餐廳: 一遊
資訊:

2023-09-15 18 瀏覽
和朋友一行四人到尖沙咀諾士佛台食飯,朋友帶路來到這間日式居酒屋一遊,居酒屋環境略暗,裝修是日式風格,特別有氛圍感!!服務殷勤有禮,整晚用餐感覺愉快~食物以日本菜為主,質素不錯。推薦幾款特別喜歡的給大家芝士厚玉子:玉子香滑充滿蛋香,內餡是流心芝士,旁邊有自家製蘿蔔泥和醬油,配上一同食用,融合得很好。蟹肉忌廉球:外層炸得金黃酥脆,內裡是滿滿的蟹肉忌廉,十分Creamy,外脆內軟,喜歡吃香口食物的不容錯過。串燒:我們一共叫了四款,共八串。鹽燒活鱔/京蔥雞肉/蕃茄豚肉串/鹽燒牛舌/我最喜歡鹽燒活鱔,充滿鰻魚獨特的香味,油脂香在口裏爆發,滿意!!吞拿魚他他刺身:擺盤精緻,賣相一流,味道亦很新鮮的吞拿魚刺身。可以食到吞拿魚的鮮味,醬汁酸酸甜甜很開胃。☁️ Onsen egg $88@4☁️ fried cheese w sea urchin $95☁️ Crab croquette$88☁️ Pan Fried Flatfish W/Plum S $178☁️ Uni crabmeat Roll $245☁️ Soft shell crab w advoc $238☁️ Tuna tataki $280☁️ Ch

食物以日本菜為主,質素不錯。推薦幾款特別喜歡的給大家

串燒:我們一共叫了四款,共八串。
鹽燒活鱔/京蔥雞肉/蕃茄豚肉串/鹽燒牛舌/

☁️ Onsen egg $88@4

☁️ Crab croquette$88

☁️ Uni crabmeat Roll $245

☁️ Tuna tataki $280
☁️ Cheese w omelette$68
☁️ 串焼て
Grilled pork and tomato $76@2
Grilled chicken with spring onion
Grilled fresh eel $76 @2
Grilled ox tongue $104@2
☁️蜜桃燒酌
☁️日落黃昏$49
☁️清涼杜松子酒$54
☁️柚子梳打$42
2023-09-13 13 瀏覽
🔶吞拿魚他他特製柚子汁配上大蔥口感豐富,酸酸甜甜非常開胃推薦❣️🔶炸小池魚🔶炸雞軟骨🔶一遊沙律有菜有蕃茄還有軟綿糯米糍及珍珠!非常有趣!🔶芝士玉子燒完美融化的芝士被香滑的雞蛋包裹切開時熱氣騰騰 ,好有幸福感❣️🔶燒牛舌厚切突顯牛舌的飽滿彈牙口感,肉質軟嫩,咬下去油脂豐腴,肉香四溢!完勝其他燒肉專門店!!推薦❣️🔶豚肉露荀串燒🔶豚肉車厘茄串燒🔶雞肉京蔥串🔶燒豆腐其餘幾款串燒都燒得恰到好處,絕不是乾爭爭的hea野🔶海膽蟹肉牛油果卷🔶海膽油甘魚卷海膽軟綿清新,入口如絲綢般細滑;無論是配油香四溢的油甘魚,還是鮮甜的蟹肉,都好好味!推薦❣️🔶各式水果梳打/燒酒、梅酒有多種水果口味的燒酒/無酒精飲品🔶柚子豚肉石頭湯酒過三巡自然要碗熱湯暖胃🔷環境雖然座落於諾士佛臺但餐廳設有清靜的包廂大堂也寬敞清幽,不會烏煙瘴氣與朋友聚會/約會也不失禮🔷用餐體驗店員會主動介紹菜式和推薦食法;當見到客人談得興起,會識趣地不加打擾,友善又醒目👍🏻

🔶吞拿魚他他
特製柚子汁配上大蔥
口感豐富,酸酸甜甜非常開胃

🔶炸小池魚

🔶炸雞軟骨

🔶一遊沙律
有菜有蕃茄
還有軟綿糯米糍及珍珠!非常有趣!

🔶芝士玉子燒
完美融化的芝士被香滑的雞蛋包裹
切開時熱氣騰騰 ,好有幸福感❣️

🔶燒牛舌
完勝其他燒肉專門店!!

