2024-10-25 559 瀏覽
自己成日都做得太緊,今日諗咗一諗,就決定放個假,好好嘆一頓。就咁啱路過,選擇咗呢間位於荃灣嘅火鍋店。🛑火鍋套餐 Set ALunch set份量剛剛好,有湯底,主菜,仲有免費配料✅ 杏汁豬肺湯✅ 精選進口牛板腱✅ 西班牙栗飼豬肉✅ 去皮豬五花肉片✅ 紐西蘭羊卷肉✅ 八寸長蟹柳杏汁豬肺湯嘅滋味鮮美無比,每一口都滲入豬肺嘅精華,湯底嘅味道恰到好處,滋潤人心👍。主菜部分:牛板腱幾足料,嫩滑而富有彈性,讓人驚艷。西班牙栗飼豬肉燒到恰到好處,吃落口就感覺到呢種豐足而新鮮嘅滋味,好味到讓人唔知點形容 😽。再講吓紐西蘭羊卷肉,烹調得好得嚟夠新鮮!食落口都認到佢嘅味道外,還有一種淡淡嘅羊肉香。再講吓配料部分,重點提示嘅就有八寸長蟹柳🪄。彷彿可以感受到北海道嘅海鮮嘅甜味,配合豐富嘅火鍋湯底,好食度破表!食落口都覺得相當新鮮有彈性,味道非常出色。😍😍總括嚟講,Set A有一湯三品嘅組合,服務實在非常細心,份量充足,非常滿意此次嘅午餐! 😁

🛑火鍋套餐 Set A
Lunch set份量剛剛好,有湯底,主菜,仲有免費配料
✅ 杏汁豬肺湯
✅ 精選進口牛板腱
✅ 西班牙栗飼豬肉
✅ 去皮豬五花肉片
✅ 紐西蘭羊卷肉
✅ 八寸長蟹柳

2024-10-24 451 瀏覽
在朋友強烈嘅推介下,我嚟到了「一鍋堂」,呢間位於荃灣嘅火鍋店。佢哋嘅火鍋有創新嘅嘗試,但又能維持傳統嘅味道,新鮮嘅食材,舒服嘅環境,價錢又公道。先來就係佢哋嘅櫻花蝦湯底,湯色清澈且搭配櫻花蝦增添咗海鮮嘅鮮味接住就係火鍋嘅主要部分,佢哋嘅日本黑毛和牛肥瘦適中,湯底嘅香氣將和牛嘅味道提升到最高點,感覺好豪華仲有魔鬼辣安格斯牛肉,牛肉夾雜著魔鬼辣椒醬嘅辣味,為牛肉加咗幾分辣味,味道醬掂!🔥美國安格斯牛肉嘅每一塊肉都肥嫩,口感超贊,但唔油膩 。西班牙伊比利亞黑毛豬嘅黑毛豬肉質就好細嫩,唔同牛肉,係口感同新鮮度都一流 。一定要食佢哋嘅孜然羊肉片,肉片上塗嘅孜然香料,同羊肉味道完美配合,絕對係孜然愛好者嘅首選!海鮮類有白鱔片同埋白沙蜆。白鱔同蜆都夠新鮮,口感細膩,味道鮮美可口「一鍋堂」真係一試難忘呀,價錢公道,環境舒適,更加重要嘅係食物質量一流,好多選項,如果下次有機會你一定要試下!

