餐廳: 一幻拉麵
優惠: 國泰會員經「連結里賞」綁定信用卡,於指定夥伴餐廳消費即賺高達HKD4 = 2里數。受有關條款約束。
條款及細則:
  • 國泰會員如希望使用「連結里賞」賺取里數,必須將符合要求的 Visa 及 MasterCard 信用卡及扣賬卡綁定至其會籍賬戶。
  • 國泰會員可通過 Apple Pay、Google Pay 及 Samsung Pay 以已綁定付款卡為符合要求的餐飲消費付款,從而透過連結里賞賺取「亞洲萬里通」里數。然而,利用支付寶、微信支付及 Paypal 等第三方平台,將無法透過「連結里賞」賺取「亞洲萬里通」里數。
  • 惠顧特定推廣套餐或不可賺取「亞洲萬里通」里數。請預先向個別餐廳查詢。
須受其他國泰條款及細則約束。
思鄉病發,去食碗拉面,一解思鄉病🤣屯門新舖開左唔係好耐,每次行過都排晒隊咁,人就係咁衰,見有人排就好想試。餐牌好簡單,好幾款主食,其餘都係加追食物咁。簡潔裝修有簡單調味料,辣粉,蒜泥,自助添水,但疫情當下,最好唔好就咁放杯出黎,都唔敢用,水喉位有怕污糟,都比較敏感。疫情下空就更正招牌蝦湯面屯門店限定蕃茄蝦湯面湯底係正嘅,有濃濃蝦湯,越飲越想飲,隻蛋ok ge, 但味較淡,片义燒就超薄,薄到食唔到味🤣屯門限定就更欠誠意,蕃茄半個但味道唔覺有咩特別,主力都係蝦湯幫返成件事。兩碗$183正常拉面價錢咁囉!
思鄉病發,去食碗拉面,一解思鄉病🤣

餐牌好簡單,好幾款主食,其餘都係加追食物咁。

簡潔裝修

疫情下空就更正

招牌蝦湯面

屯門店限定蕃茄蝦湯面

兩碗$183正常拉面價錢咁囉!
2020-12-27
20 分鐘 (堂食)
  • 屯門限定蕃茄蝦湯面
  • 招牌蝦湯拉面
📍激濃厚蝦湯拉麵‼️🦐-- 一幻拉麵🦐🍅•====================早前一幻喺屯門開咗新分店,仲有限定嘅番茄蝦湯拉麵供應💖上星期就約埋朋友一齊去試下☺️果然非常驚喜!🤩-----------------------------⭐️北之極番茄蝦湯拉麵($78)呢個蕃茄蝦湯湯底真係無得頂,蝦香超級濃郁‼️質感好濃厚🦐🦐🦐拉麵用咗招牌嘅甜蝦湯底,再配合埋糖度達10度以上嘅北海道下川町特級北之極蕃茄,為蝦湯拉麵提鮮並去除油膩感🤤🤤每碗拉麵仲有半隻糖心蛋、日本叉燒、切片蕃茄同埋粟米粒,再加入紅色嘅麵酥,香氣十足🤤🤤叉燒好大塊,頗有肉香~拉麵掛湯力十足,口感亦好彈牙,令人回味無窮🤤💖-----------------------------⭐️甜辣小蝦沙律($38)呢個前菜同樣出色💖蝦乾甜甜辣辣,好惹味🙈沙律菜加咗酸酸哋嘅沙律醬,好開胃🤪-----------------------------整體嚟講蝦湯湯底非常濃郁🤤蝦香撲鼻~好抵食!中意食蝦湯嘅朋友必試!💖💖💖-----------------------------賣相:7.2/10味道:9/10性價比:8/10回頭度:8/10----
📍激濃厚蝦湯拉麵‼️🦐-- 一幻拉麵🦐🍅

