2024-07-12 199 瀏覽
餐廳座位闊落, 同朋友叫左Lv1既套餐, 晚市放題有120分鐘, 每人都係$148, 有齊豚肉、牛肉仲有羊肉tim, 非常抵食.💵 Lv1 精選進口肉放題 $148🍽️ 湯底總共15款湯底咁多, 較特別既有櫻花蝦湯、沙參肉竹鯊魚骨湯等, 其中一款推介湯底就係我地叫既喇沙湯, 湯底幾濃椰香味, 有好多豆卜同本菇做湯料.🍽️ 西班牙栗飼豬梅肉 |牛板腱 豬梅肉肉質幾滑, 肥瘦均勻. 牛板腱雖然唔係好重油脂,但都唔會韌, 而且肉味濃郁🍽️ 手工墨魚滑 總共2款包括黑松露手工墨魚滑, 墨魚滑整得夠彈牙,而且黑松露味亦夠濃🍽️ 火鍋配料除左肉類, 仲有多款配料可以係手機點, 例如八吋長腳蟹棒、手工梅菜豬肉餃等.餐廳出面亦都擺滿唔同火鍋料同前菜, 當中最吸引係有海蝦同麻辣雞腎.

💵 Lv1 精選進口肉放題 $148

🍽️ 湯底

🍽️ 西班牙栗飼豬梅肉 |牛板腱

🍽️ 手工墨魚滑

🍽️ 火鍋配料

2024-07-08 158 瀏覽
同事住喺旺角,佢總係同我講佢係佢屋企樓下嘅「一鍋堂」。今日難得嚟到MK呢度,順手就同男朋友🧍‍♂️一齊食返餐。講真,個湯底真係勁香🤤🤤。💎櫻花蝦湯💎濃濃嘅蝦周味,每一啖都有蝦香,蝦味濃厚,食落去鮮美過癮,簡直係必試✅!CP 值:🔋🔋🔋🔋🔋🌶️魔鬼辣安格斯牛肉🌶️火鍋絕配,辣度正好,肉質鮮嫩Q彈,味道標準💯,火鍋控必食!CP值🔋🔋🔋🔋🔋🍨任飲任食自助餐🍨無論係鹹食抑或甜食,種類多到你揀到眼花😵,大飽口福,仲可以食到甜品🍦,實在係滿足啦!CP值🔋🔋🔋🔋🔋🍹自助飲品區🍹口感冰涼,有各色花茶同汽水,任飲任食添!唔怕唔夠野飲,食火鍋配冷飲,正啦👍🏻。CP 值:🔋🔋🔋🔋🔋如果你係食肉狂魔就一定唔可以錯過呢間店啦!

CP 值:🔋🔋🔋🔋🔋

CP值🔋🔋🔋🔋🔋

CP值🔋🔋🔋🔋🔋

CP 值:🔋🔋🔋🔋🔋

如果你係食肉狂魔就一定唔可以錯過呢間店啦!
最近同事話荃灣有一間人均200蚊左右嘅日式火鍋放題好唔錯,我哋四人一聽就即刻整裝待發啦🥳直奔旺角啦。入到店就見到食物陳列得整整齊齊,有多款選擇。等咗一陣,finally有位坐。喺一堆選擇中,我點晚餐Set B,配料有美國安格斯牛肉、封門柳、手切牛肴肉、牛舌、花雕浸安格斯牛肉、醬爆瀨尿牛丸、花雕浸安格斯雞件、西班牙粟飼豬肉,仲有蔬菜選擇,如冰菜、粟米同冬菇。話說返我哋今次選嘅湯底,就選咗芫荽皮蛋湯。湯底有香濃嘅芫荽味,再加上彈牙嘅皮蛋,真系太完美啦,清甜可口😋。我哋揀嘅美國安格斯牛肉真系好食到到stop唔到,肉質好滑溜,味道佳,入口即溶😚😚。最後嘅蔬菜選擇,我地就點咗冬菇同冰菜,呢啲配搭都好合我口味,食落去又清新又爽口👍。整晚咁樣,大家都食得好滿足,人流源源不絶,埋單個刻,每位約200蚊,以呢個質量同份量嚟講,真系物超所值,絕對值得再黎! 好期待下回再戰呀〜👍👍👍