2024-10-22
2024-10-23 457 瀏覽
「一鍋堂」嘅港式火鍋店,位於荃灣,最近我嘅朋友通通都推薦喎。呢度嘅火鍋食材真材實料,價錢又實惠。😉我哋叫咗佢哋嘅晚餐Set C 有「日本產黑毛和牛」,牛肉嫩滑鮮嘅,食落去完全入口即化,每一口都可以感覺得到佢嘅肉質非常細緻,肉汁鮮美嘅味道毫無保留咁食到。👍講到牛肉,仲有嗌得過嘅「魔鬼辣安格斯牛肉」同「美國安格斯牛肉」, 肉片都滿口嘅肉感,肉質更係軟軟咁,一样系入口即溶,濃厚但不會膩,充分食到牛肉本身嘅鮮美。😋如果你鍾意食豬肉,可以試下「西班牙伊比利亞黑毛豬」,豬肉帶點油脂。佢嘅肉色粉紅帶著金黃,落湯燙熟了食,可以完美食到滲透嘅湯汁,整個人都興奮起嚟。😍哩度唔少得「孜然羊肉片」,一試就知為咩我大讚。羊肉嘅味道飽滿,搭配上孜然嘅獨特氣息,賣相好,入口先知真材實料,有咗佢,就連平時唔鍾意食羊肉嘅你,都會愛上。總括嚟講,「一鍋堂」個人覺得值得分享同推薦。食材新鮮,湯底味美,加上價格相宜,食到好满足。如果你有去到荃灣,一定要去「一鍋堂」啦喂!

2024-10-23 334 瀏覽
記得第一次食火鍋就係喺荃灣,之後搬咗屋企就好少到荃灣食野,呢次就帶住懷念嚟到呢間荃灣嘅人氣港式火鍋店 【 一鍋堂】。 首先就係佢哋嘅日本產黑毛和牛 ,最令我讚不絕口嘅就係呢款優質和牛,蒜片同醬汁既提鮮又唔搶牛味,肉質嫩滑又滿口牛香👍🏽。再嚟住就係魔鬼辣安格斯牛肉 ,一樣滑嫩又多汁,再配上佢哋特製嘅辣醬,瞬間火力全開,係好惹味呢!🤤 唔止咁,佢哋嘅美國安格斯牛肉,西班牙伊比利亞黑毛豬⬅️ 同樣令人驚艷,牛肉濃郁,豬肉鮮香唔膩,兩者配搭帶出無窮滋味。點食都唔夠呢!🥩😍 至於最後嘅孜然羊肉片⬅️羊肉新鮮細膩,配上佢哋特有嘅孜然醬,一咬開來就感受到滿滿的新鮮感,好食,實在係説不出的美味啊!😋 最後食啲雪糕嚟解膩。講到食火鍋,呢間「一鍋堂」絕對係非一般嘅好味,下次嚟到荃灣再食。
火鍋的魅力總是難以抗拒,尤其是在「一鍋味道」這間店。我們圍坐在一起,享用晚餐Set C,真的是物超所值!我嘗試了杏汁豬肺湯,湯底不會過甜,但卻醇厚入味,帶來別具風味的體驗。湯底的亮點在於底部的豬肺,經過慢煮,更添養生的效果,令人倍感健康。如果你還沒試過日本產的黑毛和牛,那可真是錯過了!這肉質鮮嫩,色澤誘人,令人忍不住食指大動。接下來,讓我驚艷的則是魔鬼辣安格斯牛肉。光聽名字就讓我迫不及待,一試之下,竟然發現了全新的美味世界,實在太吸引了!如果有機會,務必要試試美國安格斯牛肉,純粹的肉香味讓人陶醉,只有親自品嚐,才能體會到和牛的原汁原味。西班牙伊比利亞黑毛肉散發著獨特的香氣,我也無法抵抗,加上孜然羊肉片,羊肉的香味適中,增添了另一種風味,讓人吃了還想再吃,完全不知飽足的滋味。最後,我一定要提到我最愛的墨魚仔,煮得恰到好處,完美地帶出自然的鮮甜,實在是太好吃了!「一鍋味道」的環境簡單清新,非常適合朋友、家人或情侶一起享用。我和朋友們吃得非常滿足,真是一頓愉快的火鍋盛宴!

