一食就迷上,疫情後就無再食過。有日食晏知道新都城開咗烤魚店,原本諗住等開業一個月先試,不過真係忍唔住。餐廳裝修佈置座位都幾舒適,食物賣相唔錯,味道還可以,不過魚同汁嘅味係分離,唔入味,食完魚煮其他食物開頭正常,食咗一轉後好鹹,就算加咗水都好鹹。醬香豆豉口味江團魚,魚肉新鮮同滑。烤生蠔,時間控制得好,肉無過份收縮,仲係脹卜卜好juice,好味呀。火鍋配料。

醬香豆豉口味江團魚,魚肉新鮮同滑。

火鍋配料。

2022-11-22
2022-11-28 126 瀏覽
好味指數:🌟🌟🌟🌟 抵食指數:🤑🤑🤑🤑 收工想搵個地方坐底同朋友傾下計,朋友話附近開咗間烤魚串燒店,仲有啤酒、清酒飲,未幫襯已經覺得好吸引😍朋友已經食咗嘢,所以淨係叫咗啲小食,不過聞到隔離檯啲烤魚好香,下次要早啲收工食🤣✅串燒有十幾款串燒選擇,我地全部選咗小辣,辣度都唔錯,燒得好香好惹味🌶推薦幾款俾大家試下:燒雞軟骨、魚豆腐和燒韭菜👍🏻✅烤茄子烤茄子份量適中,好腍夠入味,調味做得好好🍆✅烤生蠔一份三件,可以選擇蒜蓉、剁椒、燒椒醬,蒜蓉成日食,選咗剁椒,更加有風味😋✅天覧山有三款清酒供應選擇,選咗天覧山純米吟釀,清酒口感香醇而且米味豐富,附有冰桶保持最佳溫度👍🏻清酒配烤魚串燒係完美配搭🍶
好味指數:🌟🌟🌟🌟
抵食指數:🤑🤑🤑🤑

✅串燒

✅烤茄子
烤茄子份量適中,好腍夠入味,調味做得好好🍆

✅烤生蠔

✅天覧山
📍將軍澳新都城 七月烤魚🐟 一路都好想去將軍澳探索美食 嗰日趁着第二日係假期就即刻去咗新都城逛逛🚶‍♀️🚶‍♀️咁啱見到一間食烤魚嘅餐廳 門口裝修好有特色 而且仲要係川菜嘅口味😍😍😍就即刻衝左入去!今次同大家介紹一下依間烤魚專門店啦😋🫶🏼🐟絕品烤魚 今次烤魚揀咗江團魚 都係聽餐廳推介~ 另外魚嘅口味就揀咗藤朝青椒口味同埋酸菜泡椒口味🌶️辣到最後揀咗最少辣(*ˉ︶ˉ*) 講吓湯底嘅味道先啦 個人認為藤朝青椒口味比起另外一個口味辣 所以餸飯麵一流!另外酸菜泡椒口味 都好鬼死正 因為有少少蕃茄嘅味道 所以酸酸辣辣好開胃💕😋!另外烤魚方面 肉質好嫩!而且完全唔怕多骨 因為呢一種魚主要係得中間嗰條大骨吧~🐟平時因為怕骨又想食烤魚嘅朋友仔 我覺得呢一間嘅烤魚大家可以一試!(*ˉ︶ˉ*)🦆烤魚配料: [🦆鴨血片] 大家可以喺個煲入邊淥耐啲先食呢一個鴨血 因為佢完全唔似平時出邊嘅鴨血錄得內阻會好難食 反而完全吸收晒湯底嘅精華😍😍 [🐟魚豆腐] 魚豆腐好正!好彈牙🦷打邊爐配料必選✅[🫘百葉結] 喺香港真係好少地方可以食到百葉結 口感有啲似厚身嘅腐皮😋同鴨血一樣淥耐啲吸晒啲湯嘅精華 好正 [🥔紅薯粉] 我真係薯
📍將軍澳新都城 七月烤魚🐟

🐟絕品烤魚

🦆烤魚配料:

[🐟魚豆腐] 魚豆腐好正!好彈牙🦷打邊爐配料必選✅

[🥔紅薯粉] 我真係薯粉怪黎😭😭餐廳好貼心應該係預先煮定左再比客人放落去 就唔使嘥晒啲時間等佢熟 同樣地好煙韌好正!