2024-07-08 100 瀏覽
👦🏻👧🏻想食火鍋放題,所以去咗有唔少台式火鍋放題嘅旺角瓊華中心,平食一鍋堂嘅Lv1 精選進口肉套餐$350/2人,用QR code落單。套餐肉類有4款,包括西班牙栗飼豬梅肉、羊卷肉、牛板腱同花雕醉雞卷。豬梅肉脂肪分佈平均,入口即化,口感細膩。牛板腱肉味濃郁,滾完唔會鞋口。仲有佢哋自家製嘅麻辣撈雞柳同五香鹵水千層肉。麻辣撈雞柳入口好嫩滑,帶有輕微麻辣香味。手工材料有手工黑松露墨魚滑、手工蟹籽墨魚滑、手工蔥花鯪魚滑、手工墨魚丸、手工孜然雞肉丸、手工菠菜皮韮菜餃等等。我哋最鍾意食黑松露墨魚滑,墨魚滑份量細細片,口感彈牙,黑松露味超濃郁!手工菠菜皮韮菜餃入口多汁,餃皮薄身餡料豐富 。火鍋配料有爽嫩豬頸肉、爽豬皮、豬粉腸、鮮豬肚、黃沙豬潤、本地鮮豬肺件、鴨血同牛百葉。黃沙豬潤清洗得好乾淨,一啲苦澀味都冇,豬潤好新鮮,質地滑身爽口。潮州丸類有三星蔥貢丸、汕頭鮮魚皮餃、米鴨肉丸、自家製胡椒面等等。三星蔥貢丸入口爆發肉汁,肉丸入面有滿滿嘅香蔥餡,好味。出面自助區仲有多款丸類、蔬菜類、涼拌小食、麵類等等。凍蝦爽口彈牙,蝦肉鮮甜!開心果仁火腿幾特別,鹹香味帶開心果仁香味。最後記得食埋雪糕先走啊,雪糕都係任

出面自助區仲有多款丸類、蔬菜類、涼拌小食、麵類等等。凍蝦爽口彈牙,蝦肉鮮甜!開心果仁火腿幾特別,鹹香味帶開心果仁香味。最後記得食埋雪糕先走啊,雪糕都係任食㗎😋!

📍 一鍋堂 (瓊華中心) (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心6樓
2024-07-03
2024-07-05 64 瀏覽
好耐以前嚟過一鍋堂打邊爐原來呢度水準冇變,都仲係咁抵食咁好味晚市放題火鍋120分鐘有10幾個湯底揀我哋揀咗豬骨豆腐清湯今次我哋食Lv1 精選進口肉嘅餐但係已經好夠我哋兩個女仔食有美國牛板腱、西班牙栗飼豬梅肉、紐西蘭羊卷肉、花雕醉鮮雞件又有手工黑松露墨魚滑、蟹籽墨魚滑、蔥花鯪魚滑鍾意食內臟嘅有爽豬皮、豬粉腸、鮮豬肚、黃沙豬潤等等想食健康啲有鮮淮山、鮮萵筍、白蘿蔔、冰豆腐等等掃QR code有得揀嘅嘢食已經好多出面仲要有自助Bar,都仲有好多嘢食揀有唔同嘅丸類、公仔麵想食前菜同水果都有仲有幾個大雪櫃,有好多唔同種類嘅菜揀飲品又係有好多款,台灣出品同香港出品,仲有佢哋自家製嘅都有最開心就係食飽飽之後仲有雪糕食超級大滿足😌😌😌
好耐以前嚟過一鍋堂打邊爐
原來呢度水準冇變,都仲係咁抵食咁好味
晚市放題火鍋120分鐘
有10幾個湯底揀
我哋揀咗豬骨豆腐清湯
今次我哋食Lv1 精選進口肉嘅餐
但係已經好夠我哋兩個女仔食