====================
-----------------------------
⭐️北之極番茄蝦湯拉麵($78)
-----------------------------
⭐️甜辣小蝦沙律($38)
賣相:7.2/10
前往方法:屯門站B出口
2020-12-07
下午茶
2020-12-25 114 瀏覽
上星期診仲有買一送一所以第二日又即刻去encore食埋其他味啦,第二日超多人排咗一個鐘左右,今次試咗個屯門限定特有蕃茄蝦湯拉麵,今次呢個蕃茄蝦湯拉麵,比想像中好好食,佢同招牌相比番茄同蝦湯個味好夾好鮮,佢唔會話特別好咸,越食越好味反而食到蝦嗰個鮮。而今次碗面,有番茄兩片有粟米粒有半隻蛋有兩塊博博嘅叉燒,整體來講咁多款拉麵,我最推介係佢。佢另外有隻咖喱湯蝦拉麵,咖喱味好突出反而個蝦味變咗唔明顯但如果鍾意食咖喱嘅人呢,就會覺得好正,因為嗰個咖喱味係好濃厚,咖喱蝦湯特色就係有好多蔬菜口感好豐富,叉燒係用叉燒粒,另外有半隻蛋
番茄蝦湯拉麵
咖哩蝦湯拉麵
番茄蝦湯拉麵
今日19/12/2020 sat, 試了傳聞中好正嘅北海道一幻拉麵。這一幻拉麵來自北海道札幌的,於16/12/2020 在屯門開設第4間分店,拉麵主打甜蝦湯底,屯門分店除咗保留日本原味道之外,另外也新推出了限定款「番茄蝦湯拉麵」和「咖喱蝦湯拉麵」還於首五天做買一送一大優惠,所以我卜到去下。去到大排長龍,打晒蛇餅,我排了一個半鐘小時,先能入坐。店舖日式裝修,地方大,尚算多枱,坐位能容納好幾拾人。*冬季限定:咖喱蝦湯拉麵 $78嘩,我食一啖麵,已經覺得好正,麵非常彈牙,係我食過最好食嘅拉麵。飲下湯,覺得味道係咖喱味又非咖喱味咁,可能係有蝦湯嘅關係,但味道都正,好有咖喱香,咖喱辣度慢慢咁滲出黎,恰到好處,好味。仲有日式叉燒,粒上,嘩,粒粒肥瘦適中,食落好好味道好好食又有口感,同切片嘅有好唔同,就連配菜翠玉瓜都好有味道,真係好有heart 嘅拉麵,鐘意食咖喱嘅朋友,一定要試下。*季節限定:蕃茄蝦湯拉麵 $78食一啖麵,就覺得煮過左時間,淋左d, 食落無咖喱果碗咁好食;飲啖湯,覺得有濃蝦味,但慢慢又feel 到蕃茄味出緊黎,我特別,好有層次,配料有叉燒和溏心蛋;叉燒都一樣好味,入味又夠淋,都一樣
*冬季限定:咖喱蝦湯拉麵 $78
咖喱蝦湯拉麵

*季節限定:蕃茄蝦湯拉麵 $78
食一啖麵,就覺得煮過左時間,淋左d, 食落無咖喱果碗咁好食;飲啖湯,覺得有濃蝦味,但慢慢又feel 到蕃茄味出緊黎,我特別,好有層次,配料有叉燒和溏心蛋;叉燒都一樣好味,入味又夠淋,都一樣好食。
蕃茄蝦湯拉麵

*餃子$35
一般日式餃子,無特別。

*白桃味梳打 $25
是無糖有氣,都好飲
白桃味梳打

2020-12-19
90 分鐘 (堂食)
咖喱蝦湯拉麵
蕃茄蝦湯拉麵
白桃味梳打
2020-12-22 118 瀏覽
一幻拉麵❤️🍜就係憑住佢香稠濃郁的甜蝦湯底,🦐令到一幻拉麵喺日本打出名堂,短短幾年已經成為左札幌名物,香港都已經開左幾間分店啦。新開張屯門店仲有買一送一既優惠添!💁‍♀️北の極蕃茄蝦湯拉麵($78)👍"屯門店限定蕃茄湯底拉麵,蕃茄既味絕對可以為蝦湯拉麵提鮮及去除油膩感""整體酸酸甜甜好開胃 除左溏心蛋同叉燒之外 仲有兩片蕃茄片添"💁‍♀️辛辣味噌蝦湯拉麵($88)👍“少少地絕對唔會太辣 同埋蝦湯味真心超鮮甜 用蝦油爆香洋蔥等配料及調味 正"💁‍♀️餃子($35)👍"餃子煎得好香 饀料入面菜同肉既比例剛剛好"💁‍♀️香辣甜蝦椰菜沙律($38)👍“沙律菜好fresh 加埋沙律醬 同甜蝦辣得黎咬落去又幾香脆 配料新奇"
一幻拉麵❤️