🍢串燒

[🦐串燒海蝦] 首先講吓佢嘅串燒先啦 餐廳好sweet咁有準備到一個爐去幫啲串燒keep warm🫶🏼食落去就唔會凍冰冰!海蝦好有鮮味 而且口感彈牙🦷

[🫘烤豆皮] 烤豆皮真係第一次食!脆卜卜咁好得意

[🐮烤牛肉串] 烤牛肉串好有牛嘅香味🐮好鬼死惹味!🌶️

[🐏烤羊肉串] 我覺得呢間餐廳嘅羊肉都係必試 樣就一定會有少少蘇味架啦 但係我覺得呢間配合埋佢嘅香味食落去反而啱啱好(●°u°●)​ 」就算我唔太鍾意食羊都覺得接受到之餘仲幾好食!

[🐚蒜蓉烤扇貝] 好耐冇食過海鮮啦😭😭扇貝size ok!而且調味都好足料 又有蒜蓉又有辣椒又有蔥(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

[🐏烤羊架] 因為食完個烤羊肉串唔夠喉 所以就叫咗個烤羊架~ 好正同好惹味!

[🍆烤茄子] 好鍾意食烤茄子😭😭🫶🏼烤到好林身 調味好入味!( ´▽` )ノ

🍝麵食:
[蔥油拌麵] 蔥油拌麵好啱餸酸菜魚🐟呢個面色澤上面比較淡 但係味道都好足!好啱同朋友share!

🧆小食:

❄️[涼拌三小拼] 食物嘅最後一部份啦!我哋叫咗個涼拌三小拼!由左邊講起啦~ 最左手邊係一個彈牙嘅魚皮 好爽 好好食😭😭🫶🏼中間係豬手 有浸柚子味,酸酸甜甜好開胃! 最右手邊就係秋葵 好啱解膩

🍬甜品:
🍡[四川冰粉] 想食冰粉好耐😭😭🫶🏼食完咁多香口嘅嘢食 一食一啖冰粉即刻解熱氣😂😂😂!

🍺飲品:

🍸[藍天乳酸梳打]呢杯梳打好得意 有啲椰果肉喺底 口感一流!另外都幾啱用黎解辣!

🍹[芒果乳酸茉莉綠茶]另外呢杯係乳酸綠茶!茉莉同埋綠茶味都好濃!另外加埋芒果 成件事嘅層次感好豐富!

店員態度良好同埋有禮貌!✅亦都會幫手執枱( ´▽` )ノ整體體驗不錯!推薦~

📍將軍澳 七月烤魚🐟
地址: 將軍澳貿業路8號新都城中心2期1樓1086-90A號舖
2022-11-26 101 瀏覽
今日又係寶琳食晚餐啦,見到最近有新開嘅烤魚店,就即管去試試啦!🤘🏻😎🤘🏻夜晚6點幾入座,唔算好多人。一入到去已經有幾枱客都食緊,聞到好勁嘅烤魚味,都幾香架。🤪🤪我就叫左個重慶香辣味同蒜香酸菜味嘅青江烤魚,烤魚口感都幾好,肉質唔會鬆散。而且只係加$20就可以兩溝架啦,都唔算好貴嘅。如果叫兩隻味嘅佢會幫你劏開條魚一半,咁就兩隻味都試到哂👍🏻另外我都叫左幾份串燒,分別係羊肉,雞軟骨,韭菜 ,芝士丸。反而串燒就麻麻地,覺得冇乜味咁!🫣🫢

2022-11-24 117 瀏覽
作為將軍澳人,又點能錯過嘗試區內新開既食舖呢。今次膽粗粗就同朋友入左黎食哩間四川既烤魚。店內環境乾淨企理,周不時都會見到店員系到清枱拖地。所以入到去食野都好放心。我地點左個絕品烤魚 $248一邊系酸菜烤魚 一邊系青陽椒花椒烤魚前者辣度無後者甘辣食得譚仔3少辣既我都要瘋狂飲野但魚肉好滑好入味而配料我地嗌左土豆片、午餐肉、鴨血同萵筍片土豆片無土土豆味吾重,鴨血亦一般,但萵筍片非常爽口好食燒烤串串方面:嗌左2串奪命肥腸($26)、2串羊肉串($32)、2串牛肉串($26)同2串蝦串吾知師傅系咪四川人,我地嗌個時已經特別地講少辣😂但食落都真系好辣 除左辣味我都食吾出其他味道 不過羊肉串既羊肉既羶味尚可接受 中意食羊既朋友可以一試。另外,朋友叫左個烤生蠔同烤茄子,上面有蒜蓉辣椒香蔥吊味。食完感覺上味精多左好易口乾 分別嗌左杯百香港茉莉綠茶同草莓番石榴乳酸蘇打整體感覺 店是不錯的 但口味偏重 強烈建議食得辣既人先好食😂
作為將軍澳人,又點能錯過嘗試區內新開既食舖呢。
今次膽粗粗就同朋友入左黎食哩間四川既烤魚。