有美國牛板腱、西班牙栗飼豬梅肉、紐西蘭羊卷肉、花雕醉鮮雞件
又有手工黑松露墨魚滑、蟹籽墨魚滑、蔥花鯪魚滑
鍾意食內臟嘅有爽豬皮、豬粉腸、鮮豬肚、黃沙豬潤等等
想食健康啲有鮮淮山、鮮萵筍、白蘿蔔、冰豆腐等等
掃QR code有得揀嘅嘢食已經好多
出面仲要有自助Bar,都仲有好多嘢食揀
有唔同嘅丸類、公仔麵
想食前菜同水果都有
仲有幾個大雪櫃,有好多唔同種類嘅菜揀
飲品又係有好多款,台灣出品同香港出品,仲有佢哋自家製嘅都有
最開心就係食飽飽之後仲有雪糕食
超級大滿足😌😌😌
2024-07-02 78 瀏覽
一年四季都總會想食火鍋,放工跟著朋友,到旺角「一鍋堂」,這裡地方坐得舒服,收費也蠻合理。 湯底採用60斤以上豬骨,新鮮熬煮白湯。而且還有十幾款特色湯底可供選擇,包括:櫻花蝦湯、韓式泡菜湯、特濃沙嗲湯、一鍋麻辣鴨血豆腐湯、養生藥膳湯、冬蔭公湯、芫茜皮蛋湯、杏汁豬肺白菜湯…等等。 晚市放題分別有五款套餐,每款套餐均是無限任飲任食。 自助區除了調味醬料外,也有小食、蔬菜、火鍋配料、飲品、甜品...等等。😋餐廳使用QR code點餐,是日推介:🥣湯底:沙參肉竹鯊魚骨湯🍽材料十足,滋潤湯水用作湯底,正!1️⃣西班牙粟詞豬梅肉 🍽油花分佈均勻,豬肉味濃郁,肥瘦均勻。 2️⃣黑松露手打墨魚滑 🍽陣陣黑松露香味,彈牙墨魚滑,味道不錯!3️⃣炸芋頭 🍽切成一小條,粉糯、鬆軟。 4️⃣潮汕鮮魚肉尖🍽長尖狀,色澤淡白,爽滑Q彈。

😋餐廳使用QR code點餐,是日推介:
🥣湯底:沙參肉竹鯊魚骨湯
🍽材料十足,滋潤湯水用作湯底,正!
1️⃣西班牙粟詞豬梅肉
🍽油花分佈均勻,豬肉味濃郁,肥瘦均勻。
2️⃣黑松露手打墨魚滑
🍽陣陣黑松露香味,彈牙墨魚滑,味道不錯!
3️⃣炸芋頭
🍽切成一小條,粉糯、鬆軟。
4️⃣潮汕鮮魚肉尖
🍽長尖狀,色澤淡白,爽滑Q彈。
12056 瀏覽
2024-06-27
5 分鐘 (堂食)
2024-06-25 68 瀏覽
咁多款式任食火鍋,價格公道,性價比實在係好高,當然就決定要同朋友嚟呢度填填肚啦。▶️湯底: 檳城喇沙湯◀️湯底試,做到入味又獨特嘅檳城喇沙湯,喝落去有種辣,呢到既湯底都好夠濃郁。正😋!▶️晚餐Set C◀️安格斯牛肉,魔鬼辣安格斯牛肉,日本黑毛和牛等等全部都需仔細咀嚼,滋味多汁,美好嘅口感👍🏽。▶️花雕浸安格斯牛肉, 手切牛肴肉◀️而花雕浸安格斯牛肉同埋手切牛肴肉,肉質鮮美,真唔知點形容佢嘅美味,除非你親自嚐過,先會明白我講嘅味道👍🏽。▶️福州木耳丸◀️再黎個小而巧嘅福州木耳丸,玩足唔同口感😉。▶️飲品, 雪糕◀️最後,自家製嘅飲品同雪糕任你揀,飲落口感覺好涼爽💦,完美為這頓火鍋劃上句號。😄總結,一鍋堂提供豐富嘅火鍋選擇,而且性價比超高。你如果行到旺角,千祈唔好錯過這個火鍋好去處👍🏽👍🏽
▶️湯底: 檳城喇沙湯◀️
▶️晚餐Set C◀️
▶️花雕浸安格斯牛肉, 手切牛肴肉◀️
▶️福州木耳丸◀️
再黎個小而巧嘅福州木耳丸,玩足唔同口感😉。
▶️飲品, 雪糕◀️