🔶豚肉露荀串燒
🔶豚肉車厘茄串燒
🔶雞肉京蔥串

🔶燒豆腐

其餘幾款串燒都燒得恰到好處,絕不是乾爭爭的hea野

🔶海膽蟹肉牛油果卷
🔶海膽油甘魚卷
推薦❣️

🔶各式水果梳打/燒酒、梅酒
有多種水果口味的燒酒/無酒精飲品

🔶柚子豚肉石頭湯
酒過三巡
自然要碗熱湯暖胃

🔷環境
雖然座落於諾士佛臺
但餐廳設有清靜的包廂
大堂也寬敞清幽,不會烏煙瘴氣
與朋友聚會/約會也不失禮

🔷用餐體驗
店員會主動介紹菜式和推薦食法;
當見到客人談得興起,會識趣地不加打擾,友善又醒目👍🏻

最近搵到間非常適合同朋友聚會,仲要夠高性價比嘅居酒屋🏮,餐廳位於諾士佛台,店內以木和竹作為主調,燈光柔和,適合情侶及三五知己飲酒聚餐。-//串燒//✨•燒牛舌•烤雞串配京蔥•豚肉露筍串•豚肉車厘茄串點了幾款都好好食,燒牛舌極級推介👍🏻👍🏻👍🏻,必點,厚薄適中,肉質鮮嫩。其他串燒都夠哂惹味,送酒一流//前菜//•一遊沙律•呑拿魚他他•炸雞軟骨•燒豆腐•炸池魚沙律🥗有珍珠同麻糬👀👀👀咩神奇配搭,爽脆鮮甜配煙韌口感,幾得意(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)。幾款小食送酒一流,啱哂我哋一路食一路飲//卷物//•海膽油甘魚卷•海膽蟹肉牛油果卷呢兩款卷物上面都有海膽,增加唔少濃郁鮮味✨,蟹肉牛油果卷將拆好的蟹肉佈滿,一啖卷物超滿足,食落好有層次感,一定唔可以錯過,值得encore👍🏻//吸物//柚子䐁肉石頭湯幾足料,除左有豚肉,仲有唔少蔬菜,足夠2-3人share,飲完酒再飲啖湯,可以為今日餐飯畫上句號。

//串燒//✨

呑拿魚他他
燒豆腐
  • 燒牛舌
2023-09-10 24 瀏覽
今日同朋友嚟到諾士佛台一間日式居酒屋 一出𨋢有種好神秘嘅感覺 佢係一間日式居酒屋嚟居酒屋一定要點燒酌飲 荔枝西柚同埋巨峰燒酌 凍蕃茄沙律 特製嘅醬汁 蕃茄好甜 一度好清新開胃菜時令左口魚薄切 每一塊都薄到睇到個碟底 每一口咬落去都好鮮甜 點少少佢個sauce嚟食 酸酸地好夾 太好味好快就食晒啦仲叫左d串燒 明太子雞肉 雞肉京蔥 牛舌 豚肉車厘茄 雞翼 鰻魚 全晚最正嘅海膽吞拿魚卷 頂層有海膽 跟住係一塊吞拿魚 底層係吞拿魚蓉 一次過滿足晒三個願望 建議咩都唔唔洗點食咗第一舊原味道先 手打稻庭烏冬 最尾食返個手打烏冬 份量唔會好多 加埋隻鵪鶉蛋落個汁度食正好多

