2018-11-11 413 瀏覽
入到西貢就梗係試下久仰大名嘅一起果醬假日好chill 先飲紅茶配玫瑰果醬 茶可以refill 紅茶配玫瑰可以話無得輸All day breakfast 一般 不過不失 略嫌個茄汁荳太罐頭 朋友無掂過Scone 性價比ok 算鬆軟 配埋個clotted cream 和雜莓醬唔錯Ribs呢個價錢都不過不失 但士多啤梨醬味道唔係幾食到炸雞唔太熱氣可以一試 個醬可以再濃d總括黎講唔錯,果醬比到好多選擇,個scone 比到我地驚喜,唔會差過高級酒店high tea 質素,可以再戰
入到西貢就梗係試下久仰大名嘅一起果醬

假日好chill

特調果醬紅茶(for  2)

全天英式早餐配牛角包

炸雞唔太熱氣可以一試 個醬可以再濃d

2018-11-10
英式奶油鬆餅餐
  • Scone with Jam
自己入西貢行山,特登就返時間黎食早餐。一直都想試Let’s jam嫁啦,不過平時冇咩機會,趁住自己得閒就去試😌因為本身唔喜歡食腸仔同煙肉,所以每次見到有Veggie All Day Breakfast 我會特別開心!今次就等我試下呢個Veggie All Day啦!🤓沙律菜尚算新鮮,配嘅唔係沙律醬而係果醬,幾新奇!茄汁豆冇茄汁味,麻麻地☹️個蛋雖然啖啖芝士,但唔滑,下面有個大啡菇,都係正正常常啦!最後多士,我叫咗熱情果木瓜果醬,好有驚喜好好食!整體來說,普通啦,一次半次ok嘅!門口好靚💕

Veggie  All  Day  Breakfast

沙律菜尚算新鮮,配嘅唔係沙律醬而係果醬,幾新奇!
茄汁豆冇茄汁味,麻麻地☹️
個蛋雖然啖啖芝士,但唔滑,下面有個大啡菇,都係正正常常啦!
最後多士,我叫咗熱情果木瓜果醬,好有驚喜好好食!
整體來說,普通啦,一次半次ok嘅!

門口好靚💕
2018-10-20 274 瀏覽
最近天氣咁舒服,不如去遠少少,行下海濱、嘆番個特色Brunch,優哉游哉咁過番個靚weekend 啦!Let’s Jam 總店位於西貢,係一間果Jam主題嘅餐廳。顧名思義呢度嘅飲品、小食、All Day Breakfast 都係以果Jam入饌。 超過10款口味可以揀,甚至仲會期間限定添~ 總會有一款岩你口味🤗!所有果Jam都係自家製,無防腐劑架👍🏻~ 無米Joke 最愛:🍎玉桂蘋果醬配多士、🍐凍桂花雪梨醬綠茶、🍓士多啤梨醬烤雞翼、🌹玫瑰蘋果西配英式鬆餅scone成間餐廳都以Tiffany Blue 夢幻顏色作主色調,係適合一家大細、情侶拍拖嘅好去處☺️🤫偷偷地話你知,佢地仲好歡迎🐶狗狗架,有戶外枱櫈可以俾養狗人士同愛犬一齊食野添~ 趁住呢個天氣好嘅weekend,一於去嘆番個特色果Jam餐啦!

所有果Jam都係自家製,無防腐劑架👍🏻~

無米Joke 最愛:

• All Day Breakfast
  • 桂花雪梨茶
  • 法式多士配肉桂蘋果果醬
2018-10-13 237 瀏覽
深深感受到上一個食評”咖哩妹”所講嘅說話,店內食物選擇不多,不緊要,食物質素還可以,炸物夠熱夠脆,果醬味道夠特別(可堂食外賣),上餐時間不算耐。但店內部分職員(女的男的)表現極之不專業,全程在顧客旁邊坐低吹水講笑打機,不斷細聲講大聲笑,言談間夾雜粗口、溝下仔撩下女咁,仲要對其他食客評頭品足,人地咩身材有冇肌肉都要講同笑,好煩擾。。。其實想靜靜地食餐cafe啫,搞到似落旺角街頭食M記咁,總之對呢間店感覺好差,如題可一不可再!好在當日所叫餐點不多,拿拿聲食完就走,留多秒都唔想!!太差了!!( *1星係畀真正有用心工作嘅另一位店員 )