網絡上有好多人瘋狂分享佢哋嘅火鍋經驗, 所以我哋決定要輕鬆試吓👩🏼‍🤝‍👩🏽。我哋一行六人,已經心心念住要試一試嗰度嘅晚餐Set C:《沙參肉竹鯊魚骨湯》🌶️一放湯落口,微微清甜,仲有少少辣,讓這炎炎夏日更添豐富的口感。《安格斯牛小排》🥩肉質彈牙,剛剛好嘅烹調程度,讓牛肉本身的香氣和口感都非常突出,令人一試難忘。《極上安格斯牛肉》🍖每塊牛肉都切得不厚不薄,露出剛剛好的紅色,每塊肉都飄著誘人的香味,夾起一片加熱過的肉片,它的美味到不得了。《花雕浸安格斯牛肉》🥩 入口即化,味道鮮嫩,真心推介!好香花雕味,網上既朋友果然冇介紹錯!《手切牛肴肉》🥩滑順的口感搭配上鮮美的味道,實在是無法抗拒。仲有好多唔同既蔬菜同肉類:飲品嘅部分,可以無限次任飲的甜品和飲品🍹。物超所值。仲要佢哋嘅地點真係好方便,要黎食飯真係太容易喇!
《沙參肉竹鯊魚骨湯》🌶️
《安格斯牛小排》🥩
《極上安格斯牛肉》🍖

《花雕浸安格斯牛肉》🥩

《手切牛肴肉》🥩
滑順的口感搭配上鮮美的味道,實在是無法抗拒。

仲有好多唔同既蔬菜同肉類:

飲品嘅部分,可以無限次任飲的甜品和飲品🍹。

物超所值。仲要佢哋嘅地點真係好方便,要黎食飯真係太容易喇!
今晚我同屋企人去左旺角'一鍋堂'食生日火鍋,一早就已經book 好左位!☺️ 見到個menu 有好多款式嘅牛肉,包括超正嘅安格斯牛肉、魔鬼辣安格斯牛肉、日本產黑毛和牛、極上安格斯牛小排、花雕浸安格斯牛肉同手切牛肴肉。每一道肉都有獨特嘅風味 hehe 👶💜整體環境💜餐廳嘅環境好舒適,裝修簡潔又有質感。餐廳嘅服務人員都好友善,笑容滿面,服務好好。值得一讚。🫶🫶💜湯底一:杏汁豬肺湯💜哎呀!杏汁豬肺湯真係好吸引人!湯底好有味,濃郁嘅杏味同豬肺嘅鮮甜味都表現得切合適宜,每一口都喺口中爆發出令人愉快嘅滋味! 💜菜式一:安格斯牛肉💜話咁快,就嚟到安格斯牛肉啦!呢個牛肉嘅質地好嫩好滑, 滿佈嘅肉汁都令人食得好過癮!每一口咬落去都可以感受到牛肉嘅鮮美!絕對係餐廳嘅招牌之一!💜菜式二:魔鬼辣安格斯牛肉💜呢款魔鬼辣安格斯牛肉有辣度有味道😻,唔係一般嘅辣味,而係安格斯牛肉嘅鮮味,再加埋香辣嘅滋味,一試便知!💜菜式三:花雕浸安格斯牛肉💜最後一道菜,就嚟到花雕浸安格斯牛肉啦!花雕嘅醇厚味道同嫩滑嘅安格斯牛肉配埋一齊,好香好美味,令人食到停唔到口!如果你鍾意牛肉嘅話,呢道菜絕對係你嘅首選!如果你都鍾意嘗試有特色火鍋嘅
💜整體環境💜
💜湯底一:杏汁豬肺湯💜
💜菜式一:安格斯牛肉💜