嚟居酒屋一定要點燒酌飲 荔枝西柚同埋巨峰燒酌

凍蕃茄沙律 特製嘅醬汁 蕃茄好甜 一度好清新開胃菜

2023-09-10 14 瀏覽
冇諗過諾士佛臺除咗酒吧之外仲有高級嘅日式居酒屋喎,今次朋友介紹呢間日本嘢好食得嚟又高質 點都要嗌返杯酒意思意思嘅,我哋嗌咗杯荔枝西柚燒酌同埋巨峰燒酌梳打,荔枝西柚燒酌酸酸甜甜得嚟又有啲果肉咬下,巨峰燒酌梳打唔會太甜好易入口 凍蕃茄沙律個沙律汁係舖頭自家製嘅,我覺得有啲似蛋黃嘅味道,番茄凍冰冰好開胃 時令魚刺身( 左口魚薄切)左口魚唔適宜太厚切,如果唔係食落會有筋,薄薄一片點埋酸汁已經可以帶出魚嘅鮮甜味 海膽吞拿魚卷呢個卷物面頭係海膽,跟住係吞拿魚同吞拿魚蓉,海膽好新鮮冇苦味,夾住昆布碎食好有鮮味,成個配搭得好唔錯 去居酒屋食飯唔少得嗌串燒,我哋就嗌咗幾串,有煙肉捲車厘茄,明太子雞肉,雞肉京蔥,牛舌,燒活鰻同雞翼,全部唔使特別調味,加少少檸檬汁已經好夠味,燒得唔會乾好好味,我最鍾意個燒活鰻,個皮燒到好脆肉又好嫩 手打稻庭冷烏冬可以按自己喜好將鵪鶉蛋,紫菜碎,蔥同薑蓉加落冷麵汁入面點,烏冬彈牙又凍冰冰,我哋好快就清哂喇 #foodie #一遊 #尖沙咀美食 #諾士佛臺 #居酒屋 #串燒 #打卡 #拍拖好去處 #hkig #hkfoodieblogger #hongkonger #foodb

凍蕃茄沙律

時令魚刺身( 左口魚薄切)

海膽吞拿魚卷

手打稻庭冷烏冬

#foodie #一遊 #尖沙咀美食 #諾士佛臺 #居酒屋 #串燒 #打卡 #拍拖好去處 #hkig #hkfoodieblogger #hongkonger #foodblogger
2023-09-08 18 瀏覽
假日約咗朋友喺尖沙咀行街睇戲 之後就周圍去覓食,見到有之前喺灣仔合和中心食過嘅一遊日本料理,水準保證,所以今次嚟尖沙咀分店試下一遊尖沙咀店位於諾士佛台1號 平時有飲開嘢嘅一定會知喺邊度,可以斜路直上又得,或者喺美麗華商場平台出都可以入到去環境好優美,有日本feel,可以坐吧枱,普通枱,仲有房添,店員細心服務有禮,上菜都會因住個次序去上溫泉蛋沙律三文魚鬆豆腐首先係兩個前菜,溫泉蛋加埋沙律仲有啲好似粉絲口感好似海蜇咁嘅,夾埋一齊加埋醬汁,好惹味好開胃之後嗌咗個時令刺身五點加炙燒真鯛,刺身有帶子赤蝦赤身拖羅劍魚腩,刺身肥美好新鮮,仲有真鯛,燒過魚皮,令魚油味更加出明太子意粉蟹肉炒飯之後就嚟到主食,今次冇嗌壽司,嗌咗個明太子意粉同埋蟹肉炒飯,同友人不約而同都認為好有中式嘅味道,明太子鹹鹹地辣辣地,加上少少漬物,感覺上有少少食緊雪菜肉絲炆意,而蟹肉炒飯更有中式嘅蟹肉蘆筍炒飯嘅感覺,加咗薑加咗蛋,用埋日本米就更上一層樓啦豚肉蕃茄卷 燒活鰻 明太子雞肉豚肉蘆筍卷 厚燒牛舌 大蔥雞肉卷串燒啱啱好熱辣辣,最鍾意嘅就一定係活鰻,佢唔會話好腥,亦都食到鰻魚嘅嗰種香味,好厚身好彈牙最後都叫咗一個海鮮茶碗湯,用