( *1星係畀真正有用心工作嘅另一位店員

2018-10-08 212 瀏覽
又到星期日~~好想好想食豬肋骨,之前專燈黎食果醬多士,依排愛上食呢到既士多啤梨豬助骨。通常假日都要等位,好彩等左一陣就有位炎炎夏日,緊係要飲杯沙冰,用果醬制作既沙冰,諗左好耐揀咩口味既果醬... 最後揀左士多啤梨果醬$40飲落酸酸地,好似加左益力多咁,值得一試重頭戲!!! 士多啤梨醬豬肋骨重口味人士必點旁邊有士多啤梨醬點薯角食一流All day breakfast今次揀左 玫瑰蘋果 果醬,味道都幾好特別一提炒蛋入面係有芝士架,超好食
通常假日都要等位,好彩等左一陣就有位

最後揀左士多啤梨果醬
飲落酸酸地,好似加左益力多咁,值得一試

重頭戲!!! 士多啤梨醬豬肋骨

重口味人士必點

旁邊有士多啤梨醬點薯角食一流

All day breakfast
今次揀左 玫瑰蘋果 果醬,味道都幾好
特別一提
炒蛋入面係有芝士架,超好食
  • 士多啤梨果醬燒豬肋骨
  • All Day Breakfast
2018-09-28 175 瀏覽
Let’s Jam最出名就係自製果jam😋今次一於叫個egg benedict同All day breakfast試下啦😋食物味道唔錯,果jam真係值得一讚,有好多特別既味道,食落又唔太甜,配埋個脆多士一流😋😋
Let’s Jam最出名就係自製果jam😋
2018-09-25 163 瀏覽
難得星期日放假 天氣好好 專登渣車入黎食個下午茶。 見到呢間小店係西貢排名好高 咁就入黎試下。 叫左個九宮多士同埋杯桂花雪梨蜜。 味道好普通 冇乜驚喜同特別 ,杯野飲飲得出溝好多水同埋用現成雪梨醬, 岩黎打卡同埋搵個地方坐下😔
2018-09-23 140 瀏覽
入到嚟西貢,唔係食海鮮就係食西餐。今次就嚟到呢間小小嘅cafe,最出名係自家製嘅果醬。Classic all day breakfast 就真係幾 classic,有炒蛋煙肉番茄炒菇同兩款鬼佬腸仔,最特別應該只係多士上面嘅果醬,可以自己揀。啲野食係好味,但講唔上特別,睇你自己preference 😂 至於個素嘅 all day breakfast , 最好食係塊大啡菇,烤得幾juicy。個果醬九宮格多士賣相幾特別,但同all day breakfast 個醬一樣,係好食但唔特別。最清新嘅一道菜應該係個士多啤梨排骨啦。醬燒排骨加左果醬感覺唔濟,有咸加甜嘅味覺沖擊,鍾意特別口味嘅不妨試試。

2018-09-11 280 瀏覽
今日同老公去左西貢拍下拖,知道西貢嘅一起果醬幾有名,就決定去試下,一起果醬舖如其名,真係好多特別嘅果醬味道。好似我呢啲選擇困難症人士,選擇呢個果醬九宮格多士($49)就最適合不過喇一次過試齊9種招牌味道,真係一試難忘,多士外脆內軟,唔會硬到石頭咁炸香草芝士條($49)炸到熱辣辣脆卜卜,入面芝士又軟又香仲有得玩拉絲,配搭埋沙律醬真係好夾All Day Breakfast($99)炒蛋又香又滑,蘑菇好香牛油味桂花雪梨茶($34)淡淡清香嘅桂花雪梨,可以一戒油膩感覺讚總括而言,食物質素唔錯,但餐廳侍應嘅服務態度就有待改善。
今日同老公去左西貢拍下拖,
知道西貢嘅一起果醬幾有名,
就決定去試下,一起果醬舖如其名,
真係好多特別嘅果醬味道。
果醬九宮格多士

一次過試齊9種招牌味道,真係一試難忘,
多士外脆內軟,唔會硬到石頭咁

炸香草芝士條
炸香草芝士條($49)

All Day Breakfast
All Day Breakfast($99)

