餐廳: 一遊
資訊:

永遠唔會令我失望嘅日本餐廳❤️一遊沙律$68自家調配嘅醬汁加上新鮮嘅生菜,蕃茄,年糕,珍珠,好特別☺️❤️石立魚薄切$280魚味較淡,但鮮味十足,而家正直當造,所以架肥美,魚油十足❤️芝士玉子燒$58認真抵食,爆晒芝士,玉子蛋夠晒滑,世一😋❤️鐵板燒廣島蠔$180晤好講笑,啲廣島蠔粒粒漲卜卜,爆晒汁,味濃,正!❤️鹽燒活鰻$68個皮燒得好脆口,好多汁,好肥美,必點鍾意呢度嘅環境,三五知己傾下計一流一遊 (尖沙咀)尖沙咀諾士佛臺1號4樓
永遠唔會令我失望嘅日本餐廳

❤️一遊沙律$68
自家調配嘅醬汁加上新鮮嘅生菜,蕃茄,年糕,珍珠,好特別☺️

❤️石立魚薄切$280
魚味較淡,但鮮味十足,而家正直當造,所以架肥美,魚油十足

❤️芝士玉子燒$58
認真抵食,爆晒芝士,玉子蛋夠晒滑,世一😋

❤️鐵板燒廣島蠔$180
晤好講笑,啲廣島蠔粒粒漲卜卜,爆晒汁,味濃,正!

❤️鹽燒活鰻$68
個皮燒得好脆口,好多汁,好肥美,必點

鍾意呢度嘅環境,三五知己傾下計一流
尖沙咀諾士佛臺1號4樓

• 芝士厚玉子
2021-12-11 20 瀏覽
諾士佛臺除左酒吧原來有日本野食!跟朋友黎呢到輕食,入到去,感覺好似去左日本,巧有feel!🐟立魚湯純正魚湯,用立魚,洋蔥及豆腐煲成,奶白色,要趁熱飲,唔覺腥,鮮味好飲。🐙八爪魚沙律八爪魚切成薄片,上面曬上蕃茄碎、洋蔥碎、京蔥碎加埋醋汁,真心好食,係我咁大個女食過最好食既沙律,勁厚面皮問店長個汁點整,店長話係佢地自家配制醃成,無可奉告!🤷🏻‍♀️😂🦪醬汁廣島蠔個醬汁都非常出眾,蠔肉肥美,我覺得呢到既醬汁特別,與別不同,配搭食材後更加出色。忌廉蟹肉粟米、蟹肉混入忌廉搓成丸狀再炸,外脆內軟,熱辣辣,不錯。食物幾高質,可以一遊再遊🤣。

🐟立魚湯

🐙八爪魚沙律

🦪醬汁廣島蠔

忌廉蟹肉
粟米、蟹肉混入忌廉搓成丸狀再炸,外脆內軟,熱辣辣,不錯。

食物幾高質,可以一遊再遊🤣。
  • 八爪魚沙律
2021-12-11 17 瀏覽
呢間居酒屋係美麗華隔離,裝修幾靚有格調,有tatami卡位好岩同朋友聚會。胡麻醬三文魚朋友中意食三文魚,加左蔥嘅三文魚好易入口,加左胡麻醬又幾夾播。燒雞皮蝦—見到隔離枱食我地又叫。勁特別~係雞皮包住剝燒豬嘅大蝦😹雞皮食落反而似豬腩肉,大蝦好大隻,啖啖肉好爽😻燒牛舌都正,好厚切,又有牛油香。東洋卷其實有啲似食甜品😺鰻魚同薄餅皮都係甜甜地,幾得意。另外都試左小小壽司🍣睇賣相都知魚生靚,佢啲壽司飯握得好,唔實又唔會散開。吞拿魚茸好滑無筋,沾左芝麻食落好香。柚子𩶘魚同赤蝦都好鮮甜👍🏻每件壽司大細適中,壽司飯好好味,唔會太酸。