溫泉蛋沙律
三文魚鬆豆腐

明太子意粉
蟹肉炒飯

豚肉蕃茄卷 燒活鰻 明太子雞肉
豚肉蘆筍卷 厚燒牛舌 大蔥雞肉卷

最後都叫咗一個海鮮茶碗湯,用一個茶壺去裝住,裏面有蜆,蝦,菇,清清地用嚟作結都唔錯
2023-09-08 16 瀏覽
好後悔朋友介紹,話係同apm一杯同一集團,點知伏伏伏,個炸豆腐乾身硬的很難食,個海膽飯超油又吾好味,服務員一個字差。吾知點解尼個集團的人員都這樣,基本上總結所有如前評,不單一遊嫌多,而係極後悔黎過!
2023-09-01 520 瀏覽
尖沙咀諾士佛臺上面好多好野食未發掘完~今次約埋班frd一齊來這裡吃飯~聊聊天。趕在某些特殊日期,先吃一下日本料理吧😊😊店面裝修都是日式風格,很精緻!入口處就有一個玻璃鏡,特別有氛圍感!餐廳裡面空間很大,是居酒屋🏮的風格😆很適合和朋友一起放鬆聊天!🥙前菜:八爪魚沙律💰108南瓜沙律(蓮藕)💰72胡麻三文魚💰點了三個前菜,每一樣都很有特色!八爪魚🐙的口感很棒!配上酸酸甜甜的醬汁,特別開胃🤤;南瓜沙律也是,甜甜的口感😝;三文魚應該是稍微熟一點的,配胡麻汁很好吃👍伊藤和牛薄燒💰398之前真的沒吃過這個和牛🥩!口感也太好了吧!而且包著蔥一起吃,一起入口!滿滿的油脂味道,但一點都不肥膩🥰🥰蔬菜餅💰78新鮮煎的蔬菜餅口感脆脆的,味道也很好!極上壽司十件💰380拖羅、海膽、池魚、扇貝、金目魚、金雕魚、赤蝦等☺️有不同款式的刺身壽司🍣,每款刺身都有不同的口感,每一款都好新鮮,加上留有手溫既壽司飯😝👍生薑豚肉石頭飯💰92用石頭煮既飯,生薑🫚配搭豬肉和特質的醬汁,特別香,攪拌後還有一些飯焦😚😚很香口很好吃串燒拼盤:豚肉露筍串💰38雞中翼💰30燒雞皮蝦💰88燒魷魚💰38特別香!旁邊還有五香粉,可以按照自己口味添

🥙前菜:
八爪魚沙律💰108
南瓜沙律(蓮藕)💰72
胡麻三文魚💰

伊藤和牛薄燒💰398

蔬菜餅💰78
新鮮煎的蔬菜餅口感脆脆的,味道也很好!

極上壽司十件💰380
拖羅、海膽、池魚、扇貝、金目魚、金雕魚、赤蝦等☺️

生薑豚肉石頭飯💰92

串燒拼盤:
豚肉露筍串💰38
雞中翼💰30
燒雞皮蝦💰88
燒魷魚💰38
特別香!旁邊還有五香粉,可以按照自己口味添加😚要特別讚一下這個雞皮蝦!雞皮的油脂味道和蝦很配😝

飲品:黑啤💰66 & 荔枝燒酌梳打💰54
海鹽荔枝梳打💰42
2023-08-27
  • 生薑豚肉石頭飯
  • 串燒
星期六約了朋友吃飯~一行四人到尖沙咀諾士佛台喝一杯🍺,聚聚舊~選了一家日式餐廳,食物相當有水準🫶🏻我們點了:Onsen egg $88@4$22@1 ,性價比不錯,溫泉蛋熟成度剛剛好(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)配上自家調漿汁~咸咸甜甜,正~fried cheese w sea urchin $95整體感覺非常香脆!海苔卷住芝士🧀️海膽,邪惡至極(*ˉ︶ˉ*)外脆內軟! Crab croquette$88外脆內軟滑(*ˉ︶ˉ*)A. Pan Fried Flatfish W/Plum S $178比目魚味道非常鮮甜🤤配上特製醬汁好好吃!Uni crabmeat Roll $245超正! 啖啖海膽,超綿軟滑溜⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄值得encore ! Soft shell crab w advoc $238滿滿的材料!相當紮實的口感(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)Tuna tataki $280 非常新鮮,加上酸酸甜甜的調味,非常開胃。Cheese w omelette$68芝士厚玉子,熱辣辣、香噴噴,還有流心芝士,超邪惡!串燒🍖Grilled pork and tomato $76@2豚肉包住車厘茄,烤的恰到好處

我們點了:
Onsen egg $88@4

fried cheese w sea urchin $95

Crab croquette$88
外脆內軟滑(*ˉ︶ˉ*)

比目魚味道非常鮮甜🤤配上特製醬汁好好吃!

Uni crabmeat Roll $245

Soft shell crab w advoc $238
滿滿的材料!相當紮實的口感(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

Tuna tataki $280
非常新鮮,加上酸酸甜甜的調味,非常開胃。

Cheese w omelette$68
芝士厚玉子,熱辣辣、香噴噴,還有流心芝士,超邪惡!

串燒🍖
Grilled pork and tomato $76@2
豚肉包住車厘茄,烤的恰到好處,豚肉焦酥,車厘茄爆汁!

