讚1.點左沾麵,醬汁係幾夠味,拉麵既軟硬度都把握得幾好,筍無渣,叉燒肉質都鬆軟,幾欣賞去到最後加湯時,可以放係檯上既爐度翻熱,雖然純粹計味道就比唔上區內另外幾間彈1.雖然新開,但啲檯櫈都係搖搖晃晃咁,要keep下2.餃子,完全唔得,皮軟餡爛

1.雖然新開,但啲檯櫈都係搖搖晃晃咁,要keep下
2.餃子,完全唔得,皮軟餡爛
2021-03-20 106 瀏覽
話說人氣的一生懸麵駕臨荃灣的千色匯,便拿拿臨趁著星期五清假去食個下午茶:🍜濃香櫻蝦沾麵 $83櫻花蝦湯底很特別,多了一份海鮮的鹹香👍🏻湯底濃郁香甜,可惜食完好口渴。有兩塊厚切叉燒和兩粒角切叉燒,厚切的有炙燒香,叉燒半肥瘦👌🏻旬絲和半熟蛋屬正常質素,麵條方面略嫌欠缺彈性,所以令我有點略為失望😞🥟煎餃子 $28/5隻煎餃更令人失望😩餃子皮完全唔香脆,似灼餃般淋pat pat,雖然個餡幾好食,希望有待改善同場加映櫻花蝦湯拉麵照一張/由於一直聽聞總店是人龍店,所以抱著很高期望而略為失望!希望只是新店運作未純熟吧~

🍜濃香櫻蝦沾麵 $83

🥟煎餃子 $28/5隻