胡麻醬三文魚

東洋卷其實有啲似食甜品😺鰻魚同薄餅皮都係甜甜地,幾得意。
因為冇記性,常常被媽媽問有沒有吃蛋補腦所以決定不只吃蛋,仲要食埋豆腐,因為豆腐含豐富卵磷脂,對大腦非常有益,今晚決定點選不同口味的豆腐,來一頓補腦晚餐!🐣溫泉蛋溫泉蛋配上鰹魚汁,簡單而又開胃嘅前菜🍲豚肉豆腐煲呢個湯頭比較清淡,味道源自食材本身嘅鮮甜,豆腐一貫嘅眩惑轉滑,豚肉一片片薄切,下層仲有少少雜菜同埋蛋花,清爽之選🥜上湯揚豆腐係居酒屋必點菜式,豆腐炸至外皮脆卜卜鰹魚汁襯有櫻花蝦,在面頭灑上木魚,咬落熱呼呼~係經典日式豆腐吃法🧀香炸芝士因為其餘菜式比較清淡,就想食一個炸物,芝士炸完都流心,中間夾住一塊小小嘅紫蘇葉,味道有層次🍣魚生飯份量十足🐟最鍾意有三文魚子&海膽,刺身新鮮,而且碗盤很美,要加加分~簡簡單單食完一個晚餐,因為近排放假,食到消化不良,食啲豆腐、湯之類嘅食物,都非常唔錯!最緊要嘅係,簡單嘅食材都可以好好食😋
因為冇記性,常常被媽媽問有沒有吃蛋補腦
所以決定不只吃蛋,仲要食埋豆腐,
因為豆腐含豐富卵磷脂,對大腦非常有益,
今晚決定點選不同口味的豆腐,
來一頓補腦晚餐!

🐣溫泉蛋
溫泉蛋配上鰹魚汁,
簡單而又開胃嘅前菜

🍲豚肉豆腐煲
呢個湯頭比較清淡,
味道源自食材本身嘅鮮甜,
豆腐一貫嘅眩惑轉滑,豚肉一片片薄切,
下層仲有少少雜菜同埋蛋花,清爽之選

🥜上湯揚豆腐
係居酒屋必點菜式,豆腐炸至外皮脆卜卜
鰹魚汁襯有櫻花蝦,在面頭灑上木魚,
咬落熱呼呼~係經典日式豆腐吃法

🧀香炸芝士
因為其餘菜式比較清淡,
就想食一個炸物,芝士炸完都流心,
中間夾住一塊小小嘅紫蘇葉,味道有層次

🍣魚生飯份量十足🐟
最鍾意有三文魚子&海膽,
刺身新鮮,而且碗盤很美,要加加分~

簡簡單單食完一個晚餐,
因為近排放假,食到消化不良,
食啲豆腐、湯之類嘅食物,都非常唔錯!
最緊要嘅係,簡單嘅食材都可以好好食😋
2021-12-10 16 瀏覽
是晚去咗酒吧林立嘅諾士佛臺!一次過滿足哂『想食好西又想飲杯嘢chill吓』嘅兩個願望😎😎一跨門而入會有錯覺自己飛去咗日本嘅高級餐廳!即刻睇相!一啲都唔誇張!. ✨一遊沙律 $68望落平平無奇🥗但實質生菜同小蕃茄都超級新鮮爽脆!而且仲好特別咁有糯米丸子同煙韌珍珠‼️有創意Be鍾意!. ✨ 香蔥吞拿魚腩卷 $170Be對「十級肥美吞拿魚腩蓉」係真愛😍😍愛佢果種喺口腔溶化嘅質感!且帶有魚油脂嘅鮮味!配埋底下嘅青瓜小卷!每次一啖成件啪入口!好滿足❤️. ✨ (廚師推介)炸廣島蠔 $130強烈建議要下單‼️一咬時酥脆嘅粉漿層已經包唔住飽滿廣島蠔嘅juicy!滋味令人印象深刻!即刻令Be回想起上次廣島市嘅美食之旅(🤫Be係唔會話俾人知之前飛去廣島係為咗朝聖廣島蠔嘅…). ✨燒雞皮蝦 $78@師父已經將蝦殼去除!用雞皮包住蝦肉🍤🍤咁樣燒!入面仲有紫蘇葉!外脆內軟!味道層次好豐富!. ✨燒羊架 $68@醃製得好入味令肉質好細嫩易咬!而且難得羊羶味完全唔重!(引到本身唔食羊嘅Be都忍唔住咬咗啖😜)燒烤得剛剛好!!. ✨蜆麵豉湯 $30@濃稠嘅麵豉味道令此熱湯大大增添日本風味🤤另外最吸睛嘅一定係有兩隻厚肉嘅大蜆