落雨嘅時候,我都會好想食火鍋,會覺得滿足嘅同時又暖胃。😌 早排見到一鍋堂嘅介紹,令我想體驗下既靚特色日式火鍋!😍首先就系「極上安格斯牛小排」,好似明星前菜咁登場,🥩肉質嫩滑,配上微微火鍋熏焗,散發出香濃味道,每口都滿滿滿足感。封門柳嘅鮮美十足,配上火鍋底,滿有滿足感。🐠 配料豐富,飽嘴又過癮!😋手切牛脊肉好新鮮,好有咬口,配埋新鮮蔬菜、火鍋汁底,就好有日料丼嘅感覺。😍🍲花雕浸安格斯牛肉嘅牛肉浸花雕酒,入口即溶,惹味十足。✨而「牛舌」同「濃汁爽彈牛丸」都係別出心裁,掌握得剛剛好,火候非常得宜,全都好Juicy,連我都食得好開心呢!😁🍡「一鍋堂」,呢間餐廳,別有千秋,又有火鍋,又有住日本風情既日式燒物,好食又值得,再冷我都會入嚟!😊👍🏼

去過一次【一鍋堂】之後,就從此對佢嘅火鍋念念不忘😉 今日特意帶埋老公再去食一次。呢個晚餐 Set B,實在係好豐富 🎁 裡面有好多種火鍋配料,不過!我哋今次主要係食下面幾款。🥩極上安格斯牛小排🥩首先係安格斯牛小排,每一塊牛排都磨得極光,烹調得都非常到位👏🏻 牛肉嫩滑唔燥,完全滿足到我對於牛排的所有期待。🐠手切牛脊肉🐠 跟住就係香氣四溢的手切牛脊肉。牛肉的口感真的無話可說,每一塊嘗起來都唔會過柴或者過軟,係真材實料。⭐🦀極品花雕浸安格斯牛肉🦀 這款用花雕酒浸過的安格斯牛肉入口鮮嫩,真的是好食到無法形容,花雕酒的香氣令牛肉更加提鮮👍🏻,真的是超出我哋的期待。最後,再講講油脂均勻的濃汁爽彈牛丸和有營南瓜墨魚滑,真係食完都想立即再點多盤!每一款材料,無論係口味定係口感,都係一流,併配上一鍋堂的湯底,絕對是你想像中的美食雲端。喺荃灣,想食火鍋就去【一鍋堂】,佢哋所提供的味覺和經驗一定能滿足你對火鍋的全部想像🌟 顧眼覺,味覺,心覺嘅話,總括來講,經驗上心頭。☺️成個過程就似食盡一整個美食世界咁,下次還會選擇呢度滿足自己嘅味蕾!😊🎉

2024-09-26 667 瀏覽
朋友生日去左荃灣呢間一鍋堂🍲餐廳環境舒適😁入到去就聞到好香嘅火鍋味🤣食材睇落都感覺超新鮮👍🤩服務就都唔錯!送餐夠快!湯底我最鍾意佢哋個杏汁豬肺湯🍲清新嘅湯底配上豐富精緻杏仁香氣😬煲滾飲落口感就好像滿口嘅杏仁糖霜😬真係好滋味😍。火鍋就係要食肉👍我地選咗精選進口牛板腱😊西班牙栗飼豬肉😊去皮豬五花肉片,同紐西蘭羊卷肉🤪每一款肉切得岩岩好,唔會太薄又唔會太厚👍肉汁四溢超美味🤭腐竹及西蘭花都唔遜色😊沾取嗮湯底嘅滋味🙂每啖都食得好過癮😍👍
朋友生日去左荃灣呢間一鍋堂🍲

服務就
都唔錯!送餐夠快!