💁‍♀️北の極蕃茄蝦湯拉麵($78)👍

💁‍♀️辛辣味噌蝦湯拉麵($88)👍

💁‍♀️餃子($35)👍
"餃子煎得好香 饀料入面菜同肉既比例剛剛好"

💁‍♀️香辣甜蝦椰菜沙律($38)👍

試食活動
早日朋友同我講屯門開左一幻拉麵店,即刻就約埋男朋友黎試下,因為據我所知每一間分店新開張都有果間店嘅專屬限定拉麵,而屯門店嘅就係北の極蕃茄蝦湯拉麵。北の極蕃茄蝦湯拉麵 $78我揀左幼麵,有蔥,有麵酥。好快上台,大大碗拉麵,一上台就知就我一個女仔肯定食唔曬一份。每碗拉麵都有叉燒同半隻溏心蛋,而呢個湯底超級好食,我一向都唔係幾中意蕃茄湯,不過呢一個蕃茄湯好出色,唔會係勁酸果種,好自然嘅蕃茄香味,再加上蝦湯嘅鮮,呢一個配搭好有驚喜,我食食下,男朋友都搶住黎食。辛辣味噌蝦湯拉麵 $88男朋友就揀辣蝦湯,幼硬麵,有蔥,有麵酥。同樣都係大大碗,呢一個辣都好過引,男朋友中意食辣多D,所以呢一個岩曬佢胃口,不過食到一半就feel到好飽同埋有少少膩感,因為個蝦湯實在太濃郁,所以都好快覺得好飽。再加多左個餃子 $35(5pc),好好味,係一貫日本拉麵店嘅餃子,皮唔太厚,肉汁多,十分juicy。飲品就簡單叫左兩枝無糖茶 $25@1。Overall黎講,食過一幻嘅朋友麵知好食,不過新店限定嘅蕃茄蝦湯真係好出色,有機會再去食。而家新店開張好似好多唔同優惠,details真係要睇返一幻拉麵 社交平台。

北の極蕃茄蝦湯拉麵 $78
辛辣味噌蝦湯拉麵
辛辣味噌蝦湯拉麵 $88
餃子
飲品就簡單叫左兩枝無糖茶 $25@1。

• 辛辣味噌蝦湯拉麵
2020-12-21 113 瀏覽
🐷🎈屯門 (🎅聖誕GIVEAWAY進行中)人氣拉麵分店新開張限時買一送一!🤑🍜💥招牌蝦湯拉麵 $88好食指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷7/10回頭率:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷7/10大西北門店新開張頭5日係買一送一!超級抵食!🤑指定拉麵只係78蚊就有兩碗而我就揀左佢地嘅招牌口味據餐廳所標榜 湯頭係用北海道甜蝦熬製🦐除左有放蝦油仲有豬油🐷特別帶出到湯底嘅鮮味亦的確啖啖湯都超惹味🤤好濃蝦味 淨係飲湯都覺得回本不過食到後面會覺得少少咸同漏😪配料放面算係正常發揮溏心蛋🥚生熟程度啱啱好日式叉燒🥩唔會太肥都算新鮮麵底我揀幼麵 幾彈牙不錯頭5日優惠黎講真心抵食不過之後回頭率就唔係特別高🤷‍♀️//💥Signature Ebisoba $88Deliciousness: 🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷7/10Willingness to return: 🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷7/10//🎈一幻拉麵屯門屯隆街3號屯門市廣場一期2樓2319號舖
🐷🎈屯門 (🎅聖誕GIVEAWAY進行中)
人氣拉麵分店新開張限時買一送一!🤑🍜