Grilled ox tongue $104@2
牛舌厚薄適中,口感紮實,燒得剛剛好,多汁又爽口😋

甘甜滑嫩多汁的雞肉與燒得焦香的京蔥相間,中和了油膩,令人回味無窮!

Grilled fresh eel $76 @2
烤得脆香(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)肥美肉嫩,超正!

🍻Peach Sour
蜜桃燒酌,杯底放了罐頭桃子,酒精味濃,但入口爽甜。

朋友們點了:
日落黃昏$49
清涼杜松子酒$54
柚子梳打$42

餐廳用心烹調,裝修環境、食物質素、擺盤,都比較講究,職員用心服務,一級棒!
2023-08-29 13 瀏覽
呢間餐廳我好耐之前同舊公司d舊同事來過食farewell飯,當時大家都稱讚話好好食,估唔到咁耐之後再返嚟,啲嘢食一樣保持到咁好味!呢度真係好適合同朋友飲返幾杯杯,位置好方便咁樣喺尖沙咀嘅諾士佛臺,呢到好有feel。呢到玉子燒好出名,個個都話一定要叫,除咗恐龍蛋未,佢個蘿蔔蓉都完全冇苦澀味,配埋一齊食好正。我今次第一次食鴨胸蕎麥麵,佢個湯底青得來都好夠味,蕎麥麵唔會整得太軟,鴨胸熟度剛剛好。來呢到當然要飲酒啦,我地今日叫左黑啤同apricot sour,每人都飲左幾杯好開心。

2023-08-29 20 瀏覽
呢間餐廳以前成日來,但疫情呢幾年都冇來過,今日難得同朋友來聚舊,好高興食到有高水準嘅野食。呢到不論環境,裝修定分為都好適合同朋友一起來。 我地今晚都叫左好多野,每樣野都好高質,睇來以後要繼續多啲帶其他朋友嚟!我覺得其中一個必點嘅,就係海膽油甘魚卷,食得出好新鮮,同埋口感好好!另外一樣就係帆立貝,晶瑩剔透,加上少少青檸味,好清甜!另外串燒都好出色,尤其個鰻魚同牛舌,除咗調味整好,牛舌更加係厚切!軟殼蟹沙律醬十分之清新,軟殼蟹玄學蟹都好大隻!

收工和同事一起食dinner,一直留意到這間吃日本料理,而且裝修風格也不錯。八爪魚沙律💰108南瓜沙律(蓮藕)💰72胡麻三文魚💰很少見三文魚和胡麻醬搭配在一起,竟然意外的還不錯。三文魚是炙燒過的,淋了胡麻醬,如果喜歡青檸的味道,也可以擠一點青檸汁。伊藤和牛薄燒💰398牛肉燒的剛剛好,非常嫩滑。中間裹著一些香料,一口就能吃出牛肉的香味。蔬菜餅💰78香脆可口,表皮酥脆,但是裡面還是很好的保留了蔬菜原有的口感。極上壽司十件💰380拖羅、海膽、池魚、扇貝、金目魚、金雕魚、赤蝦等☺️用料十分足,而且都很新鮮生薑豚肉石頭飯💰92新鮮熱辣的上桌,服務員會幫忙攪拌,石頭飯當然是咬趁熱吃才好吃😋串燒拼盤:豚肉露筍串💰38雞中翼💰30燒雞皮蝦💰88燒魷魚💰38串燒是非常考驗廚師掌握火候的技術,他們烤的也是剛剛好,不會太老,而且很好的保留了材料原有的風味。飲品:黑啤💰66 & 荔枝燒酌梳打💰54 海鹽荔枝梳打💰42📍 尖沙咀諾士佛臺1號4樓