✨一遊沙律 $68
✨ 香蔥吞拿魚腩卷 $170
✨ (廚師推介)炸廣島蠔 $130
✨燒雞皮蝦 $78@
✨燒羊架 $68@
✨蜆麵豉湯 $30@
濃稠嘅麵豉味道令此熱湯大大增添日本風味🤤另外最吸睛嘅一定係有兩隻厚肉嘅大蜆浸泡其中!鮮甜無比👍👍
✨梅酒 $49
✨柚子梳打 $42
兩杯飲品都唔錯呀!慢慢品嚐完啲高質美食!再慢慢飲住嘢傾吓偈!呢度真係好好chill❤️
2021-12-09 14 瀏覽
係美麗華行完街見到附近有間樓上居酒屋,上到去餐廳燈光偏暗,好高級既感覺。好彩食物價錢同一般中價日本餐廳差不多,可以放心落order。試左幾款魚生同壽司,樣樣都好新鮮。東洋卷係薄薄pancake皮包住牛油果、鰻魚同好多蟹子,店員有提醒最好一啖過食晒所有材料,我地試左果然係好好食,鰻魚同牛油果好綿好滑,用薄餅皮包幾有創意。海鮮沙律同三文魚沙律啲魚生都好新鮮👍🏻無點wasabi都唔會腥。另外試左啲串燒,厚切牛舌真係好正,爽彈又燒得好香,每人食兩串先夠喉。

2021-12-08 12 瀏覽
今晚同屋企人行經尖沙咀諾士佛臺附近, 搵左間餐廳醫肚。餐廳位處九龍區著名酒吧區諾士佛臺一間大廈嘅二樓, 交通尚算方便, 距離尖沙咀地鐵站都只係七分鐘路程。餐廳擺設相當和風, 我哋一行幾個人叫咗 幾個小菜。 前菜係一遊招牌沙律, 沙律採用嘅蔬菜相當新鮮, 配以餐廳自家調製嘅沙律醬入口相當開胃。之後我哋點咗蟹肉餅, 呢度菜完全可以體現出廚師嘅精湛刀工同烹調技術, 廚師首先將麵粉搓成球狀, 放入器皿中油炸, 其後再釀入已經預先處理好嘅蟹肉, 再一同 整熟上碟,工序繁多。蟹肉入口相當新鮮, 配合脆口嘅麵包糠,可謂一種菜式多重享受。食完蟹之後就食另外一種海鮮油炸蠔, 由於係採用上等嘅蠔,入口完全無海水味及腥味,滋味無窮!跟住我地試左道蟹粉炒蛋, 呢碟菜式嘅賣相好似日本啲玉子燒, 蟹肉嘅滋味融入蛋中, 兩種截然不同嘅口感係口腔中衝擊著味蕾。接住我哋叫咗個鰻魚雞蛋石頭鍋飯, 鰻魚相當新鮮,配以餐廳自家製嘅醬汁送飯一流。湯品方面,我哋叫咗個魚湯, 魚湯一上枱,魚味撲鼻而來, 配以豆腐, 將成個魚湯昇華不少!

