2019-07-06 53 瀏覽
一福深水埗福榮街110號永街樓地舖Angel今日去深水埗食日本精品菜,一到店舖馬上點它們的招牌刺身飯。26 款魚生飯$268真心好多刺身,滿滿的,十分滿足,可以食到我最愛的甜蝦、三文魚、希靈魚、赤貝、甜蛋、海膽、真係太好了。賣相十精美,秀色可餐,尤其是魚脂比例剛剛好,好好味,好幸福啊😋😋😋食完個刺身飯㸃甜品🍮馬上被餐牌上的甜品套餐吸引住。甜品拼盤先$99 $100也不用,真是非常精美好吸引,令人垂涎欲滴。拼盤內有咖啡奶凍,奶凍非常香濃咖啡味,美味可口 而且奶凍很滑身。水信玄餅,晶瑩剔透的玄餅加上內裏有櫻花的配合十分可愛,味道清新,甜到適中。抹茶🍵蕨餅質地Q彈,抹茶🍵味道又夠濃郁。心太軟味道偏甜,甜甜朱古力,好好味呀!心太軟焗得剛剛好,間唔中享受心太軟,配上一杯綠茶或玄米茶已經好正😋奶茶雪糕🍦雪糕想像中沒有那麼甜,剛剛好。

一福
深水埗福榮街110號永街樓地舖

26 款魚生飯$268
食完個刺身飯㸃甜品🍮馬上被餐牌上的甜品套餐吸引住。
抹茶🍵蕨餅
質地Q彈,抹茶🍵味道又夠濃郁。
心太軟
味道偏甜,甜甜朱古力,好好味呀!
奶茶雪糕🍦
雪糕想像中沒有那麼甜,剛剛好。

26種刺身飯
2019-06-20
26種刺身飯
2019-07-06 37 瀏覽
認真失望, 食物選擇少,叫佢比杯水等十世都未有,叫個鍋物等極都未滾,店員就淨係識叫我等陣,完全冇諗過點解決問題(例如我換個位唔好對正岀風口/幫我拎入廚房直接整熟),叫個炸物等炸左半個鐘都未見,乜都淨係識叫我等,下次唔會再黎
2019-07-06 41 瀏覽
岀開深水埗,發現開咗間新嘅日本嘢,之前都唔多覺。反正夠鐘開飯,一於入去試吓。望住個menu ,即刻選擇困難症發作。好彩有個店員主動走埋嚟介紹,佢話有個廚師推介(阿媽家姐)嘅丼可以試吓,咩都有,二話不說就落單。嚟到真係嚇一跳,平時食開啲雜錦魚生飯係碎濕濕,但係佢嗰款係一塊塊大塊舖滿喺飯面。唔單止魚生刺身,個丼上面仲另外有海膽,魚子,蟹膏,明太子,豐富到嚇死你。刺身食落都好新鮮,更加食唔到冰凍嘅雪櫃味,海膽鮮甜唔苦。除咗個丼,個面豉湯都係重點。佢嘅面豉湯清清哋,唔會好鹹,有面豉同蔥嘅香味,非常好飲。喺深水埗食到咁樣質素嘅日本丼,價錢合理貼地,下次嚟一定要再食。

刺身食落都好新鮮,更加食唔到冰凍嘅雪櫃味,海膽鮮甜唔苦。

2019-06-21
2019-07-04 31 瀏覽
同朋友去深水埗,經過福榮街見到一福入面好多人 ,餐牌又好多選擇,有拉麵、刺身、丼飯,仲有日式甜品,就決定試吓。我哋叫咗一福壽司盛,所有刺身都好新鮮,壽司飯係用茶漬飯,唔使點豉油都好夠味,仲有海膽軍艦,啲海膽入口即溶。側邊仲有6件吞拿魚蓉軍艦,上面鋪左海膽同三文魚子,好好味。我地仲叫咗自選刺身丼,揀咗三文魚、左口魚、帶子同海鰻。個丼本身都有好多配料,有青瓜、玉子、紫菜同昆布。兩個飯都配左味增湯,個湯好足料,有三文魚、豆卜同蘿蔔,好鮮甜。嘢飲方面,我哋叫咗白桃梳打汁同青提梳打汁,超級解渴,好啱夏天飲。最後我哋叫咗個甜品拼盤。今日甜品拼盤真係好出色,唔止個樣靚,味道仲好好。有65%黑朱古力心太軟,流心朱古力熱辣辣好好食。奶茶味奶凍唔會太甜,加上茶味好香,最中意食呢個。牛乳雪糕側面有黑糖可以淋上去。水信玄餅類似啫喱,入面仲有朵花,好特別好靚。建議大家黎食嘅話要留肚食甜品。