💜菜式二:魔鬼辣安格斯牛肉💜
💜菜式三:花雕浸安格斯牛肉💜
如果你都鍾意嘗試有特色火鍋嘅話,一鍋堂絕對係你好選擇,祝各位食得開心🥰!
2024-06-23 89 瀏覽
為咗慶祝考完試,心思思想打邊爐 , 嚟咗呢間多分店嘅 一鍋堂, 今次食豪啲 ,食四百幾蚊嘅餐, 果然非常之正有和牛, 有海鮮盤, 有質素 唔在講,服務都非常好, 經常幫我哋收碟, 又幫我哋調教個爐嘅度數, 非常細心, 佢牛肉種類非常之多, 我見唔到佢哋有漏單, 真係叫乜嚟乜, a5肥牛, 封門柳, 牛肩脊, 美國肥牛 ,牛舌etc 好多嘢食, 飲品都好多種類, 自己睇相, 熟食沙律 又有好多, 水果 西瓜 哈密瓜 好甜, 估唔到佢自己唧嘅紅豆雪糕 可以咁好食, 我平時對紅豆都冇乜好感, 但係呢個雪糕真係一試難忘 ,記得一定要試!

打邊爐牛肉

打邊爐美食
2024-06-20
慶祝紀念
生日
打邊爐牛肉
打邊爐美食
今日想食好食嘅火鍋,於是嚟咗呢間位於旺角,叫一鍋堂既火鍋店食啦!✨ 沙參肉竹鯊魚骨湯底。我想講係好好好食🤗🤗 嘅湯底,清甜之餘,更有輕藥材香,讓人無比提神!色澤濃郁,有一種視覺以及味覺的雙重享受!🤠✨ 美國安格斯牛肉,肉量驚人,極大片! 牛肉片煮得恰到好處,滑嫩味美!10個滑有10個滑!😣😣好滋味✌🏼✨ 封門柳&手切牛脊肉&牛舌。牛牛牛。一不離二,二不離三!再黎個綜合牛肉大拼盤!各樣牛肉部位迎合不同口味,飽滿肉感,大大滿足。😝肉片切得一啲都唔厚超薄。🤛🏻✨ 西班牙粟飼豬肉。我至愛的豬肉類。嗱!西班牙粟飼豬肉超軟熟,口感濃郁肉香四溢,實在是好食到讓人忍不住一口接一口。👍🙆‍♀️總括嚟講,一鍋堂嘅火鍋,精緻嘅牛肉,價錢合理,份量大,實在係一間帶親朋好友一起來嘅火鍋店!
今日想食好食嘅火鍋,於是嚟咗呢間位於旺角,
叫一鍋堂既火鍋店食啦!

2024-06-21 53 瀏覽
今日我去咗旺角一鍋堂食火鍋放題,真係食到好過癮!首先係湯底,我揀咗沙參肉竹鯊魚骨湯,湯底入面仲有魚骨,真係好鮮甜。湯底煮熟之後,味道更加濃郁,令火鍋更加美味。我仲叫咗花雕醉鮮雞件,雞肉好嫩滑,而且入面有花雕醉鮮嘅味道,令整個火鍋更加香濃。另外,我仲試咗蟹籽墨魚滑同手工蟹籽鮮蝦滑,佢哋嘅口感好彈牙,而且有蟹籽嘅香味,真係好好味。墨魚丸同鮮蝦丸都好鮮甜令人滿足。而手串生猛海蝦同半殼帆立貝都係新鮮到冇話講,特別係海蝦,食落好鮮甜。八吋長腳蟹棒都好好食,大大條,好滿足。然後特選安格斯牛肉同牛板腱都好正,牛肉切得薄薄地,煮返火鍋入面好快熟,牛肉質感鮮嫩,滋味濃郁。除咗火鍋材料,呢度仲有好多熟食同其他蔬菜可以自取。飲品同雪糕都可以自行挑選,飲品選擇好多,除咗平時嘅汽水之外,仲有啤酒同盒裝飲品。佢哋自家製作嘅烏龍茶亦都好正,好解渴。
今日我去咗旺角一鍋堂食火鍋放題,真係食到好過癮!