八爪魚沙律💰108

飲品:黑啤💰66 & 荔枝燒酌梳打💰54
海鹽荔枝梳打💰42

📍 尖沙咀諾士佛臺1號4樓
2023-08-29 16 瀏覽
位置尖沙咀美麗華旁邊嘅諾士佛臺,喜歡同朋友出去飲嘢嘅你一定唔陌生。今日就黎到個度一間居酒屋,飲下酒嘆下日本菜。芝士厚玉子 - 香滑玉子中間係熱呼呼流心芝士,好吸引八爪魚沙律 - 本身都好鐘意食八爪魚刺身,配上特製蕃茄蓉柚子醬汁,酸酸甜甜,零舍開胃白身魚薄切 - 深海池魚切成薄片,每片都晶凝通透,鮮味非常蟹肉忌廉球 - 外層金金脆身,內裡係滿滿嘅蟹肉忌廉,非常飽滿壽司十貫 - 最喜歡左𩶘魚、北海道帆立貝、池魚王、拖羅同牡丹蝦壽司海膽油甘魚卷 - 火炙油甘魚油香十足,包住清爽嘅青瓜,互相平衡。面頭配上鮮甜海膽,值得推薦串燒 - 鹿兒島黑毛豬串 - 黑毛豬香味十足蕃茄豚肉串 - 蕃茄清甜多汁,同豚肉互相平衡鹽燒牛舌 - 口感爽彈鹽燒活鱔 - 肥美,唔腥

芝士厚玉子 - 香滑玉子中間係熱呼呼流心芝士,好吸引

白身魚薄切 - 深海池魚切成薄片,每片都晶凝通透,鮮味非常

串燒 -
鹿兒島黑毛豬串 - 黑毛豬香味十足
蕃茄豚肉串 - 蕃茄清甜多汁,同豚肉互相平衡
鹽燒牛舌 - 口感爽彈
鹽燒活鱔 - 肥美,唔腥

2023-08-21
2023-08-28 19 瀏覽
尖沙咀諾士佛臺除左酒吧出名,都有好野食架。今日就黎到一間居酒屋。✨八爪魚沙律鮮甜彈牙八爪魚片配上蕃茄蓉柚子醬汁,好清新,係開胃嘅前菜。✨白身魚薄切以巧手刀工將池魚切成薄片,鮮甜爽滑柔嫩。蘸上柚子醋及連同昆布一齊食更美味。✨蟹肉忌廉球外層炸得金金黃黃,每粒都大大粒好飽滿。內裡係非常creamy嘅蟹肉忌廉餡,非常足料。✨芝士厚玉子厚厚嘅玉子包住熱辣辣嘅香濃流心芝士☺️✨特上壽司十貫廚師特別揀選左𩶘魚/北海道帆立貝/吞拿魚腩/池魚王/三文魚籽/拖羅/牡丹蝦⋯等等,鮮味十足。✨海膽油甘魚卷油甘魚經過微微火炙,油香十足。配上鮮甜海膽。好味🥰✨串燒蕃茄豚肉串/鹽燒牛舌/鹿兒島黑毛豬串/鹽燒活鱔/京蔥雞肉,一共五款。尤其喜歡蕃茄豚肉串,多汁蕃茄同豚肉平衡得好好;燒活鱔亦好香。✨海鹽荔枝梳打✨梅子燒酎梳打✨巨峰燒酎梳打✨杏子燒酎梳打

✨八爪魚沙律
鮮甜彈牙八爪魚片配上蕃茄蓉柚子醬汁,好清新,係開胃嘅前菜。

✨白身魚薄切

✨蟹肉忌廉球

✨芝士厚玉子
厚厚嘅玉子包住熱辣辣嘅香濃流心芝士☺️

✨特上壽司十貫

✨海膽油甘魚卷
油甘魚經過微微火炙,油香十足。配上鮮甜海膽。好味🥰

✨串燒

✨海鹽荔枝梳打
✨梅子燒酎梳打
✨巨峰燒酎梳打
✨杏子燒酎梳打
2023-08-21
2023-08-28 250 瀏覽
日本餐廳竟然可以無熱茶供應,要茶就要另外俾錢真係第一次聽😅 我哋叫咗串燒、刺身同熟食,個Deluxe 刺身連海膽、拖羅都冇件,仲要一碟成五舊水嘅刺身竟然要客人幫手拎, 我哋食緊野嚟唔切拎就刺身師傅遞落嚟張枱度,卒之整瀉碟豉油,點解唔係樓面去幫個客呢? 點解係要個客幫手去拎? 點解要個師傅拎比個客? 之後再上其他食物,樓面見到豉油倒瀉晒,都冇人攞條布嚟抺,咁嘅服務係唔係咁嘅檔次嘅日本餐廳應有? 最後,我發現依間餐廳竟然碌咗我兩次卡,好彩我上網去查見到,究竟呢間餐廳有冇搞錯啊?絕對唔抵食,唔會推介!