2019-07-04 83 瀏覽
大家成日都話深水埗係平民食堂今晚因為要係新高登買野所以就係附近覓食見到呢間一福裝修都好新淨 又撩起條食日本野嘅癮入到去坐低先知原來門口可以買雪糕都好多人喺度買雪糕🍦menu好多選擇 仲有類似omakase嘅餐添野飲我哋叫咗白桃梳打同埋白提梳打我就鍾意白桃梳打多啲啦哈哈我哋叫咗個一福壽司盛 有十種唔同嘅壽司有三文魚拖羅赤貝海膽蟹膏帆立貝仲有佢個signature嘅一福卷 簡直就係大滿足所有嘢都好新鮮又好厚切 個飯仲係茶漬飯好正 兩個人share都得之後我哋仲叫咗一個自選刺身丼$48一個飯 再加刺身 我哋要咗三文魚左口魚裙邊帆立貝 同埋穴子一本 佢英文sea eel 我諗應該係海鰻個飯嘅配菜好多 啲刺身都好新鮮條海鰻好長 好入味 呢個可以自己揀刺身嘅飯真係好淨係呢兩樣野我哋都好飽啦所以就叫咗個甜品拼盤 入邊有好多種唔同嘅甜品有朱古力心太軟 軟雪糕 奶凍 水信玄餅 同埋芝士蛋糕個奶凍真係超級好食呀 係奶茶味架 大推呢個個心太軟都整得啱啱好 好多流心之後又多一個飯堂啦
大家成日都話深水埗係平民食堂

之後又多一個飯堂啦

味噌湯
自選刺身丼
2019-07-02 19 瀏覽
深水埗都有唔少日本菜水準不俗,裝潢骨緻最先嚟咗啲壽司 🍣穴子柔軟無骨,好回味~帆立貝壽司鮮甜飯粒份量剛剛好,一口一件卷物有六件咁多,同老公 share 食 🥰因為有蟹籽同明太子,仲有啲芝麻粒所以卜卜脆又有啲啲辣而拖羅蓉就香滑嘅,一件卷物多個質感雙層嘅刺身丼就更 deluxe老公認真數過真係有廿六樣剩係吞拿魚都有赤身同拖羅兩種而且基本上我都望唔到啲飯 🤣Dessert Platter 都係咁豪華 ✨蜜瓜雪糕重奶香,好軟滑🍈不過易溶要食得快啲櫻花水信玄餅本身只有櫻花嘅微鹹味,係幾爽口咁嘅亦可以加啲甜嘅黃豆粉,再淋黑糖糖漿調味咖啡奶凍奶味都濃,好香咖啡味 ☕️每一羹都動 L~綠茶厥餅就係 Mochi 咁,煙煙韌韌有𡁻口灑咗啲黃豆粉仲有紅豆,甜甜哋
深水埗都有唔少日本菜
水準不俗,裝潢骨緻
最先嚟咗啲壽司 🍣
穴子柔軟無骨,好回味~

