2021-10-27
中環美食多,今次和朋友發掘到一間新的日式餐廳😋樓底特別高,又有大落地玻璃,晚上來應該欣賞到中環城市景色。👉🏻食物: 4.3/5因為有選擇困難症,所以點了廚師發辦午市套餐😋一次過嚐盡刺身、壽司、燒物!▪️前菜海蜇爽口帶少許辣,但吃到最係略咸▪️茶碗煮雞蛋嫩滑,富有蛋香亦鮮甜👍🏻▪️刺身包括了3款刺身及1款火炙魚邊。刺身整體新鮮,肉質彈牙,沒有我最怕的溶雪味。我和朋友都最喜愛大蝦刺身🤤大大隻十分鮮甜!另外一款薄切魚肉刺身配上柚子皮,入口清新深得我心🤩,而友人則比較喜愛厚切油甘魚,但我略嫌油香不夠突岀。▪️壽司共有5款,最突出的當然是海膽😋鮮甜又creamy,令人想一吃再吃!整體壽司上刺身都不俗,可惜壽司飯有少許扣分,飯粒較爛及鬆散,影響了口感。▪️燒物共有3款,包括牛肋肉,肉質軟嫩,富有牛香👍🏻雞翼最有驚喜🤤外皮燒得又薄又香脆💯洋蔥仔爽甜!▪️湯麵豉湯正常發揮▪️甜品冰涷草莓中間包著甜奶油,味道有點像士多啤梨白朱古力🥰
👉🏻食物: 4.3/5
▪️前菜
海蜇爽口帶少許辣,但吃到最係略咸
▪️茶碗煮
雞蛋嫩滑,富有蛋香亦鮮甜👍🏻
▪️刺身
▪️壽司
▪️燒物
▪️湯
麵豉湯正常發揮
冰涷草莓中間包著甜奶油,味道有點像士多啤梨白朱古力🥰