絕品烤魚

我地點左個絕品烤魚 $248
一邊系酸菜烤魚 一邊系青陽椒花椒烤魚
前者辣度無後者甘辣
食得譚仔3少辣既我都要瘋狂飲野
但魚肉好滑好入味

而配料我地嗌左土豆片、午餐肉、鴨血同萵筍片
土豆片無土土豆味吾重,鴨血亦一般,但萵筍片非常爽口好食

牛肉,羊肉,蝦,肥腸串

燒烤串串方面:

烤生蠔
另外,朋友叫左個烤生蠔同烤茄子,上面有蒜蓉辣椒香蔥吊味。

2022-11-24 61 瀏覽
今日嚟將軍澳搵朋友,朋友帶咗我嚟呢間七月烤魚,話係新開想一齊試下,呢度環境都幾大,一黎到就有人招呼安排座位,見好多人點左烤魚,坐係到都聞到好香魚香,不過朋友唔食魚,所以點左串燒,串燒可以揀辣度,第一次就叫小辣試下先🤣 燒菠蘿🍍多汁又甜,甜得黎辣辣地好惹味,茄子🍆好大條,茄子肉腍得黎好入味,好好味,叫多幾串串燒,再叫埋枝清酒🍶,一路食串燒飲清酒,一路傾計💬都幾正,期間員工都幾好服務,會定時過黎幫我地斟下酒咁估唔到主打烤魚的餐廳啲串燒都唔差😋
估唔到主打烤魚的餐廳啲串燒都唔差😋
2022-11-24 63 瀏覽
七月烤魚 將軍澳新開川菜/雙拼烤魚 🌟酸辣青檸豬手 $58豬手幾爽,可能加咗青檸汁,帶少少酸味,唔算好辣,食完都幾開胃🌟烤牛肉串 $26🌟烤羊肉串 $32🌟烤雞腎串 $24🌟烤茄子 $34串燒全部都要咗小辣,佢地枱面有個爐可以一路熱住啲串燒。牛肉串有啲干,羊肉就唔錯,雞腎好爽,烤茄子都幾好,放咗好多蒜同辣椒,但我覺得茄子就辣咗少少,🌟蒜蓉烤鮮鮑魚 $68/3🌟烤生蠔🦪 $75/3兩款都要咗小辣,表面都係好多蒜同辣椒,唔會烤干晒,好重蒜辣味,鮑魚都幾爽彈,唔算好貴🌟烤魚 江團魚🐟 $288 (雙拼 +$20)個人覺得呢到必食烤魚,我地揀咗小辣,一邊係滕椒青椒口味,一邊係蒜香酸菜口味。個鍋一半半賣相又唔錯,將條魚開半,每邊口味都有半條。滕椒青椒呢款都幾辣,可能有花椒仲會有啲麻,但辣辣地好惹味,如果食得辣揀呢個湯都唔錯。蒜香酸菜就唔辣,但味道就冇咁香重。江團魚食落好嫩滑。🌟精選烤魚配菜🥬 四款 $68薯粉、萵筍片、雲耳仔、鴨血可以再加埋配料落烤魚到食,鴨血同薯粉都好夾🌟四川冰粉 $38 冰粉有山楂、提子、紅豆同瓜子?,冇加黑糖唔會太甜,幾解辣🌟草莓番石榴乳酸梳打🍹 $42 仲有幾款特飲,幾鐘
七月烤魚 將軍澳新開川菜/雙拼烤魚

🌟酸辣青檸豬手 $58

🌟烤牛肉串 $26
🌟烤羊肉串 $32
🌟烤雞腎串 $24
🌟烤茄子 $34

🌟蒜蓉烤鮮鮑魚 $68/3
🌟烤生蠔🦪 $75/3

🌟烤魚 江團魚🐟 $288 (雙拼 +$20)