帆立貝壽司鮮甜
飯粒份量剛剛好,一口一件

卷物有六件咁多,同老公 share 食 🥰
因為有蟹籽同明太子,仲有啲芝麻粒
所以卜卜脆又有啲啲辣
而拖羅蓉就香滑嘅,一件卷物多個質感

雙層嘅刺身丼就更 deluxe
老公認真數過真係有廿六樣
剩係吞拿魚都有赤身同拖羅兩種
而且基本上我都望唔到啲飯 🤣

Dessert Platter 都係咁豪華 ✨
蜜瓜雪糕重奶香,好軟滑🍈
不過易溶要食得快啲

櫻花水信玄餅本身只有櫻花嘅微鹹味,係幾爽口咁嘅
亦可以加啲甜嘅黃豆粉,再淋黑糖糖漿調味

咖啡奶凍奶味都濃,好香咖啡味 ☕️
每一羹都動 L~

綠茶厥餅就係 Mochi 咁,煙煙韌韌有𡁻口
灑咗啲黃豆粉仲有紅豆,甜甜哋
2019-06-30 39 瀏覽
【26 款刺身飯】26 款刺身飯係個二段丼顧名思義有兩層㗎,刺身鋪到滿哂非常吸引 💖上層係一個刺身杯有鮮甜嘅帶子同海膽同埋彈牙嘅牡丹蝦同松葉蟹拑三文魚籽同飛魚籽多到滿瀉~下層有切片嘅刺身例如拖羅、鰻魚、左口魚同希靈魚等等貝類如北寄貝同赤貝都一應俱全 🐚另外仲有蔥拖羅蓉、明太子、龍蝦沙律同蟹膏咩 texture 都包辦哂,哈哈!【明太子呑拿魚卷】卷物都有好幾款可以揀呢個係反卷,沾咗好多飛魚籽 😋中間包住鹹鹹辣辣嘅明太子呑拿魚蓉喺頂,材料好豐富【甜品拼盤】五合一嘅甜品拼盤好精緻日式同西式甜同都齊哂~水信玄餅晶瑩剔透有朵櫻花喺裡面 🌸配黃豆粉同黑糖漿,唔會好甜紅豆抹茶厥餅 QQ 軟軟而且份量好大方65% 黑朱古力心太軟超好食朱古力好濃郁,而且流心效果一流!

【26 款刺身飯】
26 款刺身飯係個二段丼
顧名思義有兩層㗎,刺身鋪到滿哂非常吸引 💖

上層係一個刺身
有鮮甜嘅帶子同海膽
同埋彈牙嘅牡丹蝦同松葉蟹拑
三文魚籽同飛魚籽多到滿瀉~

下層有切片嘅刺身
例如拖羅、鰻魚、左口魚同希靈魚等等
貝類如北寄貝同赤貝都一應俱全 🐚

另外仲有蔥拖羅蓉、明太子、龍蝦沙律同蟹膏
咩 texture 都包辦哂,哈哈!

【明太子呑拿魚卷】
卷物都有好幾款可以揀
呢個係反卷,沾咗好多飛魚籽 😋
中間包住鹹鹹辣辣嘅明太子
呑拿魚蓉喺頂,材料好豐富

甜品拼盤】
五合一嘅甜品拼盤好精緻
日式同西式甜同都齊哂~

水信玄餅晶瑩剔透
有朵櫻花喺裡面 🌸
配黃豆粉同黑糖漿,唔會好甜

紅豆抹茶厥餅 QQ 軟軟
而且份量好大方

65% 黑朱古力心太軟超好食
朱古力好濃郁,而且流心效果一流!
2019-06-29 45 瀏覽
接左P小姐放工之後 去左食呢個泡菜豚肉鍋🥘之前其實食過一次 味道幾唔錯架👍🏻今次我地兩個都食同一樣嘢😂.呢個鍋包左飯 刺身 甜品🤤刺身係三文魚 有三片 厚切😍滑兼且魚油甘香 新鮮🤣鍋裡面有高質豚肉片😋肉質鮮嫩 同樣地夠滑 放得好靚有心思😘上枱時仍然有少少生 避免淥得過火而變鞋 呢點幾細心🙂豚肉片份量唔少 一人食真係好夠😌仲有大量蔬菜 金菇 豆腐索左湯之後惹味😉湯底幾有泡菜味道 少酸唔鹹 啱啱好😙記得要撈埋飯一齊食🍚唔洗擔心係唔辣既🙅🏻‍♂️🙅🏻‍♀️
接左P小姐放工之後 去左食呢個泡菜豚肉鍋🥘
湯底幾有泡菜味道 少酸唔鹹 啱啱好😙
記得要撈埋飯一齊食🍚
唔洗擔心係唔辣既🙅🏻‍♂️🙅🏻‍♀️