炒蛋又香又滑,蘑菇好香牛油味

桂花雪梨茶
桂花雪梨茶($34)

淡淡清香嘅桂花雪梨,可以一戒油膩感覺

總括而言,食物質素唔錯,但餐廳侍應嘅服務態度就有待改善。
2018-07-10
果醬九宮格多士
炸香草芝士條
桂花雪梨茶
2018-09-08 102 瀏覽
上兩星期日日都落雨咁制,終於有一日好天啦,於是就同朋友一齊去西貢行下。我地三點幾去到,行左一陣,都有D攰,又想坐低抖抖食個下午茶,於是就搵下餐廳。不過周日都幾多人喎,見到依間咁岩有位,就入黎坐下。 依度出名係果醬,所以就一如試下唔同果醬啦。點左個英式早餐,再配上芒果果醬。當然英式早餐間間都差唔多,我覺得最好味反而係個多士,個多士幾脆,加上芒果jam,都幾唔錯。 另外,叫左半份果醬雪榚窩夫萌再配埋蛋黃菠蘿醬,窩夫餅都不過不失,菠蘿醬都唔錯,但如果再多小小醬就更好。埋單144蚊兩個人,都ok la,休息下叉叉電。

2018-08-28 127 瀏覽
難得來到西貢,找間熱門早餐店嘗嘗大家也要了全天英式早餐選飲品的話,就多加$20我就再選了英式鬆餅加Clotted cream,要加$17一來到先嘗嘗英式鬆餅非常熱,非常鬆軟配上冰凍的clotted cream像雪糕一般滋味!我選的果醬是玉桂蘋果醬玉桂味不太明顯,反而有很香甜的蜜味👍其實早餐配料,不算太特別芝士炒蛋欠芝士味,但也夠滑蕃茄煎得不錯媽媽的士多啤梨醬厚多士經過烤烘非常不錯!鬆餅麵包就很出色,但價錢略貴,希望下次會更有水準
難得來到西貢,找間熱門早餐店嘗嘗

大家也要了全天英式早餐
選飲品的話,就多加$20
我就再選了英式鬆餅加Clotted cream,要加$17

全日英式早餐配英式鬆餅

一來到先嘗嘗英式鬆餅
非常熱,非常鬆軟
配上冰凍的clotted cream
像雪糕一般滋味!
我選的果醬是玉桂蘋果醬
玉桂味不太明顯,反而有很香甜的蜜味👍

其實早餐配料,不算太特別
芝士炒蛋欠芝士味,但也夠滑
蕃茄煎得不錯

全日英式早餐配厚多士

媽媽的士多啤梨醬厚多士
經過烤烘
非常不錯!

鬆餅麵包就很出色,但價錢略貴,希望下次會更有水準

2018-08-28
$100 (早餐)
全日英式早餐配英式鬆餅
全日英式早餐配厚多士
2018-08-24 89 瀏覽
好鍾意食果醬既我,經過見到呢間自家製果醬小舖,好自然就吸引左我入去呢間舖真係諗得幾周到,只要叫呢個九宮格多士,就可以俾好似我呢d有選擇困難症既人一個最好既選擇。一次過可以試9種味,唔使諗黎諗去都唔知食邊隻味好。真係有好多味,試完個多士再揀隻最鍾意既買返屋企慢慢食仲得除左多士,仲叫左份all day breakfast。普普通通啦,冇咩驚喜。始終都係果Jam做賣點,所以比其他主食出色都係正常既。鍾意食果Jam既朋友不仿一試。