餐廳擺設相當和風, 我哋一行幾個人叫咗 幾個小菜。

朋友大力推薦嘅日式居酒屋,環境好chill,趁blue monday放工,同朋友一齊去開心下~食物種類好多~日本玄米綠茶 $42好香的玄米綠茶,如果幾個人一齊食可以share~蟹肉厚肉子 $68熱辣辣嘅厚燒玉子,香濃玉子,中間夾有啖啖蟹肉;旁邊配有蘿蔔絲同醬油,店員建議我哋放上玉子一齊食,估唔到咁夾~一遊沙津 $68份量十足,四個人share都夠食~沙津菜配秘製醬汁、qq麻薯粒同蕃茄粒,開胃又清新~蟹肉忌廉餅 $68蟹肉同薯蓉融為一體,配埋粟米粒,減低油膩感~玉子鰻魚石頭飯 $128熱辣辣嘅石頭鍋飯,廚師好細心地將鰻魚切成一口嘅size;鰻魚同飯量嘅份量都十足,可以食到啖啖嘅鰻魚。不過要小心,有細骨炸蠔 $138鍾意食好嘅朋友千祈唔好錯過,蠔好新鮮,炸完但完全唔油膩~時令魚湯 $48店員話係冬季限定嘅魚湯,必試啊,好清淡易入口的~

食物種類好多~

日本玄米綠茶 $42
好香的玄米綠茶,如果幾個人一齊食可以share~

蟹肉厚肉子 $68

一遊沙津 $68

蟹肉忌廉餅 $68
蟹肉同薯蓉融為一體,配埋粟米粒,減低油膩感~

玉子鰻魚石頭飯 $128

炸蠔 $138
鍾意食好嘅朋友千祈唔好錯過,蠔好新鮮,炸完但完全唔油膩~

時令魚湯 $48
店員話係冬季限定嘅魚湯,必試啊,好清淡易入口的~
2021-12-06
難得放下兩位寶貝, 就和老公去尖沙咀拍拖, 順道來一趟「日本之旅」。難怪這兒叫一遊, 真的有遊日本之感。環境昏暗得帶點格調, 加上日式庭園, 亦有和式的餐室, 仿如當年到鹿兒島的流水餐廳。個人想推薦幾道菜式。首先是炸蠔, 蠔味足夠, 也頗新鮮, 基本上炸蠔應該要有的, 都有了。喜歡蠔的朋友可以一試。老公點了卡邦尼意粉, 我也嚐了一點, 感覺還不錯, 味道很濃郁, 意粉也很有口感。另外還有柚子豚肉石頭湯, 味道不會太濃郁, 亦有少許柚子的回甘、清新味道, 配料都是自己很喜歡的, 包括豆腐、娃娃菜, 很好喝。而玉子燒就係小朋友的至愛,蛋味濃郁,小朋友差少少連碟都想食埋😂。最後不得不提一遊沙津, 本身都沙律興趣不大, 但聽過店員的推介後, 即管嚐嚐。基本上沙律菜也是新鮮, 醬也不錯, 但值得推薦的卻是它加了些類似麻薯和珍珠的東西, 有點咬口之餘, 也豐富了整個沙律。

2021-12-08 11 瀏覽
一遊格調好正, 尤其欣賞日式庭園既感覺。去唔到日本旅行, 但望住哩個景, 算係望梅止渴啦!講返野食, 想同大家推薦幾款食物。首先係牛肉石頭飯, 個黑色石鍋已經令成件事高級咗, 石頭飯一向都係我好鍾意食既野, 加上佢既牛肉、燒汗都好味, 好快就食哂啦! 炸雞都OK, 脆得嚟都仲有肉汁。但如果有機會嚟既朋友, 就不得不試個厚燒玉子, 真係極品。上碟已經冒住少少燒, 而一用筷子切開時, 冒出更多既煙, 真係垂涎欲滴。玉子滑嫩, 仲有好味既白蝦仁, 加少許蘿蔔蓉, 絕配呀! 值得推薦呀!荔枝特飲都係好好味, 仲要個顏色都沖調得好好, 好吸引! 總結嚟講, 食物質素本身都唔錯, 但加上餐廳既環境、格調, 就令到成件事升級咗! 哩個價錢, 有咁既享受, 我認為非常值得!

荔枝特飲都係好好味, 仲要個顏色都沖調得好好, 好吸引!