2019-06-27 46 瀏覽
約左舊同學去深水埗電腦廣場買嘢,行下行下不經不覺又到晚飯時候,同學說已訂左一福食日本菜,佢知一福有一款26款刺身魚生丼,份量足2人用,自己一個食吾曬,今日有我陪伴,所以希望我做陪客,嚐一嚐這丼飯。一福地方整潔,擺設像日式居酒屋。主打新鮮刺身,也有小食和甜品。26款刺身丼分二層,是由師傅選取當天新鮮食材做成,頂部的小碗有海膽、帆立貝、松葉蟹腳、有頭甜蝦和三文魚子。下層有蓋滿整碗飯的刺身,有蟹棒、赤貝、鰻魚、腐皮、魷魚、八爪魚、三文魚、希靈魚、吞拿魚、真鯛、油甘魚、松葉蟹膏、蔥吞拿魚等新鮮食材,可以一次過品嚐那麼多的不同刺身,口感和味道實在令人回味不已,壽司飯軟硬適中。黑蒜油义燒拉麵,湯底味道鮮甜,加入黑蒜油更香更濃,拉麵又滑又彈牙,义燒肥瘦適中又入味,流心温泉蛋滑溜。見到餐牌甜品拼盤圖片好吸引,我們也點了試試,軟雪糕、黑朱古力心太軟、紅豆抹茶厥餅、小信玄餅、奶凍被廚師砌成一幅美麗的圖片,香甜美味!加些薄脆和乾果點綴,食得又睇食,值得一讚!
2019-06-27 38 瀏覽
好少黎深水埗食好西,好多店舖都換了,今日新見到呢間就入去試下。一見到個Menu ,我即刻好想食壽司飯,係因為佢除咗有幾個招牌菜之外,仲有得自己配搭,咁我就揀咗7個自己好鍾意食嘅壽司,配菜。碎蔥吞拿魚、三文魚、鰻魚、赤海老、帆立貝、鯛魚同腐皮。一睇到個碎蔥吞拿魚,食落去,無咩痴牙的感覺,而且佢啲聰係超級新鮮,唔似係擺咗好耐嗰種,仲係好有蔥的鮮味,鍾意食蔥的朋友一定知我講咩🤘🏿然後朋友同我就叫多左個甜品拼盤。一黎到,真係超級大盤,一定要2個人先食得曬,我超級鍾意佢個北海道牛奶雪糕,因為真係吧好重奶味,後尾發覺原來可以單買雪糕takeaway,下次經過應該會encore 嘻嘻佢個心太軟都好好味,唔會一味咁甜,佢外面的蛋糕更多的係苦味,加上無限流動的朱古力內餡,我有加埋少少雪糕食,所以係一凍一熱咁,好過癮。然後我都好推薦個咖啡奶凍,係香港好難食到呢個質感的奶凍,奶味濃郁,而且入口即溶,好似飲latte咁,但奶味重好多🥰

2019-06-27 819 瀏覽
一福📍深水埗福榮街110號永佳樓地舖深水埗精緻日式料理Kay gor 今次過左深水埗搵食聽講有間地道既日本餐廳係時候要試試啦餐廳用上QR 點餐好方便Omakase丼(26款魚生飯)👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻$268係網上發展餐廳有hidden menu,餐牌是沒有的知道餐廳原來有個Omakase丼,可以一次過吃26種魚生。由唔同既刺身組成海膽,甜蝦,三文魚,希靈魚,吞拿魚,赤貝等等組成。魚生飯配上一碗麵豉湯, 裡面配料都幾足,用心製作。丼飯超級大碗,鋪滿左全部新鮮的魚生刺身超新鮮入口即融,油脂比例岩岩好🤤牛肉壽喜鍋👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻$95牛肉新鮮唔會有雪味牛肉既脂肪少,份量都多,仲有好多配菜幾抵食加配左拉面,面身都幾Q好好味甜品拼盤👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻$99俾餐牌吸引左!$100有找就可以享用5種藝術性甜品!首先咖啡奶凍👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻,咖啡味香濃得令人驚訝,超好食水信玄餅👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻很精美有日本美感很漂亮,淋上滿滿的黑糖漿,食落口好清新的甜品。配上牛乳雪糕👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻,入口即溶質地柔滑很好吃🤤抹茶蕨餅的質地很Q,抹茶的茶味充足配上紅豆不算太甜,再配黑糖漿岩岩好👍🏻最後
一福
📍深水埗福榮街110號永佳樓地舖

深水埗精緻日式料理

Kay gor 今次過左深水埗搵食
聽講有間地道既日本餐廳係時候要試試啦
餐廳用上QR 點餐好方便

係網上發展餐廳有hidden menu,餐牌是沒有的
知道餐廳原來有個Omakase丼,可以一次過吃26種魚生。
魚生飯配上一碗麵豉湯, 裡面配料都幾足,用心製作。
丼飯超級大碗,鋪滿左全部新鮮的魚生
刺身超新鮮入口即融,油脂比例岩岩好🤤