2024-06-20 42 瀏覽
今日嚟到一鍋堂食嘢, 啲嘢抵食又好食, 首先嗌咗個沙嗲湯, 聞落又香, 味道又好濃。 之後,嗌咗幾碟牛板腱, 肥瘦均衡, 唔會好多肥膏, 又嗌咗啲元貝同埋蜆, 超鮮甜, 仲有大大隻蝦爆膏, 下次一定再嚟
LV2
LV2
成日都喜歡研究下全港九新界有咩火鍋店好味🍲,上網就見到好多人都讚旺角既「一鍋堂」好正呀,所以我就立即逼埋班朋友一齊8個人去試吓。我地book咗位先走,因為見到唔少人都已經喺度排緊隊😳!而家呢度最受我哋歡迎嘅都係《Set A 》,超豐富嘅選擇同組合超過我哋嘅想像🤩!《精選進口牛板腱》🍖一試就令人再次確認佢極上級嘅美譽,牛肉腍滑爽口,味道絕對令人滿足滋味,成個口腔都充滿成肉的香氣。再嚟就係《西班牙粟飼豬肉》🐷精選最好的豬肉材料,驚喜的口感,豬肉味濃。《麻辣撈雞柳》🐔這個麻辣滋味配上雞柳展現非凡風味,不僅口感佳。《紐西蘭羊捲肉》🐑羊肉嘅味道,軟滑口感令人再三回味,係愛羊肉之人嘅必食之選!《花雕浸鮮雞件》 🐓花雕酒浸過既雞肉,香氣也是適中。《去皮豬五花肉片》🐷豬五花呢個部位一向是火鍋的經典,沒皮的五花肉片更香滑美味,應該說是豬肉的鮮美滋味展現無遺。雪糕,我哋就選擇咗冰涼同甜美嘅雪糕🍦!總結一句,「一鍋堂」嘅超廣泛選擇,更展現咗完勝其他火鍋店嘅無比優勢。

《精選進口牛板腱》🍖

再嚟就係《西班牙粟飼豬肉》🐷
精選最好的豬肉材料,驚喜的口感,豬肉味濃。

《麻辣撈雞柳》🐔
這個麻辣滋味配上雞柳展現非凡風味,不僅口感佳。

《紐西蘭羊捲肉》🐑
羊肉嘅味道,軟滑口感令人再三回味,係愛羊肉之人嘅必食之選!

《花雕浸鮮雞件》 🐓
花雕酒浸過既雞肉,香氣也是適中。

《去皮豬五花肉片》🐷

雪糕,我哋就選擇咗冰涼同甜美嘅雪糕🍦!

2024-06-20 46 瀏覽
呢間火鍋店喺旺角、葵芳同荃灣都有分店,有成16款特色湯底,採用60斤豬骨新鮮熬製而成,另有素食友善款色選擇。晚市放題有三個套餐,無限任飲任食超過100款配料,千祈唔好錯過!私心推介C套餐,俾多少少錢就可以任食日本黑毛和牛同極上安格斯牛小排,和牛入口即化,肉味香濃,食多幾碟已經回本~ 值得一提嘅係呢度嘅肉類款式好特別,魚釀烏雞片/羊肉片、羊卷肉、腐乳撈羊柳、壽喜燒黑豚肉、五香鹵水千層肉、麻辣撈雞柳等,幫你醃好晒,可以一試。手工材料亦有唔少款色,滑類、丸子、餃子,口味眾多,有辣有唔辣,影響深刻嘅包括梅菜豬肉餃、醬爆瀨尿牛丸、櫻花蝦紫菜豬肉丸、孜然雞肉丸,皮薄餡靚,咬落彈牙,吸飽湯汁,全部自家製,真係好有heart,出邊都係批發多,所以都唔點食,有驚喜。海鮮類有蝦、魚、貝殼類,正常發揮,蔬菜用QR code落單,亦有啲放咗喺自助區,新鮮,鮮甜,唔會hea你。出面有前菜、熟食、火鍋配料、飯麵、生果、飲品同雪糕,一定要食呢度嘅豬手,炆得夠腍而且好入味,炸魚皮、雞、午餐肉都唔錯,酥脆可口、前菜冰涼幾開胃,生果夠甜,配埋自家製飲品,讚。

• 日本產黑毛和牛
  • 封門柳