2021-11-25
  • 厚燒玉子
2021-12-07 201 瀏覽
試想想呢個乾爽涼浸浸嘅聖誕節天氣,如果能夠身處京阪神之旅係幾咁令人鼓舞,加埋同你愛嘅人好浪漫咁,共享一餐精緻日本和風料理,簡直係美滿嘅假期精髓,飛唔到咩? 唔緊要! "飛雲! 係機會啦!~ 😆來到旺中帶靜嘅尖沙咀諾士佛臺1號4樓,由門面招牌"一遊"開始,向內探索那京都小巷的熟悉回憶,餐廳內外滿是日系地道居酒屋的古色古香裝修,最難得係,內部箱房位置有個居酒屋甚少見的和式小庭園。而且設有吧枱,卡座及免跪和式座位,空間感都相當寬闊,瞬間忘掉在港用餐嘅狹窄環境。打開Menu 大部分菜式圖文並茂,一再鈎起日旅指住都可以落單嘅思鄉情。加上播放著的日文歌曲,店員上碟時熱情地逐一介紹每道菜款,加埋情調嘅燈光,真正還原一餐京都地道優質晚餐。柑桔檸檬茶 $68推介:⭐️⭐️⭐️⭐店員介紹的一款茶飲,推薦話天氣乾燥寒冷最合適飲用,估唔到有D驚喜,紅茶色的茶底有著清香的柑桔檸檬味道,的確有種滋潤神色令人有份溫暖醒神的餐飲效果。八爪魚沙律 $88推介:⭐️⭐️⭐️⭐️話明係(European style)片片薄切八爪魚刺身,秘製沙律醬汁帶點柚子檸檬清香,橄欖油混合蕃茄碎及香草茄蓉及洋蔥等,酸甜打開胃口👏 店員話係招牌菜之一,

試想想呢個乾爽涼浸浸嘅聖誕節天氣,
如果能夠身處京阪神之旅係幾咁令人鼓舞,
加埋同你愛嘅人好浪漫咁,
共享一餐精緻日本和風料理,簡直係美滿嘅假期精髓,
飛唔到咩? 唔緊要! "飛雲! 係機會啦!~ 😆

來到旺中帶靜嘅尖沙咀諾士佛臺1號4樓,
由門面招牌"一遊"開始,向內探索那京都小巷的熟悉回憶,
餐廳內外滿是日系地道居酒屋的古色古香裝修,
最難得係,內部箱房位置有個居酒屋甚少見的和式小庭園。
而且設有吧枱,卡座及免跪和式座位,
空間感都相當寬闊,瞬間忘掉在港用餐嘅狹窄環境。

打開Menu 大部分菜式圖文並茂,
一再鈎起日旅指住都可以落單嘅思鄉情。
加上播放著的日文歌曲,
店員上碟時熱情地逐一介紹每道菜款,
加埋情調嘅燈光,真正還原一餐京都地道優質晚餐。

柑桔檸檬茶 $68
推介:⭐️⭐️⭐️⭐
店員介紹的一款茶飲,推薦話天氣乾燥寒冷最合適飲用,
估唔到有D驚喜,紅茶色的茶底有著清香的柑桔檸檬味道,
的確有種滋潤神色令人有份溫暖醒神的餐飲效果。

八爪魚沙律 $88
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
話明係(European style)片片薄切八爪魚刺身
秘製沙律醬汁帶點柚子檸檬清香,
橄欖油混合蕃茄碎及香草茄蓉及洋蔥等,
酸甜打開胃口👏 店員話係招牌菜之一,可以一試。

東洋卷 $68
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️️⭐️️
必點招牌菜其二,Toyo Roll
西日fusion以pancake蛋皮包實卷面的食材,
包住牛油果、鰻魚及三文魚籽,三款完滿整個口感飽滿,
色彩同味道都非常豐富,友人特別喜歡👏

刺身三盛 $280
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️️⭐️️
三款高質刺身以油甘魚腩、牡丹蝦及海膽劍魚腩上碟,
放盤精緻,同花紋圓碟二合為一😋👍
三款肉身新鮮彈牙完全無雪味!
性價比合理,打卡必備嘅一款。

海膽吞拿魚壽司 $200
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️️
一放上檯比佢嘅美色吸引賣相精緻🤣
完美還原menu 圖中的油畫sample,
海膽及蔥花蓋著鮮美吞拿魚片及卷心的吞拿魚蓉,
整體鮮味十足,性價比中等。