🌟精選烤魚配菜🥬 四款 $68
薯粉、萵筍片、雲耳仔、鴨血
可以再加埋配料落烤魚到食,鴨血同薯粉都好夾

🌟四川冰粉 $38
冰粉有山楂、提子、紅豆同瓜子?,冇加黑糖唔會太甜,幾解辣

🌟草莓番石榴乳酸梳打🍹 $42
仲有幾款特飲,幾鐘意有啲寒天,仲有啲咬口好Q彈

💰$897/2人
📍七月烤魚 (將軍澳)
2022-11-24 43 瀏覽
-新都城中心開左無耐ge「七月烤魚」唔知依家十一月食既味道又會點呢🤣等左一陣就有得入座餐廳主打川式烤魚魚有3種,湯底都有5款餐牌選項都幾多款👍🏻除此之外仲有燒烤串、小食、前菜揀重慶香辣爐魚叫咗小辣🌶️加配左薯仔片、鴨血、午餐肉同紅薯粉一上菜見到被好多辣椒遮蓋左成條魚當堂嚇左嚇😱但好彩食落又唔算好辣🤣爐魚吸收左香辣醬汁幾滋味啖啖肉之餘,魚肉又唔多細骨👍-🍢烤羊肉串 $32羊肉肥瘦適中味香濃郁無羊羶味 加埋孜然粉令羊肉燒出黎更香-🍢厚燒牛舌串 $26牛舌好厚身咬落後軟淋淋,好嫩滑好簡單落左黑椒同鹽調味就咁燒已經好味-🍹藍天乳酸梳打$42🍹芒果乳酸茉莉綠茶$382杯飲品打卡一流仲有一粒粒爆珠可以咬下-本身想叫埋冰粉作結不過食完烤魚已經好飽食唔落🤣
新都城中心開左無耐ge「七月烤魚」
唔知依家十一月食既味道又會點呢🤣

等左一陣就有得入座
餐廳主打川式烤魚
魚有3種,湯底都有5款
餐牌選項都幾多款👍🏻
除此之外仲有燒烤串、小食、前菜揀

重慶香辣爐魚叫咗小辣🌶️

加配左薯仔片、鴨血、午餐肉同紅薯粉

一上菜見到被好多辣椒遮蓋左成條魚
當堂嚇左嚇😱
但好彩食落又唔算好辣🤣
爐魚吸收左香辣醬汁幾滋味
啖啖肉之餘,魚肉又唔多細骨👍

🍢烤羊肉串 $32
羊肉肥瘦適中味香濃郁
無羊羶味
加埋孜然粉令羊肉燒出黎更香
🍢厚燒牛舌串 $26
牛舌好厚身
咬落後軟淋淋,好嫩滑
好簡單落左黑椒同鹽調味就咁燒已經好味

🍹藍天乳酸梳打$42

🍹芒果乳酸茉莉綠茶$38
2杯飲品打卡一流
仲有一粒粒爆珠可以咬下
本身想叫埋冰粉作結
不過食完烤魚已經好飽食唔落🤣

2022-11-21
5 分鐘 (堂食)
2022-11-22 75 瀏覽
烤魚:滕椒青椒江團魚燒烤:奪命肥腸,茄子,雞軟骨冷盤:滕朝魚皮江團魚好滑~有炸脆嘅魚骨~湯可以再濃一點燒烤好好食~尤其茄子~好想再嗌~但被阻止了魚皮夠爽脆~份量適中
烤魚:滕椒青椒江團魚
燒烤:奪命肥腸,茄子,雞軟骨
冷盤:滕朝魚皮