牛肉壽喜鍋👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻$95
牛肉新鮮唔會有雪味
牛肉既脂肪少,份量都多,仲有好多配菜幾抵食
加配左拉面,面身都幾Q好好味

甜品拼盤👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻$99
俾餐牌吸引左!$100有找就可以享用5種藝術性甜品
水信玄餅👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻很精美有日本美感很漂亮,
淋上滿滿的黑糖漿,食落口好清新的甜品
配上牛乳雪糕👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻,入口即溶質地柔滑很好吃🤤
抹茶蕨餅的質地很Q,抹茶的茶味充足
配上紅豆不算太甜,再配黑糖漿岩岩好👍🏻
最後熱食既朱古力心太軟的流心效果很好,
而且朱古力味超濃,心太軟焗得恰到好,唔會變硬。

餐廳都幾舒服,食物高質素
估唔到深水埗都會有甘高水平既餐廳
意想不到阿

Kay Gor 推介 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
備注👍🏻5粒代表最推介
———
———

#kayGorfoodie #foodie #hkblogger #foods #hkfood #hkfoodie
#love #instagood #beautiful #happy #followme #friends #follow4follow #tagsforlikes #photography #instafood #fashion #photooftheday #amwriting #blogging #newblogpost #instablogger #me #followme #smile #igers
#hkig #hkigfood
2019-06-26
  • 甜品拼盤
2019-06-27 446 瀏覽
週末陪同事去深水埗的電腦廣場買嘢,之後想在附近食乜晚餐,同事喜歡食刺身,佢知道福榮街有一間食日本刺身飯好有名,叫做一福,叫埋我去試一下!店內地方不算大,裝修設計一如日本的居酒屋。同事說食刺身一定要新鮮,所以她點了由廚師發辦的丼飯,因為只有廚師才知道當天最新鮮的是什麼!呢間一福就有一款有26種刺身的丼飯,由廚師選取最新鮮的刺身做成。上檯時,丼飯經過廚師親手擺設賣相很美麗,七彩繽紛的顏色像一幅美麗的圖畫,好漂亮喔!26款不同的刺身已蓋滿整碗飯,份量十足,足夠我們2人食用,刺身新鮮,有三文魚、呑拿魚、希靈魚、帆立貝、甜蝦、海膽、八爪魚、鰻魚、松葉蟹腳、蟹膏、三文魚子等等,平常食䦕的刺身都幾乎有齊,而且鮮味十足!壽司飯也調得夠味。睇到隔離枱食甜品,又是擺設得好美麗,我們也點了一份,甜品拼盤有水信玄餅透明如水晶,入口即化。、紅豆抹茶厥餅口感軟糯。黑朱古力心太軟,黑朱古力夠香濃。軟雪糕滑溜。奶凍是咖啡味,又香又滑。甜品十分豐富!足夠我們二人分享。全部都經過精心設計和製作,擺放得那麼美麗,真的捨不得吃掉!