Deliciousness: 🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷7/10

🎈一幻拉麵
屯門屯隆街3號屯門市廣場一期2樓2319號舖
2020-12-21 88 瀏覽
來自北海道札幌🦐湯拉麵,往日只係市區有分店,可能受疫情影響,不得不開發其他地區市場,今次竟然嚟到屯門自從喇叭拉麵,落重咗味精之後,好耐都冇喺屯門食拉麵🍜今次屯門店,仲有全新口味拉麵。即刻第一時間試試佢:1)北の極蕃茄蝦湯拉麵🍜送到黎時,真係熱辣辣,最啱天寒地凍食,聞落有種淡淡的蕃茄味,最重要係有燒蝦味,再加上塊新鮮蕃茄,完全袋出新鮮香味2)札幌咖喱蝦湯拉麵🍜一陣好濃烈嘅燒蝦頭味,有咖喱味,但係唔好太濃烈,最重要係冇搶到蝦味湯底嗰種蝦味,配上厚切日本叉燒粒,非常夾最重要喺呢2款口味,連日本都未食過,餃子就冇乜特別,個皮唔夠脆,淋patpat,餃子就日本好食啲!總括來講可能新開關係,拉麵質素仲好過喺日本北海道食
自從喇叭拉麵,落重咗味精之後,好耐都冇喺屯門食拉麵🍜

今次屯門店,仲有全新口味拉麵。即刻第一時間試試佢:

1)北の極蕃茄蝦湯拉麵🍜

傳說中的
全球屯門限定

2)札幌咖喱蝦湯拉麵🍜

冬天季節限定

最重要喺呢2款口味,連日本都未食過,
餃子就冇乜特別,個皮唔夠脆,淋patpat,
餃子就日本好食啲!
餃子🥟

總括來講可能新開關係,拉麵質素仲好過喺日本北海道食
傳說中的
全球屯門限定
冬天季節限定
  • 屯門限定-北の極蕃茄🦐湯拉麵🍜
  • 季節限定-札幌咖喱🦐湯拉麵🍜
2020-12-21 79 瀏覽
一幻拉麵開到來屯門,點都試下啦!新開幕勁多人排隊,有優惠排下隊都應該既。入面環境好寬敞, 乾淨(可能新開🤪)今日叫左蝦湯底鹽味幼拉麵🍜,超級濃郁既蝦味真係好好食😋每條拉面都有蝦味仲叫左碗屯門限定蕃茄蝦湯底粗拉麵多左蕃茄甜甜酸酸幾開胃, 老公覺得有埋蕃茄好食d , 去食拉麵,永遠唔少得叫日式餃子老公最愛即叫即煎,好好食😋有個囡,點少得叫支波子汽水有得玩又好飲雖然貴,但小朋友就係鐘意俾商家捉到小朋友心理
一幻拉麵開到來屯門,點都試下啦!
新開幕勁多人排隊,有優惠排下隊都應該既。
入面環境好寬敞, 乾淨(可能新開🤪)
今日叫左蝦湯底鹽味幼拉麵🍜,超級濃郁既蝦味
真係好好食😋每條拉面都有蝦味
仲叫左碗屯門限定蕃茄蝦湯底粗拉麵
多左蕃茄甜甜酸酸幾開胃,
老公覺得有埋蕃茄好食d ,
去食拉麵,永遠唔少得叫日式餃子
老公最愛
即叫即煎,好好食😋
有個囡,點少得叫支波子汽水
有得玩又好飲
雖然貴,但小朋友就係鐘意