燒雞皮蝦 $78/串 $156
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️️⭐️️
值得叫的一款,原隻已去殼大蝦,
蝦身被雞皮及紫蘇葉暖暖包住,
經調味的雞皮加上紫蘇葉香味香煎油炸,
香脆又充滿蝦肉感,幾特別的一款。

燒牛舌$96/2件
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️️⭐
第二款串燒是居酒屋少不了要叫的燒牛舌,
牛舌片大塊得黎火喉又剛剛好,
令口感多汁肉厚爽彈,非常滿足。

整個用餐體驗特別滿足,服務上及食材上真正能夠以仿日本來呈獻,
聖誕節聚餐到新年建議早點聯絡訂位,
係小編會叫埋朋友一齊再去飲酒傾計嘅居酒屋之一。
2021-12-06 11 瀏覽
一遊 (尖沙咀) 🌟八爪魚沙律 Octopus salad (European style) $88八爪魚幾爽口彈牙,上面有蕃茄碎、香橙、檸檬同蔥配上自家特製醬汁,味道酸酸甜甜幾開胃,作為開胃前菜幾適合。。🌟刺身盛合 sashimi set $120油甘魚、三文魚、吞拿魚、甜蝦、吞拿魚蓉、北海道帶子海膽刺身新鮮鮮甜,魚類都切得好厚,食落好滿足。北海道帶子海膽最好甜最好食。🌟自家製鰹魚油甘魚卷 Yellow tail and Katsuo sushi roll $180個配搭味道都幾夾,牛蒡食落爽口同帶鹹味,中間仲夾住牛油果,上門掃咗自家製醬汁,唔需要額外點醬汁都夠味。。🌟芝士厚燒玉子 Omelette with cheese $58玉子好滑,少少甜,切開嘅時候芝士溶曬出嚟,配埋蘿蔔蓉食,可以試下。。🌟雞肉京蔥串 Grilled chicken w/ spring onion $28🌟香蔥金山寺雞肉 Grilled chicken w/ spring onion and miso $28雞肉燒得略為過熟,但個麵豉醬同雞肉幾夾。🌟豚肉車厘茄串 Grilled pork w/ mini t

🌟刺身盛合 sashimi set $120
油甘魚、三文魚、吞拿魚、甜蝦、吞拿魚蓉、北海道帶子海膽

雞肉燒得略為過熟,但個麵豉醬同雞肉幾夾。
🌟豚肉車厘茄串 Grilled pork w/ mini tomato$38
豚肉燒到有少少脆,車厘茄酸酸地,冇咁油膩。
🌟豚肉露荀串 Grilled pork w/ asparagus $38
呢款豚肉串好食啲,蘆筍仲爽脆,調味鹹淡適中。
🌟鹽燒活鰻 Grilled fresh eel $68
鰻魚嘅外皮燒到焦脆,但魚仲好滑,已經調味咗,都唔錯。