店內地方不算大,裝修設計一如日本的居酒屋。

2019-06-08
  • 甜品拼盤
2019-06-26 57 瀏覽
今天收工和同事去深水埗買高科技電子零件,之後就在黃金商埸旁邊的街道搵食,最後我們選了這間《一福》日式餐廳來試一下,由於天氣熱入到去座底後我們先點了兩個涷飲,隨後服務員就給我們一個QR code,我們只須手機登入就可以用手機點餐了,真是非常方便,這裡的選擇也很多,今天我就點了一個五色刺身丼,刺身片全部都是厚切的,有口感又新鮮好味,跟餐的湯也很好味,我同事就點了一個特盛黑豚角煮叉燒拉麵,他說湯夠味麵也彈牙,只是叫了特盛的黑豚肉吃極也不夠(豚肉其實已經不少了),我見刺身丼也不錯,見他好像不夠吃,就提意不如叫多一份壽司拼盤來吃,我點了一個有十件壽司的壽司盛,壽司盛不單止賣相好,十足十食Omakase一樣,師傅會選用時令的十款去做,味道非常好,食得這麼飽埋單才伍百元,可惜今天只試了一半壽司盛,下星期要一個人再來吃足一份。
今天收工和同事去深水埗買高科技電子零件,之後就在黃金商埸旁邊的街道搵食,最後我們選了這間《一福》日式餐廳來試一下,由於天氣熱入到去座底後我們先點了兩個涷飲,隨後服務員就給我們一個QR code,我們只須手機登入就可以用手機點餐了,真是非常方便,這裡的選擇也很多,今天我就點了一個五色刺身丼,刺身片全部都是厚切的,有口感又新鮮好味,跟餐的湯也很好味,我同事就點了一個特盛黑豚角煮叉燒拉麵,他說湯夠味麵也彈牙,只是叫了特盛的黑豚肉吃極也不夠(豚肉其實已經不少了),我見刺身丼也不錯,見他好像不夠吃,就提意不如叫多一份壽司拼盤來吃,我點了一個有十件壽司壽司盛,壽司盛不單止賣相好,十足十食Omakase一樣,師傅會選用時令的十款去做,味道非常好,食得這麼飽埋單才伍百元,可惜今天只試了一半壽司盛,下星期要一個人再來吃足一份。
五色刺身丼
五色刺身丼
一福壽司盛
好耐冇同友人去深水埗行街啦,今日收工黎到諗住行下街買下game,由於今晚兩個人都早放工,所以行街前就去左食個晚餐補充一下體力先。見到福榮街開左間新的日本料理餐廳,好似幾吸引,所以就去試試。估唔到6點幾都已經好多人食啦,相信食物應該都不錯的。這裡點餐是用電話上網點餐的,所以都算幾方便。漁師風雜錦刺身丼($128),這裡的刺身飯刺身份量都算幾多,刺身包括有三文魚、希靈魚、北寄貝、三文魚籽、海膽等,非常足料。刺身的大小和厚薄都必得差不多,而且非常方便一啖食幾粒,刺身新鮮。飯本身已有味,所以不用落太多的豉油都已經好惹味!點這個丼飯還有麵豉湯附送呢!甜品拼盤($99),這裡的甜品拼盤都幾抵食,有心太軟、軟雪糕、奶凍、水玄信餅同埋蕨餅。軟雪糕有桃味和牛奶味可以選擇,我揀選了牛奶味,牛奶味超濃,雪糕好軟滑。奶凍是咖啡味的,唔會太濃或者太甜,味道剛剛好。蕨餅粘上了抹茶粉,有淡淡的抹茶甘味,再加上有紅豆可以一齊食,中和抹茶的甘味。能夠在深水埗食到這麼新鮮有高質的刺身和甜品,實在太滿足了!
估唔到6點幾都已經好多人食啦,相信食物應該都不錯的。
這裡點餐是用電話上網點餐的,所以都算幾方便。
漁師風雜錦刺身丼
漁師風雜錦刺身丼($128),這裡的刺身刺身份量都算幾多,刺身包括有三文魚、希靈魚、北寄貝、三文魚籽、海膽等,非常足料。刺身的大小和厚薄都必得差不多,而且非常方便一啖食幾粒,刺身新鮮。飯本身已有味,所以不用落太多的豉油都已經好惹味!
點這個丼飯還有麵豉湯附送呢!
甜品拼盤

能夠在深水埗食到這麼新鮮有高質的刺身甜品,實在太滿足了!
2019-06-21
漁師風雜錦刺身丼
2019-06-25 33 瀏覽
🔎一福(深水埗)🍴深水埗福榮街110號永佳樓地舖🍣一福壽司盛$188擺盤精美,忍不住要影相打卡😆❤️壽司飯跟刺身比例剛好🔸火灸三文魚-充滿油脂香😋🔸一福卷-由吞拿魚蓉·海膽·三文魚子組成口感/視覺都很豐富,海膽略微有點腥🙃🙃不過而這價錢來說,性價比真的不錯👍🏻下次有機會要試埋[甜品拼盤]先😆😋
🔎一福(深水埗)
🍴深水埗福榮街110號永佳樓地舖
🍣一福壽司盛$188

擺盤精美,忍不住要影相打卡😆❤️
壽司飯跟刺身比例剛好
🔸火灸三文魚-充滿油脂香😋
🔸一福卷-
由吞拿魚蓉·海膽·三文魚子組成
口感/視覺都很豐富,海膽略微有點腥🙃🙃
不過而這價錢來說,性價比真的不錯👍🏻
下次有機會要試埋[甜品拼盤]先😆😋
  • 一福壽司盛