2024-09-24 785 瀏覽
今日同辦公室嘅夥伴一齊食咗荃灣嘅一鍋堂🏮。 因為係第一次食,店員就介紹晚餐 Set C卑我哋。 首先,我哋一定要提嘅日本產黑毛和牛🐄- 肉質超靚,尤其佢嘅油花,分佈均勻,入口即溶,配埋嗰份樸實嘅湯底,絕對係極品💕!  話說返邊爐嘅高質料理, 魔鬼辣安格斯牛肉😈, 呢個醉人嘅牛肉烹調得熟溜溜嘅,口感韌度適中,有少少辣,但會令到你食得停不了口🤤,越食越上癮! 西班牙伊比利亞黑毛豬🐖,你又豈能錯過呢? 烹調得剛剛好嘅豬肉,一入口就感到好嫩,唔會油膩,配埋樸實嘅湯底,好好食阿💖! 仲有唔好估低了花膠同冰山蚌,佢哋絕對係點綴你火鍋嘅大重點!蚌肉新鮮味美,結合湯底準備嘅美味,口感紮實豐富,令個湯越煮越鮮甜,一試難忘💕! 一鍋堂會係我日後經常光顧嘅地方,呢間火鍋店嘅服務水平以及食物質量同價格真正一流!環境又舒適,實在值得推薦比所有人!🏆👍🏻🎉。
呢日同朋友去咗荃灣食港式火鍋店,火鍋店裝修新潮舒適,啱晒一大班朋友打邊爐聚會🤗我哋睇咗Menu好一陣子,但有太多選擇,所以最後投票嚟點餐,其中精選進口牛板腱🥩係每個人都想食😋牛板腱🥩好新鮮,份量都啱啱好,眨吓眼就食晒👍🏻 西班牙栗飼豬肉就同牛板腱一樣咁新鮮,有豬味,打邊爐必食🐖我哋仲食咗去皮豬五花肉片、紐西蘭羊卷肉,呢幾款肉同火鍋底料都好夾,忍唔住叫咗幾盤,下次嚟會再食🤤最後我哋仲食咗皇牌肉片🥩🐑🐖,無論係細薄嘅豬五花肉片,或者係選自新西蘭嘅羊肉卷,每款肉片都令我哋食到停唔到口😋

牛板腱🥩好新鮮,份量都啱啱好,眨吓眼就食晒👍🏻

西班牙栗飼豬肉就同牛板腱一樣咁新鮮,有豬味,打邊爐必食🐖

一直book mark咗呢間餐廳,今次終於有機會嚟呢度食火鍋啦!🔔晚餐 Set C好抵食,有幾款肉同湯底可以揀,分別係咸菜胡椒豬肚湯、日本產黑毛和牛、魔鬼辣安格斯牛肉、美國安格斯牛肉、西班牙伊比利亞黑毛豬同埋孜然羊肉片。🤝🤝🤝火鍋 Set C🤝🤝🤝 火鍋裏頭有幾款肉同湯底可以揀,咸菜胡椒豬肚湯、日本產黑毛和牛、魔鬼辣安格斯牛肉、美國安格斯牛肉、西班牙伊比利亞黑毛豬同埋孜然羊肉片,咁多選擇實在令人眼花瞭亂!每款肉都準備得非常新鮮,呢個Set C 除咗有好多好嘅肉選擇之外,仲有好豐富嘅配菜,食得夠滿足!🙌🏼🙌🏼🥩🥩🥩各種肉🥩🥩🥩日本產黑毛和牛,質地細膩,帶著濃濃的奶香味,油脂同肌理都啱啱好,咀嚼起來柔嫩無比,口感非常之好,真係好食!魔鬼辣安格斯牛肉,猶如火焰中的魔鬼,辣度十足,但又不失肉的鮮美,香辣可口同埋美國安格斯牛肉等等,每種肉都有佢嘅特别,配上湯底,真係太滋味了!😺😸😽😽😽一鍋堂的環境😽😽😽呢度嘅環境非常舒適,裝修簡單但一應俱全。所以如果你想搵間舒適嘅地方食火鍋,一鍋堂肯定係你嘅唔二之選!😚😚😚哈哈,感覺今次我嚟到一個充滿驚喜嘅地方,一鍋堂嘅火鍋讓我完全驚艷,太抵食啦🍲我要強烈推薦俾