真係有好多味,試完個多士再揀隻最鍾意既買返屋企慢慢食仲得

始終都係果Jam做賣點,所以比其他主食出色都係正常既。

鍾意食果Jam既朋友不仿一試。
  • 果醬九宮格多士
2018-08-21 65 瀏覽
顧名思義最出名的就是果醬,無添加兼新鮮嘅果醬,用水果/花類配出特式口味,食客抱著試試創新味道的心態去品嚐,每每給予一種不能言語嘅感覺!一起果醬有兩間店,一間於位置方便嘅尖沙咀,一間就喺遠離煩囂嘅西貢,我自己會比較喜歡西貢店多點,因為不時會見到有帶同狗狗嘅客人,作為一個毛孩控又點會錯過!士多啤梨果醬燒豬肋骨(HKD89)燒豬肋骨用士多啤梨果醬去調味酸酸甜甜的並已經做到"骨肉分離",可以輕易取肉,唔需要食到失哂儀態,共有5條骨,薯角香脆夠味,而份量同價錢成正比,一個正常食量的女生,絕對吃不完呀!全日英式早餐(HKD79)一份出色的全日早餐,我會用蛋來做一個指標,因為只要將基本食材(如腸、菇、煙肉、火腿……)煎香並不是難事。當然,喺呢度我會將重點放返落果醬度喇~多士可以配上店內任何一款果醬,而我選擇了玫瑰蘋果果醬,這是店員推薦的,說是比較多女客人喜歡(是因為當中有浪漫的玫瑰嗎?),香甜的蘋果滲出玫瑰香味,真係很難抗拒,而滑蛋亦很出色,顏色淡淡的,是加了奶嗎?其實飲品都好有特色,但今次想試清楚食物同果醬的味道,所以一直飲水,下次下午茶時段才試果醬飲品吧!
顧名思義[一起果醬]最出名的就是果醬,無添加兼新鮮嘅果醬,用水果/花類配出特式口味,食客抱著試試創新味道的心態去品嚐,每每給予一種不能言語嘅感覺!一起果醬有兩間店,一間於位置方便嘅尖沙咀,一間就喺遠離煩囂嘅西貢,我自己會比較喜歡西貢店多點,因為不時會見到有帶同狗狗嘅客人,作為一個毛孩控又點會錯過!

士多啤梨果醬燒豬肋骨(HKD89)

全日英式早餐(HKD79)

2018-08-19
2018-07-31 66 瀏覽
雖然成日入西貢搵食 但第一次食呢間餐廳今次選擇試呢間餐廳 本身係因為有🐶🐶店員好貼心 安排我地坐室外位置雖然室外 但有簾逢 所以無咁曬🤗我地當日每人叫左份All day breakfast 餐廳提供十多款果醬比客人選擇店員推介‘玉桂蘋果’同 桂花雪梨果醬配多士因為個人唔中意玉桂味 所以揀左桂花雪梨果醬配多士.食物份量唔少,果醬二想不到嘅好食。味道亦令人滿意飲品方面梗係要來番杯凍飲啦!我揀咗杯冰凍拿鐵 咖啡同奶既比例剛剛好 好滑係炎熱嘅天氣下飲返杯 好舒服👍
雖然成日入西貢搵食 但第一次食呢間餐廳
今次選擇試呢間餐廳 本身係因為有🐶🐶
店員好貼心 安排我地坐室外位置
雖然室外 但有簾逢 所以無咁曬🤗

我地當日每人叫左份All day breakfast
餐廳提供十多款果醬比客人選擇
店員推介‘玉桂蘋果’同 桂花雪梨果醬配多士
因為個人唔中意玉桂味 所以揀左桂花雪梨果醬配多士.

食物份量唔少,果醬二想不到嘅好食。味道亦令人滿意

飲品方面梗係要來番杯凍飲啦!
我揀咗杯冰凍拿鐵 咖啡同奶既比例剛剛好 好滑
係炎熱嘅天氣下飲返杯 好舒服👍
2018-07-29 77 瀏覽
曾經在尖沙咀分店吃過Let’s jam,覺得這餐廳以果醬為題感覺清新又健康。這天假日來到西貢,特意和家人到訪Let’s jam享受美味的早午餐🤗🤗🤗我們三人點了兩款賣相討好的飲品,$38的特製雜莓果醬梳打和$32的熱玫瑰蘋果茶。兩者味道天然得來甜度適中👍🏻👍🏻👍🏻先來的是$89的士多啤梨果醬燒豬肋骨,大約有六條豬肋骨加兩塊燒翠玉瓜和炸薯角。炸薯角炸得香脆不在話下,主角燒豬肋骨甜甜的再加上烤焢的火喉掌握得好,味道很好,真是平靚正🤤🤤🤤再來同樣是$79的全天素食英式早餐和全天素食英式早餐。份量非常豐富之餘,炒蛋香滑,外層烤得香脆的厚多士配到香甜又清新的玉桂蘋果醬亦非常值得一讚!真的是怎麼拍都很美💕💕💕

真的是怎麼拍都很美💕💕💕
2018-06-10