🌟Yuzu honey $42
柚子蜜同平時嘅差唔多
🌟Japanese tea $42
玄米味都幾出
📍尖沙咀諾士佛臺1號4樓
2021-12-05 11 瀏覽
尖沙嘴諾士彿臺出曬名美食多,今次趁週末同朋友過嚟食返餐好嘅😌 餐廳環境光線柔和,座位闊落坐得好舒服。我地叫咗兩杯燒酎同埋幾款料理送酒,一路食一路傾下計真係幾chill-軟殼蟹沙律軟殼蟹份量比我想像中多好多又夠曬大件,沙律菜都夠曬足料,而醬汁味道就係酸酸甜甜嘅好開胃,配埋炸軟殼蟹食完全唔會覺得膩🦀-辣麵豉豆腐凍麵豉味道鹹鹹甜甜唔算好辣,配埋豆香味十足嘅凍豆腐呀一齊食,食落非常開胃,作為前菜真係啱晒👍🏻-香炸芝士芝士一共有四塊,每件都炸得好香脆🧀炸芝士食落有拉絲效果,芝士味香濃軟糯,呢款菜式真係好驚喜令人回味無窮,下次一定再叫🤩-韓風煎薄餅煎餅係鐵板上嘅可以keep住熱辣辣🔥煎餅裡面有一絲絲嘅雜菜,食落口感十足,香脆得嚟仲帶點軟糯嘅口感,呢款煎餅配燒酒真係一流呀😋-炸雞香蔥汁炸雞炸得金黃酥脆,食落炸粉其實一啲都唔厚,裡面嘅雞肉好juicy肉質幾滑,同樣係一道完美嘅送酒小菜-玉子鰻魚石頭飯最後我地仲叫咗一個熱辣辣嘅石頭飯,飯上面有鰻魚肉同滑蛋,鰻魚肉係一粒粒嘅,配飯食好方便。石頭鍋仲會整到少少飯焦,令米飯食落更有口感。
軟殼蟹沙律
辣麵豉豆腐凍
香炸芝士
韓風煎薄餅
炸雞香蔥汁
玉子鰻魚石頭飯
2021-12-05 116 瀏覽
一遊 (尖沙咀)星期六晚同 4人係諾士佛臺呢間日式居酒屋食晚餐,無食卷物無食刺身,今晚主力食熟食同埋串燒😙✨蟹肉厚玉子 $68玉子厚身,淡淡蟹肉,加埋新鮮蘿蔔蓉和少許豉油一起食用,味道好夾。✨ 軟殼蟹沙律 $86沙律分量充足,炸軟殼蟹放了在沙律菜上,沙律菜酸酸甜甜,入邊加了車厘茄,好開胃💕✨清酒煮蜆 $88用石鍋在蜆肉,熱辣辣,而且蜆殼都是全開,證明好新鮮🥳🥳 味道有淡淡清香酒味~✨煙肉忌廉意大利粉 $86估唔到日式餐廳都有卡邦尼意粉聲,醬汁掛滿了每一條意大利粉,加了煙肉以及溫泉蛋,好香忌廉味😋😋✨和牛串燒 $76和牛牛肉味濃,肉質好夠林,冇肥膏,推介😙✨燒活鰻串 $68鰻魚燒得好香,有鹽香味~✨豚肉蕃茄串 $38用豚肉片包住車厘茄,可以減輕豚肉的肥膩感😋✨大蔥雞肉串 $28小編每次食串燒都會叫嘅大蔥雞肉串,大蔥和雞肉都笑得很香,一定要蔥和雞肉一拼食,好香蔥味雞肉亦嫩滑🥳🥳*需加一服務費地址:尖沙咀諾士佛臺1號4樓

✨蟹肉厚玉子 $68

✨ 軟殼蟹沙律 $86

✨清酒煮蜆 $88

✨煙肉忌廉意大利粉 $86

✨和牛串燒 $76
和牛牛肉味濃,肉質好夠林,冇肥膏,推介😙

✨燒活鰻串 $68
鰻魚燒得好香,有鹽香味~

✨豚肉蕃茄串 $38
用豚肉片包住車厘茄,可以減輕豚肉的肥膩感😋

✨大蔥雞肉串 $28

*需加一服務費
地址:尖沙咀諾士佛臺1號4樓
2021-12-04
2021-12-05 11 瀏覽
今日下午食得比較飽,夜晚就輕食下日本野。呢度環境好舒服,裝修以木為主,播緊日本嘅音樂炒米茶,真係用一粒粒炒好嘅米去沖,好香茶味八爪魚沙律$88,有切碎左嘅蕃茄、洋蔥、蔥,配上橄欖油,個汁好開胃鮟鱇魚肝,時令菜式,配柚子醋,一啲都唔腥喎!廣島鐵板蠔,配燒鰻魚汁好入味,蠔脹卜卜好有口感,有冬菇同蕃薯配菜蟹肉忌廉$68,啱啱炸出嚟好香口,外脆內豐富。呢幾款餐前小食好啱佐酒廚師發板$280牛油果蟹肉卷 $98𩶘魚湯

炒米茶,真係用一粒粒炒好嘅米去沖,好香茶味

鮟鱇魚肝,時令菜式,配柚子醋,一啲都唔腥喎!

廚師發板$280

牛油果蟹肉卷 $98