俾商家捉到小朋友心理

蝦🦐湯鹽味拉面
屯門限定蕃茄蝦湯拉麵
日式餃子
蝦🦐湯鹽味拉面
屯門限定蕃茄蝦湯拉麵
日式餃子
2020-12-20 83 瀏覽
有間新的拉麵店登陸屯門市廣場,唔幫襯都唔知呢間野大有來頭,二人限一枱叫一碗屯門別注蕃茄拉麵再加一碗季節限定的咖喱拉麵就Fit晒。跟手叫咗煎餃子、沙律同埋一個飯團,都米話唔豐富。試完兩款拉麵,覺得咖喱唔係唔好食,不過蕃茄配蝦湯拉麵明顯精彩好多,可能係咖喱蓋過咗蝦湯嘅香濃,感覺上有D浪費,因為佢個蝦湯真係非常香濃,唔怪得成為佢嘅生招牌。另一樣要留意係咖喱湯麵係肉粒而唔係一大片一大片的叉燒,所以食咖喱拉麵又想食一大片叉燒就記住要追加。煎餃子、沙律同埋飯團嘅味道就正正常常啦,個飯團都幾好食,比出面食到的飯團大舊,好似係用蝦湯原料先做有味飯然後再整飯團。最後仲試埋佢個北海道限定梳打水,問心就無乜特別,不過因為出面好少見所以心裡感覺良好。整體好味,同埋覺得佢都算抵食,因為印象中如果去出面D過江龍拉麵店花差不多的錢好似無佢咁飽。
蕃茄拉麵(屯門店別注)
咖喱拉麵
沙律
煎餃子
飯蜀

北海道限定梳打

2020-12-19
蕃茄拉麵(屯門店別注)
咖喱拉麵
煎餃子
飯蜀
北海道限定梳打
  • 蝦拉麵
2020-12-20 90 瀏覽
🔺 一幻拉麵嚟自北海道嘅拉麵開到嚟屯門喇👍🏻之前一路都好想試佢嗰個蝦湯底聽講係每日用上60公斤甜蝦熬製而成😋今次一試 真係好特別好正😍.屯門限定番茄蝦湯拉麵🍅超濃郁嘅蕃茄蝦湯底蕃茄嘅甜味👅更加帶出蝦湯底嘅鮮味拉麵質感都唔錯 軟硬度適中而且拉麵非常掛汁💁🏻‍♀️.鹽味蝦湯拉麵🍤拉麵送嚟果陣已經灑咗好多蝦味麵酥配埋拉麵同湯底食好有質感👌🏻鹽味蝦湯底別有一番風味真係好濃郁好正😋.香辣甜蝦椰菜沙律🥗椰菜好爽口啲蝦甜甜地好有咬口仲有個醬汁好特別調得好好味🙋🏻‍♀️.豚肉餃子🥟餃子皮煎得好脆😆肉汁都鎖到係餃子入面
🔺 一幻拉麵
豚肉餃子🥟
餃子皮煎得好脆😆
肉汁都鎖到係餃子入面
2020-12-17 127 瀏覽
一幻終於登陸新界屯門啦!診佢首5日有買一送一優惠,即刻碌去食下,以為11點半先開門,原來已經10點已開,好早😆😆我地11點半已經有人龍,不過好快就排到。我地一行3人,要分開台坐,單出黎既有本事食兩碗,佢照做買一送一優惠俾您。我地叫做招牌蝦湯拉麵,一個miso並濃厚豬骨,一個就salt既原味,都係幼麵。另外,我地都有選左個限定,curry蝦湯拉麵。整體黎講都不過不失,第一淡好有蝦味,不過過後就愈食愈咸,至於miso同salt,兩者分別就salt就清d,個蝦味會明顯。幼拉麵,唔算好幼,但好q彈。至於curry,可能係做優惠關係,至係得叉燒粒冇蛋,不過味就好濃curry,變左蝦味唔出,故未食過就建議先試招牌蝦湯麵

來自北海道札幌的人氣拉麵店一幻拉麵,屯門市廣場分店今日正式開張了(馬莎對面)!至20/12有開幕優惠,一連五日所有拉麵買一送一,超級抵啊!一幻以蝦湯拉麵馳名,招牌甜蝦湯底每日於分店廚房新鮮熬製,口味可以揀基本鹽味、味噌或醬油,麵條又可以揀粗幼。我選了招牌蝦湯鹽味粗拉麵($88),蝦味好濃郁,我個人覺得好食過馬拉蝦湯!拉麵已配叉燒、溏心蛋、一幻特色之一的麵酥(紅薑天婦羅),粗麵好索湯,原來呢度幼麵先係招牌,同一般幼麵唔同!成碗拉麵份量好足,細食之人也可以揀少麵~屯門限定有「北の極蕃茄蝦湯拉麵」($78),在蝦湯底之上,配合糖度達10級以上的北海道特級「北の極」蕃茄,蝦湯+蕃茄原來好好食喎!蕃茄的酸酸甜甜減低了拉麵濃厚湯底的油膩感,除了有叉燒和蛋仲有切片蕃茄同粟米粒,材料豐富~另外推介小食甜辣小蝦沙律($38),甜甜辣辣好開胃!餃子($35/5件)都好抵食。飲品都有好多日本直送飲料可以揀,試左北海道梳打($38)好似橙汁汽水。而家仲有外賣自取套餐,抗疫價$80就有拉麵+小食+指定飲品!哇,好想佢開喺我附近個商場😢🤣PS. 仲可以買拉麵麵餅返屋企煮!+10%服務費