江團魚好滑~有炸脆嘅魚骨~湯可以再濃一點
燒烤好好食~尤其茄子~好想再嗌~但被阻止了
魚皮夠爽脆~份量適中

將軍澳開了新的烤魚店,一於和朋友去嚐嚐!餐廳大門用上圓拱門的設計,外牆用上魚外型的裝飾,還有頗迫真火燄圖案,很有烤魚的氣氛呢!新店裝修新淨,座位舒適,每張桌子都設有一個鍋爐,職員服務不錯啊~而餐廳除了烤魚外,還有提供麻辣香鍋和串燒等,種類繁多。來到烤魚店,當然要點主角烤魚🐟吧!♡絕品烤魚$288🌶可選大辣/中辣/小辣選了未吃過的江團魚🐟魚肉肉質軟腍嫩滑,配搭藤椒青椒口味。可以看到魚上佈滿大量的藤椒青椒,可想言之,湯底味道多麼濃郁啊!點了小辣,辣味頗重的,感覺比平常吃的辣一點呢🌶另外點了蒜香酸菜口味+$20🥢必點🥢,同樣魚上佈滿大量的蒜蓉和酸菜,味道十分惹味,魚肉也很入味呢~一次過可以嚐到兩種味道,雙拼口味,不會單調。感覺這裏的湯底味道比較濃味,調味豐富。我們嚐了這四款配菜,可以加入烤魚鍋裏好像火鍋般。精選烤魚配菜優惠價$68選四款不過烤魚鍋深度比較淺,所以建議可以吃掉一些烤魚再放配料進鍋裏煮,不然就有點迫,比較難完全熟透。♡土豆片很掛汁呢~吸收了湯底的精華,十分入味。♡萵荀片 🥢必點🥢味道清新,口感鮮嫩爽脆。♡鴨血片口感Q彈,惹味有咬口。♡午餐肉 🥢必點🥢火鍋不能不點的邪惡午餐肉,厚切

將軍澳開了新的烤魚店,一於和朋友去嚐嚐!
餐廳大門用上圓拱門的設計,
外牆用上魚外型的裝飾,
還有頗迫真火燄圖案,
很有烤魚的氣氛呢!

新店裝修新淨,座位舒適,
每張桌子都設有一個鍋爐,
職員服務不錯啊~
而餐廳除了烤魚外,
還有提供麻辣香鍋和串燒等,
種類繁多。

來到烤魚店,當然要點主角烤魚🐟吧!
♡絕品烤魚$288
🌶可選大辣/中辣/小辣

選了未吃過的江團魚🐟
魚肉肉質軟腍嫩滑,
配搭藤椒青椒口味。
可以看到魚上佈滿大量的藤椒青椒,
可想言之,湯底味道多麼濃郁啊!
點了小辣,辣味頗重的,
感覺比平常吃的辣一點呢🌶

另外點了蒜香酸菜口味+$20🥢必點🥢,
同樣魚上佈滿大量的蒜蓉和酸菜,
味道十分惹味,魚肉也很入味呢~
一次過可以嚐到兩種味道,
雙拼口味,不會單調。
感覺這裏的湯底味道比較濃味,調味豐富。

我們嚐了這四款配菜,
可以加入烤魚鍋裏好像火鍋般。
精選烤魚配菜優惠價$68選四款

不過烤魚鍋深度比較淺,
所以建議可以吃掉一些烤魚再放配料進鍋裏煮,
不然就有點迫,比較難完全熟透。

♡土豆片
很掛汁呢~
吸收了湯底的精華,十分入味。

♡萵荀片 🥢必點🥢
味道清新,口感鮮嫩爽脆。

♡鴨血片
口感Q彈,惹味有咬口。

♡午餐肉 🥢必點🥢
火鍋不能不點的邪惡午餐肉,
厚切的午餐肉,和湯底配來吃味道更加濃郁。

另外點了串燒,
這裏的串燒會用烤爐一直烘着,
可以保持温度,熱烘烘吃無難度,
而且香氣陣陣,非常吸引啊😍

🌶可選大辣/中辣/小辣/不辣

♡烤牛肉串$26(2串)
串燒怎發能不叫牛肉呢~
牛肉份量都不少,肉質軟腍。

♡烤羊肉串$32(2串)
羊羶味不會太濃,加上表面佈滿醬料,
大大減低了羊羶味。

♡烤奪命肥腸$26(2串) 🥢必點🥢
好一個奪命肥腸👍
沒有難聞的味道,非常香脆,好吃啊!

♡串燒海蝦$22(2串)
新鮮,肉質彈牙。

♡烤茄子$34
調味很豐富,
除了平常吃到的蒜蓉外,
還佈滿香葱和紅椒。

♡烤生蠔$75(3隻) 🥢必點🥢
可選蒜蓉/燒椒醬/剁椒
選了蒜蓉口味,
🦪生蠔新鮮肥美,不會烤得過火候,
吃下仍然充滿肉汁,濃濃海水鮮味~

左起:
♡百香果苿莉綠茶$38
味道清新,
百香果的酸甜味很開胃,可以刺激食欲。

♡草莓番石榴乳酸梳打$42
不甜不膩,
有乳酸的關係,所以有點兒解辣的感覺。
  • 萵荀片
  • 午餐肉