🤝🤝🤝火鍋 Set C🤝🤝🤝

🥩🥩🥩各種肉🥩🥩🥩

😽😽😽一鍋堂的環境😽😽😽

哈哈,感覺今次我嚟到一個充滿驚喜嘅地方,一鍋堂嘅火鍋讓我完全驚艷,太抵食啦🍲我要強烈推薦俾我身邊嘅朋友,哈哈哈哈哈👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼飲飽食醉嘅我,一定會再嚟一鍋堂!🤘🏼🤘🏼🤘🏼🤘🏼🤘🏼🤘🏼
發現呢間一鍋堂,佢地賣緊香噴噴嘅火鍋。入邊嘅環境好自在,又好易搞掂落單嘅問題,掃一掃QR Code就可以!☺️❣️晚餐 Set A連海鮮❣️ 海鮮超新鮮,新鮮到我都覺得我自己好似系海邊⛵️,每一種配料都飽滿,當加入一鍋湯底落去食,就系「一流」二字形容👏。❣️火鍋湯底:一鍋麻辣鴨血豆腐湯❣️湯底慢慢熬出嚟,湯味麻辣,加入了海鮮或者其他配料之後,味道更加醇厚。如果想試下其他口味,佢地嘅湯底仲可以自己選擇嫁!🥳❣️自助配料熟食:咖哩豬皮魚蛋❣️咖哩味道好香,唔會過辣😝❣️火鍋配料❣️牛板腱、栗飼豬肉、去皮豬五花肉片等等,一鍋可以試到多款肉質各異嘅火鍋配料!每一口都覺得新鮮美味,系火鍋嘅最好伴侶,正正正!🔥❣️手串生猛海蝦❣️我最愛嘅一款。海蝦食落口感覺一啖海洋味道,同熱滾滾嘅一鍋湯底,完美嘅配合!

❣️晚餐 Set A連海鮮❣️

❣️火鍋湯底:一鍋麻辣鴨血豆腐湯❣️

❣️自助配料熟食:咖哩豬皮魚蛋❣️

咖哩味道好香,唔會過辣😝

❣️火鍋配料❣️

❣️手串生猛海蝦❣️

之前食lunch已經食過「一鍋堂」,好味得令我念念不忘🥹今晚就決定夜市再嚟食!!!雖然都見到幾多人流,但好快就安排好位啦🕣環境🏡:店面寬敞得舒適,坐位都幾充裕,仲有一部大電視機📺新聞撈邊爐都唔錯!美食🥘:我地揀晚餐Set C~Set包含好多款獨特揀選嘅肉類,再配上鍋湯份外鮮味,份量充足得嚟又新鮮,而且肉質嫩滑,正🤤墨魚仔🦐:一份墨魚仔有三隻,份量十足,個個都大隻,口感鮮美,打邊爐嘅絕佳配搭❤️‍🔥手切烏魚片:烏魚片嘅口感特別,個人覺得係其中一款食起上黎十分開胃嘅一款輕食,亦都好適合放入火鍋,吃完仍回味無窮😛醬汁: 有自選醬料,有好多選擇🍽️服務:服務友好,見到有人入黎就即帶位,仲好快速上菜,情態溫文爾雅👩🏻‍💼舖頭質素好,價格又公道,我同同事都好滿意,決定黎緊公司聚會都會再嚟一次。真心細心推介比大家試試「一鍋堂」!💞
雖然都見到幾多人流,但好快就安排好位啦🕣

美食🥘:

醬汁: 有自選醬料,有好多選擇🍽️

我有個朋友一直大讚一鍋堂,話佢地嘅火鍋質素一流,食物又新鮮,價錢又公道,所以我就決定帶埋屋企人嚟一試。我要特別推薦以下幾款嚟自一鍋堂嘅特色火鍋食物:咸菜胡椒豬肚湯推介指數 🌿🌿🌿湯底香,咸菜同胡椒嘅味道亦好突出,整道湯底美味滿分。極上安格斯牛小排推介指數 🌿🌿🌿🌿🌿新鮮嘅安格斯牛肉,細緻嘅肉質與火鍋配搭得好。封門柳/手切牛脊肉推介指數 🌿🌿🌿🌿肉質嫩滑,烹調得剛剛好,好適合喜愛肉類嘅你。花雕浸安格斯牛肉推介指數 🌿🌿🌿花雕酒配搭安格斯牛肉,創新之餘又唔失味道,必試。牛舌/濃汁爽彈牛丸推介指數 🌿🌿🌿牛舌質感豐滿,味道鮮美;同樣,濃汁爽彈牛丸嘅口感亦極佳,值得一試。去到一鍋堂,你會發現你以前對火鍋嘅認識都能有全新嘅體驗。每樣食物都係極品,無論你係選邊個set,都會有驚喜等緊你!無論你係鍾意邊種口味,都可以喺呢度找到滿足。

我要特別推薦以下幾款嚟自一鍋堂嘅特色火鍋食物:

咸菜胡椒豬肚湯

推介指數 🌿🌿🌿

湯底香,咸菜同胡椒嘅味道亦好突出,整道湯底美味滿分。

極上安格斯牛小排

推介指數 🌿🌿🌿🌿🌿

新鮮嘅安格斯牛肉,細緻嘅肉質與火鍋配搭得好。

封門柳/手切牛脊肉

推介指數 🌿🌿🌿🌿

肉質嫩滑,烹調得剛剛好,好適合喜愛肉類嘅你。

花雕浸安格斯牛肉

推介指數 🌿🌿🌿

花雕酒配搭安格斯牛肉,創新之餘又唔失味道,必試。

牛舌/濃汁爽彈牛丸

推介指數 🌿🌿🌿

-香港有好多火鍋店,但!「一鍋堂」絕對係我的第一之選。呢間位於荃灣的火鍋店,每樣野食都好有心思,環境又舒適,好似佢地話嘅(如圖)哈哈哈!😃我哋揀左晚餐Set A由湯底到配料好多選擇,份量足夠,選擇豐富到你要諗下先知點揀,而且價格又平。🍲一鍋潮汕湯🍲湯底味道雖然睇到好似好淡,但係質地豐富,真係好飲。 🍤炸蝦餅🍤又香又美,師傅炸到黄金脆脆,食落去都爽啊,你肯定係一試之後就會記住嘅滋味。 🥩精選進口牛板腱🥩優質的肉質,牛肉口感柔軟,油脂均勻,系真正嘅享受。 🥓西班牙栗飼豬肉🥓呢款豬肉果然唔同,雖然佢係豬肉,但係美味似牛肉咁,係一道出乎你意料嘅好菜。 💓其他火鍋配料💓去皮豬五花肉片、紐西蘭羊捲肉、蟹籽手打墨魚滑、蟹籽手打蝦滑等等,每一種配料都新鮮又美味,簡直係人間美食。「一鍋堂」呢間火鍋店環境舒適又有格調,無論喺食物上定係服務上,都係一流,真係岩晒想同朋友又或者情人享受一個美好晚上嘅你。😘💖香港有好多火鍋店,但!「一鍋堂」絕對係我的榜首之選。呢間位於荃灣的火鍋店,每樣野食都好有心思,環境又舒適,好似佢地話嘅(如圖)哈哈哈

我哋揀左晚餐Set A

🍲一鍋潮汕湯🍲

湯底味道雖然睇到好似好淡,但係質地豐富,真係好飲。

🍤炸蝦餅🍤

🥩精選進口牛板腱🥩

優質的肉質,牛肉口感柔軟,油脂均勻,系真正嘅享受。

🥓西班牙栗飼豬肉🥓

💓其他火鍋配料💓