一幻以蝦湯拉麵馳名,招牌甜蝦湯底每日於分店廚房新鮮熬製,

另外推介小食甜辣小蝦沙律($38),甜甜辣辣好開胃!
餃子($35/5件)都好抵食。

PS. 仲可以買拉麵麵餅返屋企煮!

+10%服務費
2020-12-16 120 瀏覽
來自日本北海道的一幻拉麵,在三年前登陸香港,在銅鑼灣、中環和尖沙咀都有分店。最近品牌更殺入新界區,在屯門市廣場開新分店啦! 拉麵控想食正宗地道風味,就更加方便啦。 一幻主打蝦湯拉麵,湯頭每日新鮮熬製,每次會使用60kg的北海道甜蝦、蝦油、豬油、蒜蓉和薑蓉,精心炮製而成,品牌花上無盡心思,希望為客人呈上一碗完美無瑕的拉麵唷。 辛辣味噌蝦湯拉麵 $88 雖然一幻已在香港開業三年,不過我還沒吃過呢,所以當然要試試招牌拉麵啦。鮮艷的湯頭,傳來濃郁的蝦香,令人口水直流! 味噌湯底質感稠密,加上蝦油和蝦味麵酥,鹹中帶鮮,味道濃厚,微辣的刺激感,令整碗拉麵的層次更豐富呀。麵條彈牙掛湯,即使放久也未有變腍的跡象,質素很不錯呀。叉燒軟而腍,肥瘦比例平均,如果多幾片會更滿足。 北の極番茄蝦湯拉麵 $78 屯門分店更引入兩款新口味拉麵,分別是 北の極番茄蝦湯拉麵 和 冬日限定的 札幌咖哩蝦湯拉麵。沿用品牌的招牌甜蝦湯底,再加入北海道下川町特級 北の極番茄製成,香甜醇厚,美味濃郁,一吃愛上。口感不但純厚鮮甜,更平衡了一般拉麵的油膩感,大力推介哦。優惠資訊: 在12月16至20日開業首五天,設有買一送一拉麵優惠
來自日本北海道的一幻拉麵
,在三年前登陸香港,在銅鑼灣、中環和尖沙咀都有分店。

一幻主打蝦湯拉麵

辛辣味噌蝦湯拉麵 $88

北の極番茄蝦湯拉麵 $78

優惠資訊
: 在12月16至20日開業首五天,設有買一送一拉麵優惠。在12月21至明年1月10日,可用優惠價$128品嚐一款拉麵、一客餃子和飲品唷! 更會獲贈送抗菌潔手噴霧,送完即止。
2020-12-13
2020-12-16 67 瀏覽
好掛住日本啲拉麵,我好鐘意食嘅一幻拉麵,終於喺屯門市廣場插旗啦,仲有兩款屯門獨有期間限定拉麵,只係$78 一碗,開張期間頭五日仲有買一送一優惠,所以我即刻排隊試試先:(1)招牌蝦湯拉麵$88: 用北海道甜蝦頭來熬製,有濃郁蝦香。有蝦油、豬油、蒜蓉和薑蓉於熱鑊爆香,我今次揀幼麵,超濃蝦味,由味道到口感都富有層次,真係好正(2)北の極番茄蝦湯拉麵$78:(屯門限定) 有番茄湯味清甜,又帶有鮮蝦湯味,今次我都係揀咗幼麵,加上好味叉燒、溏心蛋,大滿足

(2)北の極番茄蝦湯拉麵$78:(屯門限定)